Woensdag 07 september 2022Ontspannend weekend in Riemst in het prachtige Haspengouw van VR 07/10 tot ZO 09/10/2022   
 Ontspannend weekend in Riemst in het prachtige Haspengouw van VR 07/10 tot ZO 09/10/2022 Ontspannend weekend in Riemst in het prachtige Haspengouw van VR 07/10 tot ZO 09/10/2022
 Ontspannend weekend in Riemst in het prachtige Haspengouw van VR 07/10 tot ZO 09/10/2022Enkel Oeverleden!
Op DO 08/09 om 19u kom je via onze website en via een Nieuwsflash te weten welk bedrag je moet overschrijven op rekening BE17 9730 2679 0121 van Oever Weekends & Vakanties om aan het Ontspannend weekend in Riemst van VR 07/10 tot ZO 09/10/2022 te kunnen deelnemen.
Wacht niet tot de Nieuwsflash in je mailbox komt, maar open hem onmiddellijk op DO 08/09 om 19u via de voorpagina van Oever bij Nieuwsbrieven of log om 19u in als Oeverlid op onze site en ga naar activiteiten en klik dan door naar weekends en reizen en klik dan door naar Ontspannend weekend in Riemst.
Met Oever verblijven we in de mooie vierkantshoeve "De Oude Winning", gelegen in Herderen (Riemst), in het prachtige Haspengouw. In de 18de-eeuwse hoeve werd een deel van de stallingen omgebouwd tot vakantiewoningen en gastenkamers die samen comfort bieden aan 24 personen.
“De Oude Winning” ligt verscholen in het “het Mergelland van Vlaanderen”: de mergelgrotten van Zichen-Zussen-Bolder en van Kanne (één van de mooiste dorpen van Vlaanderen) behoren tot de belangrijkste trekpleisters van de gemeente Riemst.

Maar ook het Wijnkasteel van Genoels-Elderen!
De Waterburcht Millen en de talrijke vierkantshoeven die over Riemst verspreid liggen, getuigen van een rijk verleden, een patrimonium om U tegen te zeggen.
Het Fort van Eben-Emael en De brug van Vroenhoven met zijn Belevingscentrum over WO II en de binnenvaart zijn zeker een bezoekje waard.
Doorkruis het Haspengouwse kastelenland, alleen hier vind je zo’n concentratie aan kastelen, monumentale vierkantshoeven en robuuste burchten. Ze brengen stuk voor stuk het schatrijke verleden elke dag weer tot leven.
En zeer kort bij, zijn de historische steden Tongeren (op 11 km) en Maastricht (op 8 km). Hasselt ligt op 25 km.
Bilzen (op 11 km van Riemst), een historisch stadje aan de Demer, is vooral bekend om de Landcommanderij Alden Biesen, vandaag een multifunctioneel cultuurcentrum van de Vlaamse overheid, waar geregeld evenementen plaatsvinden.
 Hoe ziet het weekend er uit?
Vrijdagavond: je wordt ten vroegste in De Oude Winning verwacht om 17u. Om 19u klinken we op het weekend met een glaasje cava en dan volgt een overheerlijke gourmet en een dessert! Na het avondeten, maken we de afspraken voor zaterdag.
Voor de liefhebbers organiseert Marc DW al een wandeling op vrijdag!
Zaterdag: na het ontbijt maken we ons lunchpakket klaar voor een dagwandeling in Haspengouw onder leiding van Marc DW.
Indien je niet graag meewandelt, kan je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.

Om 16u worden we allemaal verwacht voor een rondleiding & wijndegustatie op wijndomein Genoels-Elderen.
Dit zijn Belgische topwijnen!
Het Wijnkasteel Genoels-Elderen ligt langs de oude Romeinse heirbaan, in de gemeente Riemst en is het enige wijnkasteel van België. Niet per toeval, aangezien de Romeinen reeds wijngaarden hadden in deze streek.
In 1990 heeft de familie van Rennes de eeuwenoude wijncultuur weer doen herleven. Sindsdien is de wijndruif in dit mooie landschap rondom het kasteel van Genoels-Elderen weer helemaal terug.
Wijnkasteel Genoels-Elderen is met 22 hectaren wijngaarden het grootste wijndomein in België en verwelkomt jaarlijks 15.000 bezoekers. Een deskundige gids leidt ons door het park, de wijngaarden, de rozentuin, de stokerij, het pershuis en de 13de-eeuwse wijnkelders.
Terug in onze verblijfplaats, genieten we van een cavaatje gevolgd door heerlijk stokbrood, een kaasbuffet, home made krabsla en kip curry, wijn, bier, water, frisdrank, koffie, thee, ... en we maken de afspraken voor zondag.
Zondag: na het uitgebreid ontbijt met croissants en pistolekes, maken we ons lunchpakket en vertrekken we voor een mooie wandeling in de streek onder leiding van Marc DW.. Indien je niet graag meewandelt, kan je ook één of meerdere bezienswaardigheden in de streek bezoeken.

Om 16u sluiten we het weekend af met een lekker stukje taart en een tasje koffie!
 Prijs, reservatie en info Prijs, reservatie en info
 Prijs, reservatie en infoPrijs: € ?? voor 2 overnachtingen – beddengoed – rondleiding & degustatie in wijndomein Genoels-Elderen – gezelligheid.
De kostprijs voor het eten en de drank wordt op het einde van het weekend verrekend onder de deelnemers. Richtprijs € 60 - € 70 (onder voorbehoud van prijsstijgingen!)
Reservatie: na betaling van € ?? op rekening IBAN BE17 9730 2679 0121 van Oever weekends & vakanties met vermelding van je lidnummer en weekend Riemst.
Er is plaats voor 24 personen.

Samenkomst deelnemers: vrijdag 30/09 om 20u in Sportcentrum Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Nicole (0475 59 56 11 of nicole@oever.be).
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties
Begeleiding: Pieter & Nicole
Begeleiding wandelingen: Marc DW
Bijkomende informatie:
Oever (Pieter) 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Annulatievoorwaarden van Oever vzw