Dinsdag 08 juni 2021Onvergetelijke rondreis door het prachtige Andalusië (Spanje) van DI 28/09 tot DI 05/10/2021   
  Onvergetelijke rondreis door het prachtige Andalusië (Spanje) van DI 28/09 tot DI 05/10/2021
 Onvergetelijke rondreis door het prachtige Andalusië (Spanje) van DI 28/09 tot DI 05/10/2021OOK NIET-LEDEN!
Deze Rondreis in Andalusië staat al lang op de bucketlist van Oever.
Andalusië is immers een van de mooiste en meest geliefde streken van Spanje en eind september 2021 zouden we dan toch allemaal veilig kunnen reizen.
In Andalusië komen alle clichés, in de positieve zin van het woord, van Spanje samen: een prachtig landschap, witte dorpjes met hun witgeverfde huisjes en smalle straatjes, vele olijfbomen, Moorse paleizen, uitstekend eten en drinken, Jerez (het Spaanse woord voor sherry) en tapas, gezellige pleinen en terrassen.
Andalusië is een schitterende bestemming, en een van de meest veelzijdige streken van Spanje.

Tijdens deze rondreis bezoeken we onder andere Granada, Sevilla, Córdoba en Ronda.

De steden die we bezoeken zijn stuk voor stuk culturele en historische hoogtepunten, met enkele van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Spanje, zoals de Mezquita in Córdoba, een grandioze moskee/kathedraal. Of het Alhambra in Granada, een absolute must see voor Andalusië en voor velen het hoogtepunt van een rondreis door Andalusië. De Moorse kunstschatten zijn nergens zo goed bewaard als hier.
We verblijven ook in Sevilla, een fascinerende stad met in het centrum talrijke sinaasappelbomen. De vele bezienswaardigheden van deze stad liggen bij elkaar zoals de Alcázar met zijn prachtige tuinen, de indrukwekkende kathedraal met de Giralda-minaret, de schilderachtige wijk Santa Cruz met zijn vele tapas-barretjes en terrasjes en de Casa de Pilatos.
 Prachtig is ook het 750 meter boven de zeespiegel gelegen Ronda, gebouwd in een bergachtige omgeving van centraal Andalusië. Ronda is in 2 doorsneden door een enorme kloof. De beroemde Puente Nuevo brug verbindt de beide delen van de stad.
Deze rondreis biedt ons de kans om alle hoogtepunten van het prachtige Andalusië te ontdekken of te herontdekken.
En samen gaan we ook genieten van de enorme gastronomische variëteit van deze streek: kleine hapjes in tapasbars, heerlijke paella die er in vele variëteiten bestaat en dit alles vergezeld van een goed glas wijn of een frisse cerveza!
Voor deze zeer boeiende rondreis door Andalusië vertrekken we met het vliegtuig vanuit Deurne en vliegen we naar Málaga.
In Andalusië verplaatsen we ons met een comfortabele autocar en worden de hele reis vergezeld door een Nederlandstalige reisbegeleider die ons tijdens de ritten heel wat te vertellen zal hebben en die ons in de steden zal rondleiden. De meeste hotels zijn 3* hotels op basis van K + O en er zijn ook een aantal lunches inbegrepen. Voor 's avonds zal onze reisleider ons leuke restaurantjes aanraden!
Het maximum aantal deelnemers is 20! We hebben 8 twinkamers en 4 singlekamers gereserveerd.

We vliegen vanuit het vliegveld van Deurne naar Malaga en we hebben zeer goede vlieguren!

Vluchturen:
De vluchturen van de heenreis voor de Rondreis Andalusië zijn gewijzigd.
We hoeven niet meer zo vroeg op de luchthaven van Deurne te zijn, wat het voor velen onder ons gemakkelijker maakt. Bijkomend voordeel is dat we uitgerust aan de rondreis kunnen beginnen.
Het programma is ook uitgewerkt met de optie dat we om 17u15 in Malaga landen.
Heenreis 28/09/2021: TB1001 100781166 ANTWERPEN om 14:10 MALAGA om 17:15
Terugreis 05/10/2021: TB1002 100781166 MALAGA om 17:50 ANTWERPEN om 20:55
  Programma: (onder voorbehoud van kleine wijzigingen)
 Programma: (onder voorbehoud van kleine wijzigingen)DI 28/09: Deurne– Málaga - Antequera
Welkom in Andalusië!
Een medewerker van het plaatselijk reisbureau staat ons op te wachten en brengt ons in 40 minuten naar het hotel in Antequera. De reisleider nodigt ons uit om ‘s avonds bij het nuttigen van wat drankjes en tapas met elkaar kennis te maken.
Overnachting in Antequera.

WO 29/09: Antequera - Granada
Na het ontbijt vertrekken we met onze eigen bus en brengen op weg naar Granada een bezoek aan het natuurpark El Torcál, een schitterend landschap van uitgesleten rotssteenformaties waar we eventueel een kleine wandeling kunnen maken. Daarna gaan we op een leuke locatie lunchen (inclusief).
We rijden verder naar Granada waar we aan het einde van de middag aankomen in ons mooie centraal gelegen hotel. De avond is vrij al zal de reisleider vragen wie er zin heeft om mee te gaan eten in een van de leuke restaurants van Granada.
Overnachting in Granada.

DO 30/09: Granada / Alhambra
Vandaag gaan we het Alhambra verkennen: schitterende Moorse paleizen in mooi aangelegde tuinen. Het plaatselijk reisbureau heeft de toegangskaarten van tevoren geregeld zodat we zeker weten dat we overal in mogen.
Natuurlijk is het Alhambra niet het enige wat we van Granada willen zien. De meeste bezienswaardigheden liggen op korte loopafstand van elkaar. De reisleider biedt ons een wandeling aan door het historisch centrum en de Moorse wijk Albayzin. We kunnen hieraan deelnemen of de stad zelf gaan verkennen.
’s Avonds is het weer goed toeven op een van de vele pleintjes van Granada. De reisleider kent prima restaurants. “Wie heeft er zin om mee te gaan?”
Overnachting in Granada.

VR 01/10: Granada - Doña Mencía
Na het ontbijt gaan we met onze eigen bus op pad. In zo’n twee uur rijden we naar Baena waar we een rondleiding krijgen in een werkende olijfmolen (bezoek onder voorbehoud). Na dit bezoek rijden we in een half uurtje naar het prachtige en mooi gelegen dorpje Zuheros. Hier kunnen we een wandeling in het dorp maken.
Daarna volgt een stukje authentiek Andalusië in het natuurpark Sierra Subbética met prachtige flora en fauna en we kunnen hier veel roofvogels zien. Dan is er lunch (inclusief).
In de namiddag krijgen we een rondleiding in de 'Cueva de Murciélagos' (grot van de vleermuizen) waarna het tijd wordt om naar ons hotel te gaan. Het hotel ligt aan een ´Via Verde´ een tot fietspad omgebouwde spoorlijn. Er zijn fietsen te huur en wie wil, kan dus een mooie tocht door de olijfboomgaarden maken. Het hotel heeft ook een fijn zwembad.
Overnachting in Doña Mencía.
 ZA 02/10: Doña Mencía - Córdoba – Sevilla
Na het ontbijt zijn we met onze bus in een klein uurtje in Córdoba. De reisleider organiseert een stadswandeling langs de highlights van de stad. De grootste trekpleister van Córdoba is de Mezquita.
Dit bouwwerk is een voormalige moskee waar later een kathedraal is ingebouwd. De galerijen van marmeren zuilen zijn indrukwekkend. Ook de tuinen van de Alcazaba zijn een bezoek meer dan waard.
De mooie brug over de Guadalquivir en de wijk Judería, een wirwar van kleine straatjes en patio’s, mogen we zeker niet missen. In de namiddag gaan we door naar Sevilla (2 uur). Onze reisleider weet weer de leukste tapasbarretjes en zal vragen wie er zin heeft om vanavond mee te gaan naar een flamencovoorstelling (facultatief).
Overnachting in Sevilla.

ZO 03/10: Sevilla
We hebben een hele dag de tijd om het prachtige Sevilla te ontdekken. We gaan natuurlijk weer met de reisleider mee. Er is ontzettend veel te zien. De beroemdste bezienswaardigheden zijn de reusachtige kathedraal met de Giralda en de Alcázar, een prachtig paleis dat op de werelderfgoedlijst staat.
Maar Sevilla heeft ook een aantal interessante musea, zoals het flamenco museum. We zouden ook een rondleiding kunnen nemen in de arena La Real Maestranza. Stierenvechten zal niet naar ieders smaak zijn, maar het is wel een belangrijk aspect van de Spaanse cultuur. Verder kunnen we genieten van het leven in de smalle straatjes, de pleintjes en de barretjes. Het zindert tot laat in de nacht… Overnachting in Sevilla.

MA 04/10: Sevilla - Ronda
Na het ontbijt rijden we in onze eigen bus naar het natuurpark Grazalema om enkele oorspronkelijke witte dorpen te bezoeken. We stoppen in Zahara en Grazalema om koffie te drinken en een wandeling door de natuur of door het dorp te maken. We gaan ergens lunchen (inclusief). Daarna rijden we door naar het spectaculair gelegen Ronda. De reisleider biedt een stadswandeling aan waarbij een bezoek aan de beroemde brug Puente Nuevo niet ontbreekt.
Overnachting in Ronda.

DI 05/10: Ronda – vertrek Málaga
In de voormiddag hebben we vrije tijd om Ronda verder te ontdekken. Als de tijd gekomen is, brengt een medewerker van het reisbureau ons in 2 uur naar het vliegveld. Het einde van een mooie reis!

Verblijf Hotels (inclusief ontbijt):
Centraal gelegen hotels met minstens 8+ rating. Enkel in Córdoba slapen we in een naburig dorpje.
  Prijs en reservatie
 Prijs en reservatiePrijs van de rondreis: € 1399 (in 2-persoonskamer) of € 1699 (in singlekamer).
Let op: bijkomende plaatsen voor de hotels en voor de vluchten moeten aangevraagd worden. Hopelijk zijn die bijkomende plaatsen aan dezelfde prijs en zo niet zal er een supplement bijkomen.
Inclusief
• Vluchten Deurne – Málaga heen en terug
• Ruimbagage (max. 23 kg)
• Handbagage (40 x 55 x 23)
• 7 hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in tweepersoonskamer
• Vervoer per comfortabele bus met chauffeur op aangegeven dagen
• Nederlandstalige reisleiding
• Welkomstborrel met tapas
• 3 x lunch (dag 2, 4 en 7)
• Tickets Alhambra en Mezquita
• Inkomgelden
• Genoemde wandelingen
• Rondleiding olijfmolen
• Fooi gids en buschauffeur

Exclusief
• Eventuele luchthaventaksverhogingen
• Fueltoeslagen
• Singlesupplement voor 1-persoonskamer: € 300.
• Alle persoonlijke uitgaven
• Niet vermelde maaltijden & dranken
• Overige excursies
Annulatieverzekering: € 22 pp (tweepersoonskamer) / € 25 (singlekamer)

Reisleider
De reisleider zal ervoor zorgen dat de reis soepel verloopt en dat eventuele problemen worden opgelost. Hij zal ons ook informeren over de streek en de geschiedenis en ons de leukste plekjes van Andalusië laten zien.

Reservatie:
Schrijf het voorschot van € 449 (voor een tweepersoonskamer) of € 749 (voor een singlekamer) over op rekening IBAN BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Andalusië. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving.
Vermeld op je overschrijving Annulatieverzekering indien je deze ook wenst.
Het saldo van de reis dient uiterlijk op 15/08/2021 betaald te zijn.
Wie voor een 2-persoonskamer kiest en vervolgens annuleert, zal het singlesupplement betalen van zijn/haar kamergenoot/kamergenote tenzij de kamers kunnen herschikt worden.
  Bijkomende informatie:
 Bijkomende informatie:Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be of nicole 0475 59 56 11 nicole@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Vrijdag 27/08/21 om 20u15 in Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275 Bresstraat 14 2018 Antwerpen i.s.m. Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van P & V.