Zaterdag 14 september 2019Nieuwsbrief week 37   
 ZA 21/09/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN! ZA 21/09/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!
 ZA 21/09/19 Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!Voor onze Oeverparty wijken we deze keer uit naar de de zeer uitnodigende Feestzaal Barazza in Ekeren met een grote parking.
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ HANS!!!
Sfeervolle verlichting, leuke mensen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 5 – Niet-leden € 10
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 21u
Einde : 4u
PS: de blauwe Oeverjetons zijn hier niet geldig!
Afspraakplaats : Feestzalen Barazza, Slijkweg 5, 2180 Ekeren / 2940 Stabroek
Aanvangsuur: vanaf 21u
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Wegwijzer : Feestzalen Barazza/Bowling Planet, 2180 Ekeren / 2940 Stabroek
Waag je kans om, via onderstaande link, een vrijkaart te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 ZO 29/09/19 Lazy Sunday: Ontbijt en/of Wandeling (10,8 km)  ZO 29/09/19 Lazy Sunday: Ontbijt en/of Wandeling (10,8 km)
 ZO 29/09/19 Lazy Sunday: Ontbijt en/of Wandeling (10,8 km) We komen samen om 10u30 in de 3ri4ren in Rumst op de dijk aan de monding van de Nete en de Dijle in de Rupel om daar ontspannen en in een gezellige sfeer te ontbijten.
Starten doen we met een glaasje cava of fruitsap. Het ontbijt is in buffetvorm met een aanbod van:
- Diverse broodsoorten
- Ontbijtsalades: kip curry, krabsalade, préparé,..
- Diverse vleeswaren: hesp, fijne charcuterie, kaasassortiment,...
- Warme gerechten: roerei, spek, ontbijtworstjes, oventomaten, rundcarpaccio, vitello tonato,...
- Dranken à volonté: koffie, thee, chocomelk, melk, fruitsap,...
Indien je mee gaat ontbijten dan best je betaling tijdig uitvoeren zodat die uiterlijk op 23/09 op de Oeverrekening staat. Zo kan Frank het aantal deelnemers tijdig doorgeven aan Brasserie 3Ri4en!
Na uitgebreid de tijd genomen te hebben voor het ontbijt, kunnen we op het terras alles rustig laten zakken en wachten we op de wandelaars die er nog bijkomen.
Voor diegenen die enkel meewandelen: we spreken om 13u30 af aan de trap tussen de dijk en de parking van de 3ri4ren.
We wandelen 10,8 km langs rustige wegen aan het tempo van de groep naar de wachtbekken Eekhoven en vervolgens naar Walem. In Walem houden we onze stop in een dorpscafé. Nadien volgen we de Nete terug tot op het terras van de 3ri4ren.
Afspraakuur (enkel boor het ontbijt) : 10u30
Afspraakplaats : Brasserie 3Ri4en, Vissersstraat 91 te 2840 Rumst
Aanvangsuur : 10u30
Reservatie : € 20,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : FrankVG - 0484 49 31 72 - vangeel.f@skynet.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 29/09/19 Rondleiding '167 dagen bommenterreur ZO 29/09/19 Rondleiding '167 dagen bommenterreur" Antwerpen Nog 5 plaatsen!
 ZO 29/09/19 Rondleiding '167 dagen bommenterreurDe terreur van de V-bommen start een maand na de bevrijding van Antwerpen. Met de duizenden V-bommen wil de Duitse legerleiding vermijden dat de geallieerden de haven van Antwerpen onbeschadigd in handen nemen en zo hun troepen aan het front bevoorraden. Maar de bommen zijn niet precies en teisteren de hele stad. Ze kosten
3560 mensen het leven en verwonden meer dan 9000 anderen. En de haven? Die valt wel - bijna ongeschonden- in handen van de geallieerden en zal een belangrijke rol spelen in het beëindigen van de oorlog. Nieuwsgierig?
Onze steengoede gids Marc, die we al goed kennen van de Joodse wandeling, de wandeling doorheen het Schipperskwartier en de Parels van Berchem, neemt ons op sleeptouw voor een zeer boeiende wandeling.
Naast een uiteenzetting over de V-bommen zelf (beschrijving, gebruik, ontwikkeling, ...) doen we al de plaatsen aan waar op ons traject een V-bom gevallen is en wordt voorgelezen uit de politieverslagen (om alles een beetje levendiger te maken).
Het einde is voorzien aan Leopold de Waelplaats.
Nadien gaan we iets drinken en/of een hapje eten in deze levendige buurt.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de Toeristische Dienst, Grote Markt 15 2000 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 12/10/19 Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' Brasschaat ZA 12/10/19 Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' Brasschaat
 ZA 12/10/19 Peter De Graef & Lynn Van Royen 'Het Koninkrijk van Henry Darger' BrasschaatNog 4 plaatsen!
Het koninkrijk van Henry Darger, Peter de Graef, Lynn van Royen & Thomas Janssens
April 1973. Henry Darger - een teruggetrokken onderhoudsman uit Chicago - zegt de huur van zijn flat op. Hij laat zich opnemen in het bejaardenhuis. Kort erna overlijdt hij. Op de vraag wat er met zijn meubels en spullen moet gebeuren: ‘Throw it all away. Too late now.’
Wanneer huiseigenaars Kiyoko en Nathan Lerner de flat willen leeghalen, stoten ze op een levenswerk waarvan ze de waarde onmogelijk kunnen bevroeden. Verspreid in kasten, op tafels, op de grond, liggen meer dan 30.000 pagina’s, voor- en achterkanten vol getypt, vergezeld van een 300-tal schilderijen. Dargers epos: ‘In the realms of the Unreal’. Hij heeft er 60 jaar aan gewerkt.
Henry’s leven was er één van ellende, misbruik en eenzaamheid. Op jonge leeftijd nam hij een besluit: als de echte wereld hem niet diende - zou hij er zelf één verzinnen die dat wel deed. Hij dook in zijn verbeelding en sloot er zich in op. Niet om de kunst of de literatuur, maar om zichzelf te redden.
Aan de hand van Dargers dagboeken schrijft Thomas Janssens een nieuwe tekst voor topacteurs Lynn Van Royen en Peter De Graef: over wat het met een mens doet om onopgemerkt te blijven.
Concept, tekst, regie: Thomas Janssens
Spel: Lynn Van Royen en Peter De Graef
Deze voorstelling is in CC Brasschaat bijna helemaal uitverkocht!
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Theater Hemelhoeve, Azalealaan 1 (voorheen Gemeentepark 8 / tegenover de Ruiterhal) te 2930 Brasschaat
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 11 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
url Klik hier voor meer info
 Dinsdagavondfilm 17/09 Parasite (Bong) 4**** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 17/09 Parasite (Bong) 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 17/09 Parasite (Bong) 4**** UGC Antwerpen ‘Parasite’: de meest onweerstaanbare Gouden Palm in jaren
‘Parasite’ combineert spectaculaire twists met een stevige dosis zwarte humor.
Wie bij ‘Gouden Palm’ meteen denkt aan ontoegankelijke, contemplatieve drama’s zal aangenaam verrast zijn door Parasite. Meesterlijk gefilmd, vlijmscherpe satire én een verrukkelijk grappige publiekslieveling: Bong Joon-ho’s winnaar in Cannes is het allemaal.
Parasite begint als een sociale heistfilm, waarin een kansarm gezin probeert te ontsnappen aan zijn miezerige bestaan in een vochtig kelderappartementje door steeds dieper te infiltreren in het leven – en de chique designvilla – van een steenrijke familie. Door een gelukkig toeval mag de jonge Ki-woo bijles gaan geven aan de dochter des huizes, uiteraard voor een bijzonder aantrekkelijk loon. Dat smaakt naar meer: wat als Ki-woos zus nu ook eens bij het rijke gezin aan de slag kon? En als ook zijn ouders zich zouden kunnen binnenwerken, raakt de familie misschien wel helemaal uit de penarie. Een ingenieus plan krijgt vorm.
Bong Joon-ho (The Host) trakteert ons op een geslepen rollenspel van misleiding en verleiding. Het is genieten van de genadeloze gewiekstheid waarmee de hoofdpersonages hun slachtoffers om de tuin leiden. Maar telkens wanneer je als kijker stilaan denkt te weten waar het zal eindigen, neemt het verhaal weer een compleet nieuwe wending die je telkens even met de ogen doet knipperen.
ZELFVERZEKERDE ROTVAART
In die scherpe bochten drukt Bong het gaspedaal volledig in: de film dendert voorbij in een zelfverzekerde rotvaart – de trein uit Snowpiercer is er niets tegen – en hoewel Bong geregeld over the top gaat, dreigt hij nooit overkop te gaan. Die spectaculaire twists, gecombineerd met een stevige dosis zwarte humor, maken van Parasite een crowdpleaser van formaat.
Maar onder het spektakel gaat een dieperliggende waarheid schuil: de harde realiteit van armoede en werkloosheid, de wanhoop en het gebrek aan eigenwaarde die ermee gepaard gaan. Ja, dit is satire op zijn best: swingend maar dwingend.
Bongs terugkeer naar Korea, na de interessante maar toch minder gefocuste internationale experimenten Snowpiercer en Okja, doet hem duidelijk goed. Zijn visuele en vertelkundige meesterschap is indrukwekkender dan ooit. Werkelijk elk detail, van een perzik tot een steen met magische krachten, heeft zijn nut. Ja, dit is zonder enige twijfel de meest onweerstaanbare Gouden Palm in jaren.
Lieven Trio DeMorgen van 10 september 2019
Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren (€3 voor 3 uren!) in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u15
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZO 15/09/19
Fietsen: rondje Tholen (NL) (± 50 km)
Wandeling te Bierbeek: Walkers are forever (18km)
DI 17/09/19
Pétanque Wommelgem
Dinsdagavondfilm Parasite (Bong) 4**** UGC Antwerpen
Badminton Kessel
Bowlen - Bowling stones Antwerpen

DO 19/09/19
Sauna Espace, Kalmthout
VR 20/09/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Een weekendje aan zee in De Panne Mortsel


ZA 21/09/19
Oevers Party Time in Barazza, Ekeren OOK NIET-LEDEN!


ZO 22/09/19
Fietstocht vanuit Boom richting OLV-Waver en Lier (± 62 km)
Stadswandeling met hapjes en drankje 'Verborgen Plekjes en andere schatten' Antwerpen *** NOG 2 PLAATSEN

DI 24/09/19
Zonvakantie Algarve Portugal OOK NIET-LEDEN!
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info