Donderdag 24 december 2020Nieuwsbrief week 52: Kerst   
 Kerst Kerst
 Beste Oeverleden,

We sturen jullie volgend filmpje om jullie te laten weten dat we aan jullie denken en we wensen jullie dan ook een zo'n fijn mogelijke Kerst!
Veel liefs,
Pieter en Nicole
link Klik hier voor het filmpje
 Kerstconcert Kerstconcert
 KerstconcertHet kerstconcert van Antwerp Symphony Orchestra in de Carolus Borromeuskerk van Antwerpen die we als Oeveractiviteit gepland hadden op 21/12, ging niet door t.g.v. de Coronamaatregelen maar niet getreurd: op VR 25.12.20 om 12u kan iedereen dit kerstconcert volgen op ATV en TV Oost. Op het tijdstip van de tv-uitzending is het concert ook online te bekijken via de livestream op www.atv.be. (via de knop LIVE rechts bovenaan).

Harpiste Anneleen Lenaerts. Het Antwerp Symphony Orchestra. De sfeervolle Carolus Borromeuskerk. Heerlijke muziek van Händel, Mozart, Haydn, Bach en Grandjany.
Het jaarlijkse kerstconcert is een te mooie traditie om zomaar voorbij te laten gaan. Dus ging Antwerp Symphony Orchestra vorige week samen met een cameraploeg aan de slag en ze maakten een prachtige opname van het kerstconcert in de Carolus Borromeuskerk.

Soloharpiste van de Wiener Philharmoniker Anneleen Lenaerts viert dit jaar Kerst in Antwerpen. In de sfeervolle Carolus Borromeuskerk speelt onze nationale trots onder meer het beroemde arrangement van het Orgelconcerto in Bes voor harp en orkest van Georg Friedrich Händel en de wondermooie Aria in the Classic Style van Marcel Grandjany. Onder de barokke gewelven leidt violist-dirigent Thomas Zehetmair het Antwerp Symphony Orchestra doorheen partituren van de onbetwiste meesters Mozart, Bach en Haydn. Er snel bijzijn is de boodschap, want deze Antwerpse kersttraditie is elk jaar steevast helemaal uitverkocht.
Thomas Zehetmair dirigent
Anneleen Lenaerts harp
Mozart Symfonie nr. 23 in D, KV 181
Händel Harpconcerto in Bes, opus 4 nr. 6
Bach Suite nr. 1 in C, BWV 1066
Grandjany Aria in the Classic Style
Haydn Symfonie nr. 80 in d, Hob 1:80
Anneleen Lenaerts is een van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker. Als soliste speelde ze met orkesten als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Mozarteum Orchester, het Philadelphia Chamber Orchestra, het Polish National Radio Symphony Orchestra, het Collegium Musicum Basel, Brussels Philharmonic en het Nationaal Orkest van België.
De Oostenrijkse violist Thomas Zehetmair stamt uit een muzikale familie. Hij is geregeld te gast bij de wereldorkesten, waaronder de symfonieorkesten van Chicago, Philadelphia en Boston, het Cleveland Orchestra, het Concertgebouworkest Amsterdam, het Philharmonia in Londen, de Sächsische Staatskappelle Dresden, het Gewandhaus Orchester Leipzig, de filharmonische orkesten van München, Berlijn en Wenen, evenals de belangrijkste Duitse radio-orkesten .