Zaterdag 25 januari 2020Nieuwsbrief week 4   
 ZA 11/01/20 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 11/01/20 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 11/01/20 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!De eerste van een spetterende, onvergetelijke, bruisende Oeverfuif met DJ Hans in HOF TER DELFT tot in de late uurtjes! Niet te missen!
Zoals jullie waarschijnlijk vernomen hebben, wordt de Ruiterhal tijdelijk gesloten ingevolge stabiliteitsproblemen.
We keken onmiddellijk uit naar een andere zaal in Brasschaat of in de nabije omgeving en vonden een mooie, grote zaal met grote parking op de grens Brasschaat Ekeren: Hof ter Delft!
Je neemt dezelfde afrit als voor de Ruiterhal maar je rijdt nu richting Kapellen en je bent er zeer snel!
De blauwe Oeverjetons zijn hier geldig.
We geven een gratis drankbonnetje aan alle feestvierders die uiterlijk om 22u aanwezig zijn, uitgezonderd aan diegenen die met een vrijkaart naar de party komen!

Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Afspraakplaats : Hof ter Delft, Laar 42 te 2180 Ekeren
Deuren: 21u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
link Hof Ter Delft
 DI 04/02/20 Tape Face 'The Tape Face Show' Brasschaat OOK NIET-LEDEN! DI 04/02/20 Tape Face 'The Tape Face Show' Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 DI 04/02/20 Tape Face 'The Tape Face Show' Brasschaat OOK NIET-LEDEN!THE TAPE FACE SHOW
Sam Wills werd bekend van America's Got Talent en sindsdien zijn al de zalen waar hij optreedt uitverkocht!

Zijn shows krijgen zoveel vier- en vijfsterrenbeoordelingen van de recensenten, dat de Nieuw-Zeelander Sam Wills geen geld meer hoeft te besteden aan publiciteit.
Wat er zo grappig en subliem is? Alleen Wills’ uiterlijk al: die ietwat verwilderde, ontheemde blik, zijn geëlektrocuteerde kapsel en… dat stuk zwarte Duct tape over zijn mond. Sam Wills zegt namelijk geen woord. De hele voorstelling zwijgt hij. Enkel door middel van mime mét geluid en stand-up zónder taal windt hij elke zaal om zijn vinger. Ook dankzij zijn motoriek, die doet denken aan de vader van de mime, Marcel Marceau, en een ontwapenende fantasie, die hij gemeen heeft met Charlie Chaplin. Beide kwaliteiten laat hij los op allerlei objecten die hij real time in elkaar knutselt. Om er vervolgens iets totaal onverwachts mee te doen. Ook met het publiek creëert hij soms bouwwerken.
Want net als in zijn eerste show is medewerking van de toeschouwers een essentieel onderdeel van zijn nieuwe voorstelling, die net zoals de zorgvuldig geselecteerde muziek en geluidseffecten wordt gebruikt om even knappe als ridicule taferelen te creëren.
“Eindeloos inventief, verschrikkelijk grappig. Sublieme waanzin” (Time Out)
Alle tickets in CC Brasschaat waren onmiddellijk uitverkocht!
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Theater Hemelhoeve, Azalealaan 1 (voorheen Gemeentepark 8 / tegenover de Ruiterhal) te 2930 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Ruime parkings en vlot bereikbaar met bus 640.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer..
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 07/02/20 Het Gevolg met 'De moeder en de 3 soldaten' Wilrijk OOK NIET-LEDEN! VR 07/02/20 Het Gevolg met 'De moeder en de 3 soldaten' Wilrijk OOK NIET-LEDEN!
 VR 07/02/20 Het Gevolg met 'De moeder en de 3 soldaten' Wilrijk OOK NIET-LEDEN!Een boerderij in de Kempen, in de late herfst van 1917. Een weduwe krijgt van de veldwachter van het dorp de boodschap dat drie Duitse soldaten in de schuur komen logeren, om te herstellen van opgelopen oorlogsleed. Dat zint de moeder niet echt. Het leven op de boerderij is zo al moeilijk genoeg. Maar nóg lastiger om dragen is de wetenschap dat twee van haar eigen zonen dagelijks gevaar lopen aan de IJzer, waar ze tegenover 'zulke' Duitsers liggen...
Dat de komst van het vreemde in een eerste reactie onbehagen of schrik oproept, lijkt begrijpelijk. En ook weer niet. Want even goed kunnen mensen verrast of verrukt zijn door het nieuwe. Soms is een eerste contact van meet af aan beladen met aantrekkingskracht. En doorgaans zijn mensen blij en gelukkig met, bijvoorbeeld, de geboorte van een kind – hoewel dat toch ook altijd een Andere is. Terwijl in dat geval de ontmoeting haast vanzelf uitmondt in genegenheid en liefde, liggen in het andere geval haat of vijandschap altijd op de loer. Waarom lukken sommige ontmoetingen wél, en krijgen andere nauwelijks een kans? Heeft dat met de eigen aard van beide partijen te maken? Of veeleer met wat er, ondanks of buiten henzelf, tussen hen gebeurt?
Een vertelling van de komst van de Andere. Van de komst van het Kind.
Tekst: Ernest Claes
Spel: Mieke De Groote, Arif Tajik, Hassan Tawakoli, Farzad Faizi en Waisuddin Muradi
Regie en bewerking: Stefan Perceval
Deze productie won de Vlaamse Emancipatieprijs 2018!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : Op de eerste verdieping bij de kassa van CC Wilrijk, Kern 18, 2610 Wilrijk.
Veel parkeerplaatsen!
Kom je met het openbaar vervoer: er rijden verschillende bussen van en naar Wilrijk. Onder andere deze lijnen rijden op ± een half uurtje van het centrum van Antwerpen naar CC De Kern: 17, 21, 22, 33, 180, 181, 182 en 183 (halte Bist). Met bus 141 heb je een rechtstreekse verbinding vanuit Hoboken, Mortsel, Borsbeek, Wommelgem en Wijnegem.
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer..
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 WO 19/02/20 Veerle Malschaert Deel mij Arenberg Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN  WO 19/02/20 Veerle Malschaert Deel mij Arenberg Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN
 WO 19/02/20 Veerle Malschaert Deel mij Arenberg Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN Veerle Malschaert is een unicum binnen de Vlaamse comedy. Een comédienne sneller dan haar schaduw en radder van tong dan de vlotste rapper. Met haar oneliners treft ze uw lach- en andere gevoelige snaren. “Deel Mij” wordt haar vijfde onewomanshow.
Hier sta ik.
Met mijn hart in mijn handen, sta ik hier voor u.
Want ik wil mij delen.
Met u. En met u en u en u.
Ge krijgt allemaal een stukje.
Er is genoeg voor iedereen.
Deel mij, deel u en puzzel ons weer samen.
Veerle Malschaert is eenzaam! Zo, het taboe is doorbroken. Iedereen mag het weten, nee iedereen moét het weten, want Veerle heeft er genoeg van. In haar nieuwe onewomanshow gaat ze de eenzaamheid te lijf, de hare én de uwe. Geef toe, u bent het ook, eenzaam, verschrikkelijk zelfs. We kamperen gezellig met z'n allen op sociale netwerken, maar we leven en sterven eenzamer dan ooit. Veerle doorbreekt de vervreemding en de afstandelijkheid door de eenzaamheid binnenste buiten te keren. Ze geeft u haar hart in handen. Leg het uwe ernaast, doe ze beide weer sneller slaan!
Deel mij is een tragikomische voorstelling over chronisch contacttekort, koddige kuddedieren en bange buitenstaanders, vrolijke virtuele vrienden, trouwen met jezelf en eenzaamheid tot de dood ons scheidt. Veerle Malschaert zal een uitbundig nieuw licht werpen op de duistere kwestie van onze verborgen verlatenheid. Veerle wordt uw vriendin voor het leven.
Deze voorstelling vindt plaats in de kleine zaal met ongenummerde plaatsen.
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : in de foyer van Arenberg Arenbergstraat 28 te 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 28/01/20 The Farewell 3** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 28/01/20 The Farewell 3** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 28/01/20 The Farewell 3** UGC Antwerpen Wat betekenen de termen thuis, vaderland en identiteit? Het zijn zware topics die Lulu Wang in haar tweede langspeelfilm aansnijdt, maar de regisseuse - geboren in China, opgegroeid in de States - maakt er een gevoelige, met humor geparfumeerde crowdpleaser van. Dat is ook te danken aan haar hoofdrolspeelster en alter ego Awkwafina, de Chinees-Amerikaanse rapster en Crazy Rich Asians-revelatie. Zij speelt de vrijgevochten Billi die samen met haar ouders naar China trekt. Bij nai nai ('oma' in het Mandarijn) blijkt immers kanker vastgesteld, alleen mag niemand haar dat vertellen, zo wil de traditie, tot onbegrip van de veramerikaanste Billi. Wang, die zich inspireerde op het verhaal van haar eigen grootmoeder, laat oost en west, drama en sitcom, soapsentiment en cultuurschets op elkaar botsen en met elkaar blenden, wat haar in de VS een vette indiehit en de nodige awards opleverde. Geen grootse cinema, wel een frisse, warmhartige kijk op de clash der culturen en generaties.
Van Lulu Wang met Awkwafina, Zao Shuzen, Tzi Ma
Gelezen in Knack Focus van 22/01/2020

Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 19u25
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u45
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com. of : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 25/01/20
Fietstocht vanuit Tielrode richting Melsele en Beveren (± 55 km)
Theater De Roovers Melancholia - Ivanov is dood! Leve Ivanov! Mortsel *** VOLZET
ZO 26/01/20
Skivakantie in Hinterglemm (Oostenrijk) *** VOLZET
Mooie winterwandeling in Klein Brabant (Wintam, Eikevliet en Hingene) (± 20 km)
Wandeling in het Zoerselbos (11 km)
DI 28/01/20
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm The Farewell 3** UGC Antwerpen
DO 30/01/20
Yevgueni, Morgen verse sneeuw Brasschaat OOK NIET-LEDEN! *** NOG 1 PLAATS
VR 31/01/20
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Singlesong avond Branst Bornem

ZA 01/02/20
Oevers Party Time in Hof ter Delft, Ekeren OOK NIET-LEDEN!

Landschapswandeling rond Steenhuffel (22km)

ZO 02/02/20
Wandeling te Bierbeek. Rond en door het Mollendaalbos (18km)
Jan Decleir & I Solisti in de Roma, Borgerhout *** VOLZET
MA 03/02/20
Ballet in de Cinema – Giselle Kinepolis Antwerpen
DI 04/02/20
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Tape Face 'The Tape Face Show' Brasschaat NOG ENKELE PLAATSEN!
url Klik hier voor meer info