Vrijdag 09 augustus 2019Nieuwsbrief week 32   
 ZO 18/08 Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) Antwerpen ZO 18/08 Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) Antwerpen
 ZO 18/08 Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) AntwerpenOOK NIET-LEDEN!
Een gids van Expeditie De Stad laat ons Linkeroever ontdekken.
Tijdens het Interbellum was de Antwerpse Linkeroever nog het voorwerp van internationale ontwerpwedstrijden en prestigieuze projecten. Hoogbouw langs grote verkeersassen domineerde de stadsuitbreiding van de jaren vijftig. Die modernistische inslag tekent tot op vandaag de wijk.
Op dit moment ondergaat Linkeroever een grondige facelift:
De woonblokkenwijk Europark kreeg een nieuwe, verkeersluwe verkeersas waarrond zich een aantal woon-, zorg-, cultuur-, onderwijs- en kinderopvang-voorzieningen concentreren.
Het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO) maakt de heterogene wijk sociaal samenhangender.
Het ontwikkelingsproject Regatta voorziet nabij het Galgenweel, het grootste zeilmeer van Vlaanderen, in 450 woningen, 1100 appartementen, kantoren en winkels.
Langsheen het meer verrijst een wijkpark van 12 hectare, naar ontwerp van het Italiaanse architectenduo Secchi & Vigano.

Het Sint-Annabos (96 ha) werd samengevoegd met Middenvijver (30 ha) en Burchtse Weel. De drie gebieden vormen samen een groene ring rond het westen van de stad. Een aantal ingrepen moet ze meer integreren tot een aaneensluitend natuurgebied met ruimte voor sport en recreatie.
Het einde is voorzien aan het Europapark.
Deze boeiende stadswandeling van Expeditie De Stad duurt 2 uren.

Nadien gaan we nog iets drinken en/of eten in de buurt.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : ingang voetgangerstunnel LO - Frederik van Eedenplein 2050 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Bereikbaar met de tramlijnen 3, 5, 9, 15 en bus 36.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 23/08/19 Bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat OOK NIET-LEDEN! VR 23/08/19 Bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat OOK NIET-LEDEN!
 VR 23/08/19 Bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat OOK NIET-LEDEN!Altijd al willen weten hoe het magische brouwproces van Duvel verloopt of hoe je hun bieren eigenlijk moet degusteren?
Laat je meenemen door de wondere wereld van de brouwerij. Een professionele ervaren gids zal ons ontvangen en na de introductiefilm krijgen we een rondleiding in de brouwerij. We ontdekken alles over het brouwproces en de indrukwekkende bottelarij. Ook gaan we langs de nieuwe microbrouwerij.
Na de rondleiding volgt er nog een schenkinitiatie Duvel, enkele consumpties en een hapje.
De rondleiding start stipt om 19u, we spreken af om 18u45 in de Duvel Depot Breendonk-Dorp 58 2870 Puurs.
Wie wenst voor te proeven om de smaken en geuren alvast te ervaren is eerder welkom in Duvel-Depot, Frank zal er ook zijn.
Bij het buitengaan ontvangen we nog een geschenk.

Schrijf in vóór 16 augustus!
Afspraakuur : 17u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 18u45 ter plaatse, Breendonk-Dorp 58 2870 Puurs-Sint-Amands
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : FrankVG - 0484 49 31 72 - vangeel.f@skynet.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 24/08/19 Rondleiding PAKT Berchem  ZA 24/08/19 Rondleiding PAKT Berchem
 ZA 24/08/19 Rondleiding PAKT Berchem Een oude industriële site met verschillende pakhuizen gelegen naast het militair hospitaal in Berchem. Een (a)typische Antwerpse uitdrukking. “pakt er ni naast”, ..
Wat is pakt? Hotspot én hutsepot van ondernemers en stadslandbouwers die het hart van Antwerpen voeden met creativiteit en culinaire experimenten.
We hebben het voorrecht een rondleiding te kunnen meemaken van deze unieke locatie, met uitleg over concept, geschiedenis, de PAKT-bedrijven, alles dat er groeit en bloeit in de daktuin.
De rondleiding is niet geschikt voor mensen met ernstige hoogtevrees of rolstoelgebruikers.
De rondleiding duurt één uurtje.
Nadien drinken we nog iets in één van de leuke horecazaken in de buurt .
Afspraakuur : 13u15
Afspraakplaats : binnenplein van PAKT (te bereiken via Lamonièrestraat 161 of via het Groen Kwartier) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 13u30
Reservatie : € 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 30
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 25/08 M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) Antwerpen ZO 25/08 M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) Antwerpen
 ZO 25/08 M'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) AntwerpenM'charaf (Kennismaking met de Marokkaanse gemeenschap) met gids van Expeditie De Stad
M'charaf! heet ons welkom in het Atlasgebouw. Hier vertelt een kleine tentoonstelling over de migratiebewegingen naar Antwerpen. We maken kennis met familie- en religieuze feesten, tradities, kleding en lifestyle, muziek en volksgebruiken, de structuur van de Marokkaanse gemeenschap, culturele uitwisselingen met het thuisland, het Arabische schrift.
We bezoeken ook een theehuis, een bakker, een supermarkt en een kledingzaak gespecialiseerd in huwelijkskledij. Zo komen we vanalles aan de weet over gebruiken, tradities en het leven van alledag. We sluiten gezellig af met een lekkere lunch in een Marokkaans eethuis.

Deze boeiende kennismaking met een gids van Expeditie De Stad duurt 5 uren, het einde is voorzien in de omgeving van de Turnhoutsebaan.
De prijs van € 35 omvat de rondleiding met een gids van Expeditie De Stad en een lunch.
Afspraakuur : 9u45
Afspraakplaats : Atlasgebouw, Carnotstraat 110 018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 10u
Reservatie : € 35 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 13/08/19 Ask Dr. (Ryan White) Ruth 4**** UGC Antwerpen Dinsdagavondfilm 13/08/19 Ask Dr. (Ryan White) Ruth 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 13/08/19 Ask Dr. (Ryan White) Ruth 4**** UGC AntwerpenDokter Ruth leerde televisiekijkend Amerika openlijk praten over seks. Maar achter het populaire media-icoon schuilt een tragisch verhaal, dat mevrouw Westheimer - nu 91 jaar - voor het eerst doet in de knappe documentaire Ask Dr. Ruth.
“Dit televisieprogramma bevat expliciete, seksuele taal en is mogelijk niet geschikt voor elke kijker. Uw host is Dr. Ruth K. Westheimer.” Met deze pancarte werden Amerikaanse televisiekijkers in de jaren 1980 gewaarschuwd voor de zinnelijke adviezen van de goedlachse therapeute met klein gestalte en heerlijke Duitse accent. “Kleine mensen zijn de beste minnaars”, zegt ze. En zo lijkt ze alles met haar onmetelijke positivisme weg te lachen.
Vandaag is Dr. Ruth 91. Haar persoonlijke assistent is al 36 jaar in dienst en zou liefst met pensioen gaan, maar van stoppen wil de seksuologe niet weten. Vorig jaar schreef ze nog drie boeken, en ze reist nog altijd het land rond om lezingen te geven. De vrouw lijkt geen schroom te kennen, en vertelt alles nog steeds met de mooiste glimlach die ooit op tv kwam. Behalve als het op haar verleden aankomt.
DIEPSTE VERDRIET
Ask Dr. Ruth weet die terughoudendheid goed te zetten. We ontmoeten Westheimer in het eenvoudige appartement, pal in de immigrantenwijk, waar ze ondanks haar vermogen vandaag al 54 jaar woont. Ze vertelt er honderduit over haar onverwachte mediacarrière. Maar gevraagd naar haar jeugd, wuift ze plots alles weg.
Toch slaagt regisseur Ryan White erin haar vertrouwen te winnen. Meer zelfs: haar te overtuigen de reis terug naar Europa te maken, naar het Zwitserse weeshuis waar ze sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog woonde, en waar ze pas jaren na datum hoorde dat haar beide ouders de Holocaust niet hadden overleefd.
Haar jeugdjaren worden in een handgetekende animatie tot leven gebracht, vertrekkend van een originele foto. Het strafste is het gevoel voor detail dat Westheimer zelf in die herinneringen steekt, wat de tekenfilm van haar leven alleen maar rijker maakt.
Ask Dr. Ruth is een aandoenlijk portret van een Grote Mevrouw die haar diepste verdriet nooit heeft getoond. Ook nu niet. Maar het wel voor het eerst eerlijk op tafel heeft gelegd.
Robin Broos in DeMorgen van 07/08/19
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u25
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u45
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Nicole - 03 653 46 13 - 0475 59 56 11 - nicole@oever.be.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 09/08/19
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Gratis vrijdagen:Pieter Embrechts + Wolken OLT Rivierenhof Deurne DE ACTIVITEIT GAAT NIET DOOR!
ZA 10/08/19
Wandelvakantie in Galtür (Paznauntal), Oostenrijk o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019 VOLZET
Genieten in de grensstreek: fietstocht (54 km)
‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met proevertjes Diest VOLZET!
ZO 11/08/19
Fietstocht vanuit Zeebrugge Bad richting Sluis en Damme (± 80 km)
Chocoladewandeling + proevertjes Brussel VOLZET!
Zondagswandeling Sint-Job-in-'t-Goor (8 km)
Wandeling op de linkeroever van Antwerpen (6 km)

DI 13/08/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm Ask Dr. (Ryan White) Ruth 4**** UGC Antwerpen

Volgend weekend:
VR 16/08/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
ZA 17/08/19
Genietbare fietstocht in de Leiestreek (± 71 km)
Wandeling vanuit Eikevliet (12km)
ZOMER VAN ANTWERPEN Wiek Zandvliet *** NOG 1 PLAATS
ZO 18/08/19
Fietstocht vanuit Hulst (NL) naar Terneuzen en Philippine (± 80 km)
Fietstocht langs het water (58km)
Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) Antwerpen

MA 19/08/19
Bowlen - Bowling stones Antwerpen
DI 20/08/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel

En vergeet ook niet te reserveren voor:
ZA 24/08/19 ZOMER VAN ANTWERPEN Als we dansen, zal oma niet sterven Antwerpen NOG 3 PLAATSEN
ZA 07/09/19 Rondleiding 'De Antwerpse Jodenrazzia’s' Antwerpen NOG EEN AANTAL PLAATSEN
ZA 07/09/19 Noordteater 'Viva Minerva' Antwerpen NOG 3 PLAATSEN
VR 13/09/19 tot ZO 15/09/19 Relaxed weekend Ucimont (Bouillon) met verblijf in een zeer luxueuze gîte NOG 3 PLAATSEN
url Klik hier voor meer info