Vrijdag 17 september 2021Wandelingen en fietstocht week 37   
 ZA 18/09/21 Fietstocht vanuit Mechelen (± 42km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!  ZA 18/09/21 Fietstocht vanuit Mechelen (± 42km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!
 ZA 18/09/21 Fietstocht vanuit Mechelen (± 42km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden! Fietstocht van ± 42km aan een snelheid van ± 17km/u met vertrek aan De Nekker te Mechelen.
Knooppunten: 99-57-64-58-54-80-62-61-54-77-41-65-73-70-46-44-99-(96).
Rustige tocht langs Dijle, Dierentuin Planckendael, Leuvense vaart, vijvers van Hofstade, Rijmenam, Bonheiden.
Het fietsreglement voor individuele fietsers is van toepassing.
Met tussenstops, ter plaatse te bekijken, en nadien noch wat drinken en eventueel eten in het centrum van Mechelen of Brasserie Carolus.
Bij slecht weer wordt de fietstocht uitgesteld. Contacteer hiervoor Jos, de begeleider!
Om mee te kunnen fietsen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen vrijdagavond 17/09 om 18u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke fietstocht het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Bijdrage : gratis, meld je met je lidkaart in de hand, spontaan aan voor controle bij de verantwoordelijke.
Meebrengen: fiets in goede staat, mondmasker, eventueel drank en regenjas, reserve binnenband.
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : Parking De Nekker 2800 Mechelen (Provinciaal sportcentrum)
Aanvangsuur : 13u30
Info : Jos Heylen - 0486 31 66 76 - jo.heylen1@gmail.com.
Max. personen: 20
 ZO 19/09/21 Wandeling te Bierbeek: Walkers are forever (18km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!  ZO 19/09/21 Wandeling te Bierbeek: Walkers are forever (18km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!
 ZO 19/09/21 Wandeling te Bierbeek: Walkers are forever (18km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden! In het begin hebben we enkele oude hoeves, holle wegen en veel open veld. We steken de taalgrens over en houden halt aan een pittoresk kapelletje. Tijd voor onze picknick.
Daarna gaat het richting Mollendaalbos voor onze 2de stop. We passeren verderop den Dikke Eik (300 jaar, stamomtrek 5,6m). Tenslotte slingert de weg zich kriskras door bos en veld naar ons vertrekpunt. Avontuurlijk. Be there.
Om mee te kunnen wandelen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 18/09 om 18u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Bijdrage : gratis, meld je met je lidkaart in de hand, spontaan aan voor controle bij de verantwoordelijke.
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg (2 stops), mondmasker, waterdichte wandelschoenen, goed weer en goed humeur.
Afspraakuur : 10u15
Afspraakplaats : Rode Kruisplein, 28 Mechelen of om 11u aan Taverne 'In de Molen', Dorpsstraat 14, 3360 Bierbeek
Aanvangsuur : 11u15
Info : Rik V - 0472 44 72 43 - rikvankers@yahoo.com.
Max. personen : 24
 ZO 19/09/21 Wandelen in het Grenspark te Ossendrecht NL (± 12 km) Enkel Oeverleden!  ZO 19/09/21 Wandelen in het Grenspark te Ossendrecht NL (± 12 km) Enkel Oeverleden!
 ZO 19/09/21 Wandelen in het Grenspark te Ossendrecht NL (± 12 km) Enkel Oeverleden! Deze wandeling door de abdijbossen laat je struinen op de hoge zandgronden van de Brabantse Wal. Je ervaart meteen hoe glooiend het landschap hier is. Laat de groene, rustgevende omgeving haar werk doen en hou even halt bij de vennetjes, kleinere heideveldjes en weilanden.
We wandelen ook door de Noordpolder, het middeleeuwse slotenpatroon en de kreken zijn versierd met knotwilgen en herbergen een rijke flora en fauna.
Tussenstop onder voorbehoud.
Meebrengen: gemakkelijke wandelschoenen, een mondmasker, een drankje/hapje voor onderweg.
Na de wandeling kunnen we nog iets gaan drinken/eten in het restaurant/taverne aan de abdij. Voor het taverne- of restaurantbezoek heb je tot 25/09 geen Covid Safe Pas nodig om de horeca te betreden.
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : Natuurpoort Volksabdij O.L.Vrouw ter Duinenlaan 199, NL 4647 RM Ossendrecht
Aanvangsuur : 13u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : Diane DK - 0485 80 29 86.
Max. personen : 24
 WO 22/09/21 Avondlijke wandeling in Borsbeek (5 km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!  WO 22/09/21 Avondlijke wandeling in Borsbeek (5 km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden!
 WO 22/09/21 Avondlijke wandeling in Borsbeek (5 km) Reserveer via mail. Enkel Oeverleden! Het is nog redelijk goed weer en dan willen Oeverleden wel eens buiten komen op avondlijke uren.
We verzamelen om 18u45 aan de bekende taverne “De Valk” aan de Sint-Jacobuskerk in het centrum van Borsbeek, Jozef Reusenslei. Onze rustige wandeling gaat via goed begaanbare wegen langs velden, de Koude beek, enkele oude hoeven, het domein Fort 3 op de grens van Borsbeek en Mortsel en enkele veldwegels. Bij goed weer hebben we aan het fort een mooi uitzicht op Antwerpen. Geen tussenstop. We zorgen dat we rond zonsondergang terug op onze vertrekplaats zijn om nog wat gerstenat te proeven.
We respecteren de heersende maatregelen rond covid-19. Breng een mondmasker mee!
Bij mogelijke onweersbuien gaat deze activiteit niet door en verschuift ze naar een andere datum.
Bijdrage: gratis, meld je met je lidkaart in de hand, spontaan aan voor controle bij de verantwoordelijke
Om mee te kunnen wandelen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen dinsdagavond 21/09 om 19u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum.
Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Meebrengen: sportieve kledij, goed humeur en mondmasker. Goede stapschoenen voorzien wegens mogelijke drassigheid veldwegels. Indien mogelijk een zaklamp.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : Sint-Jacobuskerk, Jozef Reusenslei 4 in 2150 Borsbeek. Ruime parking.
Aanvangsuur : 19u
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be.
Max. personen : 20
 ZO 26/09/21 Mooie natuurwandeling in het Maarkedal (Ronse) (22 km) Reserveer via mail! ZO 26/09/21 Mooie natuurwandeling in het Maarkedal (Ronse) (22 km) Reserveer via mail!
 ZO 26/09/21 Mooie natuurwandeling in het Maarkedal (Ronse) (22 km) Reserveer via mail!Enkel Oeverleden!
Mooie natuurwandeling in het Maarkedal, hoofdzakelijk onverharde paden. Knooppunten met hier en daar afwijking van de knooppunten.
We wandelen af en toe tussen de velden en bossen, passeren enkele vierkantshoeven. Op 10 km hebben we de mogelijkheid om te stoppen in de brasserie van de Ijsmolenhoeve. Bovenaan zien we de kapel liggen van OLV Salette en even verder lopen we het Muziekbos in.
Hier kunnen we zeker een plekje vinden voor onze picknick. Na 12 km komen we in de Bistro Boekzitting.
Na een welverdiende stop maken we nog een kleine pittige lus van 1,4 km in het Muziekbos waar ook de Muziektoren staat.
We dalen verder het bos uit (glibberige modder - stokken!) en passeren de spoorweg. Verderop wandelen we een tijdje naast een beek waar we de trap naar beneden moeten nemen, de tunnel door, de spoorweg onderdoor. We komen in een wei en wandelen nog even naast de beek.
Op de baan gekomen kunnen we nog een tweede stop houden aan de Visvijvers van Nukerke indien deze open zijn (de route wordt dan 1 km langer omdat dit niet op onze weg ligt).
Al snel zijn we terug in het dorp via een steegje naast de Bistro Les Soeurs Louise. Deze Brasserie opent zijn deuren pas om 18 uur.
Na de tocht kunnen we nog iets drinken in de parochiezaal zomerbar, indien deze open is, of in de Brasserie Les Soeurs Louise.
Voor eten na de tocht kan Beatrijs 's morgens reserveren bij de Bistro Boekzitting of Les Soeurs Louise, alvorens te vertrekken.
Bij erg veel regen zal de activiteit verplaatst worden naar een latere datum (informeer bij Beatrijs, de verantwoordelijke.)
Bijdrage: gratis, meld je met je lidkaart in de hand, spontaan aan voor controle bij de verantwoordelijke.
Om mee te kunnen wandelen, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 25/09 om 18u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen.
Meebrengen: hapje en drankje voor onderweg, stevige en waterdichte wandelschoenen, regenkledij, Oeverlidkaart, mondmasker
Afspraakuur : 10u15
Afspraakplaats : aan Bistro Les Soeurs Louise, Louise-Mariestraat 17, 9680 Maarkedal (Louise-Marie)
Parkeren tegenover de bistro of aan de kerk La Salettestraat.
Wie naar Berchem Kerk komt voor carpooling, verwittigt op voorhand Beatrijs, de verantwoordelijke!
Aanvangsuur : 10u30
Info : Beatrijs - 0472 21 06 27.
Max. personen : 24
Wegwijzer : Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk)
 ZO 17/10/21 Paddestoelenwandeling in de Inslag, Brasschaat Enkel Oeverleden!  ZO 17/10/21 Paddestoelenwandeling in de Inslag, Brasschaat Enkel Oeverleden!
 ZO 17/10/21 Paddestoelenwandeling in de Inslag, Brasschaat Enkel Oeverleden! ‘Inslach’ betekent ontginning. De naam verklapt al dat De Inslag (165 ha) niet altijd bos geweest is. Het heidegebied werd ontgonnen als akker- en weideland. Met de aanleg van een kasteeldomein in de 19de eeuw werd de omgeving bebost tot er een weeldering jachtdecor ontstond. Tijdens de wereldoorlogen was het dan weer een open slagveld. Na de laatste oorlog werd sterk ingezet op houtproductie. Nu voert Agentschap voor Natuur en Bos er een doorgedreven natuurbeheer wat de biodiversiteit ten goede komt.
Een ervaren natuurgids neemt ons mee op sleeptouw voor een zoektocht naar paddestoelen in het domein De Inslag en geeft er ons een zeer boeiende uitleg bij!
We respecteren de geldende Covid-19 regels.
Wie wenst, kan na de wandeling nog iets blijven drinken en/of eten in de zeer goed aangeschreven 'Herberg Ter Heide' in Maria-ter-Heide.
Vermeld op je overschrijving ETEN indien je na de wandeling wil blijven eten! Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan de kerk van Maria-ter-Heide, Bredabaan 1047 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen. Je kan parkeren op 50m. Bus 640 stopt net voor de kerk.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 7 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten