Dinsdag 23 juni 2020Wandelvakantie in de bergen in Damüls (Vorarlberg) o.l.v. Frans van ZA 08/08 tot ZA 15/08/2020   
 Wandelvakantie in de bergen in Damüls (Vorarlberg) o.l.v. Frans van ZA 08/08 tot ZA 15/08/2020 Wandelvakantie in de bergen in Damüls (Vorarlberg) o.l.v. Frans van ZA 08/08 tot ZA 15/08/2020
 Wandelvakantie in de bergen in Damüls (Vorarlberg) o.l.v. Frans van ZA 08/08 tot ZA 15/08/2020ENKEL OEVERLEDEN!
Op donderdag 25/06 om 19u kom je via een Nieuwsflash en via onze website (ledenluik, vakanties) te weten hoeveel je moet overschrijven op de rekening van Coconut Travel BE07 7350 2052 3366 om aan de Wandelvakantie in de bergen in Damüls (Vorarlberg) o.l.v. Frans van ZA 08/08 tot ZA 15/08/2020 te kunnen deelnemen. Wacht niet tot de Nieuwsflash in je mailbox komt, maar open hem onmiddellijk om 19u via de voorpagina van Oever www.oever.be, bij Nieuwsbrieven of meld je om 19u als Oeverlid aan op weekends en vakanties.
Wil je deze zomer buiten van de natuur genieten? Dan kun je met Oever je wandelvakantie in het bergdorp Damüls doorbrengen. Hier kun je diep inademen, energie bijtanken, rust en herstel vinden.
Uitgestrekte bergweiden, een klaterende beek en een fantastisch bergpanorama - alleen al de omgeving van het hotel Madlener in Damüls belooft pure ontspanning in de zomer! Wandel met ons over de vol begroeide alpenweiden, door koele bossen, omhoog naar de top en luier bij een bergmeer. Wil je mountainbiken of fietsen? Geen probleem! Ook hier zijn veel mogelijkheden.

Met Oever verblijven we in Damüls.
Damüls is een fraai bergdorpje midden in de Oostenrijkse deelstaat Vorarlberg. Damüls ligt op een hoogte van 1.400 meter tussen het Bregenzerwald en het Grosses Walsertal, aan de voet van de 2.095 meter hoge Damülser Mittagsspitze. Het gemoedelijke dorpje telt circa 400 inwoners en is het ideale vertrekpunt voor tochten te voet of met de mountainbike door de omringende bergwereld.
 Damüls Damüls
 DamülsDe omgeving van Damüls met bloeiende almen en indrukwekkende bergtoppen vraagt om sportieve activiteiten in de buitenlucht. Damüls is dan ook dé plek voor een actieve zomervakantie.
Wandelen
Met ruim 200 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes is Damüls een paradijs voor wandelaars. We hebben de keuze uit lichte, middelzware en zware routes. Met onze zeer ervaren berggids Frans, wandelen we langs prachtige bergtoppen, alpenweiden en avontuurlijke bergkammen.
Mountainbiken
In de omgeving van Damüls bevinden zich 12 bewegwijzerde mountainbikeroutes, in moeilijkheidsgraad variërend van licht tot zwaar. Zo is er voor elke mountainbiker een passende route over de goed onderhouden berg- en bosweggetjes te vinden. Veel routes starten ook in Damüls.
Fietsen
Geasfalteerde en natuurfietspaden zijn aangelegd op vlak of juist heuvelachtig terrein. Fietstochten over de paden, langs de rivieren en in de bossen. Voor eenieder zijn er aansprekende en passende ritten mogelijk.
Paragliden
Wil je de schitterende bergwereld rond Damüls weleens vanuit een ander perspectief bekijken? Paragliden is daar bij uitstek geschikt voor. In het zomerseizoen kun je in het 30 kilometer verderop gelegen Andelsbuch een (tandem)vlucht maken.
Zwemmen
Seewaldsee Fontanella: zwemmen in een prachtig gelegen bergmeer op 1.200 meter hoogte. Dat kan in de Seewaldsee. Doordat dit meer niet zo diep is, heeft het water een aangename temperatuur. Op een zonnige dag kunnen we hier heerlijk zwemmen.
Met de GRATIS Bregenzerwald Gäste-Card kunnen we de vakantieregio Bregenzerwald voordelig ontdekken. Met deze kaart krijgen we gratis toegang tot kabelbanen, streekbussen en openluchtzwembaden in de regio.
Een rondwandeling is dus niet altijd noodzakelijk want de gratis busdienst brengt ons aan het einde van de dag weer terug in Damüls.
Bereikbaarheid:
Op 815 km vanuit Antwerpen waarvan 771 km snelweg. Deze afstand is gemakkelijk op 1 dag te overbruggen. De avond van aankomst word je verwacht tussen 17 en 18u. Graag voldoende chauffeurs aub zodat we het aantal passagiers mooi kunnen spreiden over de verschillende wagens (maximum 2 passagiers per wagen!)
 Hotel en activiteiten: Hotel en activiteiten:
 Hotel en activiteiten:Met Oever verblijven we in het gastvrije 4**** Berghotel Madlener in Damüls (Vorarlberg).
In het hart van Vorarlberg, de meest Westelijke deelstaat van Oostenrijk, ligt Berghotel Madlener: rustig en idyllisch midden in de bloeiende alpenweiden en uitgestrekte velden in het authentieke bergdorpje Damüls
.
Alle kamers zijn lieflijk ingericht in typische Alpenstijl en uitstekend uitgerust.
De rustige ligging van hotel Madlener verzekert ons een rustgevende slaap.
De gezellige kamers beschikken over een bad of douche/WC, satelliet-tv, telefoon, radio, Wi-Fi, een zithoek, een kluisje en een haardroger.
Berghotel Madlener beschikt over 2 restaurants, een bar, een café en een terras met uitzicht op de bergen. Na een leuke, actieve dag kunnen we ons ontspannen in de sauna, het stoombad, de infraroodcabine en het solarium.
En daarna, kunnen we bij het avondeten met een 4-gangenmenu met heerlijke traditionele Oostenrijkse gerechten, (telkens keuze tussen 2 hoofdgerechten) genieten van de avondzon op het panoramaterras van Berghotel Madlener.
Het centrum van Damüls ligt op 750 meter afstand en op 350 meter afstand vind je kabelbaan Uga Express.
Het hotel heeft een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Het hotel krijgt een score van 8,6!

Activiteiten:
Frans, de verantwoordelijke, biedt alle dagen, behalve woensdag, een mooie bergwandeling aan. Zondag is er een inloopwandeling.
Voor mountainbiken, fietsen, zwemmen en paragliding is er geen begeleiding voorzien maar de deelnemers spreken onderling af om aan deze activiteiten deel te nemen.
 Prijs: Prijs:
 Prijs:€ 499 per persoon voor een verblijf van 7 nachten in Half Pension in een tweepersoonskamer.
Er is maar 1 zeer kleine singlekamer beschikbaar en die is voor de begeleider-verantwoordelijke.
Voor de deelnemers hebben we 10 tweepersoonskamers gereserveerd (maximum 20 personen!).
Schrijf snel in!

Inbegrepen:
Verblijf van 7 nachten in 4**** Berghotel Madlener in Damüls (Vorarlberg) in 2-persoonskamer op basis van half pension
Wandelingen uitgewerkt en begeleid door Frans
Bregenzerwald Gäste-Card

Niet inbegrepen:
Verblijfstaksen: de lokale overheid heft een toeristenbelasting (ca. € 2,50 per nacht per persoon). Deze betaal je ter plaatse!
• Verplaatsing per auto via carpooling
• Lunch
• Annulatieverzekering
• Persoonlijke uitgaven
• Alle dranken
 Reservatie: Reservatie:
 Reservatie:Wil je erbij zijn? Stort dan zo snel mogelijk het voorschot van € ??? per persoon op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Wandelvakantie Damüls (Vorarlberg) Oostenrijk.
Indien er Oeverkoppels inschrijven dan vermelden ze dit ook op hun overschrijving zodat ze de kamer kunnen delen.
Het saldo dient uiterlijk op woensdag 8 juli 2020 op de rekening van Coconut Travel te staan.
 Info: Info:
 Info:Bijkomende informatie:
Oever 0478 54 54 54 pieter@oever.be en
Frans 0496 62 46 11 frans.vr@hotmail.com
Samenkomst deelnemers: wordt aan de deelnemers later meegedeeld.
Op deze samenkomst maak je kennis met je reisgenoten, wordt de carpooling en de kamerindeling geregeld. Heel belangrijk dus dat je aanwezig bent! Laat vooraf iets weten aan Frans als je echt niet aanwezig kunt zijn.
Verantwoordelijke en begeleiding wandelingen: Frans

Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54