Dinsdag 31 januari 2023Zon- en/of cultuurvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 (8 dagen All Inclusive)   
 Zon- en/of cultuurvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 (8 dagen All Inclusive) Zon- en/of cultuurvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 (8 dagen All Inclusive)
 Zon- en/of cultuurvakantie Lanzarote van ZA 20/05 tot ZA 27/05/2023 (8 dagen All Inclusive)Om te kunnen reserveren voor deze vakantie, moet je nog wachten tot WO 01/02 om 19u. Dan verneem je via een tweede Nieuwsflash en via onze website welk voorschot je moet overschrijven op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends & vakanties om te kunnen reserveren. Aangezien de nieuwsbrieven niet altijd op hetzelfde moment toekomen bij jullie, raden we jullie aan om op WO 01/02 de Nieuwsbrief om 19u te openen op de voorpagina van onze website www.oever.be. De leden kunnen ook om 19u inloggen als lid en zo de weekends en vakanties raadplegen.

Lanzarote is het meest oostelijk gelegen eiland van de Canarische archipel. Kenmerkend voor Lanzarote zijn de overblijfselen van vulkanische uitbarstingen, zoals in het indrukwekkende Nationale Park Timanfaya, maar ook de mooie en vooral schone stranden en de typische bouwstijl die te danken is aan de beroemde schilder en beeldhouwer César Manrique.

Het hele jaar door kan je naar Lanzarote vliegen, want het klimaat is bijzonder aangenaam!

Het veelzijdige eiland
Schilderachtige dorpjes wisselen elkaar af met kale valleien en groene heuvels. Zo zijn er woestijnlandschappen, vulkaankegels, cactussen en wijnstreken te vinden. Toerisme tref je vooral aan in het zuiden (Puerto del Carmen en Playa Blanca) van Lanzarote, terwijl de hoofdstad Arrecife in het midden ligt. Ook is het een duurzaam eiland, waarvoor het ook prijzen heeft gewonnen. César Manrique zorgde ervoor dat gebouwen niet hoger dan 4 verdiepingen mogen zijn. Op het Gran Hotel in Arrecife na, is dit gehandhaafd. Verder zijn alle resorts, hotels en appartementen laagbouw, waardoor het eiland ook een rustige uitstraling heeft. Heerlijk!
 Playa Blanca Playa Blanca
 Playa BlancaMet Oever verblijven we in Playa Blanca.
Playa Blanca is van oorsprong een klein vissersdorp dat is uitgegroeid tot een rustige toeristenplaats. Dit schilderachtige dorpje met voornamelijk witte huisjes is gelegen aan het zuidelijkste puntje van Lanzarote. Toffe winkeltjes, restaurants en terrasjes zijn te vinden aan de gezellige boulevard die tot aan het haventje loopt. Playa Blanca beschikt over drie kleine, witte zandstranden waaronder Playa Flamingo en Playa Dorada. Vanuit het haventje van Playa Blanca vertrekt de boot naar het buureiland Fuerteventura, dat ook zeker een bezoek waard is.
 Excursies Excursies
 ExcursiesOp Lanzarote worden verschillende excursies aangeboden waardoor je het Spaanse eiland beter kan leren kennen.

Een eilandtour, een bezoek aan het Nationale Park Timanfaya en een bezoek aan de grotten Jameos del Agua zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mogelijkheden. Door het perfecte klimaat, de mooie stranden en het indrukwekkende landschap is dit vulkanische eiland een bezoek meer dan waard.

Sunweb organiseert ook excursies:
"Om alvast in de vakantiestemming te komen geven we je graag alvast wat inspiratie voor leuke uitstapjes, hieronder de favorieten van Sunweb. Er zijn ook andere excursies beschikbaar op de bestemming. De getoonde prijzen dienen als indicatie. Hou er rekening mee dat alles onder voorbehoud is.
Ontdek Lanzarote (vanaf € 74)
Ga er een heerlijk dagje op uit met een touringcar! Hier ga je een dag langs alle hoogtepunten van het hele eiland, waaronder het vulkaanlandschap in het Timanfaya National Park, wijngebied la Geria voor proeverij en de Jameos del Agua grotten.
Offroad tour 4x4 Noord of Zuid (vanaf € 59)
Zie het Noordelijke of Zuidelijk gebied van Lanzarote! Hierbij scheur je via de onverharde wegen om de mooiste plekjes van Lanzarote te zien, maar dat niet alleen. Er worden diverse stops gemaakt om even af te koelen langs de kust.
 Love Graciosa (vanaf € 64)
Zon, zee, strand en heerlijk relaxen op een catamaran. Per bus vertrek je naar Órzola (het meest noordelijk gelegen dorpje) waar je met de veerboot overvaart naar het eiland La Graciosa om daar het stadje te verkennen. Vervolgens stap je aan boord van de catamaran en vaar je naar een rustige baai waar de boot voor anker gaat. Inclusief lunch, drankjes, snorkelspullen en kajak.
Los Lobos (vanaf € 55)
Met deze excursie stap je op de jet boot op weg naar het vulkanische natuurpark op eiland Lobos. Je krijgt hier de mogelijkheid om het gehele eiland te leren kennen en een verkoelende duik te nemen aan de kust.
Markt Teguise (vanaf € 19)
Zonder architect César Manrique geen Lanzarote! Je bezoekt hierbij het voormalige huis van de architect. Daarna ga je door naar de wekelijkse markt in de oude hoofdstad Teguise. Deze hoofdstad heeft sfeervolle pleinen, lokale kunst, leuke winkels en straatjes vol met Spaanse tapasbarretjes.
Veerboot Fuerteventura (vanaf € 40)
Na Tenerife is Fuerteventura het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Dit zonnige eiland is van noord naar zuid doorsneden door een reeks uitgedoofde vulkanen. Er is nog wat zwart lavagesteente te vinden, maar op de stranden zie je vooral prachtige wit- en goudgele zandstroken.
 De meeste van deze uitstappen kan je ook rechtstreeks en waarschijnlijk goedkoper boeken bij plaatselijke reisbureautjes en meestal huren de deelnemers voor 1 of meerdere dagen 1 of meerdere wagens om de uitstappen op zelfstandige basis te kunnen doen.
Zeker een bezoekje brengen aan de markt van Teguise: een markt vol sensaties! In de oude hoofdstad van het eiland, “Teguise”, vindt de meest bekende markt elke zondag plaats. In zijn historische steegjes bieden honderden kraampjes de bezoeker een grote verscheidenheid aan lokale ambachten en typische producten. Op het centrale plein, Canarische folklore entertainment. Op zondag worden enkele van de eeuwenoude huizen omgetoverd tot musea, bars, restaurants of kunstgalerieën met een unieke charme. Advies: probeer de typische producten, zoals Cheese, Wine, Tapas, Churros...,, en neem zeker deel aan de dansen.
En ook zeker bezoeken, is alles wat te maken heeft met kunstenaar César Manrique want wie Lanzarote zegt, moet onmiddellijk aan zijn verwezenlijkingen op Lanzarote denken.
Een bezoek aan Fundación César Manrique is dus zeker een MUST!
In feite vind je over het ganse eiland verwezenlijkingen van Cesar Manrique terug.
 Maar wie was César Manrique? César Manrique werd in 1919 geboren op Lanzarote. Hij was kunstschilder, beeldhouwer, architect en nog veel meer. Een echt multitalent dus. Zijn stijl kenmerkt zich door natuurlijke vormen. Constant was hij op zoek naar een balans tussen kunst en het landschap. Na omzwervingen in Madrid en New York keerde hij in 1968 definitief terug naar zijn geliefde eiland. Toen begon hij aan zijn grootste project: zijn geboorte-eiland gebruiken voor zijn artistieke ideeën om zo Lanzarote te beschermen, in het bijzonder tegen het opkomende massatoerisme.
Manrique zag al vroeg de risico’s van massatoerisme in: ongebreidelde (hoog)bouw, aantasting van het natuurlijk landschap en verlies van authenticiteit. Daar mocht ‘zijn’ Lanzarote, voor hem de mooiste plek op aarde, niet aan ten onder gaan. Het werd zijn levensdoel zijn eiland hiervoor te behoeden; de ontwikkeling van het toerisme en respect voor de natuur en lokale cultuur moesten harmonieus hand in hand gaan.
En eerlijk is eerlijk, daar is hij behoorlijk in geslaagd. Dat hij daarbij hulp heeft gehad van zijn jeugdvriend Pepín Ramírez, destijds president van de Eilandraad, zal ongetwijfeld bijgedragen hebben. Hij is er mede verantwoordelijk voor dat het eiland niet is overwoekerd door reclameborden. Daarnaast zijn de meeste gebouwen niet hoger dan 4 verdiepingen en zijn ze allemaal wit geschilderd met bruine, groene of blauwe kozijnen, conform de traditionele architectuur. Ook met dank aan Manrique.
Zeker bezoeken:
• Fundación César Manrique
• Jardin de Cactus
• Jameos del Agua
• Mirador del Río
• Monumento al Campesino
• Windsculpturen op Lanzarote
 Verblijf Verblijf
 VerblijfMet Oever verblijven we in 3,5 * Aparthotel Relaxia Lanzasur Club op basis van All-Inclusive.
Aparthotel Relaxia Lanzasur Club ligt in een prachtige groene tuin. Het heerlijke zandstrand Playa Flamingo is te voet te bereiken. Slechts enkele minuten en je staat met je voeten in het warme zand.
Bij het resort hoef je je ook zeker niet te vervelen. Neem een heerlijke verfrissende duik en geniet van de Spaanse zon op een ligbedje. Het animatieteam organiseert de hele dag door activiteiten voor jong en oud. Geniet van een cocktail bij de bar of van een ontspannende massage in het wellness center. Wat Lanzasur Club al helemaal geweldig maakt, is het gratis toegankelijke Aqualava Water Park.
Een lekker hapje eten kan in het buffetrestaurant. Hier worden lekkere gerechten geserveerd uit verschillende keukens. Er worden regelmatig thema avonden georganiseerd, waardoor je de hele vakantie door lekker gevarieerd eet. De heerlijk ruime bungalows maken de vakantie helemaal compleet. Voorzien van een eigen kitchenette, badkamer en privéterras kom je niks te kort tijdens je verblijf bij Lanzasur Club.

Ligging
• dichtbij het centrum van Playa Blanca
• afstand tot luchthaven ± 25 kilometer
• afstand tot strand ± 300 meter (zandstrand)
• afstand tot centrum: ± 1200 meter
• afstand tot haven ± 1 kilometer
• afstand tot bushalte ± 1 kilometer
Faciliteiten algemeen
• officiële classificatie: 3,5 sterren
• totaal aantal kamers: 230
• receptie (24 uur geopend)
• televisiehoek
• parkeerterrein
• minisupermarkt
• schoonmaak kamer 5 keer per week
• Wi-Fi in de openbare ruimte, op de kamer en bij de receptie: gratis
• airconditioning: gratis
Restaurants & bars
• eetgelegenheden: restaurant, buffet restaurant, snackbar
• drankgelegenheden: bar, lobbybar, pool/snackbar
 Zwemfaciliteiten
• handdoekenservice (borg ± € 10, ter plaatse te betalen)
• buitenzwembad (ligstoelen, parasol)
• aquapark (op ± 250 meter, aqualava wáter park)
Sportfaciliteiten
• gameroom
• biljart (tegen betaling)
• minigolf
• volleybal
Wellness
• sauna (tegen betaling, ± € 6 per dag of ± € 15 per week)
• fitnessruimte (tegen betaling, ± € 6 per dag of ± € 15 per week)
Verzorging: ALL INCLUSIVE
alle maaltijden in buffetvorm
• ontbijt 08.00 - 10.30 uur
• lunch 12.30 - 14.00 uur
• diner 18.30 - 21.30 uur
• snacks 12.00 - 17.00 uur
• ijsjes 15.00 - 16.00 uur
• lokale (non) alcoholische dranken 10.30 - 00.00 uur
 Algemene info Algemene info
 Algemene info• We vertrekken vanuit Brussel en vliegen naar Arrecife. De vluchtduur is ongeveer 4u30.
• Klimaat: de temperatuur overdag kan 23° bereiken
• Munteenheid: Euro.
• Reisdocumenten: identiteitskaart
• Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in België.
• Vluchturen: (onder voorbehoud)
ZA 20/05/23 Brussel 14u35 - Arrecife 17u55
ZA 27/05/23 Arrecife 18u55 - Brussel 23u55
 Prijs van de reis Prijs van de reis
 Prijs van de reis8 dagen (7 nachten) in ALL INCLUSIVE
€ 969 p.p. in tweepersoonskamer
€ 1139 in singlekamer

We hebben een optie tot donderdag 20/02 voor 21 personen, waarvan 7 personen in single kamers en 14 personen in twinkamers. Vanaf 21/02 zijn de plaatsen op aanvraag en volgens beschikbaarheid. SNEL RESERVEREN is dus de boodschap.

Inbegrepen:
• Vlucht heen en terug vanuit Brussel
• Transfers van en naar hotel
• 1 stuk handbagage van 6 kg
• 7 nachten op basis van All Inclusive
• Luchthaventaksen
• Ruimbagage 20 kg

Niet inbegrepen:
• Eventuele luchthaventaksverhogingen
• Eventuele fueltoeslagen
• Excursies
• Alle persoonlijke uitgaven
• Luchthavenvervoer vanaf je woonplaats (Groot Antwerpen!) naar de luchthaven van Zaventem heen en terug € 49
• Annulatieverzekering Sunweb: Twinkamer € 68 / Singlekamer € 79
 Reservatie Reservatie
 ReservatieSchrijf het voorschot van € ??? voor een tweepersoonskamer of € ??? voor een singlekamer over op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties met vermelding van je lidnummer, Lanzarote en annulatieverzekering indien je de annulatieverzekering van Sunweb neemt.
Het saldo dient uiterlijk op vrijdag 07/04/2023 op de rekening van Oever Weekends & Vakanties te staan.

Bijkomende informatie:
Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een uitnodiging via mail.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kunt komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Sunweb i.s.m. Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van Sunweb