Dinsdag 08 september 2020ZO 13/09 Wijntasting domein Walterus: Van passie voor wijn tot passie voor wijnbouw Poederlee   
 ZO 13/09 Wijntasting domein Walterus: Van passie voor wijn tot passie voor wijnbouw Poederlee ZO 13/09 Wijntasting domein Walterus: Van passie voor wijn tot passie voor wijnbouw Poederlee
 ZO 13/09 Wijntasting domein Walterus: Van passie voor wijn tot passie voor wijnbouw PoederleeOOK NIET-LEDEN mits € 5 supplement!
Kempense wijn is zeker zo goed als Franse wijn. Veel mensen verschieten ervan dat je in de Kempen wijn kunt maken, maar de grond is heel geschikt. Door de klimaatopwarming lijkt ons Belgisch klimaat ondertussen op het Mediterrane. Om deze reden zoeken meer en meer Franse wijnboeren grond tegen de Belgische grens. Vorig jaar was de beste schuimwijn ter wereld een Waalse Chardonnay.
In de Kempen zijn er ondertussen wel meer wijngaarden maar 10 jaar geleden was domein Walterus de pionier.
Walterus is de verwijzing naar de eerste heer van Poederlee die in het begin van de dertiende eeuw een kasteel bezat in de streek.
De wijngaard van domein Walterus is omringd door een natuurlijk gecreëerd microklimaat van heggen en bomen. Naast het verzorgen met bladvoeding, kunnen de druivelaars ook kracht putten uit de bodem. De druivenrassen werden zorgvuldig gekozen rekening houdende met de grond en eigenheden aan de streek en worden met succes geteeld op het terroir. Zowel rode als witte druivensoorten werden aangeplant, de keuze viel op volgende druiven: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Cortis, Sauvignon Blanc, Solaris.
Het verzorgen en verwerken van de druiven gebeurt manueel met de grootste zorg. Zo kiezen ze op domein Walterus ervoor om kwaliteit te laten primeren op kwantiteit.
De eerste jaren waren proefjaren, maar vanaf 2017 verkoopt men de wijn. De productie is ongeveer 2000 flessen per jaar. Elke druivelaar levert één fles wijn op. De wijn rijpt in eiken vaten die door de beste tonneliers uit de Cognacstreek gemaakt worden.

Ondertussen is deze wijn erkend als Antwerps streekproduct.
De prijs van de wijntasting omvat: ontvangst met koffie/thee + degustatie wijnen + uitgebreide hapjes + rondleiding.
De duurtijd is ongeveer 3 uren.
Bij regenachtig weer breng je best laarzen mee.
Mondmasker niet vergeten. Gelieve de corona regels ter plaatse te respecteren.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : op het weidepad achter het huis Heerle 52 te 2275 Heerle-Poederlee waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden betalen € 25 en vermelden hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 19
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten