Vrijdag 30 december 2022Nieuwsbrief week 1 en verder   
   
  Oever wenst jullie geluk, liefde en gezondheid toe voor elke nieuwe dag en een prachtig 2023!
 DI 03/01/23 Dinsdagavondfilm Living (Oliver Hermanus) 4**** UGC Antwerpen  DI 03/01/23 Dinsdagavondfilm Living (Oliver Hermanus) 4**** UGC Antwerpen
 DI 03/01/23 Dinsdagavondfilm Living (Oliver Hermanus) 4**** UGC Antwerpen Een film als defibrillator voor het leven
In het Londen van de jaren vijftig breekt een terminaal zieke ambtenaar nog op de valreep met de sleur en onverschilligheid. De Engelse klasbak Bill Nighy schittert met zijn ingetogen en doorleefde vertolking.
Ruben Aerts, DI 27/12/2022 in De Standaard
‘Hou je stapels hoog’, krijgt nieuwkomer Peter Wakeling op kantoor ­toegefluisterd. ‘Anders denken ze dat je niets belangrijks te doen hebt.’
Op de afdeling Ruimtelijke ­ordening in het Londen van de jaren 50 verzetten de ambtenaren geen werk. Ze verleggen het, van de ene papierhoop naar de andere. Formulieren en aanvragen stapelen zich op en dat is ­helemaal hoe ze het willen. Komt een andere afdeling met een document aanzetten dat zij horen te verwerken, dan klinkt er eerst nog protest, waarna het op zo’n stapel belandt. ‘Voor­lopig zullen we het hier houden’, volgt er dan. ‘Het zal niemand kwaad berokkenen.’
Het is de vaste dooddoener van Williams, de minzame grijsaard die Bill Nighy neerzet. Voor de acteur – het archetype van de Engelsman – is het de rol van zijn carrière. Wat een masterclass in ingetogen en tegelijk doorleefd acteren. Dat hij al maar zijn smoking naar de ­stomerij brengt.

Leven in slaapstand
Williams leidt de afdeling als de belichaming van plichtsbesef en correct handelen. Hij werkt en leeft binnen de lijntjes. Maar achter dat onberispelijke voor­komen schuilt een man in slaapstand. Ergens onderweg is hij ­alle passie en levenslust kwijt­geraakt. En ook het besef dat wat hij doet, zomaar een verschil kan betekenen in iemands leven. Hij moet eerst zijn doodsvonnis krijgen om dat in te zien.

Wat een juweel is Living, gloedvol en ontwapenend. De film doet je het leven weer met twee handen vastgrijpen en koesteren.

Remake
Het narratief is weliswaar niet nieuw. Living is een remake van Ikiru, de klassieker uit 1952 van de Japanse cineast Akira Kurosawa. De film neemt het verloop van het origineel behoorlijk trouw over, hoewel het verhaal zich nu afspeelt in Londen en niet in Tokio. Wel bleef de periode behouden. De remake laat zien hoe universeel de thematiek is en hoe die de tijdgeest en ­culturele verschillen overstijgt.
Met de dood voor ogen gaat Williams plots weer beseffen hoe bijzonder het leven kan zijn. Dat kun je weleens vergeten als je dag na dag keurig in de pas loopt. Dan durft de routine het over te nemen, dan vergeet je te kijken en luisteren, te proeven en genieten. Tot je op den duur vergeet te leven.
Living is een wake-upcall voor iedereen die er een kan gebruiken. Het scenario is een adaptatie van de hand van Kazuo Ishiguro, de Brits-Japanse schrijver van het verfilmde The remains of the day. Als uitvoerend producent is hij ook de gangmaker achter de film. De Zuid-Afrikaan Oliver Hermanus tekende voor de regie. Met zijn debuut Shirley Adams maakte hij in 2009 indruk, en recenter ook met Moffie. Het is de eerste film die hij buiten zijn thuisland situeert.

Breek uit jezelf
Ontroerend mooi is de chemie tussen Nighy en Aimee Lou Wood, de jonge Engelse actrice die bekend is van de Netflix-reeks Sex education. Zij is Miss Harris, iemand met een aan­stekelijke joie de vivre. Zonder dat ze het in de gaten heeft, laat ze die ouwe sok opnieuw verliefd worden op het leven.
Achter de soberheid en klassieke façade van de film schuilt een vitale boodschap. Living is een ingetogen krachttoer die geen moment doet wat je vreest, en dat is ondraaglijk gaan kleven. ‘Breek verveling en sleur, zet je eigen ouwe ik aan de deur’, zong Wim De Craene in 1988 in ‘Breek uit jezelf’. Dat nummer kon zo op de soundtrack van dit pleidooi voor het volle leven. Meer defibrillator kan cinema niet zijn.
Van Oliver Hermanus en met Bill Nighy, Aimee Lou Wood, Tom Burke
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u25
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 19u45
Info : Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be of Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com.
 VR 06/01/23 Praatcafé Mortsel VR 06/01/23 Praatcafé Mortsel
 VR 06/01/23 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 ZO 08/01/23 Bowling + snacks Ekeren  ZO 08/01/23 Bowling + snacks Ekeren
 ZO 08/01/23 Bowling + snacks Ekeren We starten de bowling terug op met een eerste afspraak op zondag 8 januari in Bowlingplanet in Ekeren.
In 2011 opende Bowlingplanet haar deuren in het HealthCity sportcomplex in Ekeren. Met 16 geautomatiseerde bowlingbanen, trendy café en een uitstekend restaurant biedt Bowling Planet je 2 uren leuke bowling aan. Het jonge team van Bowlingplanet zorgt voor een vlotte service in een gezellig kader.
Inbegrepen in de € 11: 2 uur bowling + schoenen + snacks.
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Afspraakuur : 10u40
Afspraakplaats : aan de kassa van Bowlingplanet - Barazza, Slijkweg 5 2180 Ekeren waar Pieter iedereen verwelkomt.
Aanvangsuur : 11u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.

Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 12
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 08/01/23 Tentoonstelling Shin Hanga Brussel OOK NIET-LEDEN!  ZO 08/01/23 Tentoonstelling Shin Hanga Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 08/01/23 Tentoonstelling Shin Hanga Brussel OOK NIET-LEDEN! De tentoonstelling Shin hanga brengt zo’n 220 prenten uit twee Nederlandse privéverzamelingen, naast schetsen, proefdrukken en prenten uit de verzameling van de kleinzoon van uitgever Watanabe. Deze bruiklenen worden vervolledigd door een selectie Shin hanga prenten uit de rijke verzameling van het Museum Kunst & Geschiedenis.
Shin hanga (letterlijk vertaald : ‘nieuwe prentkunst’) is een vernieuwingsbeweging van de Japanse traditionele prentkunst (ukiyo-e) in het begin van de 20ste eeuw. Uitgever Watanabe Shozaburo (1885-1962) stelde vast dat de productie van houtsneden achteruit ging door de concurrentie van nieuwe, geïmporteerde technieken zoals de fotografie of de lithografie. Hij werd de grootste promotor van de beweging. Hij omringde zich met kunstenaars wier ontwerpen hij produceerde met de traditionele houtdruktechnieken. Hoewel de meeste klassieke thema’s aan bod komen, zoals landschappen, mooie vrouwen (bijin), kabuki-acteurs en bloem- en vogeltekeningen, weerspiegelen de Shin hanga-prenten ook de modernisering van Japan en vertolken ze een nieuwe esthetiek, die gepaard gaat met een uiterst verzorgde productie.
Kunstenaars: Kawase Hasui, Ito Shinsui, Ohara Koson, Kasamatsu Shiro, Komura Settai, …
De tentoonstelling is een logisch vervolg op de grote Ukiyo-e tentoonstelling van 2016-2017 en pikt chronologisch de draad op waar de vorige tentoonstelling eindigde.

We bezoeken deze toptentoonstelling met een gids wat zeker een meerwaarde betekent!
De prijs van € 12 omvat: de bijdrage voor de gids.
De Museumpass is hier geldig bij een gegidste rondleiding. Heb je geen Museumpass dan schrijf je € 28 over voor bijdrage gids + inkomticket.
Na de tentoonstelling gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de inkom van het Museum voor Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel-Schuman met het Weekendticket: je betaalt dan € 8,80 H/T. Als 65+ betaal je € 7,20 H/T. Vanuit Brussel-Schuman is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Carpooling vanuit Oud Berchem Kerk is ook mogelijk. Vertrek daar is om 12u30.
Laat uiterlijk tegen DO 05/01 aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) weten of je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 12/01/23 Sauna Espace, Kalmthout  DO 12/01/23 Sauna Espace, Kalmthout
 DO 12/01/23 Sauna Espace, Kalmthout We relaxen na een drukke werkdag in deze gezellige sauna.
Als je voor het eerst komt, graag vooraf een seintje aan Marianne met het uur dat je er zal zijn (sms of mail), zodat we je kunnen verwelkomen.
Reserveer je saunabeurt via www.sauna-espace.be
Voor een saunabezoek betaal je slechts € 13 inkom i.p.v. € 22,50.
Je saunaticket(s) kan je ter plaatse kopen bij Marianne aan € 13.
Je kan ook saunatickets aan € 13 bestellen via Pieter, 0478 54 54 54 of pieter@oever.be. Na je overschrijving voor saunatickets op de Oeverrekening BE07 7310 3573 4266, worden ze naar jou opgestuurd en kan je naar de sauna gaan zonder het Oevergezelschap.
Afspraakuur : vanaf 16u
Afspraakplaats : Sauna Espace, Putsesteenweg 52, 2920 Kalmthout. Geef je naam op aan de receptie, zeg dat je van Oever bent en je vindt erna Marianne in de sauna. Betaal je saunabeurt aan Marianne.
Info : Marianne S - 0495 88 55 40 - Marianne.schepens@telenet.be.
 VR 13/01/23 Avondje gezelschapsspelen Lier VR 13/01/23 Avondje gezelschapsspelen Lier
 VR 13/01/23 Avondje gezelschapsspelen LierOmdat gezelschapsspelen nu eenmaal leuker zijn met meer dan 1 persoon, komen wij bijeen in De Refuge te Lier.
Meebrengen : minstens 1 gezelschapsspel
Afspraakplaats : Café De Refuge, Zimmerplein 12 te 2500 Lier
Afspraakuur : 19u, aanvang 19u15
Info : Lieve J - 0473 28 43 89 - godelieva.jacobs64@gmail.com of Marc Van Doninck - 0473 52 42 30
 VR 20/01/23 Praatcafé Mortsel VR 20/01/23 Praatcafé Mortsel
 VR 20/01/23 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Eén van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 ZA 21/01/23 Bezoek met gids aan De Koninklijke Manufactuur De Wit Mechelen  ZA 21/01/23 Bezoek met gids aan De Koninklijke Manufactuur De Wit Mechelen
 ZA 21/01/23 Bezoek met gids aan De Koninklijke Manufactuur De Wit Mechelen De Koninklijke Manufactuur De Wit, opgericht in 1889, is wereldleider op het vlak van conservatie en restauratie van oude wandtapijten voor musea. Daarnaast heeft het bedrijf een leidende positie in de markt van antieke wandtapijten zowel wat handel met musea als met particulieren betreft. Vandaag leidt de vijfde generatie een team van een twintigtal wevers, restauratoren, experten en handelaars in wandtapijten, allen gedreven door uitmuntendheid in de kunst die zo eigen is aan de regio.
De grootste musea zoals het Louvre in Parijs, het Victoria & Albert in Londen, het Rijksmuseum in Amsterdam, het Mobilier national-Manufacture des Gobelins in Parijs, het Art Institute of Chicago, het Cleveland Museum of Art en tal van andere belangrijke musea behoren tot de klantenkring van de Manufactuur De Wit.
De Manufactuur is gevestigd in de Refuge van de abdij van Tongerlo (1484) waar zij een collectie wandtapijten presenteert van het begin van de 15e eeuw tot heden. De ateliers, tentoonstellingsruimten en het gebouw, beschermd erfgoed, zijn opengesteld voor rondleidingen aan het publiek.
De Koninklijke Manufactuur De Wit staat ook bekend om de organisatie van succesvolle internationale wandtapijttentoonstellingen zoals “Gouden Weefsels” in samenwerking met het Rijksmuseum in Amsterdam en het Bayerisches Nationalmuseum in München (90.000 bezoekers) en "Los Honores", in samenwerking met het Patrimonio Nacional in Spanje (93.000 bezoekers).
De Koninklijke Manufactuur De Wit, met haar wevers, restauratoren, experts en wandtapijthandelaars, is vandaag de erfgenaam van de Vlaamse wandtapijttraditie.
De rondleiding duurt 1u30.
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : in de tuin van de Manufactuur. Ingang via de Schoutetstraat 7 in 2800 Mechelen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Kom je met de auto? Hou rekening met de wekelijkse zaterdagmarkt. De markt gaat door in de Mechelse binnenstad en concentreert zich rond de centraal gelegen Grote Markt.
Je kan ook voor € 5,40 (Antwerpen - Mechelen, H/T, weekendtarief!) met de trein komen en afstappen in het treinstation van Mechelen. Van daaruit is het, via de Bruul, nog 22 minuutjes stappen naar de Schoutetstraat in de omgeving van de Sint-Romboutstoren!)
Aanvangsuur : 13u30
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! NIET TE MISSEN: de eerste party van het nieuwe jaar!
Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om een vrijkaart te winnen voor deze party via onderstaande link!
url Klik hier voor meer info
 ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN!  ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN!
 ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN! Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.
Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.
Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s.
In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig.
Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ is géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en bravoure. Daarnaast levert Dhaenens doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is.
Spel en concept: Valentijn Dhaenens
Tekst: Cyriel Buysse

Bij je ticket is een drankje inbegrepen!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik  ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik
 ZO 05/02/23 Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik De familie Rothschild geldt als sinds de 19e eeuw als legendarisch in onze geschiedenis. Deze dynastie is in de loop der tijd synoniem geworden voor succes in de financiële wereld maar staat ook voor intellectuele en artistieke rijkdom. Een naam waar je niet omheen kunt, bij iedereen bekend. Toch zitten er achter deze familienaam ook onbekende personen en een onverwacht erfgoed.
Deze unieke expositie toont een nieuwe en originele invalshoek door de schijnwerpers te richten op een aantal vrouwelijke leden van de Franse tak van deze bijzondere familie.
Deze vrouwen, die in de kunstgeschiedenis stelselmatig worden genegeerd, waren verzamelaars, collectiebouwers, mecenassen en erfgenamen en hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de verrijking van het historisch erfgoed en de collecties van de Franse musea door hun aanzienlijke donaties en legaties. De tentoonstelling die meer dan 2000 m² beslaat, belicht de smaak en de persoonlijkheid van deze negen uitzonderlijke vrouwen. Deze vrouwen, waarvan een aantal zeer onafhankelijk was en andere meer in de schaduw van hun echtgenoot bleven, hebben een belangrijke rol gespeeld in de kunstgeschiedenis, de geschiedenis, de maatschappij en zelfs in het leven van de kunstenaars uit hun tijd.
Door middel van een selectie van meer dan 350 kunstwerken afkomstig van zo’n veertig instellingen en Franse privécollecties, biedt de tentoonstelling een overzicht van uiteenlopende kunst uit alle perioden. De bezoeker ontdekt werk van grote kunstenaars als Fragonard, Chardin, Delacroix, Cézanne, Claudel, Rodin en Monet, Egon Schiele, maar bevat ook schilderijen uit de Italiaanse Renaissance, juwelenverzamelingen, serviescollecties en kunstvoorwerpen uit Afrika en het Verre Oosten. Al deze kunstwerken geven een mooi overzicht van de geschiedenis van de smaak en de collectievorming in de 19e en 20e eeuw.
We bezoeken deze tentoonstelling met een gids.
Nadien gaan we gezellig iets drinken.
De liefhebbers kunnen erna een bezoek brengen aan het treinstation Luik-Guillemins om te genieten van het lichtspektakel van de Franse beeldende kunstenaar Daniel Buren.
Er is ruim twee maand aan gewerkt, met de hulp van alpinisten.
Daniel Buren transformeerde het station van Luik-Guillemins in een totaalinstallatie van licht en kleur.
Buren (84) liet transparante stroken in blauw, geel, rood en groen in een verspringend patroon op het gewelf aanbrengen. Zo ontstaan er ook op de perrons kleurprojecties, verschillend naargelang het moment van de dag.
Daniel Buren werd benaderd voor een grootschalige ingreep. Hij is fan van het monumentale station van de Spaanse architect Santiago Calatrava, zei hij deze zomer bij de presentatie. Het doet hem denken aan de tijd waarin treinstations nog echte spoorwegkathedralen mochten zijn. ‘Ik vergelijk dit bouwwerk met de Eiffeltoren’, zei hij. Het station, een indrukwekkende architecturale geste, opende in 2009 en kostte 312 miljoen euro.
Voor de gids alleen schrijf je € 12 over op de Oeverrekening. Met een geldige Museumpass moet je geen inkomticket van € 13 betalen. Heb je geen Museumpass? Schrijf dan € 25 over op de Oeverrekening.
Afspraakuur : 12u15
Afspraakplaats : aan Oud Berchem Kerk voor Carpool of om 13u45 ter plaatse in La Boverie, Parc de la Boverie - 4020 Luik.
Laat ten laatste op DO 02/02 aan Nicole (nicole@oever.be) weten of je als chauffeur of als passagier naar Oud Berchem Kerk komt.
Je kan ook zeer voordelig met de trein komen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG  ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG
 ZA 11/02/23 Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG Naar jaarlijkse traditie houden we onze nieuwjaarsreceptie en aansluitende ledenfuif om het nieuwe jaar mooi in te zetten. Oever is groot geworden dankzij de leden en alle medewerkers en om jullie hiervoor te bedanken, bieden we jullie een receptie met een aperitiefje en hapjes aan!
De receptie start vanaf 20u en de party vanaf 21u30.
Einde om 1u.
Inkom: € 15 voor receptie met hapjes en aperitiefje en party.
Breng je blauwe Oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakuur : vanaf 20u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 180
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 30/12/22
Oevercafé Mortsel

ZO 01/01/23
Wandeling uitwaaien op de Heide (± 9 km)

DI 03/01/23
Dinsdagavondfilm Living (Oliver Hermanus) 4**** UGC Antwerpen

VR 06/01/23
Praatcafé Mortsel

Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

ZA 07/01/23
Tentoonstelling Picasso & Abstraction Brussel VOLZET!

ZO 08/01/23
Bowling + snacks Ekeren OKK NIET-LEDEN
Tentoonstelling Shin Hanga Brussel OOK NIET-LEDEN!

DO 12/01/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 13/01/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

VR 20/01/23
Praatcafé Mortsel

ZA 21/01/23
Bezoek met gids aan De Koninklijke Manufactuur De Wit Mechelen

Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 27/01/23
Oevercafé Mortsel

Anatole van Compagnie Marius in CC De Kern, Wilrijk VOLZET

ZA 28/01/23
Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier OOK NIET-LEDEN!

DO 02/02/23
Sauna Espace, Kalmthout
EWT Theater 'Ik spring uit een vliegmachien' Deurne VOLZET!

VR 03/02/23
Praatcafé Mortsel

ZO 05/02/23
Tentoonstelling « Rothschild, vrouwelijke verzamelaars » Luik

VR 10/02/23
Oevercafé Mortsel

ZA 11/02/23
Nieuwjaarsreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG

VR 17/02/23
Praatcafé Mortsel

ZA 18/02/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 24/02/23
Oevercafé Mortsel

url Klik hier voor meer info