Dinsdag 04 februari 2020Zonvakantie CORFU van ZA 30/05 tot ZA 06/06/2020 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!!   
 Zonvakantie CORFU van ZA 30/05 tot ZA 06/06/2020 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!! Zonvakantie CORFU van ZA 30/05 tot ZA 06/06/2020 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!!
 Zonvakantie CORFU van ZA 30/05 tot ZA 06/06/2020 (8 dagen All Inclusive) Enkel Oeverleden!!Op woensdag 05/02 om 18u30 kom je via een Nieuwsflash en via onze website (ledenluik, vakanties) te weten hoeveel je moet overschrijven op de rekening van Coconut Travel BE07 7350 2052 3366 om aan de Zonvakantie CORFU van ZA 30/05 tot ZA 06/06/2020 te kunnen deelnemen. Wacht niet tot de Nieuwsflash in je mailbox komt, maar open hem onmiddellijk om 18u30 via de voorpagina van Oever www.oever.be, bij Nieuwsbrieven of meld je om 18u30 als Oeverlid aan op weekends en vakanties.

Corfu: vakantie in een stukje ongerept Griekenland
Het Griekse bergeilandje Corfu is bekend vanwege het zomerpaleis van keizerin Elizabeth (Sissi) van Oostenrijk, het Achilleion genaamd. Dit paleis is tussen 1890 en 1892 gebouwd en na de dood van Elizabeth werd het in 1907 het vakantieverblijf van keizer Wilhelm II van Duitsland. Behalve een rijke geschiedenis heeft Corfu ook een prachtige natuur en verenigt het groene landschappen, gouden zandstranden, helderblauw zeewater, traditionele dorpjes en Venetiaanse invloeden. Iedereen vindt er zijn perfecte vakantie. Maak kennis met het authentieke Griekse eilandleven en geniet van zon, zee, strand, wandelingen en cultuur.
Corfu wordt ook wel Kerkyra genoemd en ligt in het westen van Griekenland, net voor de Albanese kust. Wist je dat Corfu het op één na grootste eiland in de Ionische Zee is? Tel daarbij de adembenemende landschappen met romantische baaien, azuurblauwe zee, groene heuvels en de vele olijfbomen en je weet dat Corfu een ware schoonheid is. Ben je een fan van een mediterraan klimaat en kleinschalig toerisme, dan is vakantie op Corfu synoniem voor een fantastische zonvakantie!

Klimaat Corfu in de zomermaanden
Je treft op Corfu een heerlijke mediterraan klimaat, maar door zijn noordelijke ligging is het op de overige Griekse eilanden vaak wat warmer. Het eiland bloeit en kleurt adembenemend groen gedurende het voorjaar. Vooral in de maand mei ben je hier aan het juiste adres voor een prachtige wandeling door de natuur. Ook de temperatuur zit mee, want met gemiddeld 23 graden is het zeer aangenaam. Zonnig en warm weer vind je in juni: het kwik stijgt naar gemiddeld 28 graden.
Een heerlijk zeebriesje zorgt voor de nodige verkoeling gedurende de avond en de nacht. Een zalige temperatuur, een strak blauwe lucht met een stralende zon en de nodige verkoeling in de zee of in het water van het zwembad, waar je heerlijk een frisse duik in kan nemen. Wat kan je nog meer wensen?

Bezienswaardigheden op Corfu
Corfu-stad (Kerkyra) is misschien wel de meest elegante stad van Griekenland. Dankzij de smalle steegjes, pastelgekleurde huizen en rode dakpannen oogt het wat Venetiaans. De wijk Liston is met een rijkdom aan cafés en restaurants het hart van de stad. Een vakantie op Corfu is niet compleet zonder een bezoek aan de sierlijke St. Spyridon kerk, het paradepaardje van de stad.

Corfu stranden
De kust van Corfu kan grillig zijn, met rotspartijen en baaitjes waar de stranden voornamelijk uit kiezels bestaan. Er zijn enkele zandstranden die werkelijk beeldschoon zijn. Paleokastritsa wordt beschouwd als een van de mooiste plekken ter wereld. Dit vanwege het azuurblauwe water, de prachtige baai en de verborgen grotten in de rotsen. Dit is dan ook een van de vele toeristische trekpleisters die dit wonderschone eiland rijk is.
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in ACHARAVI. Acharavi (Aharavi) is een kustdorp helemaal in het noorden van het eiland Corfu. Het ligt aan de baai van Roda, drie kilometer ten oosten van de badplaats Roda en 37 kilometer van Corfu stad.
De grootste troef van dit vakantiedorp is natuurlijk het heerlijke lange zand- kiezelstrand. Meer dan acht kilometer lang is dit schitterende strand. Langs dit lange strand bevinden zich heel veel leuke restaurants, cafés, bars, souvenirwinkels en mini-markets.
Niet ver van het strand bevindt zich het ‘oude Acharavi’, een traditioneel Grieks dorpje met authentieke gebouwen. De heuvelachtige omgeving achter Acharavi is idyllisch met dennenbomen en olijfboomgaarden. In deze omgeving kan men heerlijk wandelen en mountainbiken want er zijn veel paden en agrarische weggetjes. Bezienswaardigheden bij Acharavi zijn de Romeinse baden, de Antinioti lagune en de vallei der Nymfen bij de berg Pantokrator.

We verblijven in 4 **** hotel Mareblue Beach

Het strand is op loopafstand (200 m), en een uitstapje naar de naburige dorpjes Kassiopi en Acharavi en naar Corfu-stad kan gemakkelijk met de shuttlebus van het hotel (tegen betaling).
Beachvolley, minivoetbal of snorkelen, je verveelt je geen moment met de vele activiteiten die het animatieteam voor groot en klein in petto heeft.
Mareblue Beach biedt je alle faciliteiten voor een heerlijk ontspannen vakantie, zoals 3 restaurants, een Spa Center en entertainment voor jong en oud. Je zal genieten in dit hotel!
Faciliteiten:
Het prachtige Mareblue Beach telt 382 kamers verdeeld over meerdere gebouwen met maximaal 3 verdiepingen. Er zijn geen liften aanwezig. In de lobby met zitjes vind je de 24-uursreceptie en een bagageruimte.
De maaltijden worden geserveerd in het buffetrestaurant en je kan dineren in de 2 à-la-carterestaurants (vooraf reserveren). Alle restaurants bieden een prachtig uitzicht op zee. Drankjes zijn te verkrijgen bij 3 bars.
In de tuin liggen 2 zwembaden, waaronder een relaxbad, en er is een kinderbad. Rondom de zwembaden kan je gratis gebruikmaken van de ligbedden en parasols. Het resort biedt tegen betaling een badhanddoekenservice. Op het strand zijn de ligbedden en parasols tegen betaling.
Verder vind je in Mareblue Beach een doktersservice, een minimarkt en een wasservice (alle tegen betaling). Je huurauto kan je gratis parkeren op het privé parkeerterrein en in de lobby kan je gratis gebruikmaken van wifi.
 Hotelkamers:
De standaardkamer in Mareblue Beach zijn netjes en verzorgd ingericht en beschikken over airconditioning, satelliettelevisie, telefoon, koelkastje, kluisje (tegen betaling), koffie-/theezetfaciliteiten, wifi (tegen betaling) en een balkon of terras met zitje. De badkamer is voorzien van een bad/douche, toilet en haardroger.

Sport & Ontspanning:
Mareblue Beach biedt je volop sportmogelijkheden. Zo kan je gebruikmaken van de fitnessruimte, aqua-aerobics, yoga, basketbal, beachvolleybal, boccia, darts, tafeltennis en tennis (met borg). In het Spa Center kan je tegen betaling gebruikmaken van de sauna, het Turks bad, massages en schoonheidsbehandelingen. Het animatieteam biedt een gevarieerd entertainmentprogramma.

Verzorging:
Je verblijft in Mareblue Beach op basis van All Inclusive: ontbijt (07.00-10.00), laat ontbijt (10.00-10.30), lunch (12.30-14.30) en diner (19.00-21.30). Snacks (14.30-16.00) en ijs (10.30-19.00). Tijdens je verblijf kan je 1 maal dineren in een van de 2 à-la-carterestaurants (vooraf reserveren en mannen dienen een lange broek te dragen). Alle door het hotel geselecteerde lokale alcoholische en alcoholvrije drankjes van 10.30 tot 23.00 uur. Tegen betaling: import drankjes, crepes (22.30-01.00) en alles na 23.00 uur.

Mogelijke excursies:
In Corfu zijn er meerdere excursies mogelijk o.a. een tocht door Noord-Corfu, een eilandtour en de badplaats Paleokastritsa, een tour door Zuid-Corfu met een bezoek aan het het Achilleion Paleis en het romantische Vlachernaklooster, betoverende stranden en traditionele dorpen, een 4x4 safari, een dagtrip naar Albanië, een dag op ontdekking met een boot langs Griekse eilanden en steden,…
Een huurauto met verschillende personen is een aanrader en niet zo duur.
De excursies en de huurauto zijn zeker te boeken bij lokale firma’s.
 Algemene info: Algemene info:
 Algemene info:• We vertrekken vanuit Brussel. De vluchtduur is ongeveer 2u50.
• In Corfu is het 1 uur later dan in België.

• Klimaat: de temperatuur kan oplopen tot 28°.
• Munteenheid: Euro.
• Reisdocumenten: identiteitskaart
• Vluchturen (onder voorbehoud):
BRU – CFU HV 9311 30.05.20 14.30 – 18.10
CFU – BRU HV 9312 06.06.20 18.55 – 20.45
 Prijs van de reis en reservatie: Prijs van de reis en reservatie:
 Prijs van de reis en reservatie:Prijs:

8 dagen (7 nachten):
€ 829 p.p. in tweepersoonskamer
€ 1159 in singlekamer

Het verblijf is op basis van All Inclusive.
We hebben een optie tot dinsdag 11/02 voor 23 personen, waarvan 5 personen in single kamers. Vanaf woensdag 12/02 zijn de plaatsen op aanvraag. SNEL RESERVEREN is dus de boodschap.

Inbegrepen:
• Vlucht heen en terug vanuit Brussel
• Transfers van en naar hotel
• 1 stuk handbagage van 8 kg
• 7 nachten op basis van All Inclusive
• Luchthaventaksen
• Annulatieverzekering
• Ruimbagage 20 kg
Niet inbegrepen:
• Eventuele luchthaventaksverhogingen
• Fueltoeslagen
• Toeristenbelasting ter plaatse te betalen
• Excursies
• Alle persoonlijke uitgaven
• Luchthavenvervoer vanaf je woonplaats naar de luchthaven heen en terug € 45
Reservatie:
Schrijf het voorschot van € ??? voor een tweepersoonskamer of € ??? voor een singlekamer over op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Corfu.
Het saldo dient uiterlijk op woensdag 30/04/2020 op de rekening van Coconut Travel te staan!
 Bijkomende informatie: Bijkomende informatie:
 Bijkomende informatie:Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een uitnodiging via mail.
Hier kom je alle praktische zaken te weten en maak je dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kunt komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be).
Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54
Annulatievoorwaarden van P & V.