Woensdag 07 augustus 2019Nog snel reserveren voor dit weekend!   
 ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met veel proevertjes Diest ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met veel proevertjes Diest
 ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met veel proevertjes DiestOOK NIET-LEDEN!
Een gids van Diest neemt ons mee op wandeling door Diest.
We flirten constant met ‘vreemde’ invloeden: de stad is ontstaan langs een waterweg zodat transport naar ‘vreemde’ plaatsen gemakkelijk was, we genieten van mooie historische gebouwen, ontworpen door buitenlandse architecten, we leefden ettelijke tijden onder ‘vreemde’ overheersing van wie we toch heel wat van opstaken, Diestenaars zwierven uit naar andere contreien om daar hun sporen na te laten... In de moderne tijden houden we van verre reizen om kennis te maken met ‘vreemde’ culturen, onze kinderen studeren in andere steden en via uitwisselingsprogramma’s in het buitenland, we halen lekkere hapjes bij de Turk, Italiaan of Chinees...
Wist je dat in Diest zowat 75 nationaliteiten samenleven? Ook in het verleden was dat zo: we hadden Spaanse overheersing en een Nederlandse prins, de Fransen en Oostenrijkers passeerden, en allen lieten hun sporen na: zowel in de gebouwen, handel, geschiedenis, namen, enz. ... De Diestenaars staken er heel wat van op! Anderzijds lieten ook avontuurlijke Diestenaars zich niet onbetuigd en trokken er op uit: Jan Berchmans, Nicolaas Cleynaerts, Louis Cruls, Mark Macken....
Wie is de grootste groep met een andere nationaliteit in de stad Diest? Waar wonen en leven ze? Van waar komen ze en wat zijn hun banden met Diest...? Dat en nog veel meer komen we te weten tijdens deze unieke wandeling.
Verloop van de dag: (uren zijn onder voorbehoud!)
-13u45: aankomst in Diest (parking citadel), verzamelen in 'De paardentrap', op de Kaai, koffie
-14 uur: vertrek wandeling
-14u30: afspraak bij Carlo Leoni voor een Italiaans hapje
-15 uur: verderzetten van de wandeling met o.m. een bezoek aan de moskee (drankje!)
-16 uur: kebabzaak voor het snoepen van Turkse pizza
-16u30: verderzetten van de wandeling
-17 uur: hamburgertent (1/2 hamburger p.p.)
-17u30 afsluitende wandeling
-18 uur: einde wandeling.
Zoals jullie merken is haast nergens drank voorzien. Indien het te warm is, kunnen we gerust drank bij bestellen. Zowel in de kebabzaak als in de hamburgertent werkt men met een frigo waarin de koude dranken staan, die achteraf worden afgerekend.

De prijs omvat stadsgids en diverse proevertjes.
De wandeling duurt 4 uren.
Afspraakuur : 12u30
Afspraakplaats : aan Fruitkraam Cools aan het Rond Punt van Wommelgem of om 13u45 aan Brasserie De Paardentrap, Kaai 5 3290 Diest (in de buurt van de Grote Markt) (Parking Citadel) .
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : indien je wil deelnemen, bel of mail dan snel naar Pieter (0478 54 54 54 of pieter@oever.be) en schrijf € 28 over op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + 8 proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN! ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + 8 proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + 8 proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN!Chocolade proeven, om van te smelten!
"Negen op de tien personen houden van chocolade, de tiende liegt”.
Tijdens deze "proef"-wandeling kom je de boeiende geschiedenis van de chocolade te weten.
De Maya’s teelden als eersten de cacao, Christoffel Columbus vond er maar niets aan, Hernando Cortes bracht de cacaobonen naar Spanje, de eerste praline...
Hoe verloopt het vervaardigingsproces van de vrucht van de cacaoboon tot het maken van de chocolade? Dit en nog veel meer kom je allemaal te weten tijdens deze wandeling.
De prijs omvat stadswandeling met gids gedurende 3 uren en diverse proevertjes.
Nadien drinken en/of eten we nog iets in de gezellige binnenstad.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 13u45 op de Grote Markt van Brussel voor het Toeristisch Informatie kantoor (Visit Brussels, rechtervleugel stadhuis).
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : indien je wil deelnemen, bel of mail dan snel naar Pieter (0478 54 54 54 of pieter@oever.be) en schrijf € 16 over op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten