Zaterdag 04 februari 2023Nieuwsbrief week 6 en verder   
 ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik NOG 1 PLAATS! ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik NOG 1 PLAATS!
 ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik NOG 1 PLAATS!OOK NIET-LEDEN!
De familie Rothschild geldt als sinds de 19e eeuw als legendarisch in onze geschiedenis. Deze dynastie is in de loop der tijd synoniem geworden voor succes in de financiële wereld maar staat ook voor intellectuele en artistieke rijkdom. Een naam waar je niet omheen kunt, bij iedereen bekend. Toch zitten er achter deze familienaam ook onbekende personen en een onverwacht erfgoed.
Deze unieke expositie toont een nieuwe en originele invalshoek door de schijnwerpers te richten op een aantal vrouwelijke leden van de Franse tak van deze bijzondere familie.
Deze vrouwen, die in de kunstgeschiedenis stelselmatig worden genegeerd, waren verzamelaars, collectiebouwers, mecenassen en erfgenamen en hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de verrijking van het historisch erfgoed en de collecties van de Franse musea door hun aanzienlijke donaties en legaties. De tentoonstelling die meer dan 2000 m² beslaat, belicht de smaak en de persoonlijkheid van deze negen uitzonderlijke vrouwen. Deze vrouwen, waarvan een aantal zeer onafhankelijk was en andere meer in de schaduw van hun echtgenoot bleven, hebben een belangrijke rol gespeeld in de kunstgeschiedenis, de geschiedenis, de maatschappij en zelfs in het leven van de kunstenaars uit hun tijd.
Door middel van een selectie van meer dan 350 kunstwerken afkomstig van zo’n veertig instellingen en Franse privécollecties, biedt de tentoonstelling een overzicht van uiteenlopende kunst uit alle perioden. De bezoeker ontdekt werk van grote kunstenaars als Fragonard, Chardin, Delacroix, Cézanne, Claudel, Rodin en Monet, Egon Schiele, maar bevat ook schilderijen uit de Italiaanse Renaissance, juwelenverzamelingen, serviescollecties en kunstvoorwerpen uit Afrika en het Verre Oosten. Al deze kunstwerken geven een mooi overzicht van de geschiedenis van de smaak en de collectievorming in de 19e en 20e eeuw.
We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
Nadien gaan we gezellig iets drinken.
De liefhebbers kunnen erna een bezoek brengen aan het treinstation Luik-Guillemins om te genieten van het lichtspektakel van de Franse beeldende kunstenaar Daniel Buren.
Er is ruim twee maand aan gewerkt, met de hulp van alpinisten.
Daniel Buren transformeerde het station van Luik-Guillemins in een totaalinstallatie van licht en kleur.
Buren (84) liet transparante stroken in blauw, geel, rood en groen in een verspringend patroon op het gewelf aanbrengen. Zo ontstaan er ook op de perrons kleurprojecties, verschillend naargelang het moment van de dag.
Daniel Buren werd benaderd voor een grootschalige ingreep. Hij is fan van het monumentale station van de Spaanse architect Santiago Calatrava, zei hij deze zomer bij de presentatie. Het doet hem denken aan de tijd waarin treinstations nog echte spoorwegkathedralen mochten zijn. ‘Ik vergelijk dit bouwwerk met de Eiffeltoren’, zei hij. Het station, een indrukwekkende architecturale geste, opende in 2009 en kostte 312 miljoen euro.
Voor de gids alleen is het € 12. Met een geldige Museumpass moet je geen inkomticket van € 13 betalen. Heb je geen Museumpass? Dan betaal je € 25
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : in La Boverie , Parc de la Boverie - 4020 Luik.
Je kan zeer voordelig met de trein komen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : contacteer snel Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be en betaal € 12 of € 25 ter plaatse.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 07/02 Dinsdagavondfilm Les passagers de la nuit (Mikhael Hers) 3*** CC De Kern Wilrijk DI 07/02 Dinsdagavondfilm Les passagers de la nuit (Mikhael Hers) 3*** CC De Kern Wilrijk
 DI 07/02 Dinsdagavondfilm Les passagers de la nuit (Mikhael Hers) 3*** CC De Kern WilrijkIn plaats van een welomlijnd verhaal krijgen we in ‘Les passagers de la nuit’ een magische lichtslinger van levens definiërende voorvalletjes te zien
Van Mikhaël Hers en met Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon Richter, Noée Abita en Megan Northam
Erik Stockman in Humo van 30/05/2022
De magie van natte handdoeken.
"We kunnen ons inbeelden dat ‘Les passagers de la nuit’ voor velen onder u te licht zal wegen, maar wij, het hart vol weemoed en het hoofd vol dromerijen, zagen een mooie stadsfilm over enkele zielen die hun weg zoeken in het Parijs van de jaren 80. In de openingsscène staat een meisje – we komen later te weten dat ze Talulah heet en dakloos is – in een metrostation als gehypnotiseerd naar een elektronische metrokaart te turen. De flikkerende gele lampjes die de verschillende metrolijnen aangeven, lijken op de kaart een magische lichtslinger te vormen. We leren nog meer stadsmussen kennen: Elisabeth (Charlotte Gainsbourg) bijvoorbeeld, die na haar echtscheiding naar een hoge woontoren in het 15de arrondissement verhuist en haar leven opnieuw tracht op te bouwen. In de gebouwen van Radio France bemant ze de telefooncentrale van ‘Route de la nuit’, een nachtelijk radioprogramma dat – zoals alle nachtuitzendingen – als een magneet werkt voor nachtvlinders, slapeloze geesten en eenzame harten. Gainsbourg die na haar shift glimlachend door de maanbeglansde Parijse nacht naar huis stapt op de tonen van het machtige ‘Unless’ van The Pale Fountains: mooi.
Haar in zijn eigen wereld vertoevende tienerzoon Mathias voelt intussen de vlinders in zijn buik opfladderen. Wanneer de blikken van Mathias en Talulah elkaar op straat kruisen, denk je: zal hij haar een glimlachje schenken? Haar misschien zelfs aanspreken? Maar neen: de jongen weet zichzelf geen houding te geven, slaat verlegen de ogen neer en laat het momentum aldus passeren. Dat korte tafereeltje zegt eigenlijk álles over de werkwijze van regisseur Mikhaël Hers: hij dringt ons geen grote emotionele scènes op en spelt de gevoelens van zijn personages nergens uit. Dat is ook niet nodig: de koude sidderingen die de verliefde Mathias door zijn lijf voelt trekken, kennen we zelf maar al te goed.
De liefhebbers van meer exuberante cinema zullen wellicht op hun honger blijven zitten, maar wij hielden net van de eenvoudige penseeltrekken waarmee de cineast de grootstad tot leven laat komen. Mathias die ruikt aan de handdoek waarmee Talulah zich net heeft afgedroogd; drie jongeren die de bioscoopzaal binnenglippen waar een film van Éric Rohmer speelt; Talulah en Mathias die ’s nachts op het dak van de woontoren napraten over die film: een groot dramatisch gewicht hebben de tafereeltjes uit ‘Les passagers de la nuit’ afzonderlijk bekeken niet. In plaats van een welomlijnd verhaal te vertellen, diept de cineast veeleer dromerig een stapeltje polaroidfoto’s uit zijn memorybox uit de jaren 80 op. Maar als je de punten met elkaar verbindt, zie je – net zoals op die elektronische metrokaart uit de openingsscène – ineens een lichtslinger van levens definiërende voorvalletjes en gebeurtenissen, van de jonge jaren tot de volwassenheid. ‘Ons leven is anders gelopen dan we hadden gedacht toen we hier kwamen wonen. Maar het was een fijne plek, hè?’ zo mijmert Elisabeth wanneer het gezin op het eind wegtrekt uit de intussen o zo vertrouwde flat. Inderdaad: het was een fijne plek."
Pers
"De kostuums, de decors, de muziek, de archiefbeelden, de grove korrel die VHS-tapes in herinnering brengt: alles zit goed." - De Morgen 3***
"Warm, raak geobserveerd melodrama" - Knack Focus 3***
"De melancholische en zintuiglijke manier waarop Mikhaël Hers het Parijs van de jaren 1980 weer tot leven roept, is indrukwekkend en innemend."
"In het melancholische Les passagers de la nuit fonkelt Gainsbourg zoals alleen zij kan fonkelen als een alleenstaande moeder in het Parijs van de vorige eeuw." - Knack Focus

Bijdrage: je kan je ticket ter plaatse kopen aan € 7.
Na de film drinken we samen nog iets in de foyer van CC De Kern.

Afspraakuur : 19u50
Afspraakplaats : aan de kassa van CC De Kern, Kern 18 te 2610 Wilrijk
Aanvangsuur : 20u15
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
url Klik hier voor meer info
 VR 10/02/23 Oevercafé Mortsel  VR 10/02/23 Oevercafé Mortsel
 VR 10/02/23 Oevercafé Mortsel Niets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met 3 andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 24u om bij te praten met een drankje.
GEEN info: Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang : 20u (einde 24u)
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
 VR 10/02/23 Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën NOG 1 PLAATS!  VR 10/02/23 Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën NOG 1 PLAATS!
 VR 10/02/23 Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën NOG 1 PLAATS! OOK NIET-LEDEN!
Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.
In Eén of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.
Freek Mariën verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Één of andere Rus regisseert hij een straffe cast: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande.
Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : CC De Kern, Kern 18 in 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : snel € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem Elk Oeverlid mag reserveren voor 1 niet-lid! ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem Elk Oeverlid mag reserveren voor 1 niet-lid!
 ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem Elk Oeverlid mag reserveren voor 1 niet-lid!Elk Oeverlid mag bijkomend reserveren voor een niet-lid om kennis te maken met Oever!
Naar jaarlijkse traditie houden we onze nieuwjaarsreceptie en aansluitende ledenfuif om het nieuwe jaar mooi in te zetten. Oever is groot geworden dankzij de leden en alle medewerkers en om jullie hiervoor te bedanken, bieden we jullie een receptie met een aperitiefje en hapjes aan!
De receptie start vanaf 20u en de party vanaf 21u30.
Einde om 1u.
Inkom: € 15 voor receptie met hapjes en aperitiefje en party.
Breng je blauwe Oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakuur : vanaf 20u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 180
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 15/02/23 Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel NOG 5 PLAATSEN!  WO 15/02/23 Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel NOG 5 PLAATSEN!
 WO 15/02/23 Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel NOG 5 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN
Toegegeven, als je bij het binnenkomen in de zaal van Vechtstuk door Hof van Eede My endless love van Lionel Richie en Diana Ross hoort, moet je eens goed grinniken omdat je de ironie voelt bovendrijven waarom net deze song te horen is. Vechtstuk gaat namelijk over een koppel dat na jaren samenzijn vaststelt dat er een kink in de kabel is en dat het leven met elkaar saai geworden is. Zij heeft nood aan kicks. Hij niet. Er is te veel druk komen staan op hun relatie. Er is slecht contact. De zaak staat op springen en ze zitten niet op dezelfde lijn. Een waterlek waar hij niks van afweet die mogelijks een kortsluiting heeft veroorzaakt waardoor ze allebei in het donker zitten, zorgt ervoor dat de twee niet naar het feestje van Joost en Lien kunnen. Het vormt meteen ook de metafoor voor een relatiecrisis waarbij ze allebei apart naar het licht en het water bellen, zich moeien met de ander zijn gesprek, de wachttijd hekelen en vooral het onvermogen van de twee om met elkaar te praten en overleggen vaststellen, wat de situatie waarin ze zelf als koppel verkeren reflecteert.
Niet dat hij dat erg vindt dat ze niet naar het feestje kunnen, want veel zin had ie sowieso niet. Hij kampt met een burn-out, zij met een depressie. Maar zij had wel willen drijven op het gedruis van anderen. ‘Het feestgedruis gaat me niet redden maar wel afleiden.’ Hij vreest vooral dat ze net zoals de voorstelling opent, wanneer ze bijna simultaan danst met de bewegingen van Seasons (Waiting on you) van Future Islands, een opname uit de David Letterman Show, weer de aandacht naar zich toe zal trekken (al dan niet door te diep in het glas te kijken) en hem daarbij in verlegenheid zal brengen. Je zou voor minder thuis willen blijven zitten en er opgesloten zijn.
Want hoewel het bij Hof van Eede in deze productie gaat over een ruziënd koppel, knap neergezet door Greg Timmermans en Ans Van den Eede, zit er toch liefde in de dialogen tussen die twee, zelfs als het hard tegen hard gaat: ‘Zelfs daar hebt gij het lef niet voor om mij te slaan.’ Openen doen de twee over hun nieuw keuken(schier)eiland. Hij vond een nieuwe keuken belangrijk, zij niet. Rommel maakt hem onrustig. Zij vindt dat hij alles wil wegsteken. ‘Hij wilt geen keuken, hij wil een toonzaal. Een keuken om naar te kijken, niet om te koken.’ klinkt het bij haar. ‘Gij zorgt niet, gij richt in. Dat is hier geen huis. Dat is hier een inrichting. Uw inrichting. En ik zit erin. Ingericht. Afgericht. Alles zogezegd rond mij. Maar eigenlijk zit ik in de weg.’ En vervolgens komt ze helemaal op dreef met: ‘Zet het op een t shirt: ‘Niets was ooit mijn schuld.‘
Hij vindt dan weer dat hij alles voor haar doet maar niets goed kan doen terwijl zij hem verwijt: ‘Uw zachtheid is niet te harden.’ Maar als ze in het donker zitten stellen ze wel vast dat ze niet zonder elkaar kunnen ook al zien ze elkaar (ook letterlijk) niet meer staan. Het brengt hem tot een hilarische pianoballad, Signed Curtain van Matching Mole, vertaald door Wannes Gyselinck in een pianoarrangement van Hendrik Lasure dat hij ook ingespeeld heeft: ‘Dit is de eerste stroof. En dit is het refrein of misschien toch een brug, of misschien toch een ander stuk van mijn lied dat ik nu zing. Het maakt niet uit. Het toont alleen dat ik niet geloof in dit lied want het brengt jou niet terug.’
Vechtstuk toont hoe hilarisch koppels kunnen zijn wanneer ze ruzie maken. Hoe ondanks alles, de harde woorden die er soms vallen er toch een vorm van liefde voor elkaar blijft doorschemeren. Sterke tekst. Sterk Vechtstuk.
Bert Hertogs in Concertnieuws
Tekst Wannes Gyselinck & Ans Van den Eede
Spel Greg Timmermans & Ans Van den Eede
PERS: de recensies voor Vechtstuk zijn lovend!
De Morgen: 4 ****
De Standaard: 4 ****
Het Nieuwsblad: 4 ****
Knack Focus: ‘Vechtstuk’ is tintelend teksttheater met een schaamteloos happy-end
Concertnieuws: Vechtstuk toont hoe hilarisch koppels kunnen zijn wanneer ze ruzie maken. Hoe ondanks alles, de harde woorden die er soms vallen er toch een vorm van liefde voor elkaar blijft doorschemeren. Sterke tekst. Sterk Vechtstuk. 4,5****
Na de voorstelling drinken we samen nog iets ter plaatse in de gezellige foyer van CC Mortsel!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 17/02/23 Etentje Cypro Antwerpen NOG 2 PLAATSEN! VR 17/02/23 Etentje Cypro Antwerpen NOG 2 PLAATSEN!
 VR 17/02/23 Etentje Cypro Antwerpen NOG 2 PLAATSEN!Dit restaurant is een vaste waarde op het Antwerpse Zuid en voor Oever organiseerden we er al een aantal etentjes: lekker eten voor een zeer correcte prijs in een aangenaam kader en met een vriendelijke bediening.

Het voorgerecht en het hoofdgerecht zijn een mix van al het lekkers dat Cypro te bieden heeft.
Alle dranken zijn voor eigen rekening en naar ieders budget.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : in Restaurant Cypro, Volksstraat 60 2000 Antwerpen Zuid waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bussen 13, 14, 182, 22 en trams 1, 4
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
nfo : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Niet te missen, de spetterende party met DJ Jan V !
Dansen brengt mensen bij elkaar en een lekker drankje erbij, en je bent vertrokken tot in de late uurtjes op de dansvloer van DIXIES in Brasschaat en met DJ Jan V is de ambiance verzekerd!
Geen excuses om niet te komen!

Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!
Deuren: 22u Einde: 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om een vrijkaart te winnen voor deze party via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 6 PLAATSEN!  ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 6 PLAATSEN!
 ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren NOG 6 PLAATSEN! De eerste Bowling van 2023 was een succes en we organiseren het dus opnieuw!
In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u40
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 01/03 Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem  WO 01/03 Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem
 WO 01/03 Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem Een melancholische dialoog tussen twee mannen
Zo nu en dan zetten tg STAN en Maatschappij Discordia hun tanden in een project dat ze tussen de drukke bedrijven door tot een kleine voorstelling maken. Zo is het ook met ‘Eg er vinden, Ik ben de wind’ van Jon Fosse. Matthias de Koning (Maatschappij Discordia) en Damiaan De Schrijver (tg STAN) lazen de tekst van de Noorse schrijver en besloten het meteen op het podium te brengen.
Twee mannen zonder naam, simpel aangeduid als de Een en de Ander, ontmoeten elkaar weer na jaren nadat één van hen vertrok. Ze zitten samen in een denkbeeldige zeilboot op een tocht over de oceaan. Hun handeling is bedacht, verzonnen, en moet niet uitgevoerd worden maar denkbeeldig blijven. Zoals in veel van Fosse’s werk, is ook de taal belangrijk: dat wat niet gezegd wordt is minstens zo belangrijk als de wel uitgesproken woorden. Aan ons om de ruimte tussen de woorden te vullen. En aan de acteurs.
Damiaan De Schrijver en Matthias de Koning verkennen thema's als eenzaamheid, identiteit en verlies in deze meditatieve dialoog met een uiterst minimum aan rekwisieten. Ze raken op tragikomische, dan weer wanhopige wijze verstrikt in existentiële filosofieën en de abstracte tekst van Fosse.

'Eg er vinden, Ik ben de wind’ is een intieme, poëtische voorstelling. Een melancholische dialoog tussen twee mannen die meanderen tussen eenzaamheid en verbondenheid.
In de pers:
"Weergaloos mooi verbeelde boottocht" Kester Freriks, Theaterkrant
"Existentiële onmacht wordt tastbaar in 'Eg er vinden'" NRC
De voorstelling werd geselecteerd door het TheaterFestival als één van de meest toonaangevende voorstellingen van het theaterseizoen '18-'19.
CC Corso Berchem is helemaal uitverkocht maar Oever kocht de tickets vroegtijdig aan en we hebben zeer goede plaatsen op rijen B en C.
Na de voorstelling drinken we nog samen iets in de zeer gezellige foyer van CC Corso!
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : vooraan in de foyer van CC Corso, Driekoningenstraat 126 in 2600 Berchem waar Pieter en Nicole de deelnemers opwachten.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/03/23 EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen  ZA 04/03/23 EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen
 ZA 04/03/23 EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen Iedereen kent het leven van de Franse zangeres Edith Piaf. Er zijn echter weinig mensen die weten dat ze een halfzuster had, Simone, die een erg belangrijke rol in haar leven speelde.
We zien het leven van Piaf door Simones ogen. Wat het voor haar betekende om in de schaduw van een icoon te leven. Wat het betekende om zowel financieel als emotioneel van haar af te hangen en dit in de wetenschap dat, met een klein beetje geluk, ze in Ediths plaats had kunnen staan. Waar trekt Simone de lijn tussen puur zelfbelang en eigenwaarde na al de opofferingen die ze moet doen om in haar gunst te blijven?
Is liefde oprecht wanneer men in een ondergeschikte positie moet leven en op welk punt verandert die liefde in haat? Of speelt afgunst, zoals in vele relaties, een rol?
Genre: Musical & Muziektheater
Met: Anky De Frangh, Lotte Van Attenhoven, Wouter De Clerck, Dimi Tarantino, Stef Boermans, Pieter Van den Borne, Tom Haezendonck, Nathalie Hellemans, Els de Bodt, Soomee Beyers, Maxime Mertens.
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : Zwarte zaal - Reyndersstraat 7 in 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 25 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem
 ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem Elk jaar kennen we in Antwerpen de Meeting of Styles, een bijeenkomst van alle grote internationale Street Art artiesten. Daarvoor is Antwerpen internationaal bekend geraakt als "graffiti"-stad en is Street Art erkend als een volwaardige kunstvorm. Alle districten in Antwerpen hebben dan ook "murals" laten maken door lokale en internationale Street Art kunstenaars. Onze wandeling voert ons langs de "masterpieces" van een hele reeks "kings" zoals de Groten worden benoemd.
Zin om kennis te maken met de oervorm van onze Westerse kunst (denken we maar aan de graffiti op de wanden van de grotten van Lascaux en Altamira)?

Marc, die al veel voor Oever gegidst heeft, neemt ons mee voor zijn nieuwste wandeling van 2 uur.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de inkomhal van het treinstation Berchem waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 04/02/23
Noordteater De Schone Smeerlap Antwerpen *** VOLZET

ZO 05/02/23
Wandeling Zuidelijke Antwerpse parken & wijk Cogels-Osylei (10 km)

Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik OOK NIET-LEDEN! *** NOG 1 PLAATS

DI 07/02/23
Dinsdagavondfilm Les passagers de la nuit (Mikhael Hers) 3*** CC De Kern Wilrijk

VR 10/02/23
Oevercafé Mortsel

Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën OOK NIET-LEDEN! *** NOG 1 PLAATS

ZA 11/02/23
Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem. Elk Oeverlid mag reserveren voor 1 niet-lid!

ZO 12/02/23
Wandeling in Tourinnes-la-Grosse (18km). Ode aan Max Van der Linden.

WO 15/02/23
Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel OOK NIET-LEDEN!

VR 17/02/23
Etentje Cypro Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN

Praatcafé Mortsel

ZA 18/02/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 19/02/23
Bowling + snacks Ekeren

Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! *** VOLZET

VR 24/02/23
Oevercafé Mortsel

ZO 26/02/23
FINIS TERRAE Het einde. Een begin (kunstparcours met gids!) Antwerpen *** VOLZET

WO 01/03/23
Theater EG ER VINDEN, IK BEN DE WIND (TG STAN en Maatschappij Discordia) CC Corso Berchem

DO 02/03/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 03/03/23
Praatcafé Mortsel

ZA 04/03/23
Skivakantie Andorra van ZA 04/03 tot ZA 11/03/2023 OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
EDITH EN SIMONE De Speling Fakkeltheater Zwarte Zaal Antwerpen

VR 10/03/23
Oevercafé Mortsel

ZO 12/03/23
Graffitiwandeling Berchem

VR 17/03/23
Praatcafé Mortsel

ZA 18/03/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

DO 23/03/23
Sauna Espace, Kalmthout
METEJOOR Exclusieve try-out in CC De Mol Lier *** VOLZET

VR 24/03/23
Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of ZO 27/03/2023 Enkel Oeverleden! NOG ENKELE PLAATSEN: zie bij Nieuwsbrieven op de voorpagina van www.oever.be
Oevercafé Mortsel
url Klik hier voor meer info