Vrijdag 20 september 2019Nieuwsbrief week 38   
 ZA 21/09/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN! ZA 21/09/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!
 ZA 21/09/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!Voor onze Oeverparty wijken we deze keer uit naar de de zeer uitnodigende Feestzaal Barazza in Ekeren met een grote parking.
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ HANS!!!
Sfeervolle verlichting, leuke mensen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 21u
Einde : 4u
PS: de blauwe Oeverjetons zijn hier niet geldig!
Afspraakplaats : Feestzalen Barazza, Slijkweg 5, 2180 Ekeren / 2940 Stabroek
Aanvangsuur: vanaf 21u
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Wegwijzer : Feestzalen Barazza/Bowling Planet, 2180 Ekeren / 2940 Stabroek
url Klik hier voor meer info
 ZO 29/09/19 Lazy Sunday: Ontbijt en/of Wandeling (10,8 km) ZO 29/09/19 Lazy Sunday: Ontbijt en/of Wandeling (10,8 km)
 ZO 29/09/19 Lazy Sunday: Ontbijt en/of Wandeling (10,8 km)We komen samen om 10u30 in de 3ri4ren in Rumst op de dijk aan de monding van de Nete en de Dijle in de Rupel om daar ontspannen en in een gezellige sfeer te ontbijten.
Starten doen we met een glaasje cava of fruitsap. Het ontbijt is in buffetvorm met een aanbod van:
- Diverse broodsoorten
- Ontbijtsalades: kip curry, krabsalade, préparé,..
- Diverse vleeswaren: hesp, fijne charcuterie, kaasassortiment,...
- Warme gerechten: roerei, spek, ontbijtworstjes, oventomaten, rundcarpaccio, vitello tonato,...
- Dranken à volonté: koffie, thee, chocomelk, melk, fruitsap,...
Indien je mee gaat ontbijten dan best je betaling tijdig uitvoeren zodat die uiterlijk op 23/09 op de Oeverrekening staat. Zo kan Frank het aantal deelnemers tijdig doorgeven aan Brasserie 3Ri4en!
Na uitgebreid de tijd genomen te hebben voor het ontbijt, kunnen we op het terras alles rustig laten zakken en wachten we op de wandelaars die er nog bijkomen.
Voor diegenen die enkel meewandelen: we spreken om 13u30 af aan de trap tussen de dijk en de parking van de 3ri4ren.
We wandelen 10,8 km langs rustige wegen aan het tempo van de groep naar de wachtbekken Eekhoven en vervolgens naar Walem. In Walem houden we onze stop in een dorpscafé. Nadien volgen we de Nete terug tot op het terras van de 3ri4ren.
Afspraakuur (enkel boor het ontbijt) : 10u30
Afspraakplaats : Brasserie 3Ri4en, Vissersstraat 91 te 2840 Rumst
Aanvangsuur : 10u30
Reservatie : € 20,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : FrankVG - 0484 49 31 72 - vangeel.f@skynet.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 12/10/19 Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' Brasschaat ZA 12/10/19 Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' Brasschaat
 ZA 12/10/19 Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' BrasschaatNOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
Het koninkrijk van Henry Darger, Peter de Graef, Lynn van Royen & Thomas Janssens
April 1973. Henry Darger - een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago - zegt de huur van zijn flat op. Hij laat zich opnemen in het bejaardenhuis. Kort erna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren: ‘Throw it all away. Too late now.’
Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat willen leeghalen, stoten ze op een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk kunnen bevroeden. Verspreid in kasten, op tafels, op de grond, liggen meer dan 30.000 pagina’s, voor- en achterkanten vol getypt, vergezeld van een 300-tal schilderijen. Dargers epos: ‘In the realms of the Unreal’. Hij heeft er 60 jaar aan gewerkt.
Henry’s leven was er één van ellende, misbruik en eenzaamheid. Op jonge leeftijd nam hij een besluit: als de echte wereld hem niet diende - zou hij er zelf één verzinnen die dat wel deed. Hij dook in zijn verbeelding en sloot er zich in op. Niet om de kunst of de literatuur, maar om zichzelf te redden.
Aan de hand van Dargers dagboeken schrijft Thomas Janssens een nieuwe tekst voor topacteurs Lynn Van Royen en Peter De Graef: over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.
Concept, tekst, regie: Thomas Janssens
Spel: Lynn Van Royen en Peter De Graef
Deze voorstelling is in CC Brasschaat bijna helemaal uitverkocht!
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Theater Hemelhoeve, Azalealaan 1 (voorheen Gemeentepark 8 / tegenover de Ruiterhal) te 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden i.p.v. lidnummer, hun mailadres en gsm-nummer.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 MA 11/11/19 De Grote Schijn - Magie in het park Deurne  MA 11/11/19 De Grote Schijn - Magie in het park Deurne
 MA 11/11/19 De Grote Schijn - Magie in het park Deurne Na het overweldigend succes van vorig jaar keert de Grote Schijn terug naar het Rivierenhof in Deurne!
Een magische avondwandeling langs een feeëriek verlicht pad met eeuwenoude fluisterende bomen en mysterieuze verrassingen onderweg. Unieke innoverende snufjes en lumineuze emoties zullen je weer meevoeren tijdens dit betoverende spektakel.
Reserveer alvast je plaatsje voor deze zinnenprikkelende tocht door het donker. Het hele parcours is één grote beleving, indrukwekkende technieken voeren je van de ene mysterieuze verrassing naar de andere. Laat je je leiden, of hou je even halt om te communiceren met een muzikale treurwilg? Jij beslist. Jij wandelt. Het park verwondert.
Trotse ambassadeurs van De Grote Schijn 2019 zijn Tine Embrechts en Bartel Van Riet.
Hou er rekening mee dat de ondergrond van het park modderig kan zijn. Wandelschoenen zijn daarom een goed idee, lekker warme kleren zijn dat ook.
Zaklampen, koplampen en eigen drank laat je thuis! Geniet van het schouwspel dat voldoende uitgelicht is en geef de andere wandelaars ook die kans. Aan het einde van de tocht voorziet de organisatie in de horeca-village lekkere hapjes en drankjes aan democratische prijzen.
Honden zijn niet toegelaten. Roken is niet toegestaan op het parcours.
De tickets kosten normaal € 15 + € 1 fee voor de organisatoren van De Grote Schijn. We genieten van een groepskorting en betalen € 3 minder.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : aan de trappen van Kasteel Rivierenhof, aan de kant van de vijver, waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u45
Reservatie : € 13 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 24/09 A rainy day in New York (Woody Allen) 3*** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 24/09 A rainy day in New York (Woody Allen) 3*** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 24/09 A rainy day in New York (Woody Allen) 3*** UGC Antwerpen Vintage Woody Allen.
Timothée Chalamet kanaliseert Woody Allen in een licht verteerbaar pleziertje.
Twee jaar geleden wist Woody Allen nog een straffe sterrencast te verzamelen voor A rainy day in New York, met genoeg jong volk erin om de 83-jarige regisseur weer hip te maken. Toen de film al helemaal was opgenomen, vonden zowat alle acteurs het plots nodig om zich te distantiëren van de man, voor een niet bewezen zedenzaak van meer dan twee decennia oud. Amazon besloot de film niet meer uit te brengen.
Zoals het profetisch klinkt in A rainy day in New York: ‘The world is full of tragic little dealbreakers.’ Al goed dat de Europese distributeurs minder scrupules kennen, want A rainy day in New York is vintage Woody Allen. Hoofdrolspeler Timothée Chalamet bewijst nog maar eens dé acteur van zijn generatie te zijn. Het is soms alsof je de jonge Woody Allen hoort praten. ‘Die gekke Egyptenaren’, zucht hij terwijl hij voorbij de sarcofagen in het Metropolitan Museum struint. ‘Zomaar al hun geld inzetten op het hiernamaals.’
Hij speelt Gatsby, een student die, zijn voornaam getrouw, veel te rijk is voor zijn leeftijd. Hij reist mee met zijn vriendin Ashleigh ­(Elle Fanning!) naar New York: terwijl hij haar hoopt de highlights van de stad te tonen, wil de studente journalistiek er een interview afnemen van een bekende regisseur die met pensioen wil. Die regisseur heet Roland Pollard – een knipoog naar die andere verbannen regisseur Roman Polanski? ‘Wat maakt oudere mannen zo aantrekkelijk voor jonge vrouwen?’ vraagt de regisseur zich af. ‘Wat is er zo sexy aan geheugenverlies?’
Woody Allen maakt het de kijker niet makkelijk om zijn eigen affaire te vergeten. Of zijn grapjes de enige manier om met de werkelijkheid om te gaan?
Tovenarij
Ondertussen loopt Gatsby zelf een vroeger klasgenootje tegen het lijf, die film studeert en een slachtoffer zoekt om een kusscène op te nemen. De actrice die klaarzit is Shannon (Selena Gomez), de jongere zus van Gatsby’s vroegere vlam. Bij de derde take vergeet hij zijn hoofd en zijn lief en legt hij eindelijk zijn hart in het spel. En terwijl ze passioneel zoenen, verandert het licht en begint het te regenen. Het is weer een belachelijk mooi staaltje tovenarij van de 79-jarige Vittorio Storaro, de man die ooit Apocalypse now opnam en het nu kan laten regenen terwijl de zon schijnt.
‘I guess I’ll go through life, just catching colds and missing trains’, zingt Chalamet aan de piano voor Selena Gomez, in een cover van Frank Sinatra. Wie valt niet voor die jongen? Allen kan weer zijn Amerikaanse liedjesboek bovenhalen voor wat jazzy toetsen.
Woody Allen is geen 35 meer. Wanneer het tempo halverwege begint te slabakken, vallen de mopjes steeds vaker plat. De film is niet zo overtuigend in de overgang van jonge verliefdheid naar melancholie. En de tragikomedie is vederlicht: ze blijft niet veel langer hangen dan een regenwolk op een zonnige dag. Maar het is dan ook Woody Allen, wat had je verwacht?
Jeroen Struys in De Standaard van 17/09/19
Met Timothée Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez
Bijdrage: Van ZO 22/09 tot WO 25/09 is het BNP Paribas Fortis Film Days 2019 waarbij je slechts € 5,50 betaalt voor een filmticket. Elk van jullie koopt dus zijn/haar eigen ticketje aan de kassa!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 19u15
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u45
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Nicole - 03 653 46 13 - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 20/09/19
Badminton Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Een weekendje aan zee in De Panne Mortsel


ZA 21/09/19
Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!

ZO 22/09/19 Wandeling in 's Gravenwezel (14,5 km)
Fietstocht vanuit Boom richting OLV-Waver en Lier (± 62 km)
Fietsen door de natuur vanuit Stabroek (± 40 km)
Wandeling door groen Mortsel (8,4 km)
Stadswandeling met hapjes en drankje 'Verborgen Plekjes en andere schatten' Antwerpen *** VOLZET
DI 24/09/19
Zonvakantie Algarve Portugal OOK NIET-LEDEN!
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm A rainy day in New York (Woody Allen) 3*** UGC Antwerpen

DO 26/09/19
Literair café - Koen Aerts Brasschaat AANRADER!


VR 27/09/19
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Singlesong avond Deurne
ZA 28/09/19
Dijlevalleiroute vanuit de 3Ri4en in Rumst (± 76 km)

ZO 29/09/19
Lazy Sunday: Ontbijt en/of Wandeling (10,8 km)

Fietstocht vanuit "De Mosten" richting Nederland (± 60 km)
Rondleiding '167 dagen bommenterreur" Antwerpen *** VOLZET
DI 01/10/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info