Vrijdag 28 februari 2020Nieuwsbrief week 9   
 DO 12/03/20 Het Gevolg Odysseus Niemand Arenberg Antwerpen OOK NIET-LEDEN! DO 12/03/20 Het Gevolg Odysseus Niemand Arenberg Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
 DO 12/03/20 Het Gevolg Odysseus Niemand Arenberg Antwerpen OOK NIET-LEDEN!Nog 4 plaatsen!
Bijna 3.000 jaar geleden schreef Homerus de Illias, het verhaal over de listige Griekse aanvoerder Odysseus, die een gigantisch houten paard liet bouwen en op die manier na tien jaar vechten de Trojaanse oorlog won.
Daarna schreef Homerus het epische verhaal Odyssee, over de terugreis van de Griekse held die tien jaar zou duren. Dit epos omvat 24 gezangen waarvan zang 9 (“Niemand”) vermoedelijk een van de meest bekende is.
De zang met de Cycloop is mythisch, heldhaftig en vermakelijk.
Odysseus vertelt hoe hij in zijn gevecht met de Cycloop, de afzichtelijke reus, zichzelf herleidt tot ‘niemand’ en zo kan ontsnappen.
Meesterverteller Stefan Perceval kruipt in de huid van Odysseus en vertelt het verhaal als een zaterdagavondfilm. Terwijl hij tegelijkertijd aarzelt omwille van de triestheid van zijn lot: een zwerver die na een veel te lange oorlog de veel te lange weg naar huis zoekt.
“In hem zit het leven van zo velen en dat maakt hem heel herkenbaar.”
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : in de foyer van Arenberg Arenbergstraat 28 te 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 14/03/20 Piet Kusters 'Mentalist' Schilde OOK NIET-LEDEN! ZA 14/03/20 Piet Kusters 'Mentalist' Schilde OOK NIET-LEDEN!
 ZA 14/03/20 Piet Kusters 'Mentalist' Schilde OOK NIET-LEDEN!Nog 3 plaatsen!
Maak kennis met mentalist Piet Kusters.
Wat vond je van zijn verschijning bij Belgium’s Got Talent 2018, Studio Brussel of Iedereen Beroemd?
Met zijn charismatisch enthousiasme en humor neemt hij je mee in een verhaal vol gedachten lezen, beïnvloeden en voorspellen. Geen blabla, afgesproken spel of egotripperij. De maskers vallen even weg, je wordt uit je comfortzone gehaald en krijgt er bakken vol nieuwe energie voor in de plaats!
Zijn ontwapenend optreden zal je nog lang bijblijven…

De voorstelling duurt 90 minuten.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : Werf 44 - Grote zaal, Schoolstraat 44, 2970 Schilde
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 26/03/20 Theater 'Tussen zussen' van Paljas Producties Mortsel  DO 26/03/20 Theater 'Tussen zussen' van Paljas Producties Mortsel
 DO 26/03/20 Theater 'Tussen zussen' van Paljas Producties Mortsel Nog 5 plaatsen!
Isabel bezoekt haar zus Linda. De zussen zijn totaal verschillend. Linda is moeder van drie kinderen en gelukkig getrouwd met een tandarts. Isabel is een talentvolle kunstenares met een voorkeur voor foute mannen. Het duurt niet lang of de strijdbijl wordt liefdevol opgegraven en ze hervallen in hun kinderachtige typische zussengekibbel waar verleden en heden cruciaal blijken te zijn. Blijven ze steken in het verleden of zijn ze in staat hun leven een andere wending te geven? Blijkt dan ook nog dat Isabel met een bepaalde missie naar haar zus is gekomen…
Een indringende voorstelling over de moeizame relatie tussen twee zussen. Humoristisch, herkenbaar en ontroerend.
Van Myranda Jongeling (gebaseerd op een roman van Tessa de Loo) - Met Marleen Merckx en Anne-Mieke Ruyten
Na de voorstelling blijven we nog iets drinken in de foyer!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : In de taverne van Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen!
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 14,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 28/03/20 Robrecht vanden Thoren De hoogste berg Berchem  ZA 28/03/20 Robrecht vanden Thoren De hoogste berg Berchem
 ZA 28/03/20 Robrecht vanden Thoren De hoogste berg Berchem Nog 5 plaatsen!
Robrecht vanden Thoren heeft een probleem. Een maand geleden gaf hij een feest. Een goede vriend en vriendin van hem werden er verliefd op mekaar. Uit dankbaarheid willen ze graag dat hij getuige wordt op hun trouwfeest. En natuurlijk willen ze ook dat hij speecht, Robrecht is een begenadigd spreker.
Robrecht weet wat van hem en zijn toespraak verwacht wordt. Romantiek, gevoeligheid, waarachtigheid.
Maar na een akelige ervaring in de liefde heeft hij voor zichzelf de dure eed gezworen dat hij voortaan alleen nog maar eerlijk en recht uit zijn hart mag spreken.
En hij twijfelt. Aan de twee geliefden en hun motieven. Hij kent ze langer dan vandaag. Zijn ze oprecht, is het een roes, of is er meer aan de hand?
En hij twijfelt aan de liefde zelf. Wordt er van het hele fenomeen niet veel te veel verwacht?
En dan twijfelt hij ook nog aan zichzelf. Is zijn eigen eerlijkheid wel te vertrouwen, of hebben zijn woede en verdriet die gekaapt?
Morgen is het zover. Vanavond wil hij, in uw bijzijn, oefenen wat hij tijdens de bruiloft gaat zeggen. Maar voorlopig staat er alleen nog maar op papier dat ze vooral níet moeten trouwen.
Maar ja. Dat is ook wat.
Deze voorstelling wordt gesteund en gecoacht door Wouter Deprez
Robrecht Vanden Thoren is een Belgische acteur die studeerde in Eindhoven aan de academie voor drama. In het theater kennen we hem voornamelijk van Compagnie Cecilia (regie Arne Sierens) en Het KIP. Hij debuteerde op het grote doek in Nederland met de film Masterclass van Hans Teeuwen. Terug in Belgie speelde hij mee in tal van films en series. De laatste zomer, Offline, code 37, Flikken, Quiz me Quick, Terug naar Morgen, Tegen de sterren op, Verborgen Verlangen, en de Emmy winnende “Wat als”, ….
De meeste mensen kennen hem echter van de één reeks "Tom&Harry" en van zijn vertolking in de veel bekroonde film "Hasta la vista" waarvoor hij op het internationaal filmfestival van Cinoche (Quebec) de prijs van beste acteur in de wacht sleepte.
In 2019 kwamen er twee films uit waarin hij te zien is, namelijk The Best Of Dorien B en de eerste Vlaamse actieduikbootfilm TORPEDO.

In de pers:
De Gentenaar 15/10 - Robrecht Vanden Thoren maakt zijn eerste solo-theatervoorstelling
"Ik heb nog nooit iets gemaakt zonder humor erin"
De Standaard (12/10) - 'Een jaar lang heb ik elke dag gehuild'
Met 'De hoogste berg' waagt Robrecht Vanden Thoren een sprong in het diepe. Het is zijn eerste cabaretsolo, over een persoonlijk thema dan nog: zijn scheiding. 'Die breuk kwam als een donderslag bij heldere hemel, waar ik totaal geen antwoord op had'
Knack (09/10) - Ik moest gered worden
"Ja, het wordt grappig. En ontroerend. De hoogste berg is theater én cabaret."
Knack (26/11)
Robrecht Vanden Thoren overtuigt als pril cabaretier in 'De hoogste berg'3***
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : aan de kassa van CC Berchem, Driekoningenstraat 126 te 2600 Berchem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 14 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10

PS: CC Berchem is helemaal uitverkocht!
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 03/03 'A White, White Day' (Hlynur Palmason) (3***) CARTOON'S Antwerpen  Dinsdagavondfilm 03/03 'A White, White Day' (Hlynur Palmason) (3***) CARTOON'S Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 03/03 'A White, White Day' (Hlynur Palmason) (3***) CARTOON'S Antwerpen 'A White, White Day': Hemingway op z'n IJslands
Met A White, White Day schetst Hlynur Palmason een mysterieus rouwportret van een bonkige binnenvetter die de grip op zichzelf verliest.
In 1927 publiceerde Nobelprijswinnaar Ernest Hemingway Men without Women, een bundel vol scherp geobserveerde korte verhalen over gangsters en drinkebroers die nooit door de zachte hand van een vrouw zijn gekneed en zijn gehard door hun eenzame, wrede leven.
De potige ex-politieman Ingimundur (Ingvar Sigurdsson) in Hlynur Palmasons kolkende emothriller A White, White Day zou zo uit een van die verhalen ontsnapt kunnen zijn. Alleen heeft hij ooit wél liefde gekend.
Nadat Ingimundurs vrouw in een auto-ongeval is gestorven, trekt de binnenvetter zich in zijn ruwe bolster terug om zijn kwetsbaarheid en zijn gevoelens te verstoppen. Wanneer zijn psychiater over die opgekropte emoties wil praten en vraagt wie hij diep vanbinnen is, antwoordt Ingimundur moeizaam: een man. Hemingway-mannen zoals Ingimundur praten niet over liefde, verlies en rouw. Maar in tegenstelling tot de great American novelist kijkt Palmason niet achter zulke façades door details in een sobere, uitgebeende taal te reproduceren. Liever boort hij Ingimundurs kolkende innerlijk op poëtische wijze aan door geduldig te wachten en de omgevingsdruk stilaan op te voeren zodat er barsten in diens pantser opduiken, iets wat de IJslandse regisseur ook al deed in zijn debuut Winter Brothers (2017), over twee ongelukkige mijnwerkers. Omdat tijd bij zulke barre mannen de wonden niet heelt, maar infecteert.
Palmason speelt handig met tijdsverloop, verwachtingen en de IJslandse omgeving om zijn kleurloze kroniek van een aangekondigde inzinking spaarzaam te ontvouwen. In een mistige timelapse toont hij hoe Ingimundur seizoenenlang in een afgelegen huis aan het klussen is. Een brutale vechtpartij fleurt hij op met een adembenemend panorama door het grote gevangenisraam. In elke scène vermengt de cineast het mooie en meedogenloze met poëzie.
Die evenwichtsoefening houdt Palmason moeiteloos de hele film vol. Zelfs wanneer hij met Leonard Cohens Death of a Ladies Man plots een scheut sentimentaliteit aan zijn verstilde portret toevoegt. Schuilt er dan toch een weke ziel in zijn emotioneel vastgeroeste Hemingway-personage? Hoop vooral niet op een eenduidig antwoord.
Van Hlynur Palmason
Met Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Gudnason
Johannes De Breuker in Knack Focus van 19/02/2020
Speelduur: 109 minuten

PS: een standaard cinematicket kost in Cartoon's € 9,5 en 65-plussers betalen € 8,5. Iedereen koopt zelf zijn ticketje aan de kassa. Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur : 19u45
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
Wegwijzer : Cartoon's Cinema
url Klik hier voor meer info
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 28/02/20
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Singlesong avond Deurne
ZA 29/02/20
Stadswandeling Antwerpen *** VOLZET

ZO 01/03/20
Wandeling te Haacht: In het spoor van Pater Damiaan (19km)
Fietstocht vanuit Diest richting Tessenderlo, Averbode en Scherpenheuvel (± 51 km)
Wandeling langs de Nete tussen Rumst en Duffel (10 km)
Tentoonstelling Panamarenko 80 A tribute Berchem *** VOLZET
DI 03/03/20
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm 'A White, White Day' (Hlynur Palmason) (3***) CARTOON'S Antwerpen

VR 06/03/20
Wandel- en fietsweekend Zuid-Holland in Strandresort Landal 'Ouddorp' (NL) ENKEL OEVERLEDEN! *** VOLZET
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel

ZA 07/03/20
Arsenaal met Sien Eggers, Sofie Palmers en Jessa Wildemeersch 'Den Beer heeft mij gezien' Merksem OOK NIET-LEDEN! *** NOG 1 PLAATS! Een zeer rustig en zeer natuurlijk gespeeld toneelstuk! Topprestatie van Sien Eggers! Aanrader! Bel of sms snel Pieter 0478 54 54 54


MA 09/03/20
Opera in de Cinema – Agrippina/Händel/Kinepolis/Antwerpen

DI 10/03/20
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
DO 12/03/20
Sauna Espace, Kalmthout
Bijkomend praatcafé, Mortsel
Het Gevolg Odysseus Niemand Arenberg Antwerpen OOK NIET-LEDEN! Nog 4 plaatsen!
VR 13/03/20
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Concert met het Antwerp Symphony Orchestra – Bruckner 8 met Edo de Waart Antwerpen

ZA 14/03/20
Oevers Party Time in Hof ter Delft, Ekeren OOK NIET-LEDEN!

Piet Kusters, mentalist Schilde OOK NIET-LEDEN! Nog 3 plaatsen!

DI 17/03/20
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Bowlen - Bowling stones Antwerpen

VR 20/03/20
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Clouseau in de Roma Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG ENKELE PLAATSEN! DE TICKETS BIJ DE ROMA ZIJN UITVERKOCHT!