Vrijdag 05 november 2021Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar Bad Bertrich (Eifel, D) MA 27/12 tot DO 30/12/21   
 Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar in Bad Bertrich (Eifel, Duitsland) Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar in Bad Bertrich (Eifel, Duitsland)
 Wandelvierdaagse tussen Kerst en Oudjaar in Bad Bertrich (Eifel, Duitsland)Enkel Oeverleden!
Bad Bertrich: 2000 jaar badcultuur
Het bosrijke Bad Bertrich behoort tot het Duitse Eifelgebied en ligt op slechts een tiental minuten rijden van de wijngaarden van de Moezelstreek. Het fraai gelegen en drukbezochte kuuroord dankt zijn bekendheid vanwege de natuurlijke Glaubersalzquelle, de enige in Duitsland.
Het kuurstadje, bekend om haar eeuwenoude badcultuur ligt verscholen in een smalle kom tussen de Moezel en de Eifel en is omringd door groene berghellingen. De Romeinen maakten al gebruik van de borrelende warme bron die hier ontspringt. Rond 1530 maakte de vooraanstaande geoloog Sebastian Munster in zijn aardrijkskundige werk melding van de heilzame werking van het water. In 1787 liet Keurvorst Clemens Wenzeslaus uit Trier er een luisterrijk kuurslot met park aanleggen. Ook Alexander von Humboldt, die aan het begin van de 19e eeuw een bezoek bracht aan Bad Bertrich, roemde het enige glauberzoutbad van Duitsland. Het warme water dat een temperatuur van 32 graden heeft komt van een diepte van meer dan 2000 meter. Het gerenommeerde kuuroord met haar tweeduizend jaar oude geschiedenis trekt jaarlijks naast vele Duitse ook tienduizenden internationale bezoekers.
 Naast het kuren is het deftige stadsbeeld met haar crèmekleurige, roze en hemelsblauwe gevels het aanzien meer dan waard. Het middelpunt blijft het reeds eerder genoemde kuurslot van de Keurvorst. Rondom het slot bevindt zich een fraai aangelegde en kleurige tuin. De omgeving van het stadje leent zich goed voor het maken van wandelingen. Er is zo'n 70 kilometer aan wandelpaden aangelegd.
Een bekend wandeldoel is de Falkenlay, een ruim vierhonderd meter hoge basaltkegel. De Falkenlay is gelegen in een natuurgebied. Een andere bezienswaardigheid is de Elfengrotte, een grot die in de steentijd bewoond werd. Deze zogenaamde Elfengrot, is een uit zuilen van basalt opgebouwde vulkanische rotsformatie.

Het accent van deze wandelvierdaagse ligt uiteraard op wandelen! In de winter is goede kledij een noodzaak evenals stevige wandelschoenen en wandelstokken om de beklimmingen of natte rotsen te overwinnen!
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in 1 van de beste hotels van Bad Bertrich:

3* Haus Hohenzollern & Landhaus Kälker. Beide zijn centraal gelegen.
Haus Hohenzollern is gevestigd in een fraai monumentaal pand. Het staat bekend om de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het huis is aan het begin van de 20e eeuw gebouwd in ‘keizerlijke stijl’. Het ziet er sprookjesachtig uit. Haus Hohenzollern heeft comfortabele kamers met douche, toilet, TV, haardroger, telefoon en gratis Wifi. De Nederlands sprekende gastvrouw staat altijd klaar voor haar gasten; de service is top. Om het huis ligt een mooie tuin en er is ook een wintertuin. Het ontbijt is heerlijk, evenals het diner met regionale gerechten.
Voor Oever, hebben we voor elke middag, vanaf dinsdag, ook een lunchpakket besteld.

Je parkeert gratis op de parking van het hotel.
 Programma: Programma:
 Programma:Aanvang:
Vertrek op maandag 27/12 rond 9u30 (verder af te spreken met de chauffeur). In de namiddag plannen we al een eerste wandeling vanaf 13u15. Met rugzakje en goede wandelschoenen aan!

Einde:
Op donderdag 30/12 doen we nog een kortere wandeling en hopen rond 16u30 gezamenlijk af te sluiten.
Hoe ziet de meerdaagse eruit?
We voorzien alle dagen twee verschillende wandelingen: een recreatieve van zeker 17 km en een sportieve van méér dan 20 km. Meestal vertrekken we rond 10u ’s morgens en zijn rond 17u terug want dan wordt het al donker. De deelnemers kunnen op elke dag vrij kiezen aan welke wandeling zij wensen deel te nemen. De eerste en de laatste dag is de wandeling meestal gemeenschappelijk. Op donderdag moeten we inpakken en de valiezen in de auto’s zetten.

Maximum aantal deelnemers:
Er kunnen 30 Oeverleden mee waarvan maximum 4 Oeverkoppels.
We hebben voor Oever 13 tweepersoonskamers en 4 singlekamers gereserveerd.
 PRIJS EN RESERVATIE PRIJS EN RESERVATIE
 PRIJS EN RESERVATIEPrijs:
€ 289 (per persoon in een 2-persoonskamer) of € 339 (in een singlekamer) voor verblijf (3 nachten/ 4 dagen) in volpension: eerste warme maaltijd op maandag, ontbijt en picknick voor tijdens de wandelingen, laatste maaltijd is het lunchpakket op donderdag. De toeristenbelasting is ook inbegrepen.

Reservatie:
Na betaling van het voorschot van € 149 (2-persoonskamer) of het voorschot van € 169 (singlekamer)
op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266 met vermelding van je lidnummer en Wandelvierdaagse Eifel.
Het saldo van € 140 (2-persoonskamer) of € 170 (singlekamer) moet uiterlijk op VR 26/11/21 op de Oeverrekening staan.
 Goed om te weten: Goed om te weten:
 Goed om te weten:Carpooling:
Het weekendtarief van Oever is geldig voor deze wandelvierdaagse. De afstand tussen Antwerpen en Bad Bertrich bedraagt 288 km.
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een mail met de juiste datum.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers ! Laat op voorhand aan Luc weten indien je niet aanwezig kan zijn op de samenkomst.
Begeleiding:
Luc Ferny, 0484 98 38 37 lucferny@hotmail.com
Bijkomende informatie:
Luc Ferny of Pieter: 0478 54 54 54 of pieter@oever.be