Vrijdag 10 januari 2020Nieuwsbrief week 2   
 ZA 11/01/20 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 11/01/20 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 11/01/20 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!De eerste van een hele reeks spetterende, onvergetelijke, bruisende Oeverfuiven met DJ Hans in de Ruiterhal van Brasschaat tot in de late uurtjes! Niet te missen!
We geven een gratis cava (of ander drankje) aan alle feestvierders die uiterlijk om 22u aanwezig zijn, uitgezonderd aan diegenen die met een vrijkaart naar de party komen!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Afspraakplaats : Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Deuren: 21u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZA 18/01/20 Nieuwjaarsreceptie en Party in Den Haasdam Kapellen ENKEL LEDEN!  ZA 18/01/20 Nieuwjaarsreceptie en Party in Den Haasdam Kapellen ENKEL LEDEN!
 ZA 18/01/20 Nieuwjaarsreceptie en Party in Den Haasdam Kapellen ENKEL LEDEN! Nog niet ingeschreven? Doe het dan nu!
Naar jaarlijkse traditie houden we onze nieuwjaarsreceptie en aansluitende ledenfuif om het nieuwe jaar mooi in te zetten. Oever is groot geworden dankzij de leden en alle medewerkers en om jullie hiervoor te bedanken, bieden we jullie een receptie met een aperitiefje en hapjes aan! De receptie start vanaf 20u en de party vanaf 21u30. Einde om 1u.
Inkom: € 13 voor receptie met hapjes en aperitiefje en party.
Breng je blauwe Oeverjetons mee als je die nog hebt!
Afspraakuur : vanaf 20u (niet eerder aub want ervoor is er een receptie enkel en alleen voor de Oevermedewerkers!)
Afspraakplaats : Den Haasdam, Hoogboomsteenweg 227 2950 Kapellen. Je kan achter de zaal parkeren voor de vroege vogels of anders in de buurt van de kerk of in de omliggende straten.
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit

Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 200
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 23/01/20 Comp. Marius DE SCHPOUNTZ Kapellen OOK NIET-LEDEN! Nog 4 plaatsen! DO 23/01/20 Comp. Marius DE SCHPOUNTZ Kapellen OOK NIET-LEDEN! Nog 4 plaatsen!
 DO 23/01/20 Comp. Marius DE SCHPOUNTZ Kapellen OOK NIET-LEDEN! Nog 4 plaatsen!De Schpountz is een bewerking van het filmscenario van Marcel Pagnol uit 1938.
Satire en een ode aan de toneelspeler in 57 scènes en 34 personages, waarin het onbegrip tussen een jonge artiest met een dikke nek en een hardwerkende kleine middenstander tussen de Roquefort en saucissen wordt beslecht.
Licht als een lentebries.
De Schpountz is de afsluiter van de Pagnolcyclus van Comp. Marius die in 1999 aanving met Marius en later vervolgde met Nagras (2000), Fanny en César (2001) en Manon en Jean (2006).
Van en met Waas Gramser, Kris Van Trier, Koen Van Impe, Frank Dierens, Vlaamse topactrice Maaike Neuville bekend van de series 'Van Vlees en Bloed’, ‘Katarakt’, ‘De Rodenburgs’, 'Clan', 'De Dag', 'De Twaalf'en van de Vlaamse films 'Yummy' en 'All of Us'!
Ticketprijs is inclusief drankje!
Afspraakuur : 20u15
Afspraakplaats : In de foyer van LUX (de splinternieuwe 'gouden' podiumzaal van Kapellen!) Marktplein 1 te 2950 Kapellen waar Pieter en Nicole de deelnemers verwelkomen!
Ook bereikbaar met het openbaar vervoer met bus 720: Antwerpen - Ekeren - Kapellen - Putte
Aanvangsuur : 20u30
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 30/01/20 Yevgueni, Morgen verse sneeuw Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Nog 4 plaatsen! DO 30/01/20 Yevgueni, Morgen verse sneeuw Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Nog 4 plaatsen!
 DO 30/01/20 Yevgueni, Morgen verse sneeuw Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Nog 4 plaatsen!MORGEN VERSE SNEEUW: CC Brasschaat heeft geen enkel kaartje meer, Oever nog wel: reserveer snel!
‘Ligt er morgen verse sneeuw?’
Verwijzend naar deze belangrijke zin uit de titelsong van hun laatste album ‘Tijd is Alles’, trekt Yevgueni deze winter met een heel bijzondere tournee langs 30 kerken doorheen Vlaanderen. Ook de Sint-Antoniuskerk staat op het programma en daar zijn we blij om!
In 2020 viert de band zijn twintigjarig bestaan. En de aanloop daarnaartoe leek meteen ook het goeie moment voor iets anders. Iets speciaals. Drums en elektrische gitaren worden even achterwege gelaten, een paar maanden congé voor Stef en Patrick dus. Een cello (Seraphine Stragier) en een viool (Jeroen Baert) vervoegen de rangen, aangevuld met toetsen, akoestische gitaren en hier en daar een streepje bas. (Klaas, Geert & Maarten) Een unieke, nooit geziene bezetting. Maar daardoor ook een andere, eigenzinnige songkeuze.
Yevgueni kiest uit het eigen repertoire zijn persoonlijke favorieten en dan vooral de nummers die dit nieuwe jasje het beste passen. Nooit eerder gespeelde en gehoorde arrangementen, telkens in een uitzonderlijk, en zorgvuldig uitgelicht decor: Yevgueni toont zich van zijn meest ingetogen kant.
Op deze unieke manier loodst Yevgueni je door zijn twintigjarige bestaan. Met nooit eerder vertelde verhalen, met nog meer ontroering, maar daarom niet met minder humor. En af en toe – waarom niet – met de gekende ambiance.De titel ‘Morgen verse sneeuw’ kijkt niet toevallig op beloftevolle wijze naar de toekomst. Want als het van de band afhangt, is dit jubileumjaar allesbehalve een eindpunt.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : aan de kassa van de Sint-Antoniuskerk, Bredabaan 391 (Armand Reusensplein!) te 2930 Brasschaat waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 18 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 14/01/20 1917 5***** UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 14/01/20 1917 5***** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 14/01/20 1917 5***** UGC AntwerpenVerbluffende oorlogsfilm ‘1917’: een film die je kleren natmaakt (5/5)!
Sam Mendes (Skyfall) gokt en schiet raak met 1917, een sensationele oorlogsfilm die hij op een grijze namiddag in één ruk draaide. Of zo lijkt het toch.
Stilaan dachten we elke oorlogsfilm wel gezien te hebben. Het zal wel zo zijn dat geen conflict hetzelfde is, maar meer dan één (mindere) filmmaker heeft ons wel die indruk gegeven. De klassiekers willen we niet geringschatten – Nolans recente toevoeging Dunkirk is een meesterwerk. Wat zou Sam Mendes nog uit zijn hoed toveren?
Zoals hij op zijn tippen is gaan staan, moet de regisseur van American Beauty zich ook zelf die vraag hebben gesteld. Het antwoord is een film als een hartverlammende, intense beleving van de Groote Oorlog. Wat het moet geweest zijn voor de stumpers die zich er middenin bevonden. Hij stelt scherp op een missie die een duo onbeduidende, jonge soldaten voorbij de vijandige linies stuurt.
Dat krijg je als je twee Bondfilms hebt geregisseerd: dan ben je verknocht aan adembenemend spektakel. 1917 maakt je als kijker tot deelgenoot en gunt je geen seconde rust. Al snel lijk je in het spoor van die twee knullen de ziel uit je lijf te lopen. Wanhopig hap je naar adem. De lucht is vochtig, je kleren voelen klam. Als een razende gaat je hart tekeer. Help! Is er een dokter in de zaal?
Grandioos rekt de Brit de grenzen op van wat cinema vermag. Het vernuft zit ’m deels in de aanpak. De film wekt de indruk dat hij in één vloeiende beweging gedraaid is, alsof het een enkel – weliswaar twee uur durend – shot is. Herinner u Birdman uit 2014, waarin Iñárritu hetzelfde trucje uithaalde. Camera op de schouder, hop! Twee uur draaien en klaar! Heeft de filmmaker 1917 werkelijk op een doordeweeks namiddagje ingeblikt? Stel je voor!
Niet dus. Tientallen losse shots werden aan elkaar gekleefd. Technisch was dat geen sinecure – er werd zowel nabij Stonehenge in Engeland gefilmd als in Schotland – maar dat is er niet aan te zien. Zo feilloos gebeurde de montage.
De filmmaker had bovendien Roger Deakins in zijn team, de director of photography van wie zowat elke cineast natte dromen heeft. Van No Country for Old Men tot Blade Runner 2049: aan Deakins danken sommige van de meest iconische films hun beeldenpracht. Ook nu weer bewijst hij zijn vakmanschap. Terwijl je deze soldaten volgt, word je omvergeblazen door de aanblik van een kapotgebombardeerd landschap.
Zijn inspiratie voor 1917 haalde Mendes uit de verhalen die zijn grootvader hem vertelde. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Alfred Mendes boodschapper voor het Britse leger. Hij wist zich gezegend met snelle benen, maar het was zijn kleine gestalte die hem deed opgaan in de laaghangende mist die vaak tussen de linies zweefde.
De missie in de film had waar kunnen zijn, maar is fictief. De twee soldaten met dienst zijn Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman). In de openingsscène liggen ze in het Franse Écoust-Saint-Mein nog te soezen in het hoge gras – sinds Mendes’ Jarhead weten we dat oorlog soms ook dat is: wachten. Het is 6 april 1917. “Volgende week zijn we thuis.” Tot generaal Erinmore (Colin Firth) hen bij zich laat roepen. 1.600 soldaten maken zich klaar om de volgende ochtend de aanval in te zetten, omdat het lijkt dat de Duitsers zich hebben teruggetrokken. Maar dat is een valstrik, dus moet het duo de boodschap overbrengen om de aanval af te blazen. Omdat Blakes broer een van de 1.600 soldaten is, is het voor hem persoonlijk.
Om die manschappen te kunnen bereiken, moet het tweetal met hun boodschap door bezet gebied. “Dat zou inmiddels verlaten moeten zijn”, klinkt het voorzichtig. Met het pistool dat ze meekrijgen, kunnen ze noodsignalen afvuren. “Gooien jullie het wel weer onze richting uit als ze jullie zouden beschieten? Zo’n pistool verliezen we niet graag.” Als pragmatiek levens kan redden, dan toch niet de hunne.
Mendes is bijzonder karig met context. Hij wil de kijker geen geschiedenisles voorschotelen. Wat het destijds moet zijn geweest om te rennen door de modder, niet wetende of je enkele seconden later nog in leven zult zijn: daar is het hem om te doen. Het verklaart ook zijn keuze voor twee onbekende namen in plaats van grote sterren. Hij zag af van alles wat de kijker zou afleiden.
Oorlog is een zieke loterij, chaos van het ergste soort. Het is nietsontziend en onmenselijk. Dat laat 1917 je door de ogen van twee jongens (wat een acteurs!) genadeloos ervaren. Het konden je broers zijn, of je zonen. Jij kon het zijn. Mendes herleidt de Eerste Wereldoorlog niet tot pervers entertainment, maar toont net zijn zieke, overrompelende absurditeit.
(GVA 07 01 20)
Van: Sam Mendes
Met: Dean-Charles Chapman, George MacKay, Colin Firth, Andrew Scott (119 min.)

Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u30
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com. of : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 10/01/20
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra olv Philippe Herreweghe Antwerpen *** VOLZET
ZA 11/01/20
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

Natuur- en boswandeling in Sombeke en Waasmunster (± 16 km)
Opera in de Cinema – Wozzeck/Kinepolis Antwerpen
Lulletje Johan Petit MartHa!tentatief en B.O.X. (recensie Bourla: 4****!) Brasschaat OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
ZO 12/01/20
Zondagwandeling langs het anti-tankkanaal vanuit Sint-Job-in-'t-Goor (9 km)
Wandeling in het Molenbos en Lovenhoek te Grobbendonk (12 km)

DI 14/01/20
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm 1917 5***** UGC Antwerpen

VR 17/01/20
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Fietsvakantie Portugal van Porto naar Coimbra Mortsel
Tom Van Stiphout & Nina Babet, Soundcheck songs and backstage stories Brasschaat *** VOLZET

ZA 18/01/20
Nieuwjaarsreceptie en Party in Den Haasdam Kapellen ENKEL LEDEN!


ZO 19/01/20
Samenkomst Skivakantie Hinterglemm Mortsel
Samenkomst Warm winterweekend Landal 'Coldenhove' Veluwe (Eerbeek, Gelderland, NL) Mortsel
Samenkomst Ardennenweekend (verblijf in hotel Auberge d'Alle in Alle sur Semois) ENKEL OEVERLEDEN!
DI 21/01/20
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Bowlen - Bowling stones Antwerpen
url Klik hier voor meer info