Dinsdag 03 maart 2020Genietersweekend Gulpen (NL) van VR 24/04 tot ZO 26/04 of maandag 27/04/20   
  Genietersweekend Gulpen (NL) van VR 24/04 tot ZO 26/04 of maandag 27/04/20
 Genietersweekend Gulpen (NL) van VR 24/04 tot ZO 26/04 of maandag 27/04/20Enkel Oeverleden!
We verblijven in Pesaken nabij het charmante stadje Gulpen, midden in het glooiende heuvellandschap. Natuurliefhebbers komen ogen tekort in dit prachtig gebied, dat door Stichting Natuur en Milieu is uitgeroepen tot 5-sterrenlandschap.
De Gulp is een snelstromende zijbeek van de Geul in een heuvelachtige streek in de Belgische provincies Luik en Limburg, meer bepaald de exclave Voeren en het zuiden van Nederlands Limburg.
In de Romeinse tijd werd de Gulp 'Galopia' of 'Gulippa' genoemd, wat 'kleine Geul' of 'bovenbeek' betekent. De Gulp is een echte forellenbeek: snel vliedend en rijk aan zuurstof. De beekforel komt dan ook veelvuldig voor. Het landschap van het smalle dal van de Gulp lijkt veel op dat van de Geul: een boeiende afwisseling van loofbossen, graslanden, akkers, drassige oevers, poelen, boomgaarden en holle wegen.
  Verblijf:
 Verblijf:We verblijven op 1,5 km van Gulpen in een vakwerkboerderij (met koeien en paarden) in het heuvelland van Zuid-Limburg tussen weilanden omgeven door meidoornhagen. Geniet van de rust, de natuur en het boerderij- of landleven, van een Limburgs biertje of een streekproduct in de landschapstuin.
Bij of nabij de boerderij starten de wandelroutes, de mountainbike- en fietstochten. Daarnaast zijn in de omgeving activiteiten in alle soorten en maten. Cultuur snuiven we in Maastricht (op 20 km), Valkenburg (op 10 km), Heerlen (op 14 km), Sittard (op 30 km) of Aken (op 20 km).
We huurden voor onze Oeverleden 4 comfortabele vakantiewoningen:
- 3 woningen voor 6 personen met elk 3 slaapkamers met telkens 2 aparte bedden (0,90m). Vergeet je lakens (kussensloop, onderlaken en dekbedovertrek) niet mee te brengen! Deze 3 woningen vormen samen de voormalige machineloods.
- 1 woning voor 4 personen met 2 slaapkamers met telkens 2 aparte bedden. Vergeet je lakens (kussensloop, onderlaken en dekbedovertrek) niet mee te brengen! Deze woning was de schuur waar vroeger graan, hooi en stro werden opgeslagen.
Elke woning beschikt over een zithoek (met TV, stereo-installatie en DVD), eethoek, open keuken (met oven, magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker.) Er is ook een apart toilet, een luxe badkamer met douche, wastafel en toilet, CV en vloerverwarming.
Elke woning heeft een eigen terrasingang dat uitkomt op de erf met de gemeenschappelijke tuin.
De landschapstuin is apart gelegen.
De vakwerkboerderij biedt gratis WIFI, gratis parkeerplaats, gratis fietsenstalling.
  Hoe ziet het weekend eruit? (het programma is steeds onder voorbehoud!)
 Hoe ziet het weekend eruit? (het programma is steeds onder voorbehoud!)Vrijdag 24/04: we verwachten iedereen vanaf 17u. Om 19u breken we in 1 van de huizen gezellig het ijs met de Oever traditional: heel lekker stokbrood, heerlijke kazen en de homemade krabsla en kip curry van Pieter. Om al dit lekkers door te spoelen, is er wijn, water, bier, cola, koffie, thee.
Graag op voorhand een seintje indien je later dan 19u toekomt zodat er ook voor jou een bordje opzij wordt gezet!
We maken de nodige afspraken voor zaterdag.
Zaterdag 25/04: na het ontbijt en het klaarmaken van het lunchpakket, vertrekken we met het watertje, het fruitsapje, het snoepje en het stukje fruit dat voor ons klaarstaat voor een mooie wandeling in het Geuldal of een mooie fietstocht!
Indien je niet graag meewandelt of meefietst, kan je ook een dagje naar Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard of Aken.
Na de wandeling, het fietsen of het bezoekje aan Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard of Aken, kunnen we in de huisjes zalig ontspannen. Na het snijden van de nodige groentjes en na een lekkere cava als aperitief, volgt er een overheerlijke gourmet met een waaier aan groentjes en sausjes en achteraf nog een toetje.
We maken de nodige afspraken voor zondag.
Zondag 26/04: na het ontbijt en het klaarmaken van het lunchpakket, vertrekken we met het watertje, het fruitsapje, het snoepje en het stukje fruit dat voor ons klaarstaat voor een mooie wandeling in het Geuldal of een mooie fietstocht!
Indien je niet graag meewandelt of meefietst, kan je ook een dagje naar Maastricht, Valkenburg, Heerlen of Sittard.
Na de wandeling, het fietsen of het bezoekje aan Maastricht, Valkenburg, Heerlen, Sittard of Aken, genieten we om 16u na met een koffietje en een stukje taart om het weekend af te sluiten. Tijd om de onkosten van het weekend met Pieter af te rekenen
Je kan ook tot maandag 10u blijven indien dit te regelen valt met je carpooling!
Voor het avondeten van zondag, spreken we nog verder af.
  Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Prijs: € 79 voor 2 (of 3) overnachtingen, geleide wandelingen en fietstochten en gezelligheid.
Op het einde van het weekend, verrekenen we onder de deelnemers de onkosten van de maaltijden en de drank (richtprijs € 50 - € 55).
Reservatie na betaling van € 79 op rekening IBAN BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en weekend Gulpen.
Er is plaats voor 22 personen. Aan dit weekend kunnen maximum 3 Oeverkoppels deelnemen.
  Info:
 Info:Samenkomst deelnemers:
Tijdens het Praatcafé van vrijdag 17 april om 20u in Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. Op deze avond wordt de huisindeling, de kamerindeling en de carpooling geregeld en maak je tevens kennis met de deelnemers! We bespreken ook op voorhand de wandelingen, fietstochten en de mogelijke activiteiten.
Laat op voorhand aan Pieter (pieter@oever.be) iets weten indien je echt niet aanwezig kan zijn op de samenkomst!
Afstand Antwerpen Gulpen (NL): 124 km / ongeveer 1u40 rijden
Carpooltarief: tarief weekends en vakanties
Begeleiding: Pieter & Nicole
Begeleiding fietstochten: Danny S.
Begeleiding wandelingen: Marianne S.
Bijkomende informatie:
Oever (Pieter) 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275 Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54