Vrijdag 17 februari 2023Wandelingen week 8 en verder   
 ZA 18/02/23 Herselt: Oude boswachterswandeling door het Helschotbos (12km)  ZA 18/02/23 Herselt: Oude boswachterswandeling door het Helschotbos (12km)
 ZA 18/02/23 Herselt: Oude boswachterswandeling door het Helschotbos (12km) Wandelen in het gebied, ingebed tussen de Abdij van Tongerlo en de Abdij van Averbode.
Schrijver Alfons Jozef de Ridder liet zich door het mooie Helschot inspireren voor zijn befaamde pseudoniem: Willem Elsschot.
De wandeling neemt je eerst mee naar de natte bossen van het Helschot om vervolgens door de drogere bossen Hertberg terug te keren. Er is een tussenstop voorzien in het gehucht Blauwberg.
Als je wil deelnemen aan deze wandeling stuur dan een sms'je naar EddyVR.
Bij zware regenval gaat deze wandeling niet door.
Meebrengen: eventueel een hapje en een drankje voor onderweg. Goede wandelschoenen en een regenjasje.
Afspraakuur : 13u
Afspraakplaats : op de parking van Mie Maan, Diestsebaan 28 in 2230 Herselt.
Aanvangsuur : 13u15
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : EddyVR - 0495 69 03 77 - eddy.vanriet@hotmail.com.
 ZO 19/02/23 Wandeling Kampenhout in de winter (20 km)  ZO 19/02/23 Wandeling Kampenhout in de winter (20 km)
 ZO 19/02/23 Wandeling Kampenhout in de winter (20 km) We stappen langs de prachtige velden, bossen en wateren van Kampenhout gelegen in de provincie Vlaams Brabant.
Het Silsombos, dat zich uitstrekt over Kortenberg en Kampenhout, is een paradijs voor natuurliefhebbers die houden van een stevige wandeling.
Meebrengen: hapje, drankje voor onderweg, stevige wandelschoenen
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : Sporthal Berg-Kampenhout, Torfbroeklaan 25, 1910 Berg-Kampenhout (Vlaams Brabant) waar Nele iedereen opwacht in de zaal.
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Nele Peeters - 0475 33 61 07.
 ZO 19/02/23 Wandeling in de abdijbossen te Ossendrecht (NL) (± 9 km) ZO 19/02/23 Wandeling in de abdijbossen te Ossendrecht (NL) (± 9 km)
 ZO 19/02/23 Wandeling in de abdijbossen te Ossendrecht (NL) (± 9 km)Vandaag gaan we in Nederland, net over de grens wandelen. We volgen 2 wandelpaden: Kikker en Mammoet.
Wandelpad Kikker (6,3 km):
Op zoek naar veel afwisseling? Wandelen op smalle bospaden, tussen weilanden, door de heide en langs vele kleine vennetjes? Dan is het wandelpad Kikker precies wat we zoeken. De wandeling loopt door een waterwingebied en doet de Brabantse Wal aan. De vele hoogteverschillen bieden afwisseling en uitdaging. De 11 kleine vennetjes bieden huisvesting aan zeldzame planten en dieren. Afhankelijk van neerslag en jaargetijde zijn deze al dan niet flink gevuld en kunnen we hier gegarandeerd kikkers spotten.
Wandelpad Mammoet (2,2 km) brengt ons langs diverse landschappen van het gebied Meiduinen in Ossendrecht. We komen voorbij zandvlaktes, vennetjes, bossen en heide en ontdekken de steilrand, waar de geschiedenis van het West-Brabantse landschap letterlijk onder je voeten ligt. Door ontgravingen van de voormalige steenfabriek komen overblijfselen van wel 2 miljoen jaar geleden aan de oppervlakte.
Er is een tussenstop voorzien.
Na de wandeling kunnen we in de taverne terecht voor een hapje en/of een drankje.
Meebrengen: aangepast schoeisel en je Oeverlidkaart!
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan De Volksabij Ossendrecht, Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht, Nederland
Aanvangsuur : 13u45
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Diane DK - 0485 80 29 86.
 ZO 26/02/23 Wandeling Pallieterland – De Grote Nete, Hulshout (19km)  ZO 26/02/23 Wandeling Pallieterland – De Grote Nete, Hulshout (19km)
 ZO 26/02/23 Wandeling Pallieterland – De Grote Nete, Hulshout (19km) Pallieter, volgens het boek van Felix Timmermans, nam het leven zoals het was en leefde als god in Frankrijk.
Hulshout, een kleine gemeente tussen Westerlo en Heist-op-den-Berg. Naast de kerk van Hulshout staat de mooi gerestaureerde pastorie. Achter die pastorie ligt een ruime parking waar we afspreken en vertrekken. We wandelen rond Hulshoutcentrum en passeren het heemerf Keesstromolen, vandaar gaan we langs velden en bossen naar de Grote Nete. Afhankelijk van het weer voordien zal er minder of meer modder zijn. Aangepast schoeisel is zoals gewoonlijk wel aan te raden.
We volgen de meanderende Grote Nete enkele kilometers stroomopwaarts en achter iedere bocht in de Nete volgt er een nog mooiere bocht.
We verlaten de oever en wandelen langs het Kasteeldomein Hof Ter Laken, een kasteel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, naar het centrum van Booischot. Daar houden we onze eerste stop waar we ook onze bokes kunnen opeten.
We bewonderen nu de andere zijde van het kasteeldomein langs een al even idyllisch pad. We volgen terug de Nete en gaan door bossen tot aan de huisbrouwerij Den Hopperd. Daar houden we onze tweede stop en wie graag bier drinkt, kan één van de verschillende bieren van Den Hopperd proberen.
Nu gaan we stroomafwaarts langs de Nete en de bossen van Steenkensloop terug naar de kerk van Hulshout, en beseffen waarom juist hier de film Pallieter in 1975 werd opgenomen.
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg, 2 stops voorzien, stevige wandelschoenen, goed humeur en Oeverlidkaart!!!
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : op de parking achter de Pastorij, Grote baan 121, 2235 Hulshout
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis.Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : FrankVG - 0484 49 31 72 - vangeel.f@skynet.be.