Donderdag 22 juli 2021ZO 01/08/21 Chocoladewandeling: Van drank voor edelman tot reep voor alleman Gent   
 ZO 01/08/21 Chocoladewandeling: Van drank voor edelman tot reep voor alleman Gent ZO 01/08/21 Chocoladewandeling: Van drank voor edelman tot reep voor alleman Gent
 ZO 01/08/21 Chocoladewandeling: Van drank voor edelman tot reep voor alleman GentOOK NIET-LEDEN!
Een wandeling door en voor fijnproevers met een boontje voor Gent!
België is wereldwijd bekend voor haar lekkere chocolade, en Gent speelt een absolute voortrekkersrol daarin. Dat wordt eens te meer duidelijk in onze chocoladewandeling!
Gent maakte door haar haven al vroeg kennis met het bruine goud uit de Zuid-Amerikaanse kolonies. Het drankje dat van de cacaobonen werd gebrouwen, smaakte stukken bitterder dan wat wij nu gewend zijn, maar desondanks begon chocolade aan een niet aflatende veroveringstocht. En Gent moest toen absoluut nog niet onderdoen voor Brugge wat betreft het aantal plekken waar de chocolade te vinden was!
We beginnen onze chocoladewandeling in de historische binnenstad. Daar wacht onze gids ons op om ons in te wijden in de wondere wereld van de cacaoboon en haar lange geschiedenis in deze stad. Want vergis je niet, Gent was als Middeleeuwse wereldhaven een doorgeefluik voor de gegeerde cacaoboon. Onze gids legt het ons in geuren en kleuren uit, maar wees gerust: het blijft niet enkel bij theorie!
Want na deze duik in de geschiedenis wordt het stilaan tijd om te proeven en dat doen we in twee verschillende adresjes in de stad. Zo zullen we in een bekend Gents adresje een klassieke chocolademelk drinken en daarna ook typisch Gentse afgeleide chocoladeproducten proeven in ‘Sophie’s Sweets & Chocolates’. In Sophie's krijgen we bovendien ook een bitter chocoladedrankje of een chocoladethee voor de kiezen.
Heerlijk, met de befaamde Gentse rrrr.
De wandeling duurt 3 uur.
Niet-leden kunnen ook deelnemen aan deze chocoladewandeling maar betalen dan € 29 i.p.v. € 24.
Na de wandeling kunnen de liefhebbers nog iets gaan drinken en/of een hapje eten in Gent. Hou hiermee rekening bij de carpooling.
 Afspraakuur : 12u15
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk (Sint-Willibrorduskerk) voor de carpooling of om 13u45 aan de vroegere Baudeloo site, aan de ingang van de Holy food market, Beverhoutplein 15 (nabij de Vrijdagmarkt!) te 9000 Gent. Je kan ook voordelig met de trein reizen naar Gent (Antwerpen - Gent en terug: € 10,80 en € 7,20 (65+).
Laat aan Nicole (nicole@oever.be of 0475 59 56 11) ten laatste op VR 30/07 om 18u weten of je rechtstreeks rijdt of naar Oud Berchem Kerk komt voor de carpooling. Graag ook chauffeurs aub!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 24 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Reserveer snel want de plaatsen zijn beperkt!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 24