Vrijdag 16 december 2022Nieuwsbrief week 50 en verder   
 ZA 17/12/22 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 17/12/22 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 17/12/22 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! We herhalen de editie van Zaterdag 19/11 met DJ Hans! Het was een TOPPER!!
Dansen brengt mensen bij elkaar en een lekker drankje erbij, en je bent vertrokken tot in de late uurtjes op de dansvloer van DIXIES in Brasschaat en met DJ Hans is de ambiance verzekerd!
Geen excuses om niet te komen!
Toegang vanaf 21 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Ben je jarig de dag van de party? Als je dit kan bewijzen, dan krijg je gratis toegang!

Deuren : 22u
Einde : 4u
Alle party's zijn rookvrij!
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 VR 16/12/22 Praatcafé Mortsel VR 16/12/22 Praatcafé Mortsel
 VR 16/12/22 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Chris, één van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 24u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be
Wegwijzer : Sportcentrum Blauwe Regen
 VR 16/12/22 Kerstmarkt Lier en Lier zingt Kerst VR 16/12/22 Kerstmarkt Lier en Lier zingt Kerst
 VR 16/12/22 Kerstmarkt Lier en Lier zingt KerstVanavond gaan we samen genieten van de kerstsfeer in Lier en we wandelen op de Grote Markt en het Felix Timmermansplein langs meer dan 100 kraampjes met kerstspullen, zelfgemaakte hebbedingetjes en allerlei lekkers en vanaf 20 u kunnen we op de Grote Markt, samen met het koor, de sterren van de hemel zingen! Op het programma staan klassieke meezingers zoals ‘Ik hou van u’ of ‘Allemaal’ én kerstliedjes als Last Christmas, Jingle Bells, Stille nacht, Bakske vol met stro…
Uiteraard zullen we ons intussen opwarmen met hartverwarmende drankjes!
Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : aan de Zimmertoren op het Zimmerplein waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 18/12 Rubenshuis 'Kom nog een laatste keer bij Rubens over de vloer' Antwerpen (aanvang 13u!)  ZO 18/12 Rubenshuis 'Kom nog een laatste keer bij Rubens over de vloer' Antwerpen (aanvang 13u!)
 ZO 18/12 Rubenshuis 'Kom nog een laatste keer bij Rubens over de vloer' Antwerpen (aanvang 13u!) OOK NIET-LEDEN!
Het Rubenshuis sluit de deuren op 9 januari 2023 voor een grondige renovatie die allicht jaren zal duren.
Laatste kans dus om het nog eens te bezoeken.
“Welkom in mijn huis!” Peter Paul Rubens, briljant en veelzijdig kunstenaar, nodigt u uit in zijn stadspaleis in hartje Antwerpen. De meester woont er jarenlang met zijn gezin en schildert met collega’s en assistenten in het atelier dat hij zelf heeft ontworpen. Veel van zijn omvangrijke oeuvre ontstaat hier en inspireert al vierhonderd jaar kunstenaars en kunstliefhebbers wereldwijd. Hij ontvangt er belangrijke opdrachtgevers en koestert er zijn unieke kunstcollectie. Nergens ter wereld is Rubens zo aanwezig als in het Rubenshuis. En u bent zijn gast. Welkom.
Een gids neemt ons mee op sleeptouw voor een prachtige toer door dit stadspaleis.
De rondleiding duurt 1u30.
De prijs van € 12 omvat enkel de bijdrage voor de gids.
De toegang voor houders van een Museumpas is gratis. Anders betaal je € 12.
Geen ticket op voorhand reserveren! Enkel de € 12 overschrijven voor de gids!
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : aan de kassa van het Rubenshuis, Wapper 9 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u15
Reservatie : € 12 overschrijven voor de gids op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 20/12 De acht bergen(Felix van Groeningen/Charlotte Vandermeersch) 4* UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 20/12 De acht bergen(Felix van Groeningen/Charlotte Vandermeersch) 4* UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 20/12 De acht bergen(Felix van Groeningen/Charlotte Vandermeersch) 4* UGC Antwerpen‘De acht bergen’ scheert hoge toppen
Met De acht bergen hebben Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch een duizelingwekkend mooie film gemaakt. Na een heel sterk najaar voor de Vlaamse film is dit de piek op de boom.
Jeroen Struys, DI 13/12/22 in De Standaard
De acht bergen is een bekroning van een uitmuntend jaar voor de Vlaamse film, dat begon met twee prijzen in Cannes: de Grand Prix voor Close en de Juryprijs voor De acht bergen. Afgelopen najaar bewees de Vlaamse film ook meer dan ooit sterkhouder te zijn van de bioscopen: op een gegeven moment ging 60 procent van de kassa in Kinepolis naar Vlaamse films.
De reikwijdte is ook mooi geëtaleerd: van een Vlaamse natuurdocumentaire (Onze natuur) langs een volbloed Vlaamse film (Zillion) tot een internationaal gelauwerde auteursfilm (Close). Adil El Arbi en Bilall Fallah pakten dit jaar uit met een Disneyreeks (Ms. Marvel) én een Vlaamse film die zich afspeelt in Syrië (Rebel). Allemaal kassuccessen, met als topper 500.000 bezoekers voor Zillion – en de teller is nog niet gestopt. Hoezo discrepantie tussen pers en publiek?
Nu is De acht bergen in feite geen Vlaamse film: het is een Italiaanse film, als Italiaans-Belgisch-Franse coproductie, met een Italiaanse hoofdproducent. Dat is de schoonheid ervan. Vlaamse filmmakers zijn internationaal doorgebroken en zijn internationaal gaan denken. Ze reizen en ze komen terug met een parel als De acht bergen.

Kamperen op grote hoogte
Het doet je afvragen: wie zal er het meest hebben geleerd, hij die de ene grote berg beklimt, of hij die telkens een nieuwe berg, telkens een nieuwe uitdaging, telkens nieuwe horizonten zoekt? Dat is meteen ook de centrale filosofische mijmering in De acht bergen, de film die Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen draaiden naar het gelijknamige boek van de Italiaanse schrijver ­Paolo Cognetti. In het Italiaans klinkt alles beter, maar Le otto montagne is een nieuw hoogtepunt in de menslievende, levensvierende cinema van Van Groeningen.
Voor hem is het zijn zevende berg, sinds hij debuteerde met ­Steve + Sky. Net als de hoofdfiguur in De acht bergen ging hij het na de ­internationale doorbraak met The broken circle breakdown verder zoeken. Het onvolprezen, misschien zelfs verguisde Belgica werd zijn voorlopige afscheid aan de vaderlandse cinema, waarna hij vertrok naar de VS voor Beautiful boy. En toen kwam dat Italiaanse boek op zijn pad, via een Italiaanse producent. En de coronacrisis.
Charlotte Vandermeersch, actrice en theatermaakster met eigen verdiensten, had haar partner eerder al geholpen bij het scenario van The broken circle breakdown. Tot elkaar veroordeeld in een lockdown sloegen ze aan het schrijven en ontdekten ze dat ze deze film samen moesten maken. Ze trokken met hun zoontje in een camper naar de Italiaanse Alpen, om er op grote hoogte het verhaal te filmen op de plek waar Cognetti de inspiratie had gevonden.
Van Groeningen nam nog in­timi mee: chef fotografie Ruben ­Impens en monteur Nico Leunen gaan al mee sinds zijn (en hun) debuut Steve + Sky. De film speelt zich volledig af in Italië in het Italiaans, met in de hoofdrol Luca Marinelli, die drie jaar geleden al hoge toppen scheerde in Martin Eden, een film die iedereen had moeten zien maar niemand zag.
Filmen op grote hoogte – tot meer dan 4.000 meter – kwam niet zonder uitdagingen. Impens stond voor zijn meest am­bitieuze werk ooit en filmde op een gletsjer, uit een ­helikopter, in weer en wind en ’s nachts met amper licht. De scène waarin een vader en zoon over een bergkam rennen is adembenemend werk van de man die vorig jaar in de kijker liep met Gouden Palmwinnaar Titane. Ook voor hem is België te klein ge­worden.
Hun meest choquerende ingreep was om in een bijna vierkant formaat te filmen. Dat is tegen­intuïtief: bergpanorama’s smeken om het horizontale bioscoopscherm. Maar de keuze klopt. Het is een vormelijke daad van antiromantiek, passend bij een film die gaat over hoe een stadsjongen zijn vriend heeft vastgezet in een romantisch, al te beperkend kader. Tegelijk heeft het ook iets van een vintage postkaartje, en plaatst het de hele film in een nostalgisch kader. Het is dan ook de terugblik op een jeugd. Het vierkante beeld dwingt je scherper te kijken, en zelf via verbeelding aan te vullen wat buiten beeld blijft. De bergen in je hoofd zijn altijd nog hoger.

Romantiek
Pietro is een stadsjongen die met zijn ouders op vakantie gaat in de Italiaanse Alpen, in een dorp waar ooit 183 mensen woonden en vandaag veertien. De leegloop van het Italiaanse platteland is een van de achtergronden van dit verhaal. Als Pietro niet met zijn vader bergtoppen beklimt, speelt hij met Bruno, de zoon van een stugge alpenboer. Bruno lijkt gedoemd om in de voetsporen van zijn vader te treden. Wanneer hij een ontsnappings­mogelijkheid ziet, is het uitgerekend Pietro die hem tegenhoudt: ‘Wat is er mis met het hoeden van koeien en geiten?’
Voor Pietro is het leven in de ­bergen een en al Romantiek met grote R. Maar voor Bruno is het hard labeur, zonder toekomst. Voor Pietro zijn de bergen escapisme uit het dagelijkse leven, terwijl de bergwanden voor Bruno een ­gevangenis vormen. Die tegenstelling is de scherpe vondst waarmee Cognetti en ook de filmmakers zich onderscheiden van een zichzelf verheerlijkende romanticus als Sylvain Tesson. De Franse schrijver van Zes maanden in de Siberische wouden en De sneeuwpanter is een 19de-eeuwer in het diepst van zijn gedachten, een escapist die de verwoesting aanklaagt van de natuur die hij zelf bezoedelt – en daar niet de ironie van inziet.
Dan is De acht bergen slimmer, en ook eerlijker. Van Groeningen en Vandermeersch uiten zich als ­romantici – op het hippie af – maar niet zonder zelfreflectie. Wanneer Pietro volwassen is, wordt hij door het leven teruggeroepen naar de bergen van zijn jeugd. Zijn over­leden vader heeft hem een hoop stenen achtergelaten en Bruno heeft zijn vader beloofd om er met Pietro een huis van te bouwen. Zelfs dan nog voelt Pietro de behoefte om zijn geluk elders te zoeken – hij reist ervoor tot in Nepal. Het is de vloek van de verloren, moderne mens: steeds zoekende, zonder gids en zonder bestemming.
Het is het soort grootse verhaal waar Van Groeningen van houdt, omdat het hem in staat stelt de emoties te verdiepen met de tijd – net zoals in The broken circle breakdown en Beautiful boy. Het zal ongetwijfeld weer hoofdbrekens hebben opgeleverd voor Nico Leunen om in de montage een tempo te vinden en een verhaal te vertellen dat je raakt zonder dat je het aanvankelijk merkt. Sommigen zullen dit nodeloos trage cinema vinden en met 2,5 uur nemen de regisseurs er ook hun tijd voor. Maar tijd is net waar het allemaal om draait. Zoals een gletsjer water uit het ver­leden vasthoudt en langzaam vrijgeeft, zo worden hier herinneringen naar boven gehaald en doet de tijd zijn onafwendbare werk. ‘Ik had het gevoel dat ik alle belang­rijke momenten had gemist, terwijl ik bezig was met zulke futiele dingen dat ik ze me niet eens meer herinner.’
Herkenbaar, zo aan het eind van het jaar. Le otto montagne is een film om het jaar in schoonheid af te sluiten.
Van Charlotte Vandermeersch, Felix van Groeningen en met Luca Marinelli, Alessandro Borghi
Bijdrage: op vertoon van je geldige Oeverlidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticketje dat normaal € 7 kost i.p.v. het standaardtarief van €12,35.
Na de film gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Wegwijzer : Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Aanvangsuur : 20u
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@hotmail.com of Ben VdP - 0470 90 24 73 - ben.vanderpoorten@skynet.be.
 Aanpassing lidgeld Oever  Aanpassing lidgeld Oever
 Aanpassing lidgeld Oever Al meer dan 15 jaar betaalde je € 68 om lid te worden van Oever en € 58 bij verlenging van je lidgeld met een aansluitende periode.
VANAF 1 JANUARI 2023 betaal je € 78 om lid te worden van Oever. Leden die hun lidgeld verlengen met een aansluitende periode betalen € 68.
 WO 21/12/22 Winterzonnewende in Wilrijk  WO 21/12/22 Winterzonnewende in Wilrijk
 WO 21/12/22 Winterzonnewende in Wilrijk De winter begint, maar de dagen worden langer. Terug meer licht op komst. Een goede reden om te feesten. Eerst maken we een korte avondwandeling in het natuurreservaat van Fort VII. Breng gerust een zaklamp of lantaarntje mee, want het is dan al donker. Bij de terugkomst aan chalet “de IJsvogel” zullen we ons kunnen verwarmen aan een laaiend vreugdevuur. De jenever en de hapjes zullen smaken. Onze echte honger stillen we daarna met gehaktkoek en kriekskes. Voor de vegetariërs wordt iets anders klaargemaakt. Kom ook, het zal plezant zijn !
Inschrijven vóór 16 december door je naam en telefoonnummer door te mailen of bellen naar Luc VDW is noodzakelijk, om de nodige bestellingen te voorzien. Vermeld eventueel of je vegetarisch eet.

Kosten: (ter plaatse aan organisator Natuurpunt Zuidrand te betalen) € 15 voor drank, eten en hapjes. Men hoeft geen lid te zijn van Natuurpunt om deel te nemen.
Meebrengen: eventueel een zaklamp, fototoestel, stevig schoeisel, warme kledij Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : de wandeling vertrekt aan chalet “de IJsvogel” op Fort 7, Legerstraat 40 in 2610 Wilrijk (schuin tegenover huisnummer 75).
Aanvangsuur : 19u
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
 Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar in Wiltz (Luxemburg) van DI 27/12 tot VR 30/12/2022  Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar in Wiltz (Luxemburg) van DI 27/12 tot VR 30/12/2022
 Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar in Wiltz (Luxemburg) van DI 27/12 tot VR 30/12/2022 ER IS 1 PLAATS VRIJGEKOMEN VOOR 1 MAN in een tweepersoonskamer! Mogelijkheid om te carpoolen!. UITZONDERLIJK OOK VOOR NIET-LEDEN!
Reageer snel via Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Alle info vind je terug bij de Nieuwsbrieven op de voorpagina van www.oever.be
 ZA 07/01/23 Tentoonstelling Picasso & Abstraction Brussel  ZA 07/01/23 Tentoonstelling Picasso & Abstraction Brussel
 ZA 07/01/23 Tentoonstelling Picasso & Abstraction Brussel In nauwe samenwerking met het Musée national Picasso-Paris, wijden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een unieke tentoonstelling aan Pablo Picasso (1881-1973). De twee instellingen ontcijferen een nooit eerder onderzocht thema: voor de allereerste keer zal Picasso’s relatie met de abstracte kunst worden belicht aan de hand van meer dan honderdveertig uitzonderlijke werken.
De tentoonstelling behandelt de grote etappes die de link leggen tussen Picasso’s werk en de abstracte kunstgeschiedenis. Zij toont de eerste kubistische experimenten van 1907, uitgevoerd in de marge van Les Demoiselles d'Avignon, tot zijn latere werk op de grens van de action painting. Deze verrassende relatie, die bestaat uit kleine stappen vooruit, terugtrekken en achteruit, komt aan bod in het subtiele chronologische en thematische verloop van de tentoonstelling. Deze onthult de slingerbeweging van de kunstenaar tussen het abstracte en het figuratieve door de decennia heen.
Het kunstenaarsatelier vormt een ander belangrijk thema in de tentoonstelling. Dit laboratorium van vormen toont het creatieproces van Picasso aan de hand van verschillende reeksen tekeningen en prenten. Het atelier, dat zowel een plaats van creatie als een decor voor het werk is, is ook de ruimte waar de verbeelding van de schilder tot uiting komt en belicht de ambiguïteit tussen realiteit en fictie.
De toeschouwer wordt niet alleen uitgenodigd om de buitengewone creativiteit van Pablo Picasso en zijn vermogen om zichzelf voortdurend opnieuw uit te vinden te waarderen, maar ook om via zijn werk te meten hoe impulsen naar het onbekende een uitstekend middel blijven om zichzelf beter te leren kennen en om zich te bevrijden van beperkende etiketten.
We bezoeken deze toptentoonstelling met een gids wat zeker een meerwaarde betekent!
De prijs van € 19 omvat: het inkomticket en de bijdrage voor de gids.
De Museumpass is hier niet geldig bij een gegidste rondleiding.
Na de tentoonstelling gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de inkom van het Museum voor Schone Kunsten, Regentschapsstraat 3 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel Centraal met het Winter Promo Ticket of het Weekendticket: je betaalt dan € 8,80 H/T. Als 65+ betaal je € 7,20 H/T. Vanuit Brussel Centraal is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 19 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 08/01/23 Tentoonstelling Shin Hanga Brussel  ZO 08/01/23 Tentoonstelling Shin Hanga Brussel
 ZO 08/01/23 Tentoonstelling Shin Hanga Brussel De tentoonstelling Shin hanga brengt zo’n 220 prenten uit twee Nederlandse privéverzamelingen, naast schetsen, proefdrukken en prenten uit de verzameling van de kleinzoon van uitgever Watanabe. Deze bruiklenen worden vervolledigd door een selectie Shin hanga prenten uit de rijke verzameling van het Museum Kunst & Geschiedenis.
Shin hanga (letterlijk vertaald : ‘nieuwe prentkunst’) is een vernieuwingsbeweging van de Japanse traditionele prentkunst (ukiyo-e) in het begin van de 20ste eeuw. Uitgever Watanabe Shōzaburō (1885-1962) stelde vast dat de productie van houtsneden achteruit ging door de concurrentie van nieuwe, geïmporteerde technieken zoals de fotografie of de lithografie. Hij werd de grootste promotor van de beweging. Hij omringde zich met kunstenaars wier ontwerpen hij produceerde met de traditionele houtdruktechnieken. Hoewel de meeste klassieke thema’s aan bod komen, zoals landschappen, mooie vrouwen (bijin), kabuki-acteurs en bloem- en vogeltekeningen, weerspiegelen de Shin hanga-prenten ook de modernisering van Japan en vertolken ze een nieuwe esthetiek, die gepaard gaat met een uiterst verzorgde productie.
Kunstenaars: Kawase Hasui, Itō Shinsui, Ohara Koson, Kasamatsu Shirō, Komura Settai, …
De tentoonstelling is een logisch vervolg op de grote Ukiyo-e tentoonstelling van 2016-2017 en pikt chronologisch de draad op waar de vorige tentoonstelling eindigde.

We bezoeken deze toptentoonstelling met een gids wat zeker een meerwaarde betekent!
De prijs van € 12 omvat: de bijdrage voor de gids.
De Museumpass is hier geldig bij een gegidste rondleiding. Heb je geen Museumpass dan schrijf je € 28 over voor bijdrage gids + inkomticket.
Na de tentoonstelling gaan we samen nog iets drinken in de buurt.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de inkom van het Museum voor Kunst & Geschiedenis, Jubelpark 10 in 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Je kan voordelig met de trein naar Brussel-Schuman met het Weekendticket: je betaalt dan € 8,80 H/T. Als 65+ betaal je € 7,20 H/T. Vanuit Brussel-Schuman is het nog 10' wandelen. Koop best je treinticket op voorhand!
Carpooling vanuit Oud Berchem Kerk is ook mogelijk. Vertrek daar is om 12u30.
Laat uiterlijk tegen DO 05/01 aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) weten of je als passagier of als chauffeur naar Oud Berchem Kerk komt.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 21/01/23 Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! NIET TE MISSEN: de eerste party van het nieuwe jaar!
Vanavond staat DJ Hans achter de draaitafel! Ambiance en dansplezier verzekerd!
Kom ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 22u
Einde : 4u
Afspraakplaats : DIXIES, Pauwelslei 18 2930 Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Wegwijzer : Dixies
url Klik hier voor meer info
 ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier  ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier
 ZA 28/01/23 Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier Wirken moet ne mensch en ni lieglupe. Akkerdjie.
Herontdek deze parel uit de Vlaamse theaterliteratuur en kijk naar het Vlaanderen van vandaag. Waar nog steeds gewerkt, geïntegreerd en geassimileerd moet worden. Waar klassen en gemeenschappen nog altijd niet elkaars taal spreken. Waar families uit elkaar worden gereten en jong en oud, arm en rijk, met getrokken messen tegenover elkaar staan over grond en geloof. Waar economische migratie nog steeds een noodzaak is. En onderdrukking door de 1% leidt tot verhitte strijd: ‘Het gezin Van Paemel’ in een wereld in verandering, toen -1903- en nu.
Valentijn Dhaenens reisde de afgelopen 12 jaar voor SKaGeN de wereld rond met de succesmonologen ‘DegrotemonD’, ‘DeKleineOorlog’ en ‘Onbezongen’. In ‘DeKleineOorlog’ ontdubbelt Dhaenens zich via schermen en gaat hij in dialoog met zijn 7 alter-ego’s.
In ‘Het gezin Van Paemel’ gaat Dhaenens hierin nog een stapje verder. In elk van de vier bedrijven speelt hij een ander cruciaal personage live. De talrijke antagonisten, ook vertolkt door Dhaenens, zijn digitaal aanwezig.
Voor wie er nog aan twijfelde, ‘Het gezin Van Paemel’ is géén monoloog, maar een proeve van creativiteit en bravoure. Daarnaast levert Dhaenens doorheen deze enscenering een gevecht met demonen uit ons aller verleden. Hij voert een intensief gesprek met zijn erfgoed dat tevens het erfgoed van Vlaanderen is.
Spel en concept: Valentijn Dhaenens
Tekst: Cyriel Buysse

Bij je ticket is een drankje inbegrepen!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : aan de kassa van CC De Mol, Aarschotsesteenweg 3 in 2500 Lier waar Pieter en Nicole jullie verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 11/02/23 Nieuwsjaasreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG  ZA 11/02/23 Nieuwsjaasreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG
 ZA 11/02/23 Nieuwsjaasreceptie & ledenfuif Oelegem BLAUWE OEVERJETONS ZIJN GELDIG Naar jaarlijkse traditie houden we onze nieuwjaarsreceptie en aansluitende ledenfuif om het nieuwe jaar mooi in te zetten. Oever is groot geworden dankzij de leden en alle medewerkers en om jullie hiervoor te bedanken, bieden we jullie een receptie met een aperitiefje en hapjes aan!
De receptie start vanaf 20u en de party vanaf 21u30.
Einde om 1u.
Inkom: € 15 voor receptie met hapjes en aperitiefje en party.
Breng je blauwe Oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakuur : vanaf 20u
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 te 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 180
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 16/12/22
Kerstmarkt Lier en Lier zingt Kerst

Praatcafé Mortsel

ZA 17/12/22
Oevers Party Time in DIXIES met DJ Hans, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

ZO 18/12/22
Winterse wandeling rond Terhaegen (20 km)

Rubenshuis 'Kom nog een laatste keer bij Rubens over de vloer' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!

Kerstwandeling te Merksplas (± 9 km)

DI 20/11/22
Dinsdagavondfilm De acht bergen (Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch) 4* UGC Antwerpen

WO 21/12/22
Winterzonnewende in Wilrijk

VR 23/12/22
Oevercafé Mortsel

Kerstconcert Antwerp Symphony Orchestra in Carolus Borromeuskerk Antwerpen *** VOLZET

ZA 24/12/22
Kerstdiner in Restaurant Brasserie Grand Bazaar in Schoten OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

ZO 25/12/22
Kerstwandeling Peerdsbos Schoten-Brasschaat (± 8 km) Enkel Oeverleden!

DI 27/12/22
Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar in Wiltz (Luxemburg) Enkel Oeverleden! NOG 1 PLAATS VOOR 1 MAN. OOK NIET-LEDEN

VR 30/12/22 Oevercafé Mortsel

ZA 31/12/22
NEW YEAR'S EVE 31/12/22 Mortsel Geannuleerd door Blauwe Regen!

VR 06/01/23
Praatcafé Mortsel

Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

ZA 07/01/23
Tentoonstelling Picasso & Abstraction Brussel

ZO 08/01/23
Tentoonstelling Shin Hanga Brussel

DO 12/01/23
Sauna Espace, Kalmthout

VR 13/01/23
Oevercafé Mortsel

Avondje gezelschapsspelen Lier

VR 20/01/23
Praatcafé Mortsel

ZA 21/01/23
Oevers Party Time in DIXIES, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

VR 27/01/23
Oevercafé Mortsel

Anatole van Compagnie Marius in CC De Kern, Wilrijk VOLZET

ZA 28/01/23
Theater Het Gezin van Paemel (SKaGeN) Lier

url Klik hier voor meer info