Vrijdag 30 augustus 2019Nieuwsbrief week 35   
 ZA 31/08/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 31/08/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 31/08/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Eindelijk is het zover! Na 2 maanden zijn we terug met een spetterende, onvergetelijke, bruisende Oeverfuif tot in de late uurtjes!
We geven een gratis cava (of ander drankje) aan alle feestvierders die uiterlijk om 22u aanwezig zijn en we verloten aan de inkom 2 maal zoveel vrijkaarten voor 1 van de daaropvolgende fuiven!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Bjorn.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Leden die hun geldige lidkaart niet kunnen voorleggen, betalen € 11.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 21u
Einde: 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 VR 30/08/19 Oevercafé Mortsel VR 30/08/19 Oevercafé Mortsel
 VR 30/08/19 Oevercafé MortselNiets te doen op vrijdagavond? Geen probleem! Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel om, tussen pot en pint, de avond op een aangename manier door te brengen met andere Oeverleden!
Alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten met een drankje. Bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
GEEN info : Op een Oevercafé wordt geen info gegeven aan de nieuwkomers!
Die komen dus best de eerste of de derde vrijdagavond van de maand.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang : 20u (einde 23u)
PS: het interieur van de bistro is vernieuwd en heel gezellig nu! Je kan er ook terecht voor een lekker hapje!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 VR 06/09/19 Praatcafé Mortsel VR 06/09/19 Praatcafé Mortsel
 VR 06/09/19 Praatcafé MortselWil je graag kennismaken met Oever? Wil je weten wat we zoal organiseren en hoe alles in zijn werk gaat? Kom gerust even langs in Sportcentrum TC Blauwe Regen in Mortsel tussen 20 en 21u. om met ons en met andere Oeverleden kennis te maken.
Een van onze medewerkers zal je verwelkomen en in kleine groep een woordje uitleg geven over het reilen en zeilen binnen Oever. En erna kan je de avond op een aangename manier verder doorbrengen met andere Oeverleden!
PS: het interieur van de bistro is vernieuwd en heel gezellig nu! Je kan er ook terecht voor een lekker hapje en bij mooi weer zit iedereen buiten op het gezellige terras!
Ook alle Oeverleden zijn welkom tussen 20u en 23u om bij te praten.
Afspraakplaats : Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel.
Aanvang : 20u (einde 23u)
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
 ZO 22/09/19 Stadswandeling met hapjes en drankje 'Verborgen Plekjes en andere schatten' Antwerpen  ZO 22/09/19 Stadswandeling met hapjes en drankje 'Verborgen Plekjes en andere schatten' Antwerpen
 ZO 22/09/19 Stadswandeling met hapjes en drankje 'Verborgen Plekjes en andere schatten' Antwerpen Antwerpen heeft een aantal bijzondere plekjes. Soms wat verborgen, soms bekend maar met een plezant verhaal. Het is vaak een steegje waar je zomaar voorbij loopt of een restaurant met een indrukwekkende wijnkelder of een bezienswaardigheid met een bijzonder verhaal. De tocht door de stad duurt ongeveer 2 uur en onderweg zijn er lekkere Antwerpse hapjes en een drankje.
Nadien gaan we nog gezellig iets drinken en de geïnteresseerden kunnen nadien nog iets gaan eten.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de Carolus Borromeuskerk, Hendrik Conscienceplein Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 20 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 03/09/19 de Patrick (Tim Mielants) 4 *** UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 03/09/19 de Patrick (Tim Mielants) 4 *** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 03/09/19 de Patrick (Tim Mielants) 4 *** UGC AntwerpenTim Mielants filmdebuut De Patrick is een geestige dramady met weinig kleren maar veel vlees aan, én met Kevin Janssens in zijne pure.
'If I had a hammer. I'd hammer in the morning. I'd hammer in the evening. All over this land.' Trini Lopez zong het al in zijn opgewekte sixtieshit If I Had a Hammer, maar het zou evengoed het motto van 'de Patrick' kunnen zijn, een wat wereldvreemde bijna-veertiger die noodgedwongen een nudistencamping in de Ardennen moet runnen nu zijn pa plots overleden is. Zijn grootste probleem is dat een onbekende snoodaard er met zijn favoriete hamer vandoor is, en dat blijkt het startschot voor een obsessieve zoektocht naar het werktuig en vooral naar zichzelf, met alle intriges met andere campingbewoners van dien. Wat begint als een gortdroge, met uitgestreken gezicht gepresenteerde dramady bevolkt door blote venten en vrouwen muteert zo langzaam tot een nijpende whodunit én tot een existentieel sprookje over een man van weinig woorden, nog minder kleren en een ridicuul jommekeskapsel. Dat ook nog.
Het is een premisse die zich makkelijk leent tot groteske sitcom en (on)nodige dijenkletserij, maar in zijn filmdebuut houdt Tim Mielants, die eerder het derde seizoen van de hitserie Peaky Blinders en enkele episodes van Legion draaide, het deugddoend sec en beheerst. Het naakt wordt zo achteloos en aseksueel in beeld gebracht dat het na enkele minuten nog nauwelijks opvalt, tenzij je blijft gapen naar de bolle buik van Kevin Janssens, die voor zijn onflatteuze maar behoorlijk memorabele rol zeventien kilo aanspekte. Bovendien houdt Mielants ook narratief de teugels strak door haast autistisch consequent te focussen op zijn zwijgzame antiheld, die duidelijk een heel eigen manier van rouwen heeft en bovenal zijn geliefde hamer terug wil. Zelfs al dreigen een hitsige nudiste op leeftijd, kibbelende campingbewoners (met Pierre Bokma als dominante intrigant) en een rockster op de vlucht voor de roem (Jemaine Clement, van het komische duo Flight of the Conchords) hem van die eenmansqueeste af te leiden.
Less is more is niet alleen het vestimentaire devies van De Patrick. Ook visueel trekt Mielants zijn uitgepuurde, doordachte aanpak door, waardoor elk subplot en elk detail - hoe spaarzaam en futiel ook - toch tot leven komen en organisch aanvoelen. Daarvoor kan hij bogen op de sfeervolle, in okertinten gedrenkte en dwingende breedbeeldfotografie van topcameraman Frank van den Eeden, die vorig jaar nog Girl inblikte. Helpt ook: de unheimliche, fraaie muziek van Geert Hellings, die spottend begint met een jammerende bugel als wagneriaans leitmotif om vervolgens te verglijden in dreigende dissonanten en ritmische patronen.
Met zijn aparte look, onderkoelde humor, tragische inborst en verrassende, licht absurde genretwists doet Mielants debuut bij vlagen alvast wat denken aan het werk van Alex van Warmerdam. Maar laat dat meer een compliment dan een verwijt zijn. Bovendien hoeft het feit dat de ontknoping, na die geweldige vechtscène in de kantelende caravan, een tikje tegenvalt al evenmin een bezwaar te vormen. Mielants weet immers precies wat hij wil vertellen, en vooral hoe hij het moet vertellen. Een zelfverzekerd, geestig en eigenzinnig debuut waar vlees aan zit. Véél vlees.
Dave Mestdach, Chef film van Knack Focus
Cast: Jemaine Clement, Kevin Janssens, Hannah Hoekstra

Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 11,40! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u45
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 30/08/19
Badminton Mortsel OOK NIET-LEDEN!
Oevercafé Mortsel
GRATIS VRIJDAGEN: DISCOBAR GALAXIE + JTOTHEC OLT Rivierenhof Deurne

ZA 31/08/19
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

Een mooie fietstocht vanuit Vremde richting Herentals (± 68 km)

ZO 01/09/19
Ontspannen fietsmidweek in de Westhoek Enkel Oeverleden! *** VOLZET
Wandeling Klein-Brabant (± 22km)
Fietstocht vanuit Baal (± 75 km)
Fietsen vanuit Heist-op-den-Berg, Beerzel, Begijnendijk (± 40km)
Klassiek in de Stad met Antwerp Symphony Orchestra GRATIS!

DI 03/09/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm de Patrick (Tim Mielants) 4 *** UGC Antwerpen

VR 06/09/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Relaxed Weekend Ucimont Mortsel
Samenkomst Zonvakantie Algarve Portugal in Mortsel
ZA 07/09/19
Rondleiding 'De Antwerpse Jodenrazzia’s' Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** NOG 1 PLAATS
Noordteater 'Viva Minerva' Antwerpen *** VOLZET

ZO 08/09/19
LABIOMISTA en Koen Vanmechelen Genk VOLZET
DI 10/09/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel