Vrijdag 18 oktober 2019Nieuwsbrief week 42   
 ZA 26/10/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!  ZA 26/10/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!
 ZA 26/10/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN! Na een grondige verfraaiing van Dansschool Konings keren we er terug.
Feestzaal Barazza is een aangename zaal geworden met een grote parking en een heel gezellige knusse sfeer!
DJ Jan V speelt zoals altijd de pannen van het dak.
Hou je van geweldige muziek, toffe sfeer, leuke contacten, dranken aan democratische prijzen ... dan kan je je hier allicht uitleven.
Inkom : Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Feestzalen Barazza, Slijkweg 5, 2180 Ekeren.
Aanvangsuur : vanaf 21u
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.

Waag je kans om,via onderstaande link, een vrijkaart te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 DO 31/10/19 Kaas- en wijnavond + ledenparty Oelegem DO 31/10/19 Kaas- en wijnavond + ledenparty Oelegem
 DO 31/10/19 Kaas- en wijnavond + ledenparty OelegemNiet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door de party enkel voor Oeverleden!
Nog niet ingeschreven? Doe het dan nu!
We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten, rozijnen en fruit.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterie schotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!
Het uitstekende kaasbuffet wordt geleverd door de bekende kaasmeester Dirk Martens uit Schilde!
Zoals vorig jaar voorzien we weer 4 kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen.
Na de kaasavond, vragen we helpende handen voor het afruimen en het afwassen van de borden en het bestek!

Vanaf 22u volgt de ledenfuif met de zeer dansbare muziek van DJ Vince!! Einde van de party is voorzien om 2u. De volgende dag kun je uitslapen want het is dan 1 november!
Inbegrepen: Aperitief - Oeverheerlijk kaasassortiment of charcuterie - inkom ledenparty.
PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!
Afspraakuur : vanaf 19u30
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 21 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 160
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 03/11/19 Oud ijzer, koper, lood en zink en een herrezen kanaal Antwerpen ZO 03/11/19 Oud ijzer, koper, lood en zink en een herrezen kanaal Antwerpen
 ZO 03/11/19 Oud ijzer, koper, lood en zink en een herrezen kanaal AntwerpenSamen met gids Dirk maken we een boeiende vertelwandeling van ongeveer anderhalf uur in de buurt rond de Ijzerlaan.
Zet maar bij het oud ijzer, dat is niet meer van deze tijd!
Zo begroef men vorige eeuw de Kempische vaart onder de Ijzerlaan, zodat een bloeiende wijk nabij den Dam en het Oude Merksem letterlijk werd drooggelegd. Het was een plek waar hard gewerkt en hard gefeest werd. Waar vaak geschipperd moest worden tussen stad en kanaal en waar binnenschippers en walbewoners mekaar vonden. Markante figuren meerden er aan, en vonden er niet alleen een frisse pint maar ook een warme volksbuurt. Om de verhalen van de wijk te doen herleven organiseerde men vijf jaar geleden de vertelwandeling 'Oud Ijzer' waarbij de geschiedenis werd verteld aan de hand van de belevenissen van IJZEREN FRANK, een man van twaalf stielen en dertien ongelukken.
Intussen is de buurt opnieuw radicaal veranderd. De brug van de Ijzerlaan waarover zoveel auto's raasden werd intussen afgebroken en zelf bij het oud ijzer gezet. Op de plaats van de Kempische vaart werd opnieuw water aangelegd. Ijzeren Frank zou zich er opnieuw thuisvoelen, want de buurt wordt zo weer een plek waar het goed toeven is. Om dit te vieren werd de vertelwandeling 'Oud Ijzer' helemaal herwerkt, zodat je kan ontdekken hoe geschiedenis en toekomst van de wijk in elkaar overvloeien.
Afspraakuur : 13u40
Afspraakplaats : Joossensgang/zijstraat Viaduct Dam, Antwerpen-Dam
Als je richting Ijzerlaan gaat en het kruispunt van Hardenvoort en Damplein oversteekt, is het straatje aan je linkerkant.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Chris VS - 0486 35 75 15 - 03 651 91 60 - ChrisVS1955@hotmail.com.
Max. personen : 20
 DO 07/11/19 Adriaan Van den Hoof 'Ja, maar eerst een diploma' Mortsel  DO 07/11/19 Adriaan Van den Hoof 'Ja, maar eerst een diploma' Mortsel
 DO 07/11/19 Adriaan Van den Hoof 'Ja, maar eerst een diploma' Mortsel Na vier succesvolle theatershows kruipt Adriaan nog maar eens op het podium, geflankeerd door muzikant Tom ‘Pele’ Peeters.
Het wordt een emotionele en komische trip waarin gereflecteerd kan worden. Zijn we geworden wie we aanvankelijk wilden zijn?
Zijn we op het punt geraakt waar we dachten te geraken? Zijn er nog onbeantwoorde verlangens en dromen die moeten worden ingevuld? Of zijn we misschien al klaar om zachtjes in te slapen?
Ik dacht het niet.
Recensies:
‘Ja, maar eerst een diploma’ wordt een, bij momenten, hilarische zoektocht die zich op blote voeten over een muzikaal tapijt begeeft.
“Mornings are for coffee and contemplation” - Chief Hopper, Stranger Things
Spel en tekst Adriaan Van den Hoof - Muziek Tom ‘Pele’ Peeters.
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : In de taverne van Mark Liebrecht Schouwburg Heilig-Kruisstraat 16 te 2640 Mortsel waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen!
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 21 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 22/10 'Hustlers' (Lorene Scafaria) 3*** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 22/10 'Hustlers' (Lorene Scafaria) 3*** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 22/10 'Hustlers' (Lorene Scafaria) 3*** UGC Antwerpen In Lorene Scafaria's deugdelijke misdaaddrama Hustlers gaat Jennifer Lopez uit de kleren om Wall Street-klanten te rooien.
Wanhopige tijden vragen om wanhopige maatregelen: dat is het leidmotief in de bijzondere tragikomedies van Lorene Scafaria. In Seeking a Friend for the End of the World (2012) volgde de Amerikaanse schrijfster-cineaste een man die aan de vooravond van de apocalyps zijn auto induikt om zijn jeugdliefde op te zoeken. In The Meddler (2015) zoomde ze in op een New Yorkse die na de dood van haar man een nieuw leven wil beginnen in LA. In haar derde langspeler Hustlers voert ze twee bevriende stripteaseuses op die de kredietcrisis van 2008 uitzweten op kosten van hun gluiperige Wall Street-klanten.
Hun geheim? 'Drain the clock, not the cock!' zoals de ervaren stripper Ramona (Jennifer Lopez) aan het groentje Destiny (Constance Wu) verklapt. Het is slechts een van de vele aangebrande tips die Crazy Rich Asians-ster Constance Wu krijgt van wervelwind Jennifer Lopez, die na haar stinker Second Act een onverwachte comeback maakt als sensueel misdaadgenie en nu al wordt getipt voor de Oscars. Wanneer blijkt dat die techniek wegens de crisis geen geld meer in het laatje brengt, doktert Ramona een plannetje uit: ze gaan 'vissen' op Wall Street. Dat is codetaal voor rijke beleggers verleiden, drogeren met xtc en hun kredietkaarten plunderen.
Hoe ongeloofwaardig dit ook mag klinken, Hustlers is gebaseerd op feiten. Lorene Scafaria zet dat extra in de verf door Destiny's onthullende gesprek met een journaliste (Julia Stiles) in het hart van haar film te plaatsen. Daarmee verwijst ze naar het artikel uit 2015 van Jessica Pressler in New York Magazine waarop de film is gebaseerd. De cineaste maakt handig gebruik van dat interview om tussen verleden en heden te schakelen en zo een genuanceerd portret te schetsen van Destiny's woelige privé- en beroepsleven en haar lucratieve haat-liefdeverhouding met haar protegee Ramona.
Dat Scafaria naar het einde toe te vaak naar die babbel teruggrijpt en zo het ritme uit de film haalt, is jammer maar niet onvergeeflijk. Daarvoor is haar dans tussen speelse long takes en flitsende videoclipfotografie en dito montage aanvankelijk te verleidelijk en flirt ze gretig genoeg met zowel de Ocean's- en Magic Mike-films van Steven Soderbergh als met The Big Short van Adam McKay. Die laatste voelde als producent trouwens goed aan dat hij voor dit verhaal niet bij zijn eerste keuze Martin Scorsese mocht blijven maar op Scafaria moest vertrouwen. Zijn gok werpt vruchten af.
Lorene Scafaria met Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles
Johannes De Breuker in Knack Focus van 16/10/2019
Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 19u25
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u45
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 18/10/19
Badminton Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Praatcafé Mortsel

ZA 19/10/19
Natuur- en landschapswandeling in Brasschaat (24km)
ADVERTENTIE Rode Kruis Brasschaat 2e Dinner Party OOK NIET-LEDEN!

ZO 20/10/19
Wandeling Romantiek in de vallei van de Samson (18-19km)
Fietstocht vanuit "De Mosten" richting Nederland (± 60 km)
Wandeling door de vallei van de Koude Beek (10-12 km)
Tentoonstelling Vreugde & Verdriet met gids Antwerpen *** VOLZET
MA 21/10/19
Opera in de Cinema – Turandot / Puccini / Antwerpen
DI 22/10/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel

DO 24/10/19
Literair Café - Oscar van den Boogaard Brasschaat

VR 25/10/19
Badminton Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Oevercafé Mortsel
Singlesong avond Branst Bornem

ZA 26/10/19
Concert met het Antwerp Symphony Orchestra – Seong-Jin Cho betovert met Mozart Antwerpen
Noordteater 'Bloed, Zweet & Tranen ' Antwerpen *** VOLZET
Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!

ZO 27/10/19
Netewandeling Lier (10 km)
Ballet in de Cinema – Raymonda Kinepolis Antwerpen

DI 29/10/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info