Zaterdag 18 februari 2023Nieuwsbrief week 8 en verder   
 ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Niet te missen, de spetterende party met DJ Jan V !
Dansen brengt mensen bij elkaar en een lekker drankje erbij, en je bent vertrokken tot in de late uurtjes op de dansvloer van DIXIES in Brasschaat en met DJ Jan V is de ambiance verzekerd!
Geen excuses om niet te komen!

Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!
Deuren: 22u Einde: 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Nicole 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
url Klik hier voor meer info
 ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN
 ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDENDe eerste Bowling van 2023 was een succes en we organiseren het dus opnieuw!
In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u40
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : bel Nicole 0475 59 56 11 en betaal € 11 ter plaatse.
Info : Nicole 0475 59 56 11 nicole@oever.be
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 19/02/23 Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! *** NOG 1 PLAATS  ZO 19/02/23 Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! *** NOG 1 PLAATS
 ZO 19/02/23 Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! *** NOG 1 PLAATS Belgische schilderkunst op een bijzondere wijze gebracht...
Het Kunstuur stelt topwerken tentoon uit de periode 1850 - 1950. Het is een heel aparte beleving. Bij elk schilderij wordt een verhaal verteld door een bekende of minder bekende Vlaming. Samen met de unieke belichting en de aangepaste muziek van Dirk Brossé zorgt dat voor een uur betoverende kunst in een historische locatie, de Heilige Geestkapel, recht tegenover de Sint-Romboutstoren.
Het naturalisme, realisme, luminisme, impressionisme, symbolisme, expressionisme, fauvisme en surrealisme komen aan bod. Het was een periode die veel verschillende kunststromingen telde.
In deze 5de tentoonstelling van Kunstuur zien we topwerken van:
Frits Van den Berghe: 'Helse rit' (1929)
Joseph Stevens: 'Meisje en hond' (1849)
Valerius De Saedeleer: 'Bomenrij' (1907) en 'Het huis van de wever' (1924)
Prosper De Troyer: 'Varkensboer' (1928) en 'X-stralen' (1928) en 'De beiaard' (1919)
Firmin Baes: 'De zwerver' (1942)
Constant Permeke: 'Jabbeke in 1940' (1940)
Gustave Van de Woestyne: De blinde papeter' (1928)
Henri Evenepoel: 'Zondag in het Bois de Boulogne' (1899)
Rik Wouters: 'Stilleven met perziken' (1914) en 'bronzen sculptuur van James Ensor' (1913)
Gustave De Smet: 'De zeearend' (1926)
Anto Carte: 'Piëta' (1918)
Kurt Peiser: 'De accordeonist bij de Schelde' (jaartal onbekend)
Deze kunstwerken worden o.a. toegelicht door Danny Verbiest (hond Samson), Frank Deboosere, Maggie De Block, Tess en Mark Uytterhoeven, Bruno De Wever, Delphine Lecompte, Jelle Cleymans, Wim Opbrouck.
Jo De Meyere vertelt de levensverhalen van en bij de werken van Xavier Mellery, Theodoor Verstraete, Albert Servaes, Gustave Van de Woestyne, Jean Brusselmans, Valerius De Saedeleer, Emile Claus, Anna De Weert, Frits Van den Berghe en Jan Van Beers.
Na het Kunstuur, kunnen we samen nog iets gaan drinken in de omgeving.
Afspraakuur : 15u
Afspraakplaats : aan de kassa van de tentoonstelling, Minderbroedersgang 1-3, 2800 Mechelen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen. Kom zeker op tijd want het bezoek begint stipt om 15u20 en we kunnen niet wachten op de telaatkomers!
Aanvangsuur : 15u20
Reservatie : bel snel Nicole 0475 59 56 11 en betaal€ 17 ter plaatse.
Info : Nicole 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 21/02/23 Dinsdagavondfilm The Chapel (Dominique Deruddere) 2 ** UGC Antwerpen  DI 21/02/23 Dinsdagavondfilm The Chapel (Dominique Deruddere) 2 ** UGC Antwerpen
 DI 21/02/23 Dinsdagavondfilm The Chapel (Dominique Deruddere) 2 ** UGC Antwerpen Wanneer de dissonanten iets te veel de bovenhand krijgen
Een beloftevolle pianiste stoomt zich klaar voor de Koningin ­Elisabethwedstrijd in The chapel van Dominique Deruddere. Maar deze Vlaamse film is niet vrij van valse noten.
Ruben Aerts, 07/02/23 in De Standaard
Cate Blanchett is nog niet uitgedirigeerd in Tár of daar duikt nog een film in de klassieke muziekwereld. Het is geen omstreden dirigente die Dominique Deruddere in de schijnwerpers zet, wel een jonge pianiste met talent. Wanneer zij zich weet te plaatsen voor de Koningin Elisabethwedstrijd komen demonen uit het verleden niet alleen haar con­centratie, maar ook haar mentale ­gezondheid flink verstoren.
The Chapel is zonder meer ambitieus te noemen. Deruddere onderzoekt wat omgaat in een even ­bedreven als geplaagde pianiste. Op papier heeft de film veel troeven, ook met dat competitieve en elitaire wereldje waar het induikt. Maar het verhaal worstelt met een gebrek aan emotionele diepgang en durf.
Jennifer Rogiers, 23 intussen, was er vroeg bij, aan het klavier. Op haar negende verruilde ze België al voor New York. Jennifer ging studeren aan de befaamde Juilliard School, waar ze alle kansen en ­begeleiding kreeg om haar talent te ontwikkelen. Dat ze meer geluk had dan die knul uit Whiplash staat vast. Zijn docent stelde hem nog zwaar op de proef, maar Jennifer vallen alleen hysterische complimenten te beurt. ‘Ik heb niet meer zo’n kippenvel ­gehad sinds ik Martha Argerich hoorde spelen’, kirt haar lerares. ‘Je bent er klaar voor, je bent zo klaar!’
Geloofde Jennifer maar even hard in zichzelf. Actrice Taeke Nicolaï, die eerder te zien was in de Vlaamse zombiefilm Yummy, speelt Jennifer afstandelijk en met de blik stuurs naar de grond gericht. Erg communicatief is ze duidelijk niet. Na haar selectie voor de Koningin Elisabethwedstrijd moet ze zich net als de elf anderen voor de finale klaarstomen. De context waarin dat gebeurt, vormt voor haar nog de grootste uitdaging: een week lang gaat de groep – zoals het ook in de realiteit verloopt – in de prestigieuze muziek­kapel in afzondering. Daar oefenen ze het opgelegde concerto.
Ruth Becquart en Kevin Janssens ­geven gestalte aan de ouders van Jennifer. Zeker die laatste krijgt weinig om handen om die foute vader­figuur geloofwaardig te kunnen neerzetten – een verlept petje moet het ‘m doen. In flashbacks krijgen we een idee van de trauma’s die ­Jennifer aan haar jeugdjaren overhield.
De andere finalisten zijn dan weer bordkartonnen figuren, alsof ze onbelangrijk zijn. Terwijl de intriges waar het verhaal op inzet zo weinig geloofwaardig uitdraaien. Gek ook dat er in die befaamde kapel zo’n zomerkampsfeertje hangt. De film geeft aan het begin mee dat het om een carrière bepalende wedstrijd gaat. Waarom treffen we hier dan niet de meest gemotiveerde pianisten van hun generatie?
Voor Deruddere is het zijn eerste speelfilm sinds Flying home uit 2014, toen Jamie Dornan te zien was naast Jan Decleir als duivenmelker. Enkele jaren geleden maakte de uit de VS ­teruggekeerde cineast wel nog een documentaire over Will Tura. Recenter vierde hij zo ook Arno. Voor het grote publiek blijft hij toch vooral de man die ons land in 2001 een Oscarnominatie bezorgde met Iedereen ­beroemd!. Ook daarin stond de droom van een roemrijke carrière centraal.
The Chapel is een publieksfilm die rijk is aan Rachmaninov en goede bedoelingen, Taeke Nicolaï valt met een puike vertolking niets te verwijten. Maar het verhaal mist waar­achtigheid. Wanneer een film zijn context zo uit het echte leven plukt, mag je dat als kijker toch verwachten.
Van: Dominique Deruddere en met Taeke Nicolaï, Ruth Becquart, Kevin Janssens
Duur: 96 min.
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.

Afspraakuur : 19u35
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (aan € 3 voor maximum 2 uren) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u50
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 WO 01/03 Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem  WO 01/03 Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem
 WO 01/03 Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem OOK NIET-LEDEN!
NOG 3 PLAATSEN!
Een melancholische dialoog tussen twee mannen
Zo nu en dan zetten tg STAN en Maatschappij Discordia hun tanden in een project dat ze tussen de drukke bedrijven door tot een kleine voorstelling maken. Zo is het ook met ‘Eg er vinden, Ik ben de wind’ van Jon Fosse. Matthias de Koning (Maatschappij Discordia) en Damiaan De Schrijver (tg STAN) lazen de tekst van de Noorse schrijver en besloten het meteen op het podium te brengen.
Twee mannen zonder naam, simpel aangeduid als de Een en de Ander, ontmoeten elkaar weer na jaren nadat één van hen vertrok. Ze zitten samen in een denkbeeldige zeilboot op een tocht over de oceaan. Hun handeling is bedacht, verzonnen, en moet niet uitgevoerd worden maar denkbeeldig blijven. Zoals in veel van Fosse’s werk, is ook de taal belangrijk: dat wat niet gezegd wordt is minstens zo belangrijk als de wel uitgesproken woorden. Aan ons om de ruimte tussen de woorden te vullen. En aan de acteurs.
Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning verkennen thema's als eenzaamheid, identiteit en verlies in deze meditatieve dialoog met een uiterst minimum aan rekwisieten. Ze raken op tragikomische, dan weer wanhopige wijze verstrikt in existentiële filosofieën en de abstracte tekst van Fosse.

'Eg er vinden, Ik ben de wind’ is een intieme, poëtische voorstelling. Een melancholische dialoog tussen twee mannen die meanderen tussen eenzaamheid en verbondenheid.
In de pers:
"Weergaloos mooi verbeelde boottocht" Kester Freriks, Theaterkrant
"Existentiële onmacht wordt tastbaar in 'Eg er vinden'" NRC
De voorstelling werd geselecteerd door het TheaterFestival als één van de meest toonaangevende voorstellingen van het theaterseizoen '18-'19.
CC Corso Berchem is helemaal uitverkocht maar Oever kocht de tickets vroegtijdig aan en we hebben zeer goede plaatsen op rijen B en C.
Na de voorstelling drinken we nog samen iets in de zeer gezellige foyer van CC Corso!
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : vooraan in de foyer van CC Corso, Driekoningenstraat 126 in 2600 Berchem waar Pieter en Nicole de deelnemers opwachten.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en hun gsm-nummer op hun overschrijving.
Info : Nicole - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 02/03/23 Sauna Espace, Kalmthout  DO 02/03/23 Sauna Espace, Kalmthout
 DO 02/03/23 Sauna Espace, Kalmthout We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 13 inkom i.p.v. € 22,50. De prijs van €13 geldt nog zolang we nog tickets aan deze prijs hebben. Voor de nieuwe tickets vraagt Sauna Espace € 18!
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne.
Je kan ook saunatickets bestellen via Pieter (pieter@oever.be.) Pieter laat je weten of hij dan nog tickets heeft aan € 13. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Afspraakuur : vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout. Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Info : Marianne S - 0495 88 55 40 - Marianne.schepens@telenet.be.
 ZA 04/03/23 EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen OOK NIET-LEDEN!  ZA 04/03/23 EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
 ZA 04/03/23 EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG 6 PLAATSEN!
Iedereen kent het leven van de Franse zangeres Edith Piaf. Er zijn echter weinig mensen die weten dat ze een halfzuster had, Simone, die een erg belangrijke rol in haar leven speelde.
We zien het leven van Piaf door Simones ogen. Wat het voor haar betekende om in de schaduw van een icoon te leven. Wat het betekende om zowel financieel als emotioneel van haar af te hangen en dit in de wetenschap dat, met een klein beetje geluk, ze in Ediths plaats had kunnen staan. Waar trekt Simone de lijn tussen puur zelfbelang en eigenwaarde na al de opofferingen die ze moet doen om in haar gunst te blijven?
Is liefde oprecht wanneer men in een ondergeschikte positie moet leven en op welk punt verandert die liefde in haat? Of speelt afgunst, zoals in vele relaties, een rol?
Genre: Musical & Muziektheater
Met: Anky De Frangh, Lotte Van Attenhoven, Wouter De Clerck, Dimi Tarantino, Stef Boermans, Pieter Van den Borne, Tom Haezendonck, Nathalie Hellemans, Els de Bodt, Soomee Beyers, Maxime Mertens.
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : Zwarte zaal - Reyndersstraat 7 in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden hun mailadres en hun gsm-nummer op hun overschrijving.

Info : Nicole 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem NOG 9 PLAATSEN! ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem NOG 9 PLAATSEN!
 ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem NOG 9 PLAATSEN!Elk jaar kennen we in Antwerpen de Meeting of Styles, een bijeenkomst van alle grote internationale Street Art artiesten. Daarvoor is Antwerpen internationaal bekend geraakt als "graffiti"-stad en is Street Art erkend als een volwaardige kunstvorm. Alle districten in Antwerpen hebben dan ook "murals" laten maken door lokale en internationale Street Art kunstenaars. Onze wandeling voert ons langs de "masterpieces" van een hele reeks "kings" zoals de Groten worden benoemd.
Zin om kennis te maken met de oervorm van onze Westerse kunst (denken we maar aan de graffiti op de wanden van de grotten van Lascaux en Altamira)?

Marc, die al veel voor Oever gegidst heeft, neemt ons mee voor zijn nieuwste wandeling van 2 uur.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de inkomhal van het treinstation Berchem waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 19/03/23 Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos Vlaamse caravaggisme Gent Nog 6 plaatsen  ZO 19/03/23 Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos Vlaamse caravaggisme Gent Nog 6 plaatsen
 ZO 19/03/23 Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos Vlaamse caravaggisme Gent Nog 6 plaatsen Ze waren bijna buren van elkaar in Antwerpen. Peter Paul Rubens leefde op de Wapper, Theo Rombouts op de Meir.
De Antwerpse Theodoor Rombouts was in de 17de eeuw een gewaardeerde en succesvolle schilder, maar hij moest het afleggen tegen Peter Paul Rubens en Antoon Van Dyck.
De reputatie van Rubens was zo groot dat zijn kunst na zijn dood de norm werd. Rombouts werd daardoor helemaal verzwegen.
Rombouts was een veelzijdige schilder en een man van vele stijlen en thema's toont de thematisch opgebouwde tentoonstelling.
Het verblijf van Rombouts in Rome was van groot belang voor de ontwikkeling van zijn schilderkunst. Hij ontdekte de kunst van Caravaggio en diens navolgers en volgde hun spoor. De Antwerpse schilder speelt met licht en donker zoals zijn Italiaanse collega's, maar voegt er eigen accenten aan toe.
Rombouts zag wat op de kunstmarkt domineerde toen hij in 1624 terugkeerde naar Antwerpen en er zijn atelier opende: Rubens en Van Dyck, de barokmeesters.
Zijn caravaggisme kreeg daarom een likje barok mee en zijn doeken werden minder sober en minder uitgepuurd.
Rombouts was dan wel een Antwerpse schilder, de band met Gent en het MSK is sterk. Het museum kocht in 1860 voor 400 Belgische frank het schilderij 'Allegorie van de vijf zintuigen' uit 1632. Het was het eerste schilderij van een oude meester voor met museum dat nu drie Romboutsen in zijn collectie heeft.
We bezoeken deze boeiende tentoonstelling samen met een gids.
De prijs van € 12 omvat de bijdrage voor de gids. De toegang is gratis met een Museumpass. Heb je geen Museumpass, dan koop je ter plaatse je ticket aan € 20.
Wil je carpoolen, graag een mailtje naar nicole@oever.be voor 13/03. Vermeld of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt. De carpooling is enkel mogelijk indien er chauffeurs zijn.
Je kan ook zeer voordelig met de trein naar Gent.
Nadien gaan we gezellig iets drinken en/of eten.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk (voor carpooling) of om 14u45 aan de kassa van MSK Gent, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 24/03/23 Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata Brasschaat  VR 24/03/23 Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata Brasschaat
 VR 24/03/23 Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata Brasschaat La Serenata: een lofzang op de liefde
Sopraan, actrice Noémie Schellens, zanger, acteur, muzikant Pieter Embrechts, en gitarist Maarten Vandenbemden brengen een lofzang op het leven en de liefde met beeld, muziek, serenades, poëzie en verhalen. Dit alles in een betoverende visual art installation van Anne Marcq. Deze concertvoorstelling speelt uitsluitend in het decorum van prachtige kerken -halleluja- waar de grote liefde wordt bezongen in al haar schoonheid, lelijkheid, intimiteit, hilariteit, grilligheid, intensiteit, vurigheid, gulzigheid, geilheid, onnozeliteit, wijsheid, helaasheid en tederheid.
Kom kijken want dit is uw tijd!
PS: CC Brasschaat is helemaal uitverkocht!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de inkom van de Sint-Jozefkerk Brasschaat-Driehoek, Rerum Novarumlei 47 in 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 20u
Bijdrage : € 16
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
 VR 31/03/23 De Johannespassie van Bach Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN  VR 31/03/23 De Johannespassie van Bach Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN
 VR 31/03/23 De Johannespassie van Bach Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN Wie Pasen zegt, zegt Bach. Toegewijd aan deze waardevolle traditie brengt het Antwerp Symphony Orchestra samen met het Vlaams Radiokoor de Johannespassie onder leiding van Philipp von Steinaecker. De protegé van wijlen Claudio Abbado staat bekend om zijn fijngevoelige omgang met het barokrepertoire. De Johannespassie wordt ook wel ‘de enige opera van Bach’ genoemd dankzij de dramatische scènes en Bachs onnavolgbare gevoel voor muzikale theatraliteit – het huiveringwekkende openingskoor Herr, unser Herrscher zet meteen de toon. Tijdens dit passieconcert van Antwerp Symphony kan je luisteren naar Johannes’ verhaal over een krachtige en begeesterende Messias.
Philipp von Steinaecker dirigent
Carolyn Sampson sopraan
Ann Hallenberg mezzosopraan
Nick Pritchardtenor tenor
Halvor Melien bariton
William Thomas bas
Vlaams Radiokoor koor
We hebben uitstekende plaatsen.
De normale prijs van de tickets is € 57.60.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de inkom van de Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26 in 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 45,60 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 18/02/23
Herselt: Oude boswachterswandeling door het Helschotbos (12km)

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 19/02/23
Bowling + snacks Ekeren OOK NIET-LEDEN! *** NOG 3 PLAATSEN
Wandeling Kampenhout in de winter (20 km)

Wandeling in de abdijbossen te Ossendrecht (NL) (± 9 km)

Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! *** NOG 1 PLAATS! BEL SNEL NICOLE 0475 59 56 11

DI 21/02/23
Dinsdagavondfilm The Chapel (Dominique Deruddere) 2 ** UGC Antwerpen

VR 24/02/23
Oevercafé Mortsel

ZO 26/02/23
Wandeling Pallieterland – De Grote Nete, Hulshout (19km)

FINIS TERRAE Het einde. Een begin (kunstparcours met gids!) Antwerpen *** VOLZET

WO 01/03/23
Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem OOK NIET-LEDEN! *** NOG 3 PLAATSEN

DO 02/03/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 03/03/23
Praatcafé Mortsel

ZA 04/03/23
Skivakantie Andorra van ZA 04/03 tot ZA 11/03/2023 OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen NOG 6 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!

VR 10/03/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

ZA 11/03/23
NIEUW: Oever kookt! *** VOLZET

ZO 12/03/23
Graffitiwandeling Berchem NOG 9 PLAATSEN

VR 17/03/23
Praatcafé Mortsel

Samenkomst Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of MA 27/03/2023

ZA 18/03/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 19/03/23
Tentoonstelling Theodoor Rombouts, virtuoos van het Vlaamse caravaggisme Gent NOG 6 PLAATSEN

DO 23/03/23
Sauna Espace, Kalmthout
METEJOOR Exclusieve try-out in CC De Mol Lier *** VOLZET

VR 24/03/23
Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of MA 27/03/2023 Enkel Oeverleden! *** NOG 1 PLAATS voor een vrouw

Oevercafé Mortsel

Pieter Embrechts, Noémie Schellens & Maarten Vandenbemden - La Serenata Brasschaat

DO 30/03/23
EWT Theater 'Geluksnummers' Deurne *** VOLZET

VR 31/03/23
De Johannespassie van Bach Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN
url Klik hier voor meer info
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteiten
url Klik hier voor meer info