Zaterdag 12 oktober 2019Nieuwsbrief week 41   
 ZA 26/10/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!  ZA 26/10/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!
 ZA 26/10/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN! Na een grondige verfraaiing van Dansschool Konings keren we er terug.
Feestzaal Barazza is een aangename zaal geworden met een grote parking en een heel gezellige knusse sfeer!
DJ Jan V speelt zoals altijd de pannen van het dak.
Hou je van geweldige muziek, toffe sfeer, leuke contacten, dranken aan democratische prijzen ... dan kan je je hier allicht uitleven.
Inkom : Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Feestzalen Barazza, Slijkweg 5, 2180 Ekeren.
Aanvangsuur : vanaf 21u
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
 DO 31/10/19 Kaas- en wijnavond + ledenparty Oelegem DO 31/10/19 Kaas- en wijnavond + ledenparty Oelegem
 DO 31/10/19 Kaas- en wijnavond + ledenparty OelegemNiet te missen: de kaas- en wijnavond van Oever, gevolgd door de party enkel voor Oeverleden!
Nog niet ingeschreven? Doe het dan nu!
We starten met een aperitief en daarna presenteren we jullie een overheerlijk kaasbuffet met een waaier aan broodvariëteiten, feestelijk versierd met gedroogde vruchten, noten, rozijnen en fruit.
Voor diegenen die geen kaas lusten, kunnen we ook een charcuterie schotel voorzien. Vermeld dit dan duidelijk op je overschrijving!
Het uitstekende kaasbuffet wordt geleverd door de bekende kaasmeester Dirk Martens uit Schilde!
Zoals vorig jaar voorzien we weer 4 kaasbuffetten zodat de tijd van aanschuiven tot een minimum herleid wordt!
Dranken en wijnen zijn apart te verkrijgen aan democratische prijzen.
Na de kaasavond, vragen we helpende handen voor het afruimen en het afwassen van de borden en het bestek!

Vanaf 22u volgt de ledenfuif met de zeer dansbare muziek van DJ Vince!! Einde van de party is voorzien om 2u. De volgende dag kun je uitslapen want het is dan 1 november!
Inbegrepen: Aperitief - Oeverheerlijk kaasassortiment of charcuterie - inkom ledenparty.
PS: kaas- en wijnavond en party zijn 1 pakket! Enkel naar de party komen, is niet mogelijk!
Afspraakuur : vanaf 19u30
Afspraakplaats : Parochiezaal Oelegem - Venusstraat 10 2520 Oelegem.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 21 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 160
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 01/11/19 Proevertjeswandeling Itegem (8km of 15km)  VR 01/11/19 Proevertjeswandeling Itegem (8km of 15km)
 VR 01/11/19 Proevertjeswandeling Itegem (8km of 15km) Op vrijdag 1 november is het weer tijd voor de jaarlijkse proevertjestocht van Heist-op-den-Berg. Dit keer verkennen we deelgemeente Itegem en wandelen o.a. langs de Nete die er door het prachtige, groene landschap kronkelt. K.W.B. Itegem stippelde alvast een heel mooi parcours uit.
Onderweg zijn er 3 stopplaatsen waar je terecht kan voor een extra proevertje. De meeste proevertjes hebben een link met Heist, ingrediënten uit de buurt, een product van de plaatselijke slager of warme bakker, kortom, je proeft letterlijk de streek! Wil jij ook meesmullen van de proevertjes, vergeet dan niet om tijdig je plaatsje te reserveren, want het aantal plaatsen is beperkt!
We hebben de keuze uit 2 afstanden: 8 km of 15 km. Ter plaatse zien we wie wat doet.
De prijs omvat de wandeling + de proevertjes!
Meebrengen: gemakkelijke wandelschoenen en je geldige lidkaart
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : aan de parochiezaal Grote Bunst van Itegem, Schoolstraat 28 2220 Itegem waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
 ZO 03/11/19 Oud ijzer, koper, lood en zink en een herrezen kanaal Antwerpen  ZO 03/11/19 Oud ijzer, koper, lood en zink en een herrezen kanaal Antwerpen
 ZO 03/11/19 Oud ijzer, koper, lood en zink en een herrezen kanaal Antwerpen Samen met gids Dirk maken we een boeiende vertelwandeling van ongeveer anderhalf uur in de buurt rond de Ijzerlaan.
Zet maar bij het oud ijzer, dat is niet meer van deze tijd!
Zo begroef men vorige eeuw de Kempische vaart onder de Ijzerlaan, zodat een bloeiende wijk nabij den Dam en het Oude Merksem letterlijk werd drooggelegd. Het was een plek waar hard gewerkt en hard gefeest werd. Waar vaak geschipperd moest worden tussen stad en kanaal en waar binnenschippers en walbewoners mekaar vonden. Markante figuren meerden er aan, en vonden er niet alleen een frisse pint maar ook een warme volksbuurt. Om de verhalen van de wijk te doen herleven organiseerde men vijf jaar geleden de vertelwandeling 'Oud Ijzer' waarbij de geschiedenis werd verteld aan de hand van de belevenissen van IJZEREN FRANK, een man van twaalf stielen en dertien ongelukken.
Intussen is de buurt opnieuw radicaal veranderd. De brug van de Ijzerlaan waarover zoveel auto's raasden werd intussen afgebroken en zelf bij het oud ijzer gezet. Op de plaats van de Kempische vaart werd opnieuw water aangelegd. Ijzeren Frank zou zich er opnieuw thuisvoelen, want de buurt wordt zo weer een plek waar het goed toeven is. Om dit te vieren werd de vertelwandeling 'Oud Ijzer' helemaal herwerkt, zodat je kan ontdekken hoe geschiedenis en toekomst van de wijk in elkaar overvloeien.
Afspraakuur : 13u40
Afspraakplaats : Joossensgang/zijstraat Viaduct Dam, Antwerpen-Dam
Als je richting Ijzerlaan gaat en het kruispunt van Hardenvoort en Damplein oversteekt, is het straatje aan je linkerkant.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Chris VS - 0486 35 75 15 - 03 651 91 60 - ChrisVS1955@hotmail.com.
Max. personen : 20
 Dinsdagavondfilm 15/09 ‘Au nom de la terre’ (Edouard Bergeon) 3*** UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 15/09 ‘Au nom de la terre’ (Edouard Bergeon) 3*** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 15/09 ‘Au nom de la terre’ (Edouard Bergeon) 3*** UGC AntwerpenDieren én mensen worden het slachtoffer van de moderne veeteelt in Au nom de la terre. Een erg doorleefd – want autobiografisch – drama van debutant Edouard Bergeon, dat uiteindelijk ook de kijker nekt met een emotionele mokerslag.
De boerenstiel, wie wordt er eigenlijk nog blij van? Voor slachtdieren is het natuurlijk nooit een erg feestelijk bestaan geweest, maar ook de boeren zelf zien steeds meer af. Dat toont debuterend regisseur Edouard Bergeon in Au nom de la terre. Hij kan het weten: Bergeon groeide zelf op als zoon van een Franse veeteler en zag hoe zijn gezin langzaam ten onder ging aan de keiharde stiel.
In 1979 neemt Pierre Jarjeau (Guillaume Canet) met volle goesting de boerderij van zijn vader over. De plannen zijn groots: Pierre, die net terug is uit Amerika, wil het familiebedrijf doen groeien. Hoera voor de industrialisering!
Fast forward naar 1996: Pierre is een slaaf geworden van de dure installaties die hij heeft aangekocht. Schulden hangen als een steeds strakker wordende strop rond zijn nek, maar financiële hulp vragen aan zijn arrogante vader is geen optie. Pierres vrouw (pakkende rol van Veerle Baetens) en kinderen kijken machteloos toe hoe de pater familias er stilaan onderdoor gaat. De bezorgdheid in de ogen van zoon Thomas (Anthony Bajon) komt des te harder aan wanneer je als kijker beseft dat hij het standpunt van de regisseur zelf vertegenwoordigt.
RAMBO VERSLAGEN
In de Franse cinema’s veegde Au nom de la terre de vloer aan met Rambo, en dat valt best te begrijpen. Deze film slaat je ko met emotionele mokerslagen. Maar Bergeon zoekt nooit de pathos op en toont alleen de onverbloemde realiteit. Cinematografisch gesproken komt hij misschien wat weinig uit de verf, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de acteurs: zij lijken hun tekst ter plekke te bedenken, alsof de kijker gewoon stiekem staat te luistervinken op het veld of in de keuken bij de Jarjeaus.
Au nom de la terre is een pijnlijk portret van een giftige vader-zoonrelatie en gebruikt zijn dramatische power ook om ons aan het denken te zetten: willen wij als consument wel het resultaat eten van een systeem dat zo onmenselijk is?
Lieven Trio 9 oktober 2019
Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 12/10/19
Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' Brasschaat VOLZET

ZO 13/10/19 Mooie wandeling in de Voerstreek (20 km)
Wandeling rond de E10 plas (± 12 km)

DI 15/10/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm ‘Au nom de la terre’ (Edouard Bergeon) 3*** UGC Antwerpen
Bowlen - Bowling stones Antwerpen

DO 17/10/19
Sauna Espace, Kalmthout
Theater EWT 'Klep Toe' Deurne *** VOLZET
VR 18/10/19
Badminton Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Praatcafé Mortsel


ZA 19/10/19
Natuur- en landschapswandeling in Brasschaat (24km)
ADVERTENTIE Rode Kruis Brasschaat 2e Dinner Party OOK NIET-LEDEN!

ZO 20/10/19
Wandeling Romantiek in de vallei van de Samson (18-19km)
Wandeling door de vallei van de Koude Beek (10-12 km)
Tentoonstelling Vreugde & Verdriet met gids Antwerpen VOLZET

MA 21/10/19
Opera in de Cinema – Turandot / Puccini / Antwerpen
DI 22/10/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info