Dinsdag 03 maart 20209-daagse groepsrondreis Duizend en één Nacht Jordanië van DO 10/09/20 tot VR 18/09/20   
 9-daagse groepsrondreis Duizend en één Nacht Jordanië van DO 10/09/20 tot VR 18/09/20 9-daagse groepsrondreis Duizend en één Nacht Jordanië van DO 10/09/20 tot VR 18/09/20
 9-daagse groepsrondreis Duizend en één Nacht Jordanië van DO 10/09/20 tot VR 18/09/20Enkel Oeverleden!
Op donderdag 05/03 om 18u kom je via een Nieuwsflash en via onze website (ledenluik, vakanties) te weten welk voorschot je moet overschrijven op de rekening van Coconut Travel BE07 7350 2052 3366 om aan de 9-daagse groepsrondreis Duizend en één Nacht Jordanië van DO 10/09/20 tot VR 18/09/20 te kunnen deelnemen. Wacht niet tot de Nieuwsflash in je mailbox komt, maar open hem onmiddellijk om 18u via de voorpagina van Oever www.oever.be, bij Nieuwsbrieven of meld je om 18u als Oeverlid aan op weekends en vakanties.
Laat je betoveren tijdens deze reis, beleef de magie van de woestijn en de verborgen roze stad Petra!
Tijdens deze rondreis bekijken wij alle hoogtepunten van Jordanië en je zult zien wat voor schoonheid dit land allemaal te bieden heeft. Zo bezoeken we het wereldberoemde Petra én de prachtige woestijn van Wadi Rum.
Met FOX bezoeken we niet alleen de plekken die in de reisgidsen staan, maar we zien ook het idyllische Shobak. Een verlaten dorp op zo'n 1600 meter hoogte met een kruisvaarders burcht. De meeste reizigers zijn hier verwonderd door de rust en stilte.

Kwaliteitshotels op ideale locaties
We verblijven in comfortabele hotels, in de buurt van de belangrijke locaties, zoals aan het strand of in het centrum van de stad. FOX heeft ook nog een hele speciale overnachting voor ons in petto: we overnachten in de woestijn bij de bedoeïenen, een geweldige ervaring waarbij je versteld zult staan door de prachtige sterrenhemel! Ook verblijven we bij de Dode Zee en aan het strand van Aqaba in een luxe vijfsterren Mövenpick hotel.
De reisleiders van FOX staan voor ons klaar
Tijdens deze reis door Jordanië worden we begeleid door één van de deskundige Nederlandssprekende reisleiders van FOX. Zij hebben deze reis al vaak gemaakt en kunnen ons alles vertellen over het prachtige Jordanië en haar vriendelijke, gastvrije inwoners.

Programma:
Dag 1: DO 10/09 Amsterdam - Amman
Reisafstand 45 km / circa 1 uur in de bus
Het is zover! Tijd voor onze reis naar het warme en vriendelijke Jordanië. Tijd om een andere cultuur te ontdekken! We vertrekken vanaf Schiphol voor de vlucht naar de hoofdstad Amman. Na aankomst op de luchthaven ontmoeten we onze Nederlandssprekende reisleider en worden we naar ons hotel gebracht.

Dag 2: VR 11/09 Amman - Jerash - Amman
Reisafstand 180 km / circa 4 uur in de bus
Na het ontbijt is het tijd voor een stadstour door Amman om de hoogtepunten van deze eeuwenoude stad te zien, zoals het Romeinse Amfitheater en de Citadel. Hierna is het tijd om de sfeer te proeven in de kleurrijke bazaar.
We laten de stad achter ons en laten ons verrassen door Jerash, een indrukwekkende stad uit de Griekse en Romeinse oudheid. In de achtste eeuw werd deze stad tijdens een aardbeving geheel onder het zand bedolven, zodat alle tempels goed bewaard zijn gebleven. We maken een wandeling langs de theaters, tempels en het unieke ovale forum. Langs vruchtbare heuvels met pijnbomen en olijfboomgaarden keren we terug naar Amman. 's Avonds is het tijd voor een heerlijk welkomstdiner in het hotel.

Dag 3: ZA 12/09 Amman - Madaba - Mount Nebo - Wadi Mujib - Dode Zee
Reisafstand 260 km / circa 7 uur in de bus

Drijven in de Dode Zee
We reizen zuidwaarts naar Madaba, één van de oude Bijbelse steden en vooral bekend door de antieke zijderoute en wereldberoemde Byzantijnse mozaïeken waaronder de landkaart van Palestina. We genieten van het weidse uitzicht vanaf Mount Nebo, de berg waar Mozes over het beloofde land uitkeek.
Onze reis gaat verder, Jordanië is bekend om zijn wadi's, zoals de meer dan duizend meter diepe canyon Wadi Mujib, met prachtige vergezichten.
Vervolgens vertrekken we richting het laagste punt op aarde: de Dode Zee, 400 meter beneden de zeespiegel. Hier kan je even heerlijk zwemmen. Nou ja zwemmen, het is eigenlijk meer drijven. Door het zoutgehalte kan je zelfs liggend in het water een boekje lezen. Deze enorm zoute zee is eigenlijk een meer. De Dode Zee staat ook bekend als heilzaam middel tegen menig huidprobleem en is een belangrijk en leuk onderdeel van ons bezoek aan Jordanië. Je kan je insmeren met modder. Buiten dat het goed is voor de huid is het ook een heel grappig zicht.
We overnachten in het luxe vijfsterren hotel Mövenpick met een infinity pool uitkijkend over de Dode Zee, een eigen strandje aan de Dode Zee, diverse restaurants en zeer comfortabele kamers. Genieten!
 Dag 4: ZO 13/09 Dode Zee - Shobak - Little Petra - Petra
Reisafstand 155 km / circa 5 uur in de bus
Vandaag rijden we naar de stad Petra, voor velen het hoogtepunt van de reis. Onderweg bezoeken we het prachtig gelegen kruisvaarders kasteel Shobak en krijgen we alvast een voorproefje van morgen, tijd voor een bezoekje aan Little Petra. We overnachten in Petra.

Dag 5: MA 14/09 Petra - Aqaba
Reisafstand 105 km/circa 2 uur in de bus
Wereldwonder Petra
Het begin van een onvergetelijke dag: vandaag bezoeken we de legendarische roze stad, Petra. Deze stad, gebouwd door de Nabateeërs, is ongetwijfeld het hoogtepunt van het Midden-Oosten. Op haar hoogtepunt woonden hier maar liefst 30.000 mensen. De duizenden jaren oude stad ligt verborgen in een diep dal achter een rotsgebergte.
De plek van deze stad was gekozen om een reden, moeilijk bereikbaar maar toch gelegen in de buurt van handelsroutes. Petra was alleen bereikbaar via de "Siq", dit is een 1,3 kilometer lange bergkloof met steile wanden in de kleuren rood en oranje. Wanneer we aan het einde van deze kloof komen, ligt voor ons een spectaculair aanzicht: een geheel uitgehakte, wonderlijk mooie stad, compleet met rotswoningen, straten, tempels en theaters. De bekendste die je op elke foto ziet is de Schatkamer. Maar ook het klooster, het grootste gebouw van Petra, is ook zeker de moeite van een bezoek waard. Hier moet je wel een fikse klim voor maken, maar dit mag je echt niet missen! Je kijkt je ogen uit!
Na ons bezoek aan Petra rijden we verder naar Aqaba, waar we overnachten in het mooie en luxe vijfsterren Mövenpick Resort gelegen in het centrum en met eigen strand en een heerlijk zwembad.

Dag 6: DI 15/09 Aqaba - Wadi Rum
Reisafstand 80 km/circa 1 uur in de bus
We genieten van een traditioneel diner bereid door Bedoeïenen
Tot na de lunch hebben we heerlijk vrije tijd aan de Rode Zee in de badplaats Aqaba, waar we een prachtig uitzicht hebben op de omliggende landen, zoals Israël, Saoedi-Arabië en Egypte. Sinds 4.000 v.Chr. wonen er mensen in Aqaba, er is dan ook genoeg te zien in de stad en je kan hier een rustig ochtendje inplannen en genieten van het lekkere verfrissende zeebriesje.
Optionele excursie in Aqaba: Boottocht op de Rode Zee (zie verder bij optionele excursies!)
Vervolgens zoeken we de stilte op in Wadi Rum. Deze woestijn met zijn eeuwenoude droge rivierbeddingen en woeste rotsformaties in verschillende kleurschakeringen zorgt voor een adembenemend decor. Niet voor niets heeft het gebied van Wadi Rum meegespeeld in bekende films, het rode oppervlak doet met een beetje verbeelding denken aan een andere planeet.
Vannacht wordt een bijzondere nacht: met een 4x4 rijden we naar de woestijn, waar we dineren rondom een kampvuur en overnachten onder de sterrenhemel in een tentenkamp midden in de woestijn.

Dag 7: WO 16/09 Wadi Rum - Amman
Reisafstand 350 km / circa 5 uur in de bus
Jeepsafari door de woestijn
Na het ontbijt maken we een geweldige twee uur durende jeeptour door de prachtige woestijn. Optioneel kan je deze jeeptour met twee uur verlengen om nog dieper de woestijn in te gaan. Na de lunch rijden we via de beroemde King's Highway weer naar Amman voor onze laatste overnachting.
Optionele Excursie: Verlenging Jeepsafari Wadi Rum (zie verder bij optionele excursies!)

Dag 8: DO 17/09 Amman - Amsterdam
Reisafstand 45 km / circa 1 uur in de bus
Het zit erop! Het is tijd voor de transfer naar de luchthaven van Amman voor onze terugvlucht naar Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis, waarbij we in korte tijd heel veel van het prachtige Jordanië hebben gezien.

Dag 9: VR 18/09 Aankomst in Amsterdam
 Let op:
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. We ontvangen de reisbescheiden circa 7 dagen voor vertrek.
Optionele excursies:
Optionele excursie in Aqaba: Boottocht Rode Zee
JOD 40,- p.p. (circa € 50)
Inhoud
Aan boord van een luxe boot kan je genieten van de zon, de zee en de wind. Onderweg lekker zwemmen en ook de onderwaterwereld is de moeite waard. Snorkelmateriaal is aanwezig!
Duur
Halve dag.
Wanneer
In overleg met de reisleider/lokale vertegenwoordiging van FOX.
Inbegrepen
Transfer, boottocht, snorkelmateriaal en lunch.
Opmerkingen
Deze excursie kan je in de lokale valuta betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij de lokale vertegenwoordiging van FOX.
De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.

Optionele excursie in Wadi Rum: Verlenging Jeepsafari Wadi Rum
JOD 15,- p.p. (circa € 20)
Inhoud
Je kan de jeepsafari door de Wadi Rum met twee uur uitbreiden. Tijdens deze extra 2 uur ga je dieper de mooie woestijn in en zie je nog meer spectaculaire landschappen. Er worden stops gemaakt bij eeuwenoude rotstekeningen, een waterput en prachtige rotsbruggen. Ook genieten we van de prachtige zonsondergang. Een onvergetelijke ervaring!
Duur
2 uur.
Wanneer
In overleg met de reisleider/lokale vertegenwoordiging van FOX.
Inbegrepen
Jeepsafari.
Opmerkingen
Deze excursie kan je in de lokale valuta betalen. Je boekt en betaalt ter plaatse bij de reisleider of bij de lokale vertegenwoordiging van FOX.
De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
Aandachtspunten voor de excursies
De prijzen zijn indicatieprijzen per persoon. Deze zijn, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen, gebaseerd op een minimum aantal deelnemers.
• Het moment waarop de optionele excursie wordt geboekt, is bepalend voor de dan geldende prijs.
• Bij ons reisbescheiden ontvangen we ook een overzicht van optionele excursies.

Hotels
FOX kiest bewust voor comfortabele hotels met goede kamers, voorzien van een eigen badkamer en meestal met airco. De accommodaties zijn geselecteerd vanwege hun mooie ligging of bijzondere sfeer. Ze zijn door FOX persoonlijk gecontracteerd en gecontroleerd op service en kwaliteit.
Amman: Larsa Hotel
Dode Zee: Mövenpick Resort & Spa Dead Sea
Petra: Petra Edom Hotel
Petra: Petra Hotel Oscar
Aqaba: Mövenpick Resort & Residence
Aqaba: Double Tree by Hilton Aqaba
Wadi Rum: Desert Sand Camp
Let op: De accommodaties van FOX worden tweemaal per jaar door hen persoonlijk bezocht en gecontroleerd op service en kwaliteit.
De getoonde hotels voor deze reis zijn onder voorbehoud. We verblijven mogelijk in een gelijkwaardig alternatief.
Bij ons reisbescheiden ontvangen we de definitieve hotellijst.

Vluchturen:
DO 10/09/20:
HV 6505 Amsterdam (14.05) – Ammam (19.45)
DO 17/09/20
HV 6506 Ammam (20.40) – Amsterdam (VR 18/09/20 om 00.55)
Vluchtduur ± 5 uur. We vliegen met Transavia.
 Prijs Prijs
 PrijsPrijs: € 799 + calamiteitenfonds € 2,50 + reserveringskosten € 25 = € 826,50
Inbegrepen
• Non-stop Economy Class vluchten met Transavia Amsterdam - Amman
• 20 kilogram ruimbagage op Transavia vluchten
• Overnachtingen in comfortabele drie/viersterren hotels in Amman en Petra in 2-persoonskamers
• Overnachtingen in luxe vijfsterren hotels in Aqaba en aan de Dode Zee in 2-persoonskamers
• Eén overnachting in een tentenkamp in Wadi Rum inclusief diner
• Verzorging op basis van logies-ontbijt
• Welkomstdiner op dag 2
• Stadstour Amman met o.a. de Citadel*
• Bezoek aan de Grieks/Romeinse opgraving Jerash*
• Bezoek aan de mozaïeken van Madaba*
• Bezoek aan heilige Mount Nebo*
• Bezoek aan Petra*
• Bezoek aan Little Petra*
• 4x4-safari door Wadi Rum
• Verblijf aan de Dode Zee inclusief modderbad en drijven
• Bezoek aan Aqaba aan de Rode Zee
• Nederlandssprekende reisleiding van dag 1 t/m dag 8
• Visum
• Rondreis per comfortabele airconditioned bus (afmeting is afhankelijk van groepsgrootte)
• Navulpunten voor jouw waterfles. Op deze bestemming vraagt FOX de reizigers te reizen met eigen navulbare waterflessen
• Luchthavenbelasting
LET OP: * = Exclusief entreegelden. Zie Overige info voor de bijkomende kosten ter plaatse.

Niet inbegrepen
Singlesupplement vanaf € 210
Bijkomende kosten bij boeking
• Calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (reeds bijgerekend in de € 826,50)
• Reserveringskosten: € 25 per boeking (reeds bijgerekend in de € 826,50)

Bijkomende kosten ter plaatse
Entreegelden circa 85 JOD (circa € 113) per persoon (zie * bij Inclusief, deelname niet verplicht).
Optionele excursies
Bijdrage fooienpot circa 45 JOD (circa € 55) per persoon (deelname niet verplicht) maar: het geven van fooien is op deze bestemming gebruikelijk. Tijdens onze reis verrichten tientallen personen diensten voor ons, zoals chauffeurs, gidsen, kofferjongens, restaurant- en hotelpersoneel. Een fooi is een uiting van waardering en zal daarom zeer op prijs worden gesteld. Tijdens onze groepsrondreis zal de reisleider aan het begin van onze rondreis een gezamenlijke fooienpot samenstellen om er voor te zorgen dat we niet de hele dag naar onze portemonnee hoeven te grijpen om overal een kleine fooi achter te laten. Alle fooien voor de gehele groep worden hieruit ineens betaald. Op die manier kunnen we rustig van onze vakantie genieten, zonder dat er ongemakkelijke situaties ontstaan als we twijfelen óf en hoeveel fooi ergens gebruikelijk is. De fooien voor de reisleider en de kamermeisjes zijn niet inbegrepen bij de fooienpot.
Fooien voor reisleiding (circa € 1 tot € 2 per persoon per dag)
Niet genoemde maaltijden en persoonlijke uitgaven

Aanvullende kosten
Transfer Antwerpen – Amsterdam en terug afhankelijk van het aantal deelnemers
Verzekeringen:
Annulatie: € 13 p/p in twinkamer, € 16 in singlekamer.
Bijstand: € 9 p/p
Annulatie + bijstand: : € 22 p/p in twinkamer, € 25 in singlekamer.
 Aandachtspunten van FOX
• Omdat FOX hun bestemmingen ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk willen houden, is het hun doel om het gebruik van plastic afval tot een minimum te beperken. Zij raden ons aan om onze eigen hervulbare waterfles mee te nemen naar Jordanië. In de bus is een watertank geplaatst waar we onze eigen fles kunnen bijvullen.
• In Jordanië wordt veelal een voorstel voor een maaltijdenpot gedaan door de reisleider. Het is een handige en tijd-efficiënte manier om te eten, maar het komt tijdens de reis ook vaak voor dat er beperkte mogelijkheden aanwezig zijn om te eten. Zo eten we aan de Dode Zee in het hotel omdat er in de nabije omgeving van het hotel weinig tot geen eetgelegenheden zijn. In Petra en Aqaba zijn er echter weer voldoende restaurants. De maaltijdenpot is voor circa 8 maaltijden (lunch of diner) en kost ongeveer 110 JOD (circa € 138, afhankelijk van de wisselkoers), welke op locatie geheel vrijblijvend kunnen worden betaald aan de reisleider.
• FOX krijgt veel vragen over het aanschaffen van een Jordan Pass, waarmee we toegang hebben tot verschillende bezienswaardigheden in het land. Het aanschaffen van deze pas kost 70 JOD. Echter, niet alle bezienswaardigheden die wij tijdens de reis bezoeken zijn in deze pas inbegrepen. Daarnaast komen er nog door de Jordaanse overheid opgelegde kosten bij. Hierbij moeten we denken aan verplichte kosten voor een gids en belastingen. Hiermee komen de totale kosten overeen met het door FOX aangegeven bedrag aan nog te betalen entreegelden. Het heeft dan ook geen zin om vooraf zelf een Jordan Pass aan te schaffen.
Luchtvaartmaatschappijen hebben een bepaald aantal stoelen beschikbaar per klasse. Het kan voorkomen dat op het moment dat we bij FOX boeken, de klasse waarin FOX de tickets inkoopt bij de luchtvaartmaatschappij niet meer beschikbaar is. FOX dient onze reis dan in een andere klasse te boeken (tegen een toeslag; uiteraard met onze toestemming).
• Voor Jordanië moeten we een reispas hebben dat nog 6 maanden geldig is na terugkomst in België. Een visum moeten we ook hebben. Dit visum krijgen we ter plaatse bij aankomst op de luchthaven. Bij aankomst in Jordanië wacht een vertegenwoordiger van het lokale agentschap van FOX ons op met de benodigde papieren om een gratis (groeps)visum te verkrijgen.
Aanbevolen basisvaccinaties zijn: DTP, Hepatitis A en B.
• FOX wijst ons erop dat we door gebruik te maken van “definitieve boeking” we een definitieve overeenkomst met FOX aangaan. Na bevestiging van je boeking heb je geen herroepingsrecht, je kan hier aldus geen gebruik van maken.

Goed om weten:
Beste reistijd: Jordanië kent een droge warmte en het kan 's avonds erg afkoelen. Over het algemeen worden de lente, zomer en herfst gezien als de beste tijd om het land te bezoeken. De temperatuur is stabiel en er valt vrijwel geen neerslag. Het kwik loopt tijdens de zomermaanden op tot boven de 30 graden. In de lente en herfst is het met een gemiddelde temperatuur van 25 graden iets koeler.
• FOX gaat uit van reizigers die over een normale basisconditie en goede mobiliteit beschikken. Hou er a.u.b. rekening mee dat de bus niet overal kan komen en FOX jou met jouw bagage soms niet voor het hotel of accommodatie kan op- /afhalen.
Tijdens het bezoeken van bezienswaardigheden wordt er veel gestapt. Je dient dus gemakkelijk afstanden te kunnen overbruggen, trappen te kunnen nemen en zelfstandig in en uit de (mini)bus, van/aan boord van een boot etc. te kunnen stappen.
 Reservatie en bijkomende info Reservatie en bijkomende info
 Reservatie en bijkomende infoReservatie:
Schrijf het voorschot van € ??? voor een tweepersoonskamer of € ??? voor een singlekamer over op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Jordanië.
Schrijf op je overschrijving ook voor welke opties je kiest: +luchthavenvervoer, +annulatieverzekering, +bijstandsverzekering, +annulatie- en bijstandsverzekering.
Het saldo van de reis dient uiterlijk 30/07/20 betaald te zijn.
Deze reis is een groepsreis en er zullen ook andere deelnemers van FOX aanwezig zijn buiten onze groep. Iedereen past zich aan aan het groepsgebeuren. Plaats voor individualisten is er niet. De ontspannen vakantiesfeer is een must want alle deelnemers hebben er recht op.
Wie voor een 2-persoonskamer kiest en vervolgens annuleert, zal het singlesupplement betalen van zijn/haar kamergenoot/kamergenote tenzij de kamers kunnen herschikt worden.

Bijkomende informatie:
Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een uitnodiging via mail.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism FOX Verre Reizen van ANWB en Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van FOX Verre Reizen van ANWB
Verzekringen via P&V