Zaterdag 17 augustus 2019Nieuwsbrief week 33   
 ZA 31/08/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 31/08/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 31/08/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Eindelijk is het zover! Na 2 maanden zijn we terug met een spetterende, onvergetelijke, bruisende Oeverfuif tot in de late uurtjes!
We geven een gratis cava (of ander drankje) aan alle feestvierders die uiterlijk om 22u aanwezig zijn en we verloten aan de inkom 2 maal zoveel vrijkaarten voor 1 van de daaropvolgende fuiven!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Bjorn.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Leden die hun geldige lidkaart niet kunnen voorleggen, betalen € 11.
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 21u
Einde: 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Azalealaan 6, (voorheen Gemeentepark 10), Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om via onderstaande link een vrijplaats te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 ZA 24/08/19 Rondleiding PAKT Berchem OOK NIET-LEDEN! ZA 24/08/19 Rondleiding PAKT Berchem OOK NIET-LEDEN!
 ZA 24/08/19 Rondleiding PAKT Berchem OOK NIET-LEDEN!Een oude industriële site met verschillende pakhuizen gelegen naast het militair hospitaal in Berchem. Een (a)typische Antwerpse uitdrukking. “pakt er ni naast”, ..
Wat is pakt? Hotspot én hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten.
We hebben het voorrecht een rondleiding te kunnen meemaken van deze unieke locatie, met uitleg over concept, geschiedenis, de PAKT-bedrijven, alles dat er groeit en bloeit in de daktuin.
De rondleiding is niet geschikt voor mensen met ernstige hoogtevrees of rolstoelgebruikers.
De rondleiding duurt één uurtje.
Nadien drinken we nog iets in één van de leuke horecazaken in de buurt .
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : binnenplein van PAKT (te bereiken via Lamonièrestraat 161 of via het Groen Kwartier) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u30
Reservatie : € 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/08 M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) Antwerpen OOK NIET-LEDEN! ZO 25/08 M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
 ZO 25/08 M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) Antwerpen OOK NIET-LEDEN!M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) met gids van Expeditie De Stad
M'charaf! heet ons welkom in het Atlasgebouw. Hier vertelt een kleine tentoonstelling over de migratiebewegingen naar Antwerpen. We maken kennis met familie- en religieuze feesten, tradities, kleding en lifestyle, muziek en volksgebruiken, de structuur van de Marokkaanse gemeenschap, culturele uitwisselingen met het thuisland, het Arabische schrift.
We bezoeken ook een theehuis, een bakker, een supermarkt en een kledingzaak gespecialiseerd in huwelijkskledij. Zo komen we vanalles aan de weet over gebruiken, tradities en het leven van alledag. We sluiten gezellig af met een lekkere lunch in een Marokkaans eethuis.

Deze boeiende kennismaking met een gids van Expeditie De Stad duurt 5 uren, het einde is voorzien in de omgeving van de Turnhoutsebaan.
De prijs van € 35 omvat de rondleiding met een gids van Expeditie De Stad en een lunch.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : Atlasgebouw, Carnotstraat 110 018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 10u
Reservatie : € 35 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266. Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 07/09/19 Rondleiding 'De Antwerpse Jodenrazzia’s' Antwerpen  ZA 07/09/19 Rondleiding 'De Antwerpse Jodenrazzia’s' Antwerpen
 ZA 07/09/19 Rondleiding 'De Antwerpse Jodenrazzia’s' Antwerpen Onze steengoede gids Marc, die we al goed kennen van de Joodse wandeling, de wandeling doorheen het schipperskwartier en de parels van Berchem, neemt ons op sleeptouw voor een zeer boeiende wandeling.
Na de capitulatie van het Belgisch leger op 28 mei 1944 werd België geleid door een Militärverwaltung die rechtstreeks instructies kreeg van het Duitse gezag. De Nazi-wetten inzake de Joden werden hier ook van toepassing. Een zwarte bladzijde in onze Antwerpse geschiedenis werd geschreven die eindigde in massadeportaties van Antwerpse joden naar de kampen waar ze uiteindelijk bijna allemaal vermoord werden. Tijdens deze wandeling hoor je het verhaal van de georganiseerde Jodenvervolging die geëindigd is in de holocaust. Deze wandeling is doorspekt met de schrijnende getuigenissen van een reeks joden die het allemaal van dichtbij hebben meegemaakt. De gids verklaart hoe deze verschrikking is kunnen gebeuren tegen de achtergrond van die tijd en hoe de slechts 1300 teruggekeerde Joden opnieuw hier een bestaan hebben opgebouwd.
Nadien gaan we iets drinken en/of een hapje eten.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : aan de Toeristische Dienst in het Centraal Station, Koningin Astridplein Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 20/08 Once Upon a Time in Hollywood (Quentin Tarantino) 4**** UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 20/08 Once Upon a Time in Hollywood (Quentin Tarantino) 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 20/08 Once Upon a Time in Hollywood (Quentin Tarantino) 4**** UGC Antwerpen‘Once Upon a Time in Hollywood’: kwispelstaarten tot aan de apotheose!
Quentin Tarantino doet het opnieuw: Once Upon a Time in Hollywood, zijn meanderende portret van een handvol kleurrijke figuren in het Los Angeles van 1969, is een van de beste films uit zijn carrière. Minder geweld, meer ziel.
In een van de geestigste scènes uit Once Upon a Time in Hollywood zien we hoe stuntman Cliff Booth (Brad Pitt) zijn brave pitbull aan een bijna tantrisch eetritueel onderwerpt: nadat Cliff het avondmaal van zijn trouwe viervoeter alvast opzichtig uit het blik heeft laten glijden, laat hij de likkebaardende hond geduldig wachten. Pas wanneer Cliff zijn eigen potje heeft gekookt – macaroni met kaas, eveneens uit blik – mag zijn hond kwispelstaartend toetasten. De ontlading is even groot voor de kijker als voor het beest.
De scène illustreert de film in zijn geheel: Tarantino neemt heel erg zijn tijd in dit meanderende portret van een handvol figuren in het Los Angeles van 1969. We sloffen een paar dagen mee in de schoenen van Rick Dalton (een ronduit heerlijke, door zelftwijfel aangevreten Leonardo DiCaprio) – een acteur die beroemd werd met heldhaftige cowboyrollen, maar nu al een tijdje op zijn retour is – en Cliff Booth, die naast zijn vaste stuntman ook zijn eeuwige steun en toeverlaat is. In de eerste twee acts besluipt je af en toe het gevoel dat dit nergens heen gaat. Maar dan, in de derde act, volgt de beloning. En die is rijkelijk. Kwispel-kwispel.
GEVOELIGER
Er zal veel gepraat worden over de uitzinnige finale van Once Upon a Time in Hollywood – die is hilarisch én problematisch tegelijk, zoals we het van goeie ouwe Tarantino gewoon zijn. Maar het zijn vooral de twee uren die daaraan vooraf gaan, die deze film zo bijzonder maken. De onthaaste, opmerkelijk vreedzame sfeer, die een tragisch contrast vormt met de gruwelijke moord op Sharon Tate (gespeeld door een jammerlijk onderbenutte Margot Robbie), waar Tarantino de hele film lang naar lijkt op te bouwen.
De regisseur van Pulp Fiction vindt zichzelf niet opnieuw uit, maar toont zich voor een keer wel van een wat gevoeligere kant: Once Upon a Time in Hollywood is het werk van een melancholische Tarantino die – op zijn heel eigen manier – een verloren onschuld probeert te herstellen.
DeMorgen LIEVEN TRIO 13 augustus 2019
Van: Quentin Tarantino
Met: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, ...
Duur: 159 min.
Bijdrage: Op vertoon van je geldige Oever lidkaart koop je van de verantwoordelijke een filmticket aan
€ 7,40. Normale prijs van een UGC filmticketje is € 10,30! Breng gepast geld mee als het kan!
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u30
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Nicole - 03 653 46 13 - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 17/08/19
Fietstocht Knokke – Cadzand – Sluis – Knokke (53 km) + 's avonds vuurwerkfestival Knokke
Genietbare fietstocht in de Leiestreek (± 71 km)
Wandeling vanuit Eikevliet (12km)
ZOMER VAN ANTWERPEN Wiek Zandvliet VOLZET

ZO 18/08/19
Fietstocht vanuit Hulst (NL) naar Terneuzen en Philippine (± 80 km)
Fietstocht langs het water (58km)
Fietsen rond Rucphen NL (± 45 km)
Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) Antwerpen VOLZET
MA 19/08/19
Bowlen - Bowling stones Antwerpen
DI 20/08/19
Dinsdagavondfilm 20/08 Once Upon a Time in Hollywood (Quentin Tarantino) 4**** UGC Antwerpen

Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel

Volgend weekend:

VR 23/08/19
Badminton Mortsel
Singlesong avond Ekeren
Bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat OOK NIET-LEDEN! Je kan nog reserveren!
Oevercafé Mortsel

ZA 24/08/19
Rondleiding PAKT Berchem OOK NIET-LEDEN!
ZOMER VAN ANTWERPEN Als we dansen, zal oma niet sterven Antwerpen *** VOLZET
ZO 25/08/19
M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) van Expeditie De Stad Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
Mooie luswandeling van Wéris over Erezée (19 km)

DI 27/08/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
En vergeet ook niet te reserveren voor:
ZA 07/09/19 Noordteater 'Viva Minerva' Antwerpen *** NOG 1 PLAATS
ZO 08/09/19 LABIOMISTA en Koen Vanmechelen Genk
ZO 29/09/19 Rondleiding '167 dagen bommenterreur" Antwerpen
url Klik hier voor meer info