Vrijdag 02 oktober 2020Nieuwsbrief week 40   
 VR 02/10 Praatcafé Mortsel VR 02/10 Praatcafé Mortsel
 VR 02/10 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
PS: het interieur van de bistro is vernieuwd en heel gezellig nu! Je kan er ook terecht voor een lekker hapje en bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
Alle Oeverleden zijn ook welkom tussen 20u en 23u om bij te praten met een drankje. Bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvangsuur : 20u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
BELANGRIJK:
BELANGRIJK: vorig praatcafé van 18/09 was niet OK wat de social distancing van 1m50 tussen de Oeverleden betreft. Door het sterk oplopend aantal besmettingen van de laatste dagen, gaan we het voor onze Oeverleden op een andere veilige wijze organiseren.
José, de eigenaar van De Blauwe Regen heeft een aantal hoge stoelen aan de hoge tafels geplaatst zodat de 1m50 bewaard wordt.
Er mogen geen bijkomende stoelen bijgevoegd worden door jullie en ertussen gaan staan is ook niet toegelaten. Enkel op deze wijze mag je je mondmasker afzetten.
Buiten de hoge tafels, heb je ook de lage tafels waar je kan gaan zitten: hier geldt ook dat er geen tafels mogen verschoven worden of stoelen bijgezet.
Het is heel belangrijk dat elk van jullie deze maatregelen volgt voor je eigen gezondheid maar ook uit respect voor de gezondheid van de andere Oeverleden.
We hopen echt dat jullie deze maatregelen volgens anders zien we ons verplicht om de Oevercafés en praatcafés op te schorten totdat het weer veiliger is!
Intussen weet elk van jullie ook al dat er niet aan de toog mag besteld worden!

Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
NIEUW: in de Blauwe Regen kun je niet meer met cash geld betalen, enkel met je bankkaart!
WIJ REKENEN OP JULLIE BURGERZIN EN VERANTWOORDELIJKHEIDSZIN ZODAT DE ACTIVITEITEN KUNNEN BLIJVEN DOORGAAN!
 ZA 17/10/20 Noordteater 'Kunst ' Antwerpen OOK NIET-LEDEN! ZA 17/10/20 Noordteater 'Kunst ' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
 ZA 17/10/20 Noordteater 'Kunst ' Antwerpen OOK NIET-LEDEN!Het Noordteater staat te POPELEN met enorm veel goesting en een bom aan energie om de deuren van hun theater voor ons terug open te gooien vanaf 16/10.
De geplande producties "Haar Boeleke Heeft Mijn Smoeleke" en "Een Vreemd Koppel" worden nog wat uitgesteld, om eerst plaats te maken voor hun nieuwe productie 'Kunst', die zowel voor acteurs en publiek op een corona-veilige manier kan gebracht worden.
Marc, Serge en Yvan. Drie hechte vrienden, onafscheidelijk, tot vandaag.
Serge, bevangen door de modernist Antrios, koopt een schilderij van diens hand voor het duizelingwekkende
bedrag van 40.000 euro. Het doek is helemaal wit, of toch bijna. Hier en daar lijkt er een fijn, minder wit streepje op te staan.
Die drie kleuren wit zetten de drie vrienden tegen elkaar op.
Yasmina Reza schreef in 1994 met Art een vlijmscherp stuk over kunst, en vooral over de confrontatie van drie mannen op het breekpunt van hun relatie. Uiterst grappig maar verre van onschuldig.
Auteur: Yasmina Reza
Genre: Komedie
Covid-19 maatregelen in het Noordteater:
1. Draag een mondmaker!
2. Meld je ten laatste 30 minuten voor aanvang aan de receptie waar je een stoelnummer en tafelnummer ontvangt.
3.In de foyer zal een steward je opvangen en je naar je vaste tafel en stoel brengen. Je jas hang je aan je stoelleuning. (er is geen vestiaire!)
4. Er kan niet gewacht worden in de receptieruimte of de inkomhal.
5. Dranken voor de pauze en erna bestel je bij de bediening.
6. In de zaal wacht je met de pauze en na de voorstelling tot je verzocht wordt deze te verlaten.
7. Ontsmet geregeld je handen.
8. Je kan enkel met bankcontact betalen! Geen cash geld!
Volg aub de instructies van de vrijwilligers of stewards stikt op: zo blijft het voor iedereen aangenaam maar vooral veilig!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de ingang van het Noordteater, Sint Nicolaasplaats 3-6, Antwerpen, waar je bij aankomst door een steward met mondmasker wordt ontvangen.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 17 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : LeoG - 0472 38 25 48.
Max. personen : 13
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/10/20 Gegidste wandeling Antwerpen Kiel 'Olympische wandeling' ZO 25/10/20 Gegidste wandeling Antwerpen Kiel 'Olympische wandeling'
 ZO 25/10/20 Gegidste wandeling Antwerpen Kiel 'Olympische wandeling'Marc, de gids die we al goed kennen van de vorige stadswandelingen in Antwerpen, neemt ons op sleeptouw voor zijn nieuwste wandeling.
100 jaar geleden hadden de Olympische Spelen plaats in Antwerpen. De enige Olympische Spelen die ooit in België hebben plaatsgehad. Tijdens deze vertelwandeling gaan we naar de plaatsen die nog herinneren aan deze gebeurtenis zoals het Beerschotstadion en de 'tentoonstelling' speciaal opgezet om deze verjaardag te vieren. Ook vergelijken we de oorspronkelijke Griekse Olympische Spelen met de huidige moderne Spelen. Tenslotte ronden we af met een kort overzicht van de geschiedenis van het Kiel.
Er kunnen slechts 15 personen deelnemen aan deze wandeling.
De gids vraagt uitdrukkelijk dat iedereen een mondmasker aandoet tijdens de wandeling.
De wandeling duurt 2 uur. Nadien gaan we gezellig nog iets drinken.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de trappen van de hoofdingang van het Stedelijk Lyceum (hoek Jan de Voslei en VIIe Olympiadelaan) waar een Oeververantwoordelijke iedereen verwelkomt. Pieter & Nicole zijn dan op Oeverweekend naar Blankenberge.
Openbaar vervoer: tram 2 of terminus tram 6
Auto: gratis parkeren op P & R aan terminus tram
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 21/12 Kerstconcert Antwerp Symphony Orchestra in Carolus Borromeuskerk Antwerpen  MA 21/12 Kerstconcert Antwerp Symphony Orchestra in Carolus Borromeuskerk Antwerpen
 MA 21/12 Kerstconcert Antwerp Symphony Orchestra in Carolus Borromeuskerk Antwerpen Soloharpiste van de Wiener Philharmoniker Anneleen Lenaerts viert dit jaar Kerst in Antwerpen. In de sfeervolle Carolus Borromeuskerk speelt onze nationale trots onder meer het beroemde arrangement van het Orgelconcerto in Bes voor harp en orkest van Georg Friedrich Händel en de wondermooie Aria in the Classic Style van Marcel Grandjany. Onder de barokke gewelven leidt violist-dirigent Thomas Zehetmair het Antwerp Symphony Orchestra doorheen partituren van de onbetwiste meesters Mozart, Bach en Haydn. Er snel bijzijn is de boodschap, want deze Antwerpse kersttraditie is elk jaar steevast helemaal uitverkocht.
Thomas Zehetmair dirigent
Anneleen Lenaerts harp
Mozart Symfonie nr. 23 in D, KV 181
Händel Harpconcerto in Bes, opus 4 nr. 6
Bach Suite nr. 1 in C, BWV 1066
Grandjany Aria in the Classic Style
Haydn Symfonie nr. 80 in d, Hob 1:80
Anneleen Lenaerts is een van de meest gelauwerde harpisten van haar generatie. In 2010 werd ze benoemd tot soloharpiste van de Wiener Philharmoniker. Als soliste speelde ze met orkesten als het Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, het Mozarteum Orchester, het Philadelphia Chamber Orchestra, het Polish National Radio Symphony Orchestra, het Collegium Musicum Basel, Brussels Philharmonic en het Nationaal Orkest van België.
De Oostenrijkse violist Thomas Zehetmair stamt uit een muzikale familie. Hij is geregeld te gast bij de wereldorkesten, waaronder de symfonieorkesten van Chicago, Philadelphia en Boston, het Cleveland Orchestra, het Concertgebouworkest Amsterdam, het Philharmonia in Londen, de Sächsische Staatskappelle Dresden, het Gewandhaus Orchester Leipzig, de filharmonische orkesten van München, Berlijn en Wenen, evenals de belangrijkste Duitse radio-orkesten .
We spreken tijdig af omdat de plaatsen niet genummerd zijn. Kom op tijd!
De normale prijs van de tickets is € 38.
Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : aan de ingang van de Carolus Borromeuskerk, Hendrik Conscienceplein 6 Antwerpen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 33 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 02/10/20
Badminton Mortsel

Praatcafé Mortsel

ZO 04/10/20
Wandeling in Tourinnes-la-Grosse: Ode aan Max Van der Linden (18km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP! *** VOLZET
Wandeling Hazewinkel - Klein Willebroek (12 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP! NOG 5 PLAATSEN

DI 06/10/20
Pétanque Wommelgem

Badminton Kessel

VR 09/10/20
Badminton Mortsel

Oevercafé Mortsel

Samenkomst Genietersweekend Blankenberge van VR 23/10 tot ZO 25/10/20

ZA 10/10/20
Averbode Bos- en Heidewandeling (± 18km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!

Minigolf spelen in Brasschaat OP VOORHAND RESERVEREN VERPLICHT! MAXIMUM 20 OEVERLEDEN in kleine groepjes!

ZO 11/10/20

Natuurwandeling door het Groot Molsbroek (122 ha) (18,5 km) OP VOORHAND RESERVEREN via nicole@oever.be VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN PER GROEP!

ROEDELS Muzikale wandeling Berchem NIEUWE DATUM! *** VOLZET

DI 13/10/20
Pétanque Wommelgem

Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info