Dinsdag 17 januari 2023Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of ZO 27/03/2023   
 Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of ZO 27/03/2023 Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of ZO 27/03/2023
 Ontspannend weekend in Kemmel en Heuvelland van VR 24/03 tot ZO 26/03 of ZO 27/03/2023Om te kunnen reserveren voor dit weekend, moet je nog wachten tot DO 19/01 om 19u. Dan verneem je via een tweede Nieuwsflash en via onze website welk bedrag je moet overschrijven op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends & vakanties om te kunnen reserveren. Aangezien de nieuwsbrieven niet altijd op hetzelfde moment toekomen bij jullie, raden we jullie aan om op DO 19/01 de Nieuwsbrief om 19u te openen op de voorpagina van onze website www.oever.be. De leden kunnen ook om 19u inloggen als lid en zo de weekends en vakanties raadplegen.
Enkel Oeverleden!

We zijn er opnieuw een weekendje tussenuit met Oever en verblijven in een prachtige omgeving. We genieten van de natuur, van cultuur, van wandelen, van fietsen, van een bezoek aan een wijndomein, …
Heuvelland is een droombestemming, een oase in Vlaanderen met voor ieder wat wils: wandelen met ongelooflijke vergezichten, fietsen in het golvend landschap, mountainbiken door de bossen, een bezoek brengen aan de Commandobunker Kemmel of aan de loopgraven van Bayernwald, genieten van het uitzicht vanop de Belvedère uitkijktoren van de Kemmelberg of gewoonweg genieten van de streek en één of meerdere terrasje(s).
Het Heuvelland werd door de goden rijkelijk bedeeld. De rollende heuvels, die het landschap zijn unieke karakter geven en zich gretig laten beklimmen, blijken ook uitstekende wijnen te leveren.
 De ingetogen trots van het Heuvelland: Wijndomein Entre-Deux-Monts De ingetogen trots van het Heuvelland: Wijndomein Entre-Deux-Monts
 De ingetogen trots van het Heuvelland: Wijndomein Entre-Deux-MontsOp de glooiende flanken tussen de Rodeberg en de Zwarteberg, recht in het hart van Heuvelland, is wijnbouwer Martin Bacquaert actief. Hier werkt hij aan zijn missie : met ingetogen trots en een diep respect voor natuur en klimaat, de best mogelijke Belgische wijnen verbouwen.
Zaterdagnamiddag brengen we met Oever een bezoekje aan dit wijndomein. De rondleiding duurt 1u30 en we degusteren er hun heerlijke wijnen (de rondleiding kost € 12 en is niet inbegrepen in de prijs van het weekend).
Ook leuk is de Kabelbaan Cordoba in Westouter. Deze beroemde kabelbaan is een unieke toeristische attractie in Vlaanderen. Al in 1957 werd ze gebouwd door Oostenrijkse Alpenspecialisten om de Vidaigneberg en de Baneberg met elkaar te verbinden. De zetellift biedt een uniek zicht op Heuvelland en weg van alle drukte zweef je boven de wijngaarden van Entre-Deux-Monts en geniet je van een panoramisch uitzicht. Mits goed weer kun je de Vlaamse kust of de IJzertoren zien en kun je zonder problemen piepen bij de buren over de Noord-Franse grens. Na een heerlijk tochtje kun je genieten van een heerlijke Picon maison op het terras of ’s winters bij de gloeiende kachel. De kabelbaan is open op zaterdag van 14u tot 17u en op zondag van 13u30 tot 17u.
Tijdens het weekend of op maandag, kun je ook naar Kattenstad Ieper, Hoppestad Poperinge of naar Frans-Vlaanderen.
 Verblijf Verblijf
 VerblijfWe verblijven in Landhuis BellaRosa in Kemmel, een prachtige verblijfplaats voor 24 Oeverleden.

Er zijn 8 slaapkamers en 7 badkamers, een heel mooie leefruimte met open keuken, een ontspanningsruimte met pooltafel, een dakterras, een afgesloten fietsenstalling en een speelweide met boerengolf.
Het hart en de ziel van de woning is de gezellige leefruimte met open keuken. Door de grote ramen kijk je uit op het weidse landschap en de gezellige binnentuin. De gashaard zorgt voor de nodige warmte op koude dagen.
De keuken is een paradijs voor de keukenprinsen- en prinsessen onder jullie. 2 vaatwassers, een inductiekooplaat, een (stoom)oven, een microgolfoven en een grote koelcel garanderen een ongekend comfort. Een koffiezet met 2 thermoskannen zorgt voor dat geurende warme kopje koffie om de dag vrolijk te starten.
In de 8 knusse slaapkamers kun je alvast gaan dromen van nieuwe uitdagingen. Romantisch met 2 of gezellig met 3, 4 of 5.
's Morgens geen ellenlange rij voor de badkamer want elke kamer heeft zijn eigen badkamer met douche en lavabo.
Alleen op het gelijkvloers moet de badkamer gedeeld worden met de buren. Daar heb je dan ook een dubbele lavabo en ruimere douche met regendouche.
4 toiletten (2 boven en 2 beneden) maken het plaatje compleet.
In Landhuis BellaRosa is er voor elk wat wils voorzien. Haal het competitiebeest in jezelf naar boven voor een spelletje pool, tafeltennis, badminton of kubben. De ontspanningsruimte staat in directe verbinding met de binnentuin en het terras waar een frisse pint of een fris glaasje wijn de nodige verkoeling brengt bij warm weer.
Wanneer bij het vallen van de avond de geur van de barbecue zich verspreidt over het domein en de muziek wat harder gezet wordt, is het feest compleet. In alle rust genieten van de laatste zonnestraaltjes, keuvelend over de voorbije dag, is natuurlijk ook een optie.
 Hoe ziet het weekend er uit? Hoe ziet het weekend er uit?
 Hoe ziet het weekend er uit?Vrijdagavond: je wordt ten vroegste in Landhuis BellaRosa verwacht om 18u. Om 19u klinken we op het weekend met een glaasje cava gevolgd door heerlijk stokbrood, een kaasbuffet, home made krabsla en kip curry, wijn, bier, water, frisdrank, koffie, thee, ... en we maken de afspraken voor zaterdag.

Zaterdag: na het ontbijt maken we ons lunchpakket klaar voor een wandeling of fietstocht.
Indien je niet meewandelt of meefietst, kun je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.
Om 14u worden we allemaal verwacht voor een rondleiding & wijndegustatie op wijndomein Entre-Deux-Monts.
Dit zijn Belgische topwijnen!
Terug in Landhuis Bellarosa, genieten we van een glaasje cava gevolgd door een heerlijke BBQ. Misschien kan er nog wel een dessertje bij?
Na het avondeten maken we de afspraken voor zondag.

Zondag: na het uitgebreid ontbijt met croissants en pistolekes, maken we ons lunchpakket en vertrekken we voor een wandeling of fietstocht in de streek. Indien je niet meewandelt of meefietst, kun je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.
Om 16u sluiten we het weekend af met een lekker stukje taart en een tasje koffie of theetje!
Diegenen die tot maandag blijven kunnen een hapje gaan eten in 1 van de talrijke restaurants die Kemmel telt.
Maandag: ten laatste om 11u moet je Landhuis BelleRosa verlaten.
 Prijs en reservatie Prijs en reservatie
 Prijs en reservatiePrijs: € ??? voor 2 of 3 overnachtingen – gezelligheid.
Niet inbegrepen:
• Carpooling
• Het geleid bezoek van 1u30 aan Wijndomein Entre-Deux-Monts + degustatie achteraf: € 12 per persoon.
• De kostprijs voor het eten en de drank (vanaf vrijdagavond tot zondag 16u) die zondag rond 16u bij de koffie verrekend wordt onder de deelnemers. Richtprijs € 60 - € 70. BRENG CASH GELD MEE!
• Het avondeten op restaurant op zondagavond (voor de liefhebbers)

Reservatie: na betaling van € ??? op rekening IBAN BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends & vakanties met vermelding van je lidnummer en weekend Kemmel.
Er is plaats voor 24 personen waarbij er, buiten Pieter en Nicole, nog slechts 2 Oeverkoppels kunnen deelnemen.
Voor de kamerindeling houden we rekening met het tijdstip waarop je betaling op de rekening van Oever weekends & vakanties staat en met het uitkomen van de kamers.
Deelnemers die een 4- of 5-persoonskamer delen, krijgen € 15 terug.
 Info Info
 InfoSamenkomst deelnemers: vrijdag 17/03 om 20u in Sportcentrum Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kunt komen, dan verwittig je op voorhand Nicole (0475 59 56 11 of nicole@oever.be).
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties
Begeleiding: Pieter & Nicole
Begeleiding wandelingen: Beatrijs R: reusens.beatrijs@telenet.be / 0472 21 06 27
Begeleiding fietstochten: Eddy VR: eddy.vanriet@hotmail.com / 0495 69 03 77
Bijkomende informatie:
Oever (Pieter) 0478 54 54 54 of pieter@oever.be

Annulatievoorwaarden van Oever vzw