Woensdag 11 september 2019Wandelvierdaagse in Neroth in de Eifel (D) van VR 27 tot MA 30/12/2019   
 Wandelvierdaagse tussen kerst en oudjaar in Neroth in de Eifel (D) van VR 27 tot MA 30/12/2019 Wandelvierdaagse tussen kerst en oudjaar in Neroth in de Eifel (D) van VR 27 tot MA 30/12/2019
 Wandelvierdaagse tussen kerst en oudjaar in Neroth in de Eifel (D) van VR 27 tot MA 30/12/2019Neroth is het dorp van de muizenvallen. Het was een belangrijke huisnijverheid die heel wat mensen een inkomen bezorgde in de 19de eeuw en de eerste helft van de 20ste eeuw. Het volstond niet om grote hoeveelheden te maken, ze moesten ook aan de man gebracht worden. “Hausieren”, meestal huisvaders, gingen maandenlang te voet van deur tot deur. Ze gingen doorheen het huidige Duitsland, maar ook naar Slowakijë en Zwitserland. Daarom is er nu in Neroth een muizenvallenmuseum met de grootste muizenval ter wereld.
Neroth ligt ook in de Eifel in de buurt van Gerolstein en Daun. Gerolstein is bekend voor zijn goede water. Nabij Daun zijn er enkele mooi “maaren”. Een Maar is een meer gevormd in de trechter van een uitgedoofde vulkaan. Net buiten Neroth ligt ook een oude vulkaan, de Nerother Kopf, die circa 15.000 jaar geleden ontstaan is. De berg bestaat uit lava en lavarotsen. Boven op deze oude vulkaan ligt de Burchtruïne de Freudenkoppe, gebouwd in 1340 en vernield in 1689 door het Franse leger. Het is een pittige klim naar de top.
Het accent van deze wandelvierdaagse ligt uiteraard op wandelen! In de winter is goede kledij een noodzaak evenals stevige wandelschoenen om de beklimmingen of natte rotsen te overwinnen!
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:We verblijven in Hotel-Restaurant “Zur Neroburg”. In 2017 verbleven we hier ook al! Het is een familiaal hotel gelegen aan de Hauptstrasse 29 te 54570 Neroth. Het team probeert al meer dan 50 jaar zijn gasten te verwennen. Het ontbijt zal stevig genoeg zijn en de warme maaltijd verwijst naar de klassieke Duitse keuken. We hebben ook een lunchpakket besteld. In 2017 was de tevredenheid over dit hotel erg groot!

We vroegen kamers voor 2 personen. We hoeven géén lakens en handdoeken mee te nemen. Elke kamer heeft aparte matrassen en dekbedden. De bedden zijn zeer breed. Er is ook een tv op de kamer en een aparte badkamer.
 Programma: Programma:
 Programma:Aanvang:
Vertrek op vrijdag 27/12 rond 9u30 (verder af te spreken met de chauffeur). Vanaf 12u tot 12u30 worden we verwacht in het hotel waar we onze picknick mogen opeten met koffie of thee die we ter plaatse al betalen. Onze valiezen mogen we in de grote zaal zetten. In de namiddag plannen we al een eerste wandeling vanaf 13u15. Met rugzakje en goede wandelschoenen aan!
Einde:
Op maandag 30/12 doen we nog een kortere wandeling en hopen rond 16u30 gezamenlijk af te sluiten.

Hoe ziet de meerdaagse eruit?
We voorzien alle dagen twee verschillende wandelingen: een recreatieve van zeker 17 km en een sportieve van méér dan 20 km. Meestal vertrekken we rond 10u ’s morgens en zijn rond 17u terug want dan wordt het al donker. De deelnemers kunnen op elke dag vrij kiezen aan welke wandeling zij wensen deel te nemen. De eerste en de laatste dag is de wandeling meestal gemeenschappelijk. Op maandag moeten we inpakken en de valiezen in de auto’s zetten.
Avondactiviteiten: het hotel heeft een zaaltje dat geschikt is voor onze avondactiviteiten zoals een woordspelletje, een quiz,… Suggesties zijn welkom. Dranken die we gebruiken worden op een kaart met kamernummer en naam gezet.
 Prijs en reservatie: Prijs en reservatie:
 Prijs en reservatie:Prijs:
€ 199
voor verblijf (3 nachten/ 4 dagen) in volpension: eerste warme maaltijd op vrijdag, ontbijt en picknick voor tijdens de wandelingen, laatste maaltijd ginder is het ontbijt op maandag met bereiding van een picknick.

Reservatie:
Na betaling van € 199 op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Neroth 2019.
 Goed om te weten: Goed om te weten:
 Goed om te weten:Carpooling:
Het weekendtarief van Oever is geldig voor deze wandelvierdaagse.
Maximum aantal deelnemers:
Er kunnen 36 personen mee waarvan maximum 5 Oeverkoppels.
Samenkomst deelnemers:
Alle deelnemers ontvangen nog een mail met de juiste datum.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers ! Laat op voorhand aan Luc of aan Marianne weten indien je niet aanwezig kan zijn op de samenkomst.
Begeleiding:
Luc Ferny, 0484 98 38 37 lucferny@hotmail.com
Marianne Schepens, 0495 88 55 40 marianne.schepens@telenet.be
Bijkomende informatie:
Luc Ferny, Marianne Schepens of Pieter: 0478/ 54 54 54 of pieter@oever.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Deze wandelvierdaagse is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14, 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54.