Donderdag 01 oktober 2020Genietersweekend Blankenberge (ter vervanging van Gulpen) VR 23/10 tot ZO 25/10/2020   
 Genietersweekend Blankenberge (ter vervanging van Gulpen) VR 23/10 tot ZO 25/10/2020 Genietersweekend Blankenberge (ter vervanging van Gulpen) VR 23/10 tot ZO 25/10/2020
 Genietersweekend Blankenberge (ter vervanging van Gulpen) VR 23/10 tot ZO 25/10/2020ENKEL OEVERLEDEN!
Na veel wikken en wegen besloten we om in deze Coronatijd en uit veiligheidsoverwegingen het weekend Gulpen te vervangen door een Genietersweekend in Blankenberge met verblijf in een centraal gelegen hotel.
Een bezoek aan Blankenberge doet deugd. Zelfs wanneer je gewoon slentert langs de zee, kikker je op van al het jodium dat hier in de lucht hangt. En ondertussen waait de wind je hoofd leeg. De beste en goedkoopste gezondheidskuur!
Het weekend heeft geen vaste invulling, alles kan:

Het 3 km lange en 350m brede strand is zeer geliefd en nodigt uit om te wandelen. We kunnen wandelen langs het strand tussen Blankenberge, Wenduine en De Haan en terugkomen met de tram.
• Of genieten van de FONTEINTJES, het duinengebied tussen Blankenberge en Zeebrugge.
• Natuurlijk zijn ook de Uitkerkse Polders de moeite waard: tussen Blankenberge en De Haan en de rustige polderdorpjes Zuienkerke en Nieuwmunster, ligt een eeuwenoud weidelandschap, de Uitkerkse Polder. Dit open landschap zonder bomen of hagen is dé plek om te wandelen: een oase van rust langs de drukke kustlijn. In de Uitkerkse Polders overwinteren jaarlijks ook duizenden vriezeganzen. Een gevleugeld spektakel om niet te missen!
 • En wat denk je van de Pier van Blankenberge: de Belgium Pier heeft een rijke geschiedenis achter de rug en behoort ondertussen tot het nationale patrimonium. Tot ver over de landsgrenzen geniet dit unieke bouwwerk – een 350 meter lange brug in zee - erkenning en herkenning. Nergens anders is de confrontatie met eb en vloed, de uitgestrektheid van de Noordzee en de kracht van de elementen zo intens als op de Belgium Pier. Wist je dat de allereerste gietijzeren pier dateert van 1894? En dat die in 1914 door de Duitsers in brand werd gestoken? In 1933 tenslotte kwam er een nieuwe, betonnen pier die in 2003 een grondige verbouwing onderging. Je geniet hier van een spectaculair zicht in alle richtingen op kust en zee. En ondertussen waait je hoofd leeg.
• Of neem je graag deel aan een Art-nouveauwandeling (max. 10 personen per gids)? De opkomst van het toerisme aan het einde van de 19de eeuw bracht heel wat rijke badgasten met zich mee. Hierdoor kent Blankenberge enkele prachtige belle-époquewoningen met wonderlijke tegeltableaus die tot de Europese wereldklasse behoren. Ontdek tijdens deze wandeling grillig smeedwerk, kleurige glas-in-loodramen en mooie sculpturale elementen en waan je even terug in de belle époque.

• Uiteraard gaan er ook veel mee op weekend om te fietsen met Danny die jullie mee zal nemen op 2 magnifieke dagfietstochten! Fietsen en E-bikes kunnen gehuurd worden in Blankenberge!
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in Hotel Richmond en genieten ’s avonds van een 3-gangenmenu in een naburige Brasserie.
Driesterren Hotel Richmond bevindt zich in het centrum van Blankenberge, op wandelafstand van het zandstrand (200m), de jachthaven en het station. De kamers van Hotel Richmond bieden ons het nodige drie sterren comfort: safe, LCD-TV, radio, haardroger, WC en douche, gratis draadloos internet in alle kamers. Het hotel beschikt over een bewaarruimte voor bagage.
Parkeren kan je in de nabije omgeving aan € 7 per 24u. Je kan ook met de trein komen en gebruik maken van je gratis treintickets die je aangeboden worden door de Belgische staat via www.hello-belgium.be. Uiterste datum om die tickets aan te vragen was 30/09/2020!
Het hotel kan tot maximum 15 fietsen stallen in hun garage.
Om coronavrij te zijn biedt het hotel ons een ontbijt aan in de vorm van een ontbijtbox. We worden aan tafel bediend met thee en koffie.
’s Avonds om 19u eten we samen in een zeer goed aangeschreven Brasserie op loopafstand van het hotel.
Voor Oever reserveerden we 12 twinkamers en 6 singlekamers. Bijkomende singlekamers zijn op aanvraag!
Aan dit weekend kunnen, maximum 4 Oeverkoppels deelnemen.
 Programma: Programma:
 Programma:Vrijdag: je bent overdag al welkom in het hotel. Je kan gebruik maken van de bewaarruimte voor je bagage. Om 15u kan je op je kamer. Pieter en Nicole spreken met iedereen af om 18u45 aan de inkom van het hotel om samen te gaan genieten van een lekker 3-gangenmenu.

Zaterdag: na het ontbijt maken we ons klaar voor een zalige dag wandelen, fietsen, flaneren langs de dijk, …
Voor de lunch kunnen we onderweg iets kopen of stoppen bij een broodjeszaak. Breng zelf een hapje/drankje mee voor onderweg!
Om 18u45 spreken we weer af aan de inkom van het hotel om samen te gaan dineren in de Brasserie.
Zondag: na het ontbijt maken we ons klaar voor een zalige dag wandelen, fietsen, flaneren langs de dijk, …
Rond 18u sluiten we het weekendje af op een terrasje op de dijk van Blankenberge.
 Prijs en reservatie: Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Prijs voor twee overnachtingen:

€ 179 in tweepersoonskamer of € 239 in singlekamer
Inbegrepen:
• 2 overnachtingen in hotel Richmond
• 2 maal ontbijt in hotel Richmond
• 2 maal 3-gangenmenu in Brasserie

Niet inbegrepen:
• Lunch van zaterdag en zondag (vrije keuze)
• Alle dranken
• Deelname aan eventuele betalende wandelingen, mogelijke inkomgelden
Reservatie: na betaling van € 79 (tweepersoonskamer) of € 89 (voor een single kamer) op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en weekend Blankenberge.
Het saldo moet betaald zijn tegen VR 09/10/20.
Maximum aantal deelnemers: 30
Honden zijn niet toegelaten in het hotel!
 Info Info
 InfoSamenkomst deelnemers: VR 09/10/20 om 20u in Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. Doe een warme jas aan want indien het niet regent gaat de samenkomst door op het terras van De Blauwe Regen!
Op de samenkomst van het Genietersweekend Blankenberge wordt de kamerindeling en de carpooling geregeld en maak je tevens kennis met de deelnemers! We bespreken ook op voorhand de wandelingen, fietstochten en de mogelijke activiteiten. Belangrijk dus dat je aanwezig bent!
Laat op voorhand aan Pieter (pieter@oever.be) iets weten indien je echt niet aanwezig kan zijn op de samenkomst!
Organisatie, begeleiding en wandelingen: Pieter & Nicole
Organisatie en begeleiding fietstochten: Danny
Bijkomende informatie:
Pieter 0478 54 54 54 - pieter@oever.be of Nicole 0475 59 56 11 - nicole@oever.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel

Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 in 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54.