Vrijdag 03 februari 2023Wandelingen week 6 en verder   
 ZO 05/02/23 Wandeling Zuidelijke Antwerpse parken & wijk Cogels-Osylei (10km)  ZO 05/02/23 Wandeling Zuidelijke Antwerpse parken & wijk Cogels-Osylei (10km)
 ZO 05/02/23 Wandeling Zuidelijke Antwerpse parken & wijk Cogels-Osylei (10km) De directe zuidelijke Antwerpse rand heeft wel wat groen in de aanbieding. De parken Den Brandt, het Middelheimpark, het Nachtegalenpark. In het district Berchem liggen er naast de ring ook voldoende groene stukken, recent nog uitgebreid en vernieuwd.
We vertrekken vanop de parking voor Brasserie-Restaurant “De Nachtegaal” (kruispunt Middelheimlaan-Beukenlaan) in 2020 Antwerpen. Onze tocht gaat door de reeds vermelde parken langs het Leeuwerikpark in Berchem richting het vernieuwde Brilschanspark. Hier steken we de ring over en komen in natuurgebied “de Wolvenberg”, onder beheer van Natuurpunt. Door het station van Antwerpen-Berchem komen we aan in de wijk van de beroemde Cogels-Osylei met alle Art Nouveau-woningen. Tussenstop in de buurt.
We nemen grotendeels dezelfde terugweg via Oud-Berchem – De Villegaspark & Brialmontpark - naar onze vertrekplaats. Hier wacht nog een lekkere maaltijd voor de gegadigden die nog wat ruimte hebben in hun maag en geldbeugel.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : parking Beukenlaan in 2020 Antwerpen, voor Brasserie-Restaurant “De Nachtegaal”.
Aanvangsuur : 13u45
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 ZO 12/02/23 Wandeling in Tourinnes-la-Grosse. Ode aan Max Van der Linden (18km)  ZO 12/02/23 Wandeling in Tourinnes-la-Grosse. Ode aan Max Van der Linden (18km)
 ZO 12/02/23 Wandeling in Tourinnes-la-Grosse. Ode aan Max Van der Linden (18km) Deze Waalse keramist heeft zijn creativiteit ten toon gespreid in het dorp en ver daarrond. We komen onderweg enkele van zijn creaties tegen. Via Beauvechain wandelen we naar de Ferme d'Agbiermont. Hier heeft Rik, uw gids, als student gedurende enkele zomers de fruitoogst gedaan. Het is nu een woonerf. Iets verderop staat het pronkstuk van onze kunstenaar: de Gosinkapel. Tijd voor onze picknick. Daarna trekken we via de Ferme de Beausart en bijhorend bos naar Gottechain voor onze 2de halte. Dan volgt een stuk open veld en steken we voorzichtig de Naamse steenweg terug over.
We sluiten af met een mooie holle weg die ons naar het dorp leidt. Wie wil, kan nog nog wat nagenieten in het gezellige Relais St Martin (trapjes naar beneden, schuin tegenover de kerk. Be there.
Meebrengen: eten en drinken voor onderweg (2 stops in openlucht), stevige waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Afspraakuur : 10u45
Afspraakplaats : Place St Martin 2, 1320 Tourinnes-la-Grosse. Je kan vlot parkeren achter de kerk, of je kan ook wachten in de Relais.
Aanvangsuur : 11u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Rik V - 0472 44 72 43.
 ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem ZO 12/03/23 Graffitiwandeling Berchem
 ZO 12/03/23 Graffitiwandeling BerchemElk jaar kennen we in Antwerpen de Meeting of Styles, een bijeenkomst van alle grote internationale Street Art artiesten. Daarvoor is Antwerpen internationaal bekend geraakt als "graffiti"-stad en is Street Art erkend als een volwaardige kunstvorm. Alle districten in Antwerpen hebben dan ook "murals" laten maken door lokale en internationale Street Art kunstenaars. Onze wandeling voert ons langs de "masterpieces" van een hele reeks "kings" zoals de Groten worden benoemd.
Zin om kennis te maken met de oervorm van onze Westerse kunst (denken we maar aan de graffiti op de wanden van de grotten van Lascaux en Altamira)?

Marc, die al veel voor Oever gegidst heeft, neemt ons mee voor zijn nieuwste wandeling van 2 uur.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de inkomhal van het treinstation Berchem waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten