Vrijdag 07 oktober 2022Genietersweekend Gulpen (Zuid-Limburg, NL) van DO 10/11 ->ZO 13/11 of maandag 14/11/2022 met foto's   
 Genietersweekend Gulpen (Zuid-Limburg, NL) van DO 10/11 tot ZO 13/11 of maandag 14/11/2022 Genietersweekend Gulpen (Zuid-Limburg, NL) van DO 10/11 tot ZO 13/11 of maandag 14/11/2022
 Genietersweekend Gulpen (Zuid-Limburg, NL) van DO 10/11 tot ZO 13/11 of maandag 14/11/2022Enkel Oeverleden!
We verblijven in het buitengebied van het charmante stadje Gulpen, midden in het glooiende heuvellandschap van Zuid-Limburg. Natuurliefhebbers komen ogen tekort in dit prachtig gebied dat door Stichting Natuur en Milieu is uitgeroepen tot 5-sterren landschap.
De Gulp is een snelstromende zijbeek van de Geul in een heuvelachtige streek in de Belgische provincies Luik en Limburg, meer bepaald de exclave Voeren en het zuiden van Nederlands Limburg.
In de Romeinse tijd werd de Gulp 'Galopia' of 'Gulippa' genoemd, wat 'kleine Geul' of 'bovenbeek' betekent. De Gulp is een echte forellenbeek: snel vliedend en rijk aan zuurstof. De beekforel komt dan ook veelvuldig voor. Het landschap van het smalle dal van de Gulp lijkt veel op dat van de Geul: een boeiende afwisseling van loofbossen, graslanden, akkers, drassige oevers, poelen, boomgaarden en holle wegen.
 Verblijf Verblijf
 VerblijfWe verblijven in Vakantiewoningen ’t Ysvogeltje die één geheel vormen met een boerderij.
De boerderij en vakantiewoningen zijn gelegen in het buitengebied van Gulpen. Te midden van weilanden en bossen omgeven door meidoornhagen, kunnen we ontspannen en genieten van de rust. Er zijn voldoende wandelingen en fietstochten in de omgeving en steden als Maastricht (op 20 km), Heerlen (op 14 km), Aken (op 20 km) en Valkenburg (op 10 km) liggen nabij.
Kom mee op weekend en ontdek de prachtige natuur van Zuid-Limburg!
We huurden voor onze Oeverleden 4 extra ruime, luxe vakantiewoningen.
Woning Steenuiltje
De schuur, waar vroeger graan, hooi en stro werd opgeslagen, is omgetoverd tot een luxe en ruime vakantiewoning, het Steenuiltje, met een overdekt terras en 2 slaapkamers met telkens twee éénpersoonsbedden.

Woningen Roodborstje, Boerenzwaluw, Koolmeesje
De contouren van de voormalige machineloods vormen de basis voor de luxe vakantiewoningen het Roodborstje, de Boerenzwaluw en het Koolmeesje.
De 3 vakantiewoningen hebben elk 3 slaapkamers met telkens twee éénpersoonsbedden.
Elke woning beschikt over:
• een zithoek (met TV, stereo-installatie en DVD-speler)
• een eethoek
• een open keuken (met oven, magnetron, koffiezetapparaat, Senseo-apparaat en waterkoker)
• 2 slaapkamers (Steenuiltje) of 3 slaapkamers (Roodborstje, Boerenzwaluw, Koolmeesje) (géén stapelbedden)
• een apart toilet
• een luxe badkamer met douche, wastafel en toilet
• CV en vloerverwarming
De 4 woningen zijn geïsoleerd tegen geluid en voor warmte.
Meebrengen:
• kussensloop, onderlaken en dekbedovertrek voor een éénpersoonsbed
• je handdoeken
• 1 keukenhanddoek
 Hoe ziet het weekend eruit? (het programma is steeds onder voorbehoud!) Hoe ziet het weekend eruit? (het programma is steeds onder voorbehoud!)
 Hoe ziet het weekend eruit? (het programma is steeds onder voorbehoud!)Donderdag 10/11: we verwachten iedereen vanaf 18u. Om 19u klinken we samen, in 1 van de huisjes, op het weekend met een lekker glaasje cava.
En dan volgt de Oever traditional: heel lekker stokbrood, heerlijke kazen en de homemade krabsla en kip curry van Pieter. Om al dit lekkers door te spoelen, is er wijn, water, cola, bier, koffie, thee.
Graag op voorhand een seintje indien je later dan 19u toekomt zodat er ook voor jou een bordje opzij wordt gezet!
We maken de nodige afspraken voor vrijdag.
Vrijdag 11/11: na het ontbijt en het klaarmaken van het lunchpakket, vertrekken we met het watertje, het fruitsapje, het snoepje en het stukje fruit dat voor ons klaarstaat voor een mooie wandeling in het Geuldal met Beatrijs of een mooie fietstocht met Danny.
Indien je niet graag meewandelt of meefietst, kan je ook een dagje naar Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard of Aken.
Na de wandeling, het fietsen of het bezoekje aan Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard of Aken, kunnen we in de huisjes zalig ontspannen. Na het snijden van de nodige groentjes en na een lekkere cava als aperitief, volgt er een overheerlijke gourmet met een waaier aan groentjes en sausjes en achteraf nog een toetje.
We maken de nodige afspraken voor zaterdag.
Zaterdag 12/11: na het ontbijt en het klaarmaken van het lunchpakket, vertrekken we met het watertje, het fruitsapje, het snoepje en het stukje fruit dat voor ons klaarstaat voor een mooie wandeling in het Geuldal met Beatrijs of een mooie fietstocht met Danny.
Indien je niet graag meewandelt of meefietst, kan je ook een dagje naar Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard of Aken.
Voor het avondeten zoeken we nog uit wat mogelijk is.
We maken de nodige afspraken voor zondag.
Zondag 13/11: na het ontbijt en het klaarmaken van het lunchpakket, vertrekken we met het watertje, het fruitsapje, het snoepje en het stukje fruit dat voor ons klaarstaat voor een mooie wandeling in het Geuldal met Beatrijs of een mooie fietstocht met Danny.
Indien je niet graag meewandelt of meefietst, kan je ook een dagje naar Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard of Aken.
Na de wandeling, het fietsen of het bezoekje aan Maastricht, Valkenburg, Heerlen of Sittard, genieten we om 16u na met een koffietje en een stukje taart om het weekend af te sluiten. Tijd om de onkosten van het weekend met Pieter af te rekenen.
Je kan ook tot maandag 10u blijven indien dit te regelen valt met je carpooling!
Zondagavond gaan diegenen die het wensen, eten in Gulpen.
 Prijs en reservatie Prijs en reservatie
 Prijs en reservatiePrijs: € 99 voor 3 (of 4) overnachtingen, geleide wandelingen en fietstochten en gezelligheid.
De kostprijs voor het eten en de drank wordt op het einde van het weekend verrekend onder de deelnemers.
Richtprijs € 60 - € 70 (onder voorbehoud van prijsstijgingen!)
Reservatie: na betaling van € 99 op rekening IBAN BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends & vakanties met vermelding van je lidnummer en Genietersweekend Gulpen.
Er is plaats voor 22 personen. Aan dit weekend kunnen maximum 3 Oeverkoppels deelnemen.
Samenkomst deelnemers: vrijdag 21/10 om 20u in Sportcentrum Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Op deze avond wordt de huisindeling, de kamerindeling (huisindeling en kamerindeling zijn altijd onder voorbehoud!) en de carpooling geregeld en maak je tevens kennis met de deelnemers! We bespreken ook op voorhand de wandelingen, fietstochten en de mogelijke activiteiten.
Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Nicole (0475 59 56 11 of nicole@oever.be).

Begeleiding: Pieter & Nicole
Begeleiding fietstochten: Danny S.
Begeleiding wandelingen: Beatrijs
Goed om weten:
• Een fiets huren in de buurt is mogelijk.
• Er is een fietsenstalling aanwezig.
• Er vertrekken ook 2 wandelingen aan het huis: 1 van 9 km en 1 van 4 km.
Afstand Antwerpen – Gulpen (NL): 124 km / ongeveer 1u40 rijden.
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties.
Verblijfadres: Vakantiewoningen ’t Ysvogeltje, Pesaken 4a in 6271 PB Gulpen.
 Bijkomende informatie: Bijkomende informatie:
 Bijkomende informatie:Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Annulatievoorwaarden van Oever vzw.
Dit weekend is een realisatie van Oever vzw 0478 54 54 54