Vrijdag 06 december 2019Nieuwsbrief week 49   
 ZA 07/12/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! ZA 07/12/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 07/12/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!Opnieuw een spetterende, onvergetelijke, bruisende Oeverfuif met DJ Hans in de Ruiterhal van Brasschaat tot in de late uurtjes! Niet te missen!
We geven een gratis cava (of ander drankje) aan alle feestvierders die uiterlijk om 22u aanwezig zijn en we verloten aan de inkom 2 maal zoveel vrijkaarten voor 1 van de daaropvolgende fuiven!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Afspraakplaats : Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Deuren: 21u
Einde: 4u
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
url Klik hier voor meer info
 DO 26/12/19 Guido Belcanto in de Roma, Borgerhout NOG MAAR 1 PLAATS! DO 26/12/19 Guido Belcanto in de Roma, Borgerhout NOG MAAR 1 PLAATS!
 DO 26/12/19 Guido Belcanto in de Roma, Borgerhout NOG MAAR 1 PLAATS!GUIDO BELCANTO 'Een zanger moet trachten pijn te verzachten'
Een greep uit dertig jaar Guido Belcanto, voor fans van zijn grootste hits, vergeten parels, weeskinderen en rariteiten
Toen Guido Belcanto in 1989 zijn debuutplaat 'Op zoek naar Romantiek' uitbracht, maakten Vlaanderen en Nederland kennis met een zanger die in niets te vergelijken viel met alles wat er tot dan toe bestond in het Nederlandstalige chanson. Op ontroerend consequente wijze verkondigt Belcanto al dertig jaar lang zijn boodschap, wat hem een haast iconische status heeft opgeleverd. Dertig jaren van een leven vol muziek en hartstocht, hoog tijd dus voor een overzicht van zijn uitzonderlijke artistieke palmares.
In september verscheen bovendien een nieuw album met Belcanto's grootste succesnummers, live uitvoeringen, vergeten parels en rariteiten waaronder vele onuitgebrachte songs. De Roma zou De Roma niet zijn als het niet de rode loper uitrolt voor deze fantastische artiest. En dus kijken we vol verwachting uit naar een nieuw concert van Guido Belcanto, samen met zijn magistrale band Het Broederschap. Belcanto mag dan 65 jaar zijn geworden, geen haar op zijn hoofd denkt eraan om een punt te zetten achter zijn never ending tour de chant.
Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : in de inkomhal van de Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Heel gemakkelijk en veilig bereikbaar met het openbaar vervoer!
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 22 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10

Enkele reacties op zijn nieuwe show in het gastenboek van Guido Belcanto:
"Daarnet show gezien. Ondersteboven van! Schitterend! Leuk! Gevoelig! Gelukkig!"
"Dag Guido, we hadden het geluk je show te zien. Dikke...hele dikke merci......jij kunt beter dan wie ook de pijn verzachten! Ga zo door a.u.b. en we wensen ook jouw begeleiders dat zij het nog lang mogen volhouden......wat een klasse! Je bereikt het diepste in een mens. Proficiat en oprecht dank!"
"Hartelijk dank Guido voor het schitterende optreden. Het was grandioos! Merci aan allen."
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 05/01/20 Fototentoonstelling Present Stephan Vanfleteren Antwerpen  ZO 05/01/20 Fototentoonstelling Present Stephan Vanfleteren Antwerpen
 ZO 05/01/20 Fototentoonstelling Present Stephan Vanfleteren Antwerpen We bezoeken de eerste grote overzichtstentoonstelling van de gerenommeerde Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (°1969). Bij het grote publiek is hij vooral bekend om zijn indringende zwart-witportretten, maar de voorbije decennia leverden een brede waaier aan documentaire en artistieke fotografie. In deze tentoonstelling krijgen zowel de iconische beelden als de ongekende parels een plaats, en wordt de evolutie in Vanfleterens oeuvre zichtbaar.
De tentoonstelling palmt het volledige museum in en neemt je mee op een fotografische reis doorheen het oeuvre van Stephan Vanfleteren. De eerste jaren van zijn journalistieke werk lezen als een stuk geschiedenis: de affaire Dutroux, de genocide in Rwanda. Rond de millenniumwisseling begint Vanfleteren zich te richten op wat dreigt te verdwijnen. Met de verbetenheid van een archivaris brengt hij zijn heimat en landgenoten in beeld. Wat hem drijft is de melancholie van een rasechte romanticus. Ondertussen kan hij zich beroepen op de ervaring van een doorwinterd fotograaf. België heeft zijn chroniqueur in beelden gevonden.
Doorheen heel zijn carrière slingert Vanfleteren tussen actie en stilstaan; tussen intense menselijke contacten en volstrekte eenzaamheid. Dit weerspiegelt zich ook in zijn praktijk als fotograaf. Reizen wordt afgewisseld met fotograferen in de besloten omgeving van zijn daglichtstudio. Meer en meer sluipen de verstilling en de dood in zijn werk. Deze thema’s staan centraal in twee recente reeksen die in de intimiteit van zijn studio zijn ontstaan: een verkenning van het stilleven en de naaktfotografie.
Present biedt de gelegenheid om samen met Stephan Vanfleteren terug te kijken op een rijk en intens oeuvre met één constante: de fotograaf is steeds aanwezig, altijd present.
Een gids leidt ons doorheen Vanfleterens tentoonstelling en samen ontdekken we het verhaal achter de foto’s.
De rondleiding duurt ongeveer 60 minuten.
De prijs omvat enkel de gids.
Met een Museumpas is de inkom gratis, info zie www.museumpas.be.
Heb je geen Museumpas, dan koop je ter plaatse een ticket aan € 10.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van FOMU (Fotomuseum), Waalsekaai 47 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 10/01/20 Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra olv Philippe Herreweghe Antwerpen  VR 10/01/20 Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra olv Philippe Herreweghe Antwerpen
 VR 10/01/20 Nieuwjaarsconcert Antwerp Symphony Orchestra olv Philippe Herreweghe Antwerpen Ze beginnen stilaan legendarisch te worden, de nieuwjaarsconcerten onder leiding van Philippe Herreweghe. De traditionele Strauss zet 2020 in samen met onder anderen Franz von Suppé, bekend van Die leichte Kavallerie. Kom samen met het Antwerp Symphony Orchestra in de Elisabethzaal klinken op het nieuwe jaar tijdens een parelend concert met een humoristische noot, een heerlijke sfeer en vooral steengoede muziek!
Philippe Herreweghe dirigent
Ilse Eerens sopraan
Muziek van o.a. Strauss en Suppé
De tickets kosten normaal € 53,50.
We hebben de beste plaatsen rang 1 parterre.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : aan de kassa van de Koningin Elisabethzaal, Astridplein 26 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 41,60 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 10/12/19 Marriage Story (Noah Baumbach) 4**** CARTOON'S Antwerpen  Dinsdagavondfilm 10/12/19 Marriage Story (Noah Baumbach) 4**** CARTOON'S Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 10/12/19 Marriage Story (Noah Baumbach) 4**** CARTOON'S Antwerpen Scènes uit een huwelijk, Kramer vs. Kramer, 5x2, Shoot the Moon: je kunt onderhand een kast volstouwen met films over echtscheidingen. Aan die met pijn, verdriet en rancune beladen catalogus kan nu ook deze Netflix Original worden toegevoegd. In de rechterhoek: Adam Driver als een ambitieuze theaterregisseur die zijn carrière iets te vaak heeft laten primeren op zijn eega en zoontje. In de linkerhoek: Scarlett Johansson als diens muze die het doek over hun relatie doet vallen, ook al betekent dat verhuizen van New York naar LA. Regisseur Noah Baumbach dissecteerde eerder al een gebroken huwelijk in zijn semi-autobiografische doorbraakfilm The Squid and the Whale. Dit keer komt hij nog bitser, aangrijpender maar ook tederder en zelfs grappiger uit de hoek. De dialogen spinnen als een jukebox, de emotionele modulaties kloppen, er vallen flarden Ingmar Bergman, Woody Allen en Jean Renoir te noteren, en Laura Dern en Ray Liotta zijn kostelijk als de meedogenloze echtscheidingsadvocaten. Toch mogen vooral Johansson en Driver zich opmaken voor de Oscars, al was het maar voor die ene, zinderende scène waarin ze elkaar minutenlang verbaal bestoken. Marriage Story is Baumbachs beste, meest mature en empathische film tot nu toe.
Uit Knack Focus van 27/11/2019
Van Noah Baumbach
Met Adam Driver, Scarlett Johansson, Laura Dern
PS: een standaard cinematicket kost in Cartoon's € 9,5 en 65-plussers betalen € 8,5. Iedereen koopt zelf zijn ticketje aan de kassa.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur : 19u45
Info : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com. of : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.
Wegwijzer : Cartoon's Cinema
url Klik hier voor meer info
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 06/12/19
Badminton Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Praatcafé Mortsel

ZA 07/12/19
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

Mooie herfstwandeling rond Klein Willebroek (18 km)
ZO 08/12/19
Wandeling in Westmalle (9 km)
Tentoonstelling met gids 'Porno, pulp en literatuur' Antwerpen *** NOG 1 PLAATS

DI 10/12/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm Marriage Story (Noah Baumbach) 4**** CARTOON'S Antwerpen
DO 12/12/19
Sauna Espace, Kalmthout
Bijkomend praatcafé Mortsel
Literair Café - Majd Khalifeh Brasschaat
VR 13/12/19
Badminton Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Putteke Winter in De Schorre Boom *** NOG 1 PLAATS
Oevercafé Mortsel
Samenkomst Wandelvierdaagse in Neroth in de Eifel (D) Mortsel

ZA 14/12/19
Kerstshopping en/of bezoek Keulen met luxe autocar OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET
Noordteater 'Amadeus' Antwerpen *** VOLZET
ZO 15/12/19
2 aansluitende luswandelingen in West- en Oostmalle (9 km + 11 km)
Baar'Genoeg'Warre Borgmans, Sara Lâm, Dimitri Leue, Michael Pas en Alice Reijs Antwerpen *** VOLZET

DI 17/12/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Bowlen - Bowling stones Antwerpen
url Klik hier voor meer info