Maandag 24 februari 2020Adembenemend Hemelvaartsweekend in de Baai van de Somme van DO 21/05 tot ZO 24/05/2020 Enkel Oeverl   
 Adembenemend Hemelvaartsweekend in de Baai van de Somme van DO 21/05 tot ZO 24/05/2020 Adembenemend Hemelvaartsweekend in de Baai van de Somme van DO 21/05 tot ZO 24/05/2020
 Adembenemend Hemelvaartsweekend in de Baai van de Somme van DO 21/05 tot ZO 24/05/2020Enkel Oeverleden!
Op donderdag 27/02 om 18u kom je via een Nieuwsflash en via onze website (ledenluik, vakanties) te weten welk voorschot je moet overschrijven op de rekening van Coconut Travel BE07 7350 2052 3366 om aan het Adembenemend Hemelvaartsweekend in de Baai van de Somme van DO 21/05 tot ZO 24/05/2020 te kunnen deelnemen. Wacht niet tot de Nieuwsflash in je mailbox komt, maar open hem onmiddellijk om 18u via de voorpagina van Oever www.oever.be, bij Nieuwsbrieven of meld je om 18u als Oeverlid aan op weekends en vakanties.
De Baai van de Somme
Een spectaculair gebied van open water, duinen, moerassen met daartussen charmante dorpjes en kleinschalige kustplaatsjes. Zo kan je het best de Baai van de Somme omschrijven.
De monding van de rivier de Somme is een uitstekende plek voor ons lang Hemelvaartsweekend in Noord-Frankrijk, op slechts 3u40 rijden vanuit Antwerpen (266 km).
Het gebied is rijk aan culturele geschiedenis en prachtige landschappen.
Met Oever ontdekken we de Baai van de Somme aan de Picardische kust. Hier bezoeken we vooral de badplaatsen, de vissersdorpjes bij de monding van de Somme en de Marquenterre. Ook Amiens staat op het programma.
De Baai van de Somme biedt met zijn krachtige getijden en verbluffende vergezichten een ideale plek voor een adembenemend weekend. Het landschap inspireerde dan ook schilders, waaronder Delacroix en Degas.
De Baai van de Somme strekt zich uit van Le Hourdel (van waaruit je in de verte de zeehonden ziet liggen op de zandbanken) in het zuiden tot aan Saint Quentin-en-Tourmont in het noorden. Bij eb strekt het zand zich uit zover het oog reikt en krijg je bij zonsopkomst en zonsondergang een prachtig zicht.
De baai heeft een enorme rijkdom aan fauna en flora met een grote diversiteit aan leefgebieden, waaronder natte weiden, steenachtige stranden en duinen en de baai is een van de "Grand Site de France".
Meer dan 250 verschillende vogelsoorten brengen een deel van het jaar door in de baai, maar je kan hier ook de grootste kolonie zeehonden van Frankrijk vinden.

Saint-Valery-sur-Somme
Het bekendste stadje van het gebied is het prachtige Saint-Valery-sur-Somme waar we verblijven. Niet alleen vind je hier middeleeuwse wallen, een gotische kerk, idyllische plekjes en een wandeling langs de baai. De "Chemin de Fer de la Baie de Somme" die van Cayeux-sur-Mer naar Le-Crotoy bolt, stopt ook in Saint-Valery-sur-Somme en Noyelles-sur-Mer. De smalle spoorbaan uit de Belle Epoque omzoomt de baai en zorgt voor een geweldig uitzicht over de velden en moerassen.

Saint-Valery-sur-Somme vormt een goede uitvalsbasis voor onze wandelingen en fietstochten en het verkennen van de baai in het algemeen.
Vanuit Saint-Valery-sur-Somme of Le Crotoy (een gezellig badplaatsje) heb je een mooi uitzicht over de baai maar om de baai echt te waarderen moet je bij Cap Hornu zijn waar ons hotel ligt.
Prachtig om te zien, is het water dat uit de baai heel ver wegtrekt bij eb, waardoor het gebied droog komt te staan.
Onder begeleiding van een gids steken we de baai over van Le Crotoy naar Saint-Valery en wandelen we over zandbanken.
 Le Parc ornithologique du Marquenterre
Le Parc ornithologique du Marquenterre is een groot beschermd natuurgebied dat de noordelijke rand van de baai en de daarachter gelegen zandduinen bedekt. Het is de thuisbasis van meer dan 300 soorten trekvogels en je kan hier dan ook een 7 km lange tocht door het park maken om een glimp van enkele van deze prachtige vogels op te vangen. Verder biedt dit prachtig gebied ook nog vijvers, duinen, moerassen en zee. Er zijn ook hutjes om zo de vogels in hun natuurlijke habitat te spotten.

Zuidwaarts:
De kustweg die ten zuiden van de baai loopt, tot aan Le Tréport (Normandië), doet een aantal prachtige kustplaatsen aan waar sinds het einde van de 19de eeuw weinig lijkt te zijn veranderd. In Cayeux-sur-Mer vind je bijvoorbeeld een lang kiezelstrand met felgekleurde strandcabines.
Vervolgens kan je in Ault 19de eeuwse villa’s bewonderen, maar ook de natuurlijke schoonheid van de torenhoge witte kliffen is de moeite waard. Nog een andere aanrader zijn de prachtig gerenoveerde herenhuizen in Mers-les-Bains.

Amiens
Amiens is een heel mooie stad en we bezoeken de Notre-Dame van Amiens. Het is de grootste middeleeuwse kathedraal ter wereld.
De kathedraal staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De gotische sculpturen op de gevel zijn prachtig en met een beetje geluk zien we er ‘s avonds een lichtshow.
De Hortillonages (de drijvende tuinen) van Amiens, strekken zich uit over 230 hectare moerasland en vormen een doolhof van waterwegen en meren. We verkennen ze met elektrische boten.
 Verblijfplaats: Verblijfplaats:
 Verblijfplaats:We verblijven in Saint-Valery in het prachtig gelegen 3*** Hotel Cap Hornu.

Cap Hornu is zoveel meer dan een hotel-restaurant! Het is een bestemming van waaruit we de prachtige baai van de Somme gaan verkennen.
Een charmant hotel, met een schitterende ligging hoog boven het water, een verfijnd à la carte restaurant, een gezellige bar met een gezellige sfeer: dit staat ons te wachten.
Alles is hier aanwezig om ons een uitzonderlijk verblijf te bezorgen.
Ideaal voor liefhebbers van wandelingen en fietstochten, voor liefhebbers van cultuur maar ook voor diegenen die liever niets doen: gewoon afkoppelen en genieten van het uitzicht!
We kunnen gebruikmaken van gratis WiFi en er is een gratis privéparking.
Elke kamer is voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders. Er zijn ook gratis toiletartikelen en een haardroger aanwezig. Alle kamers bieden uitzicht op de tuin.
Voor Oever reserveerden we 10 twinkamers en 4 singlekamers. De singlekamers zijn steeds op aanvraag en volgens beschikbaarheid.
 Programma (onder voorbehoud): Programma (onder voorbehoud):
 Programma (onder voorbehoud):Donderdag 21/05: iedereen wordt verwacht rond de middag in het hotel. Om 14u30 stappen we het stoomtreintje op in Saint-Valery richting Le Crotoy. Van daaruit, steken we om 16u de prachtige baai van de Somme over o.l.v. een ervaren natuurgids. Na 3u wandelen (± 7 km), zijn we terug in Saint-Valery.
Vrijdag 22/05: na het uitgebreid ontbijt, staan er 2 dagfietstochten vanuit Saint-Valery op het programma, afhankelijk van het aantal deelnemers die gaan fietsen. Fietsen en E-bikes kunnen ter plaatse gehuurd worden.
Zaterdag 23/05: na het uitgebreid ontbijt, maken we een mooie wandeling door Saint-Valery en kort na de middag bezoeken we Amiens met zijn prachtige kathedraal en zijn Hortillonages (drijvende tuinen) met een elektrisch bootje. ’s Avonds eten we in Amiens.
Zondag 24/05: na het uitgebreid ontbijt staat het zondags marktje van Saint-Valery langs het water op het programma. Je kan ook deelnemen aan een mooie fietstocht of le Parc ornithologique du Marquenterre (een zeer uitgestrekt vogelreservaat) bezoeken.
Blij en voldaan sluiten we het weekend af in de late namiddag.
 Prijs en reservatie: Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Verblijf 3 nachten in twinkamers met ontbijt: € 309. In singlekamer is het € 509. De singlekamers zijn steeds op aanvraag en volgens beschikbaarheid.
Inbegrepen:
• 3 overnachtingen in 3*** Cap Hornu in twinkamers op basis van kamer + ontbijt
• 1 driegangenmenu in Hotel Restaurant Cap Hornu met waters, wijn en koffie inbegrepen
• Voorbereiding door Danny
• Voorbereiding door Beatrijs
• Voorbereiding en begeleiding door Pieter en Nicole
Niet inbegrepen:
• De overige maaltijden (3 x lunch, 2 x avondeten)
• Stoomtreintje Chemin de Fer de la Baie van Saint Valery tot Le Crotoy + wandeling met gids door de baai van Le Crotoy naar Saint-Valery: ± € 24
• Parc ornithologique du Marquenterre: € 10,50
• Fietsen te huur tegen ± € 15/dag en E-bikes tegen ± € 25/dag
• Hortillonages in Amiens met een elektrisch bootje: € 5,90

Reservatie: Schrijf het voorschot van € ??? (twinkamer) of € ??? (singlekamer) over op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Somme. Het saldo moet uiterlijk op de rekening van Coconut Travel staan op 07/04/2020.
Aan dit weekend kunnen maximum 3 Oeverkoppels deelnemen.
Belangrijk: indien een deelnemer/ deelneemster die een tweepersoonskamer deelt, annuleert dan kan aan deze het supplement aangerekend worden dat hieruit voortvloeit en dat de tweepersoonskamer tot éénpersoonskamer maakt.
 Info: Info:
 Info:Samenkomst deelnemers: tijdens het Oevercafé van vrijdag 10 april om 21u in Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel. Op deze samenkomst maak je kennis met de andere deelnemers, wordt de kamerindeling en de carpooling geregeld en worden de activiteiten besproken. Belangrijk dus dat je aanwezig bent. Indien je echt niet aanwezig kan zijn, laat het dan tijdig weten aan Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Begeleiding: Pieter & Nicole.
Begeleiding wandelingen en fietstochten: Beatrijs en Danny
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1225 Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever 0478 54 54 54