Donderdag 12 december 2019Ardennenweekend in hotel Auberge d'Alle in Alle-sur-Semois VR 07/02 tot ZO 09/02/20   
 Ardennenweekend in hotel Auberge d'Alle in Alle-sur-Semois VR 07/02 tot ZO 09/02/20 Ardennenweekend in hotel Auberge d'Alle in Alle-sur-Semois VR 07/02 tot ZO 09/02/20
 Ardennenweekend in hotel Auberge d'Alle in Alle-sur-Semois VR 07/02 tot ZO 09/02/20ENKEL OEVERLEDEN!
Ardennenweekend met verblijf in hotel Auberge d'Alle in Alle-sur-Semois
Voor dit Ardennenweekend reserveerden we alle kamers van een zalig hotel met heel lekker eten. We hebben 20 plaatsen voor onze Oeverleden waarbij we een 8-tal singlekamers kunnen aanbieden!
Op het programma wandelen met Beatrijs, bezienswaardigheden in de omgeving bezoeken of gewoonweg genieten en ontspannen in het rustiek ingerichte hotel en lekker eten!
Alle ligt aan de Semois en is een deelgemeente van Vresse-sur-Semois (op 6,4 km).
Alle was oorspronkelijk een landbouwdorp. Vanaf het midden van de 19e eeuw werd er tabak geteeld. Tot in het begin van de 20e eeuw waren er ook leisteengroeven.
In het dorp bevindt zich de Sint-Mauruskerk uit 1824.
Dit stukje van de Ardennen, in de vallei van de Semois, herbergt nog veel ongerepte natuur. En de prachtige omgeving staat garant voor de mooie wandelingen, georganiseerd door Beatrijs.
 Uitstappen Uitstappen
 UitstappenLiever een beetje cultuur opsnuiven?
Bouillon ligt op 25 minuutjes (20 km) van Alle-sur-Semois. Je ontdekt er de geschiedenis en de lokale cultuur die dit stadje herbergt.
De burcht van Bouillon torent hoog boven de stad uit en verstrekt ons een schat aan informatie over het feodale leven. De versterkingen zijn heel indrukwekkend, net als het panoramisch uitzicht. Tal van evenementen, middeleeuwse feesten en roofvogelshows vinden er plaats.
De burcht van Bouillon is het oudste overblijfsel van de feodaliteit in België.
De oorsprong van de eerste gebouwen dateren van uit de 8ste eeuw. In 988 wordt de burcht voor het eerst vermeld.
De geschiedenis van het kasteel is nauw verbonden met Godfried van Bouillon, de leider van de eerste kruistocht (1096) en verdediger van het Heilig Graf.
Het kasteel was onder militaire bezetting tot 1830.
Het kasteel is open op zaterdag en zondag van 10 tot 17u.
Ook in het hart van Sedan (op 19,5 km), de Stad van Kunst en Geschiedenis, rijst een indrukwekkend middeleeuws burcht. Dit krachtige bouwwerk, op de lijst van historische monumenten, is met zijn 35.000 m² verdeeld over 7 verdiepingen de grootste burcht van Europa! Ontdek tijdens het bezoek aan deze reus van Sedan, het leven van de prinsen van Sedan, en het dagelijkse leven van de soldaten en de bediendes in de burcht tijdens de middeleeuwen. In het Historium zal je door een geanimeerd parcours met gereconstrueerde taferelen een idee krijgen van het leven tijdens de middeleeuwen, in de tijd van het prinsendom van Sedan.
Het kasteel is dagelijks open van 10 tot 17u.
Doe vervolgens een rondje door de stad, waar je in de straten herenhuizen en voormalige textielfabrieken zal tegen komen, die getuigen van de bloeiende lakenindustrie van weleer in de stad.
Mooie uitstappen in de buurt van Alle zijn ook:
Le Tombeau du Géantof het Graf van de Reus, is een prachtige plek nabij Bouillon. Je hebt een uitzicht op deze eigenaardigheid van de natuur vanop het uitzichtpunt van Botassart (op 16 km). Een van de indrukwekkendste panorama's in België!
Het uitzichtpunt over Frahan en de Semois in Rochehaut (op 5,5 km).
Het Dierenpark van Bouillon (op 20 km): het dierenpark van Bouillon heeft als doel het contact tussen mens en natuur te bevorderen. Bovendien krijgt iedereen, jong en oud, er de kans om de rijke fauna en flora van de Ardennen te (her)ontdekken. Om deze reden leven de dieren van het park in relatieve vrijheid.
Het dierenpark is alle dagen open van 9u30 tot 16u.
 Verblijf Verblijf
 VerblijfMet Oever verblijven we in de mooie en warme Auberge d’Alle waar je helemaal tot rust kan komen. Het restaurant met mooie open haard serveert ons op vrijdag- en zaterdagavond een 3-gangenmenu.

Je verblijft in één van de rustig gelegen kamers, met comfortabele bedden, en uitzicht op de tuin of op de Semois.
In de kamers tref je de warme Ardense sfeer aan. De kamers zijn allemaal voorzien van een eigen badkamer met douche en/of bad, toilet, handdoeken, toiletartikelen, een haardroger en televisie.
Gratis parkeergelegenheid en wifi beschikbaar.
We hebben alle kamers van het hotel gereserveerd en er kunnen maximum 20 Oeverleden mee, waarvan maximum 8 in een singlekamer.
 Hoe ziet het weekend eruit? Hoe ziet het weekend eruit?
 Hoe ziet het weekend eruit?Vrijdag: je bent welkom vanaf 16u. Na een lekkere cava, schuiven wij om 19u aan tafel voor een lekker 3-gangenmenu.
Na het avondeten maken we de afspraken voor zaterdag en genieten samen nog even na.
Zaterdag: we genieten samen van een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt heb je de keuze uit een uitstap in de buurt, wandelen met Beatrijs of gewoon genieten en relaxen.
’s Avonds schuiven we om 19u weer onze beentjes onder tafel om te genieten van een heerlijk 3-gangen menu. Na het avondeten maken we de afspraken voor zondag en genieten samen nog even na.
Zondag: na een uitgebreid ontbijt heb je weer vrije keuze van activiteit.
Om 16u sluiten we het weekend samen af in het hotel en keren we ontspannend terug na een aangenaam weekend.
PS: het programma is steeds onder voorbehoud!
 Prijs en reservatie Prijs en reservatie
 Prijs en reservatiePrijs voor twee overnachtingen in Auberge d’Alle in HP is € 199 in een 2-persoonskamer of € 269 in een 1-persoonskamer.

Reservatie: na betaling van het voorschot van € 59 (2-persoonskamer) of € 79 (1-persoonskamer) op rekening IBAN BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Alle.
Het saldo dient uiterlijk op 15/01/20 op de rekening te staan van Coconut Travel.

Er is plaats voor 20 personen. Aan dit weekend kunnen maximum 2 Oeverkoppels deelnemen.
 Info: Info:
 Info:Samenkomst deelnemers: alle deelnemers krijgen tijdig een uitnodiging via mail.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be) of Nicole (0475 59 56 11 / nicole@oever.be).
Afstand Antwerpen – Alle-sur-Semois: ± 189 km
Begeleiding: Pieter & Nicole
Begeleiding wandelingen: Beatrijs
Bijkomende informatie:
Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275 Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54