Zaterdag 17 oktober 2020Wandelingen en fietstochten week 42   
 ZO 18/10/20 Fietstocht Mechelse Broeken vanuit Mechelen (50 km) NOG 5 PLAATSEN! ZO 18/10/20 Fietstocht Mechelse Broeken vanuit Mechelen (50 km) NOG 5 PLAATSEN!
 ZO 18/10/20 Fietstocht Mechelse Broeken vanuit Mechelen (50 km) NOG 5 PLAATSEN!OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT!

Philippe opteert vandaag voor een sportieve recreatieve fietstocht langs één van de mooiste gebieden tussen Mechelen, Rumst, de oude sluis langs het kanaal Brussel-Willebroek (Klein-Willebroek), Willebroek en Bonheiden.
We doorkruisen het ‘Broek’ tussen de watersportbaan ‘Hazewinkel’ en Blaasveld.
We houden even halt in het Vrijbroekpark. De Leuvensevaart begeleidt ons naar Planckendael. Verder naar het Natuurgebied ‘Het Mechels Broek’. Via Muizen en Bonheiden terug naar Mechelen.
Deze tocht is beslist een aanrader voor de recreatieve fietser. Hou er rekening mee dat afgestapt moet worden op smalle onverharde paden.
Een tweetal tussenstops zijn voorzien, waar we ons tegoed doen aan een verfrissend drankje en ons lunchpakket kunnen nuttigen.
Wij denken zeker aan de veiligheid: gematigde snelheid, verkeersregels, evt. een fietshelm.
Wil je ook mee genieten van deze uitzonderlijke trip ? Schrijf je snel in via mail naar Nicole voor 15/10 (max. aantal deelnemers: 10).
Mee te brengen: Een fiets in perfecte staat, een lunchpakket, voldoende drank, een fototoestelletje, een reserve binnenband, een herstelsetje, je Oeverlidkaart.
Aangezien de groep uit maximum 10 Oeverleden mag bestaan, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 17/10 om 19u.
Schrijf in je mail je lidnummer, over welke fietstocht het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de fietstocht komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de fietstocht op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Kun je dit niet draag dan een mondmasker! Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Samen iets gaan drinken kan kan maar enkel aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Kun je die afstand niet respecteren, draag dan een mondmasker! Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Heb je nog geen lidkaart, breng dan een betalingsbewijs van je lidmaatschap mee!
Afspraakuur : vanaf 9u30
Afspraakplaats : Parking Rode-Kruisplein 1 - Mechelen (aan Hotel Van der Valk)
Aanvangsuur : 10u
Info : PhilippeM - 0479 77 44 20 - ph.marien@icloud.com.
Max. personen : 10
 ZO 18/10 Fietstocht naar Aalst (± 68 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! ZO 18/10 Fietstocht naar Aalst (± 68 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT!
 ZO 18/10 Fietstocht naar Aalst (± 68 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT!NOG 7 PLAATSEN!
Via mooie landelijke wegen starten we onze fietstocht richting Oppuurs, Lippelo en Malderen. Vervolgens volgen we een groot gedeelte de Leirekensroute (een fietspad die is ontstaan uit een vroegere spoorlijn tussen Aalst en Londerzeel). We rijden door de velden en passeren onder meer kleine dorpjes zoals Baardegem en Moorsel. We houden onderweg een kleine tussenstop ten velde. In Aalst, de stad van de Ajoinen, houden we een langere stop op de Grote Markt (terrasje).
Daarna zetten we onze fietstocht verder langsheen Dender en Schelde richting Hofstade, Denderbelle, Dendermonde en Vlassenbroek. Via Baasrode, Sint-Amands en Mariekerke keren we terug naar de Barelhoeve. Er volgt nog een tweede stop op de terugweg. Aangekomen, genieten we na bij een lekker stukje taart, een ijsje, … en een drankje.
Afstand: ± 68 km (met 2 tussenstops)
Rijsnelheid: ± 20 km/u
Meebrengen: een fiets in perfecte staat, een drankje en snack voor onderweg.
Aangezien de groep uit maximum 2 groepen van maximum 10 Oeverleden mag bestaan, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 17/10 om 19u.
Schrijf in je mail je lidnummer, over welke fietstocht het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de fietstocht komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de fietstocht op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Kun je dit niet, draag dan een mondmasker! Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Samen iets gaan drinken kan kan maar enkel aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : vanaf 10u45
Afspraakplaats : Barelstraat 169 te 2880 BORNEM; parking bij de kinderboerderij de Barelhoeve.
Aanvangsuur : 11u
Info : DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.
Max. personen : 20
 ZO 18/10/20 Wandeling te Kessel-Lo, deel 2. You only walk twice (19km) NOG 3 PLAATSEN! ZO 18/10/20 Wandeling te Kessel-Lo, deel 2. You only walk twice (19km) NOG 3 PLAATSEN!
 ZO 18/10/20 Wandeling te Kessel-Lo, deel 2. You only walk twice (19km) NOG 3 PLAATSEN!OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!

We starten terug aan de abdij van Vlierbeek, maar wandelen nu door het Provinciedomein met zijn grote vijvers. Dan gaat het omhoog met de Kesselberg en de Attenhovenberg: tijd om even op adem te komen.
Via een unieke dubbele holle weg (nog zo'n wonder van de natuur) dalen we af naar het Gasthuisbos en de vallei van de Winge. Hier houden we nog een stop. Via de Bergestraat en een mooie veldweg komen we in Holsbeek, voor een laatste stop aan de cafetaria van de sporthal. Langs Biekedelle en de Chartreuzenberg keren we terug naar de abdij, waar je kan napraten in het gezellige estaminet (indien er plaats is). Be there.
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg (2 tot 3 stops), stevige, waterdichte wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart.
Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 17/10 om 19u. Schrijf in je mail over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Tijdens en na de wandeling samen iets gaan drinken en/of eten kan maar enkel aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Kun je die afstand niet respecteren, draag dan een mondmasker! Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 10u30
Afspraakplaats : Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of ter plaatse: 11u15 Taverne in de Rozenkrans, abdij van Vlierbeek, 3010 Kessel-Lo
Aanvangsuur : 11u30
Info : Rik V - 0472 44 72 43 - rikvankers@yahoo.com.
Max. personen : 20
 ZO 18/10 Wandeling Lint - Hove (10 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! ZO 18/10 Wandeling Lint - Hove (10 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT!
 ZO 18/10 Wandeling Lint - Hove (10 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT!MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP! NOG 1 PLAATS!
We maken een wandeling door enkele Lintse woonwijken, via veldwegels naar het gemeentepark van Hove, om in het centrum van deze gemeente een lekkere tussenstop te houden. Onze terugtocht gaat langs allerlei trage wegen naar het Uilenbos – de grootste concentratie reeën van de provincie Antwerpen. Via veldwegels in de wijk Boshoek bereiken we terug het centrum van Lint, waar er eventueel een lekker avondmaal wacht.
Goede stapschoenen voorzien wegens mogelijke drassigheid veldwegels. Geen fel gekleurde kledingstukken, om de dieren in het bos niet af te schrikken.
We respecteren alle maatregelen rond covid-19.

Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 17/10 om 19u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum en of je blijft eten of niet. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Tijdens en na de wandeling samen iets gaan drinken of eten kan maar enkel aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan de ingang kerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte, Koning Albertstraat in Lint-centrum. Parkings in de buurt.
Aanvangsuur : 13u45
Info : Luc VDW - 0477 93 52 94 - luc.van.den.weygaert@telenet.be ..
Max. personen : 20
 ZO 25/10/20 Wandeling in het Zammelsbroek nabij Westerloo (12 km) ZO 25/10/20 Wandeling in het Zammelsbroek nabij Westerloo (12 km)
 ZO 25/10/20 Wandeling in het Zammelsbroek nabij Westerloo (12 km)OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!
Zammelsbroek is een natuurgebied in het dal van de Grote Nete en gelegen nabij het kerkdorp Zammel. Het gebied wordt beheerd door Natuurpunt.
Het gebied kenmerkt zich door een groot aantal kuilen en plassen die voor turfwinning zijn gegraven. De kuilen worden omgeven door moerassen, en er zijn ook hogere zandduinen, waaronder de zogenaamde Kalvarieberg. Het gebied is Europees beschermd als onderdeel van Natura 2000-gebied 'Bovenloop van de Grote Nete met Zammelsbroek, Langdonken en Goor'.
Goed schoeisel is aangewezen aangezien het natte karakter van de omgeving.
Er is onderweg geen drankstop ingelast (alle horeca is dicht) maar breng je eigen drankje en hapje mee om even tijdens de wandeling te pauzeren.
Opgepast: op 25 oktober begint het winteruur waarbij we al een zonsondergang hebben om 17u30 en je moet rekenen op ongeveer een 3 à 4 uren.
We respecteren alle maatregelen rond covid-19.

Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 24/10 om 19u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Kun je dit niet, draag dan een mondmasker! Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.

Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : Taverne ’t Laak Grote Steenweg 12 te 2431 Varendonk/Veerle,
Er wordt gevraagd door de taverne om op de hoofdweg of in de straat te parkeren en niet op hun parking omdat deze niet zo groot is.
Waarschuwing: het rondpunt aan afrit Geel kan verwarrend overkomen, zeker bij laagstaande zon.
Aanvangsuur : 13u
Info : RudyW - 0476 61 32 34 - rudy.walrand@hotmail.be.
Max. personen : 20
 ZO 01/11/20 Wandelen naar  ZO 01/11/20 Wandelen naar "De Blakheide" (± 12 km)
 ZO 01/11/20 Wandelen naar OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!
De Blakheide is een prachtig natuurgebied in Beerse op de grens met Rijkevorsel.
Het is een relatief smalle strook aangeplant naaldbos naast een zeer grote kleiput. In dit gebied liggen ook enkele vennen, oude turfputten en stukken heide die de tand des tijds getrotseerd hebben.
Aan de grote kleiput staat een vogelkijkwand zodat je watervogels kan spotten zonder deze op te schrikken.
Het bos in de nabijheid van de oevers bestaat voornamelijk uit loofbomen (berk, eik,...).
De Blakheide ligt in een Europese beschermingszone, een zogenaamd Natura 2000-gebied, waarbij heideherstel één van de belangrijkste doelen is.

Tussenstop is voorzien in taverne "De Blakheide". Je kan hier genieten van vers gemaakt ijs, pannenkoeken, wafels enz..
Aangepast schoeisel!
We respecteren alle maatregelen rond covid-19.

Aangezien de groep uit maximum 20 Oeverleden mag bestaan, verdeeld over 2 groepen van max 10 Oeverleden, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagmiddag 31/10 om 13u. Schrijf in je mail je lidnummer, over welke wandeling het gaat met de juiste datum en of je blijft eten of niet. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Kun je dit niet, draag dan een mondmasker!. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : Parking Merksplas-Kolonie, Kapelstraat 10 te Merksplas
Aanvangsuur : 13u
Info : Diane DK - 0485 80 29 86 - dekoninck_diane@hotmail.com.
Max. personen : 20