Zaterdag 01 augustus 2020Bijkomende fietstocht (ZO 02/08) en wandeling (ZO 09/08)   
 ZO 02/08/20 Zomaar een fietstochtje op een zondagnamiddag (± 40 km) NIEUW! 2de tocht! ZO 02/08/20 Zomaar een fietstochtje op een zondagnamiddag (± 40 km) NIEUW! 2de tocht!
 ZO 02/08/20 Zomaar een fietstochtje op een zondagnamiddag (± 40 km) NIEUW! 2de tocht!OP VOORHAND RESERVEREN VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN! NOG 8 PLAATSEN!
De 1ste tocht is volzet met 10 deelnemers en daarom organiseren we een 2de zelfde tocht olv Mon! Bij het vertrek kun je nog kiezen met wie je meerijdt! NOG 8 PLAATSEN!
We fietsen vanuit Maria-ter-Heide langs de E10 plas en het anti-tank kanaal naar Oelegem voor een drankje aan de molen.
Daarna langs het kanaal, langs Schilde en de Inslag terug naar Brasschaat.
We fietsen aan een rustig tempo (16-18 km/uur rijsnelheid) en sommige stukken zijn onverhard.
Meebrengen: hapje - drankje voor onderweg en een fiets die goed in orde is, een mondmasker en je handgel!
Terug in Maria-ter-Heide kunnen we nog iets gaan drinken en of een hapje eten aan tafeltjes van 4 om de afstand van 1m50 te waarborgen.
Aangezien de groep uit maximum 10 Oeverleden mag bestaan, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 01/08 om 22u. Schrijf in je mail over welke fietstocht het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de fietstocht komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de fietstocht op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren. Lukt dit niet, zet dan je mondmasker op! Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen en hun mondmasker niet ophebben en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing niet respecteerden.
Samen iets gaan drinken of iets gaan eten erna kan maar aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
 ZO 09/08/20 De witte steen van Gobertingen (20,5km) ZO 09/08/20 De witte steen van Gobertingen (20,5km)
 ZO 09/08/20 De witte steen van Gobertingen (20,5km)OP VOORHAND RESERVEREN VERPLICHT! MAXIMUM 10 OEVERLEDEN!
Vanuit Jodoigne ontdekken we Mélin en St-Rémy-Geest. Deze dorpjes behoren tot de mooiste van Wallonië. Vele huizen en boerderijen zijn gebouwd met witte kalksteen, waardoor het geheel een zuiders, Provençaals karakter krijgt. Tussen die 2 dorpjes maken we een grote lus naar de Ferme de Wahanges één der grootste vierkantshoeven van onze zuiderburen. Vooraf aan dit alles hebben we nog wat avontuur met een 'junglepad', een diepe en smalle holle weg met lianen van bosrank. Start en aankomst op de Grote Markt van Jodoigne (Geldenaken) woonplaats van onze ex-premier, Charles Michel. Zijn vader was hier ooit burgemeester. Nadien kan er nog vrijblijvend een terrasje gedaan worden.
Be there.
Als toemaatje nog een gedicht:
Het was geen toeval
om elkaar te treffen
in het land van leem en mist.
In het hiervoormaals heb ik je
in diepe schachten leren kennen,
je vorstelijk dédain,
geperst uit kalk en zand,
van ver een monoliet van wit,
met in je huid het grillig spel
van oker en doorschijnend poederroze
gekneed tot breekbaar silhouet.
Meebrengen: hapje en drank voor onderweg (3 stops voorzien), stevige wandelschoenen, goed weer, goed humeur en Oeverlidkaart!
Opgelet: deze wandeling gaat voornamelijk door in het open veld. Zorg dus zeker voor een goede zonprotectie!
PS: indien er meer dan 10 deelnemers zijn, dan wordt er een 2de groep gemaakt van maximum 10 deelnemers!
Aangezien de groep uit maximum 10 Oeverleden mag bestaan, moet je reserveren per mail naar nicole@oever.be en dit uiterlijk tegen zaterdagavond 08/08 om 22u. Schrijf in je mail over welke wandeling het gaat met de juiste datum. Enkel de leden die op tijd reserveerden en op de reservatielijst staan, kunnen deelnemen. De andere leden die zonder reservering, via mail naar Nicole, naar de wandeling komen, kunnen niet deelnemen.
RESPECTEER DE VEILIGHEIDSMAATREGELEN! We willen jullie veiligheid en die van de medewerkers waarborgen.
De verantwoordelijke zal er voor de wandeling op wijzen dat elkeen de social distancing van 1m50 moet bewaren en een mondmasker moet opzetten wanneer je de 1m50 niet kan verzekeren. Stel dat 1 of meer deelnemers de social distancing niet eerbiedigen of geen mondmasker dragen wanneer het nodig is en er komt toevallig politie langs, dan zal die vragen naar de verantwoordelijke van de groep en zouden ze hem of haar een boete kunnen opleggen. Deze boete dient dan betaald door de Oeverleden die de social distancing of het dragen van een mondmasker niet respecteerden.
Samen iets gaan drinken of iets gaan eten erna kan onder voorbehoud maar enkel aan een tafel van maximum 10 personen. In feite geldt voor de Antwerpenaars aan tafels van maximum 4 Oeverleden zodat de afstand van 1m50 gerespecteerd wordt. Tussen de tafels moet er ook 1m50 afstand zijn.
Breng altijd je handgel en mondmasker mee!
Bijdrage: gratis Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Afspraakuur : 10u
Afspraakplaats : Rode Kruisplein, 2800 Mechelen of om 11u Grote Markt te 1370 Jodoigne
Aanvangsuur : 11u15
Info : Rik V - 0472 44 72 43 - rikvankers@yahoo.com.
Max. personen : 10