Zaterdag 21 januari 2023Nieuwsbrief week 4 en verder   
 ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!NIET TE MISSEN: de eerste party van het nieuwe jaar!
Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 22/01/23 Expo 'Royals & Trains' in Train World Schaarbeek OOK NIET-LEDEN! NOG MEERDERE PLAATSEN! ZO 22/01/23 Expo 'Royals & Trains' in Train World Schaarbeek OOK NIET-LEDEN! NOG MEERDERE PLAATSEN!
 ZO 22/01/23 Expo 'Royals & Trains' in Train World Schaarbeek OOK NIET-LEDEN! NOG MEERDERE PLAATSEN!Ontdek de koninklijke treinen in al hun glorie.

Ontdek tijdens deze expo meer over de unieke band die de Belgische koninklijke familie verenigt met de spoorwegwereld.
Herbeleef de pracht van de koninklijke reizen aan de hand van exclusieve foto's, objecten, historische documenten uit de collecties van Trainworld en die van het Koninklijk Paleis, evenals Talking Heads.
Als kers op de taart stellen Train World en het museum van NMBS voor de eerste maal vijf koninklijke rijtuigen in al hun glorie samen tentoon in Train World.
Een unieke kans om de koninklijke treinen te ontdekken!
Van de aanleg van de eerste spoorweglijn in 1835 tot op vandaag heeft het Belgische koningshuis steeds de ontwikkeling van de spoorwegen in België en Europa gesteund. Leopold I, het eerste staatshoofd ter wereld dat zich met de trein verplaatste, stelde alles in het werk om België te voorzien van een spoorwegnet dat bijgedragen heeft in de economische ontwikkeling van België in de 19e eeuw en later.
Deze betrokkenheid is vandaag even groot onder het bewind van koning Filip. Dat is de reden waarom Train World en NMBS hebben beslist om een tijdelijke tentoonstelling te wijden aan, en een boek uit te geven over de boeiende geschiedenis van de band tussen onze Monarchie en de trein.
Deze tentoonstelling toont zeldzame documenten van de eerste trein van Leopold I en andere koninklijke rijtuigen die niet langer bestaan, bouwplannen, thee- en eetserviezen van Albert I en Leopold III, objecten van de personeelsleden van de koninklijke konvooien, en items uit de reisgarderobe van koningin Astrid.
Daarnaast brengt de expo ook het leven in beeld aan boord van deze prachtige treinen.

De tentoonstelling is opgebouwd rond 6 hoofdthema's:
1. Koninklijke treinen
2. Inhuldigingen
3. De stations en koninklijke salons
4. Koninklijke huwelijken en begrafenissen
5. Treintjes voor prinsjes
6. Internationale reizen en staatsbezoeken
De vijf koninklijke rijtuigen die voor het eerst in Train World tentoon zullen staan, en die het hoogtepunt van de expo zijn:
De koninklijke Berline, 1901
Het restauratie-/conferentierijtuig, 1905
Het salon-/restauratierijtuig, 1912
Het salonrijtuig, 1939
Het eetzaalrijtuig, 1939
Om deze waardevolle historische rijtuigen te beschermen, kunnen bezoekers ze van buitenaf bewonderen, maar niet van binnenin.
Een unieke tentoonstelling die je in geen geval mag missen!
De prijs omvat: gids en inkomticket. Een museumpass is niet geldig voor groepen.
De rondleiding duurt ongeveer 2 uur.

Je kan voordelig en gemakkelijk reizen met de trein: € 8,80 H/T voor een Weekend Ticket. Als 65+ betaal je € 7,20 H/T.
Vanuit Antwerpen Centraal vertrekt er op spoor 24 om 13u45 een rechtstreekse trein naar Schaarbeek met aankomt om 14u40. Vanuit Berchem vertrekt er op spoor 9 om 13u50 een rechtstreekse trein naar Schaarbeek met aankomst om 14u40.
Voor de terugreis naar Antwerpen Centraal of Berchem, zijn er telkens 2 treinen per uur. De treinen die telkens 21 minuten na het uur vertrekken, rijden rechtstreeks naar Antwerpen Centraal of Berchem.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Train World, Prinses Elisabethplein 5 te 1030 Schaarbeek waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
De ingang van het museum bevindt zich in het voormalige stationsgebouw van Schaarbeek.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : bel, sms of mail Pieter (0478 54 54 54 of pieter@oever.be) en betaal € 19 ter plaatse aan Pieter.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 24/01/23 Dinsdagavondfilm Alcarràs (Carla Simón) 4**** UGC Antwerpen  DI 24/01/23 Dinsdagavondfilm Alcarràs (Carla Simón) 4**** UGC Antwerpen
 DI 24/01/23 Dinsdagavondfilm Alcarràs (Carla Simón) 4**** UGC Antwerpen Ondanks een mondelinge overeenkomst die nog van de Spaanse Burgeroorlog dateert, komt er dra een eind aan de perzikenteelt van de Catalaanse familie Solé. De nieuwe eigenaar wil zonnepanelen waar nu de fruitbomen staan. De zomer van de laatste oogst is er een om nooit te vergeten. Omdat deze keer iedereen mee moet plukken, van kind tot grootvader. Maar ook omdat het doodsvonnis de anders zo hechte familie in twee splijt.
De thematiek van Alcarràs is droevig, actueel en politiek: kleinschalige familielandbouw is niet of amper rendabel. Met de kleine boerderijen verdwijnt ook een eeuwenoude manier van leven. Maar de Catalaanse regisseuse Carla Simón, nicht van perziktelers in het Alcarràs van de titel, won er de Gouden Beer bovenal mee door het kleine verhaal in geuren en kleuren te vertellen.
Simón maakt van de volledige familie het hoofdpersonage en geeft haast ieders intimiteit, bezorgdheden en blik op de wereld mee. Van de grootvader die in zijn eer en waardigheid gekrenkt is en nog hoopt te kunnen onderhandelen met een mand versgeplukte vijgen tot het wilde kind dat plots geen autowrak meer heeft om in te spelen, evenmin als neefjes om mee te ravotten en de boer die zijn rug kapot werkt en woest van hot naar her loopt. Simón vertelt hun verhalen sappiger, warmer en smakelijker dan een rijpe perzik die de hele dag in de blakende zon heeft gehangen. En met een wolkje weemoed.
Ze bereikt zo een authenticiteit waar zelfs de broers Dardenne hun pet voor afnemen, met voortreffelijke vertolkingen van niet-professionele acteurs en een camera die de schoonheid van de omgeving, het fruit en de manier van leven eerder terloops registreert dan opzoekt.
Alcarràs is de zwanenzang van een boerenfamilie, een moderne boerenfilm. Maar de familie wordt met zoveel finesse, warmte en inlevingsvermogen geschetst dat je ook moet denken aan de humanistische parels van de Japanse Hirokazu Kore-eda. Niet slecht voor een tweede film.
Van Carla Simón en met Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Xenia Roset
Knack Focus 18/01/23

Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN! NOG 3 PLAATSEN! ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN! NOG 3 PLAATSEN!
 ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN! NOG 3 PLAATSEN!Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.
Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.
Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s.
In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig.
Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ is géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en bravoure. Daarnaast levert Dhaenens doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is.
Spel en concept: Valentijn Dhaenens
Tekst: Cyriel Buysse

Bij je ticket is een drankje inbegrepen!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 29/01/23 Film Babylon (Damien Chazelle) 4**** Kinepolis Antwerpen  ZO 29/01/23 Film Babylon (Damien Chazelle) 4**** Kinepolis Antwerpen
 ZO 29/01/23 Film Babylon (Damien Chazelle) 4**** Kinepolis Antwerpen Het opzwepende en uitzinnige ‘Babylon’ barst met 190 minuten uit zijn voegen, maar we hadden er geen seconde van willen missen

Daar zijn de roaring twenties!
Nooit eerder – niet in Baz Luhrmanns ‘Moulin Rouge!’, niet in ‘The Wolf of Wall Street’ en zelfs niet in ‘Zillion’ – hebben we zo’n uitzinnig en levenslustig feest meegemaakt als in ‘Babylon’. In de opzwepende, schitterend gechoreografeerde, bijna 30 minuten durende openingssequens die zich anno 1926 afspeelt in een villa op een heuvel in Californië, worden we meegezogen in een draaikolk van ‘Caligula’-achtige losbandigheid. Opwindende drumgeluiden, wulpse trompetklanken en geestverruimende rookwalmen stijgen boven een zee van wild feestvierende genotzoekers op naar de imposante kroonluchters; spiernaakte danseressen wiegen met hun derrières; de laveloze Brad Pitt (hij speelt een op John Gilbert gebaseerde Hollywoodvedette uit het tijdperk van de stille film) laat de champagnekurken knallen; een languit op de vloer liggende vetzak ontvangt met vraatzuchtig genot een spetterende golden shower van een krolse deerne; en de volledig uit haar bol gaande Margot Robbie (of haar doublure) flasht haar rechtertiet. Ze hebben altijd gezegd dat na corona de roaring twenties zouden terugkeren. Wel: ze zijn er!
De spetterende tijden blijven evenwel nooit duren, niet in het echte leven en niet in ‘Babylon’. De echo’s van het fonkelende feest zijn nog niet helemaal uitgestorven of regisseur Damien Chazelle (‘La La Land’) stelt zijn lens al scherp op de donkere kantjes van het Hollywood van de jaren 20 en 30: we zien hoe crewleden op de filmset worden behandeld als slaven, hoe een rijke ploert tijdens een cocktailparty zijn hand ongevraagd op iemands billen legt, en hoe – in een haast ondraaglijke scène – een zwarte trompettist tijdens een filmopname het bevel krijgt om houtskool op zijn gelaat te smeren, omdat hij er niet zwart genoeg uitziet. En dan besef je wat Chazelle aan het doen is: zoals het bijbelse Babel was opgetrokken uit afgoderij en zedenbederf, zo laat de cineast zien dat de droomfabriek van Hollywood werd gebouwd op een ondergrond van racisme, vrouwenhaat, hypocrisie, én op de honderden lichamen van brutaal uitgerangeerde filmsterren.
Op narratief vlak ontsnapt ‘Babylon’ niet aan het klassieke ‘Eerst de opgang, dan de neergang’-riedeltje, maar boy oh boy, wat maakt Chazelle van de tenondergang van zijn hoofdpersonages een opwindende glijbaanrit, met nog méér feestgedruis en nog méér godsliederlijke uitspattingen. Maar bam! – een slag op de basdrum – opeens laat Chazelle het rumoer verstommen en luisteren we samen met Brad ademloos naar de fantastische actrice Jean Smart en haar magnifieke ‘Je tijd is op’-monoloog. Natúúrlijk vliegt Chazelle in zijn aan de megalomanie grenzende geestdrift nu en dan uit de bocht (de kotsscène!), maar so what? Hoe fantastisch is het toch om eindelijk nog eens een grootscheepse film te zien van een groots denkende cineast die in navolging van Coppola (in de tijd van ‘Apocalypse Now’) en Fellini bereid is om all the way te gaan ten einde zijn exuberante visie naar het flikkerende scherm te brengen.
Met een speelduur van 190 minuten barst ‘Babylon’ finaal uit z’n voegen, maar wij zouden er geen seconde van hebben willen missen.
Erik Stockman, Humo 17/01/2023
Van Damien Chazelle en met Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva en Olivia Wilde
Je kan ter plaatse een filmticket kopen aan € 12.50 maar Pieter heeft nog een aantal blanco tickets aan slechts € 10 waarmee je dan ter plaatse een bioscoopkaartje reserveert. Het zijn genummerde plaatsen: reserveer dus samen je tickets ter plaatse!
Indien je gebruik wil maken van een ticketje aan € 10, stuur dan een mailtje naar pieter@oever.be
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : Kinepolis - Groenendaallaan 394 in 2030 Antwerpen, binnen aan de kassa's ter hoogte van Douwe Egbergts Café waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Gratis parking.
Zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bussen 610, 620, 650, 720, 776 en trams 1 en 6.
Aanvangsuur : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik OOK NIET-LEDEN!  ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik OOK NIET-LEDEN!
 ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik OOK NIET-LEDEN! De familie Rothschild geldt als sinds de 19e eeuw als legendarisch in onze geschiedenis. Deze dynastie is in de loop der tijd synoniem geworden voor succes in de financiële wereld maar staat ook voor intellectuele en artistieke rijkdom. Een naam waar je niet omheen kunt, bij iedereen bekend. Toch zitten er achter deze familienaam ook onbekende personen en een onverwacht erfgoed.
Deze unieke expositie toont een nieuwe en originele invalshoek door de schijnwerpers te richten op een aantal vrouwelijke leden van de Franse tak van deze bijzondere familie.
Deze vrouwen, die in de kunstgeschiedenis stelselmatig worden genegeerd, waren verzamelaars, collectiebouwers, mecenassen en erfgenamen en hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de verrijking van het historisch erfgoed en de collecties van de Franse musea door hun aanzienlijke donaties en legaties. De tentoonstelling die meer dan 2000 m² beslaat, belicht de smaak en de persoonlijkheid van deze negen uitzonderlijke vrouwen. Deze vrouwen, waarvan een aantal zeer onafhankelijk was en andere meer in de schaduw van hun echtgenoot bleven, hebben een belangrijke rol gespeeld in de kunstgeschiedenis, de geschiedenis, de maatschappij en zelfs in het leven van de kunstenaars uit hun tijd.
Door middel van een selectie van meer dan 350 kunstwerken afkomstig van zo’n veertig instellingen en Franse privécollecties, biedt de tentoonstelling een overzicht van uiteenlopende kunst uit alle perioden. De bezoeker ontdekt werk van grote kunstenaars als Fragonard, Chardin, Delacroix, Cézanne, Claudel, Rodin en Monet, Egon Schiele, maar bevat ook schilderijen uit de Italiaanse Renaissance, juwelenverzamelingen, serviescollecties en kunstvoorwerpen uit Afrika en het Verre Oosten. Al deze kunstwerken geven een mooi overzicht van de geschiedenis van de smaak en de collectievorming in de 19e en 20e eeuw.
We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
Nadien gaan we gezellig iets drinken.
De liefhebbers kunnen erna een bezoek brengen aan het treinstation Luik-Guillemins om te genieten van het lichtspektakel van de Franse beeldende kunstenaar Daniel Buren.
Er is ruim twee maand aan gewerkt, met de hulp van alpinisten.
Daniel Buren transformeerde het station van Luik-Guillemins in een totaalinstallatie van licht en kleur.
Buren (84) liet transparante stroken in blauw, geel, rood en groen in een verspringend patroon op het gewelf aanbrengen. Zo ontstaan er ook op de perrons kleurprojecties, verschillend naargelang het moment van de dag.
Daniel Buren werd benaderd voor een grootschalige ingreep. Hij is fan van het monumentale station van de Spaanse architect Santiago Calatrava, zei hij deze zomer bij de presentatie. Het doet hem denken aan de tijd waarin treinstations nog echte spoorwegkathedralen mochten zijn. ‘Ik vergelijk dit bouwwerk met de Eiffeltoren’, zei hij. Het station, een indrukwekkende architecturale geste, opende in 2009 en kostte 312 miljoen euro.
Voor de gids alleen schrijf je € 12 over op de Oeverrekening. Met een geldige Museumpass moet je geen inkomticket van € 13 betalen. Heb je geen Museumpass? Schrijf dan € 25 over op de Oeverrekening.
Afspraakuur : 12u15
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor Carpool of om 13u45 ter plaatse in La Boverie, Parc de la Boverie - 4020 Luik.
Laat ten laatste op DO 02/02 aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Je kan ook zeer voordelig met de trein komen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 10/02/23 Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën NOG 3 PLAATSEN!  VR 10/02/23 Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën NOG 3 PLAATSEN!
 VR 10/02/23 Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën NOG 3 PLAATSEN! Een of andere Rus is een hedendaagse tragedie, geïnspireerd op het leven en werk van Eduard Limonov. Limonov was een straatboefje in Oekraïne, een dissidente dichter in Rusland, een zwerver en butler in New York, een rock-‘n-rollschrijver in Parijs en een strijder aan de kant van oorlogsmisdadigers. En dat is maar een selectie. In maart 2020 overleed hij, nog even actief, de laatste jaren als oppositieleider in Rusland.
In Eén of andere Rus trekt Eduard Limonov als tolk en chauffeur van een oorlogsjournaliste door Joegoslavië, op weg naar oorlogsmisdadiger Karadzic. Gaandeweg verschuift de aandacht van de journaliste naar Limonovs eigen levensverhaal, dat van de Sovjet-Unie naar het Westen gaat, van roem naar val, van strijden met de pen tot strijden met wapens.
Freek Mariën verwerkt Limonovs hallucinante levensverhaal in een minstens even indrukwekkende, actuele tekst. Voor Één of andere Rus regisseert hij een straffe cast: Janne Desmet, Wanda Eyckerman, Pieter Genard, Lotte Heijtenis, Tom Van Bauwel en Joris Van den Brande.
Samen zetten ze een leven op scène, dat geschiedenis, activisme en liefde verbindt.
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : CC De Kern, Kern 18 in 2610 Wilrijk, op de eerste verdieping ter hoogte van de kassa
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG  ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG
 ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG Naar jaarlijkse traditie houden we onze nieuwjaarsreceptie en aansluitende ledenfuif om het nieuwe jaar mooi in te zetten. Oever is groot geworden dankzij de leden en alle medewerkers en om jullie hiervoor te bedanken, bieden we jullie een receptie met een aperitiefje en hapjes aan!
De receptie start vanaf 20u en de party vanaf 21u30.
Einde om 1u.
Inkom: € 15 voor receptie met hapjes en aperitiefje en party.
Breng je blauwe Oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakuur : vanaf 20u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 180
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 15/02/23 Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel NOG 6 PLAATSEN!  WO 15/02/23 Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel NOG 6 PLAATSEN!
 WO 15/02/23 Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel NOG 6 PLAATSEN! Bijna 10 jaar na de dialoog waarmee het voor Hof van Eede begon – Waar het met de wereld naartoe gaat, daar gaan wij naartoe – brengt Hof opnieuw een dialoog gespeeld door Ans Van den Eede en Greg Timmermans.
In die 10 jaar is de wereld wel degelijk ergens naartoe gegaan, en zijn de late twintigers nu late dertigers, bijna veertigers geworden.
‘Vechtstuk’ begint meteen met een knal – een kletterende ruzie tussen een man en een vrouw, een koppel. De verwijten vliegen in het rond, over banale details en onoverkomelijke breekpunten, over het groot- en kleinmenselijke, wanhopig en woedend. Tot het laatste onvertogen woord gevallen is en de strijdende partijen door hun munitie heen zijn.
Dan begint het stuk écht. Want hoe geraak je terug on speaking terms nadat het onzegbare gezegd is? Kan er op de verschroeide aarde nog iets van medemenselijkheid kiemen? Of liefde? Hieronder schuilt een politieke vraag: hoe kunnen mensen die elkaar verbaal mismeesterden terug op verhaal en tot gesprek komen? Hoe raap je de scherven bijeen zonder je te snijden? Want het blijft spannend: een smeulende veenbrand kan bij de minste windstoot weer opflakkeren.
Tekst Wannes Gyselinck & Ans Van den Eede
Spel Greg Timmermans & Ans Van den Eede
Na de voorstelling drinken we samen nog iets ter plaatse!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van Mark Liebrecht Schouwburg, Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 17/02/23 Etentje Cypro Antwerpen  VR 17/02/23 Etentje Cypro Antwerpen
 VR 17/02/23 Etentje Cypro Antwerpen Dit restaurant is een vaste waarde op het Antwerpse Zuid en voor Oever organiseerden we er al een aantal etentjes: lekker eten voor een zeer correcte prijs in een aangenaam kader en met een vriendelijke bediening.

Het voorgerecht en het hoofdgerecht zijn een mix van al het lekkers dat Cypro te bieden heeft.
Alle dranken zijn voor eigen rekening en naar ieders budget.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : in Restaurant Cypro, Volksstraat 60 2000 Antwerpen Zuid waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bussen 13, 14, 182, 22 en trams 1, 4
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 27 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
nfo : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 18/02/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Niet te missen, de spetterende party met DJ Jan V met 22u als aanvangsuur!!
Dansen brengt mensen bij elkaar en een lekker drankje erbij, en je bent vertrokken tot in de late uurtjes op de dansvloer van DIXIES in Brasschaat en met DJ Jan V is de ambiance verzekerd!
Geen excuses om niet te komen!

Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!
Deuren: 22u Einde: 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Aanvangsuur : vanaf 22u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren  ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren
 ZO 19/02/23 Bowling + snacks Ekeren De eerste Bowling van 2023 was een succes en we organiseren het dus opnieuw!
In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u40
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 21/01/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 22/01/23
Expo 'Royals & Trains' in Train World Schaarbeek OOK NIET-LEDEN!
Wandelen rond Sint-Amands (16 km of 20 km)

Wandelen rond de E10-plas vanuit Maria-ter-Heide (Brasschaat) (± 10 km)

DI 22/01/23
Dinsdagavondfilm Alcarràs (Carla Simón) 4**** UGC Antwerpen DI 24/01/23

VR 27/01/23
Oevercafé Mortsel

Anatole van Compagnie Marius in CC De Kern, Wilrijk VOLZET

ZA 28/01/23
Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN! NOG 3 PLAATSEN!

ZO 29/01/23
Wandeling in en rond Aarschot (18km)

Wandeling Lint - Hove (12 km)

Film Babylon (Damien Chazelle) 4**** Kinepolis Antwerpen

DO 02/02/23
Sauna Espace, Kalmthout
EWT Theater 'Ik spring uit een vliegmachien' Deurne VOLZET!

VR 03/02/23
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Skivakantie Andorra van ZA 04/03 tot ZA 11/03/2023 Mortsel

ZO 05/02/23
Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik OOK NIET-LEDEN!

VR 10/02/23
Oevercafé Mortsel
Theater EÉN OF ANDERE RUS, ARSENAAL & Het Kwartier/Freek Mariën NOG 3 PLAATSEN!

ZA 11/02/23
Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG

WO 15/02/23
Theater Vechtstuk (de HOE) in Mark Liebrecht Schouwburg Mortsel

VR 17/02/23
Praatcafé Mortsel
Etentje Cypro Antwerpen

ZA 18/02/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 19/02/23
Bowling + snacks Ekeren
Kunstuur Mechelen Enkel Oeverleden! *** VOLZET


VR 24/02/23
Oevercafé Mortsel

url Klik hier voor meer info