Vrijdag 02 augustus 2019Nieuwsbrief week 31   
 ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met veel proevertjes Diest ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met veel proevertjes Diest
 ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met veel proevertjes DiestOOK NIET-LEDEN!
Een gids van Diest neemt ons mee op wandeling door Diest.
We flirten constant met ‘vreemde’ invloeden: de stad is ontstaan langs een waterweg zodat transport naar ‘vreemde’ plaatsen gemakkelijk was, we genieten van mooie historische gebouwen, ontworpen door buitenlandse architecten, we leefden ettelijke tijden onder ‘vreemde’ overheersing van wie we toch heel wat van opstaken, Diestenaars zwierven uit naar andere contreien om daar hun sporen na te laten... In de moderne tijden houden we van verre reizen om kennis te maken met ‘vreemde’ culturen, onze kinderen studeren in andere steden en via uitwisselingsprogramma’s in het buitenland, we halen lekkere hapjes bij de Turk, Italiaan of Chinees...
Wist je dat in Diest zowat 75 nationaliteiten samenleven? Ook in het verleden was dat zo: we hadden Spaanse overheersing en een Nederlandse prins, de Fransen en Oostenrijkers passeerden, en allen lieten hun sporen na: zowel in de gebouwen, handel, geschiedenis, namen, enz. ... De Diestenaars staken er heel wat van op! Anderzijds lieten ook avontuurlijke Diestenaars zich niet onbetuigd en trokken er op uit: Jan Berchmans, Nicolaas Cleynaerts, Louis Cruls, Mark Macken....
Wie is de grootste groep met een andere nationaliteit in de stad Diest? Waar wonen en leven ze? Van waar komen ze en wat zijn hun banden met Diest...? Dat en nog veel meer komen we te weten tijdens deze unieke wandeling.

De prijs omvat stadsgids en diverse proevertjes.
De wandeling duurt 4 uren.
Afspraakuur : 12u30
Afspraakplaats : aan Fruitkraam Cools aan het Rond Punt van Wommelgem of om 13u45 aan Brasserie De Paardentrap, Kaai 5 3290 Diest (in de buurt van de Grote Markt) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 28 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + veel proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN! ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + veel proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + veel proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN!Chocolade proeven, om van te smelten!
"Negen op de tien personen houden van chocolade, de tiende liegt”.
Tijdens deze "proef"-wandeling kom je de boeiende geschiedenis van de chocolade te weten.
De Maya’s teelden als eersten de cacao, Christoffel Columbus vond er maar niets aan, Hernando Cortes bracht de cacaobonen naar Spanje, de eerste praline...
Hoe verloopt het vervaardigingsproces van de vrucht van de cacaoboon tot het maken van de chocolade? Dit en nog veel meer kom je allemaal te weten tijdens deze wandeling.
De prijs omvat stadswandeling met gids gedurende 3 uren en diverse proevertjes.
Nadien drinken en/of eten we nog iets in de gezellige binnenstad.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 13u45 op de Grote Markt van Brussel voor het Toeristisch Informatie kantoor (Visit Brussels, rechtervleugel stadhuis) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 18/08 Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) Antwerpen ZO 18/08 Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) Antwerpen
 ZO 18/08 Stadswandeling Linkeroever (van modernistische woonblokken tot hechte stadswijk) AntwerpenEen gids van Expeditie De Stad laat ons Linkeroever ontdekken.
Tijdens het Interbellum was de Antwerpse Linkeroever nog het voorwerp van internationale ontwerpwedstrijden en prestigieuze projecten. Hoogbouw langs grote verkeersassen domineerde de stadsuitbreiding van de jaren vijftig. Die modernistische inslag tekent tot op vandaag de wijk.
Op dit moment ondergaat Linkeroever een grondige facelift:
De woonblokkenwijk Europark kreeg een nieuwe, verkeersluwe verkeersas waarrond zich een aantal woon-, zorg-, cultuur-, onderwijs- en kinderopvang-voorzieningen concentreren.
Het InterGenerationeel project LinkerOever (IGLO) maakt de heterogene wijk sociaal samenhangender.
Het ontwikkelingsproject Regatta voorziet nabij het Galgenweel, het grootste zeilmeer van Vlaanderen, in 450 woningen, 1100 appartementen, kantoren en winkels.
Langsheen het meer verrijst een wijkpark van 12 hectare, naar ontwerp van het Italiaanse architectenduo Secchi & Vigano.

Het Sint-Annabos (96 ha) werd samengevoegd met Middenvijver (30 ha) en Burchtse Weel. De drie gebieden vormen samen een groene ring rond het westen van de stad. Een aantal ingrepen moet ze meer integreren tot een aaneensluitend natuurgebied met ruimte voor sport en recreatie.
Het einde is voorzien aan het Europapark.
Deze boeiende stadswandeling van Expeditie De Stad duurt 2 uren.

Nadien gaan we nog iets drinken en/of eten in de buurt.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : ingang voetgangerstunnel LO - Frederik van Eedenplein 2050 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Bereikbaar met de tramlijnen 3, 5, 9, 15 en bus 36.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 9 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 VR 23/08/19 Bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat  VR 23/08/19 Bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat
 VR 23/08/19 Bezoek aan brouwerij Duvel-Moortgat Altijd al willen weten hoe het magische brouwproces van Duvel verloopt of hoe je hun bieren eigenlijk moet degusteren?
Laat je meenemen door de wondere wereld van de brouwerij. Een professionele ervaren gids zal ons ontvangen en na de introductiefilm krijgen we een rondleiding in de brouwerij. We ontdekken alles over het brouwproces en de indrukwekkende bottelarij. Ook gaan we langs de nieuwe microbrouwerij.
Na de rondleiding volgt er nog een schenkinitiatie Duvel, enkele consumpties en een hapje.
De rondleiding start stipt om 19u, we spreken af om 18u45 in de Duvel Depot Breendonk-Dorp 58 2870 Puurs.
Wie wenst voor te proeven om de smaken en geuren alvast te ervaren is eerder welkom in Duvel-Depot, Frank zal er ook zijn.
Bij het buitengaan ontvangen we nog een geschenk.

Schrijf in vóór 16 augustus!
Afspraakuur : 17u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 18u45 ter plaatse, Breendonk-Dorp 58 2870 Puurs-Sint-Amands
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : FrankVG - 0484 49 31 72 - vangeel.f@skynet.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 06/08 Diego Maradona (Asif Kapadia ) 4**** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 06/08 Diego Maradona (Asif Kapadia ) 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 06/08 Diego Maradona (Asif Kapadia ) 4**** UGC Antwerpen Met Amy en Senna had Asif Kapadia al twee bioscoophits over tragische iconen op zijn naam, met dit portret van de Argentijnse voetballer Diego Maradona rond hij zijn hattrick af. De focus ligt op Maradona's periode bij Napoli. Alleen de Vesuvius zette de regio van die Italiaanse havenstad feller in brand dan Maradona toen hij de club kampioen maakte ten koste van de gehate, rijke clubs uit het noorden van het land. De verafgoding maakte het leven van het voetbalgenie uit de sloppenwijken van Buenos Aires nog chaotischer dan het al was. Een buitenechtelijk kind, contacten met de Camorra, een wild nachtleven en de bijna absurde mediabelangstelling zorgden voor turbulentie, maar zijn grootste probleem werd een joekel van een cocaïneverslaving.
Kapadia ziet in Maradona een straatvechter die zich door niets of niemand de les laat spellen en na elke diepe val rechtkrabbelt en terugslaat.
Voor deze film is interesse in voetbal overbodig, want Diego Maradona, met zijn schat aan veelzeggende en nooit eerder vertoonde beeldfragmenten, staat dichter bij een Griekse tragedie dan bij een sportdocumentaire.
Knack Focus 31/07/19

Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 18u55
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u15
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 02/08/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel: KOM KENNIS MAKEN MET OEVER!
ZA 03/08/19
Fietstocht vanuit Zeebrugge Bad richting Oudenburg (nabij Oostende) (± 75 km)
Stadswandeling Cadixwijk (tussen Stad en Havenhuis) Antwerpen *** VOLZET
ZOMER VAN ANTWERPEN Lexicon NoFit State Circus Antwerpen *** VOLZET
ZO 04/08/19
Fietstocht vanuit Zeebrugge Bad richting Cadzand en Breskens (± 75 km)
Fietsen langs de aardbeienteelt in Hoogstraten (50 km)
Wandeling: Parels van de Groene Vallei (19km)
Fietsen door de bomen in Lommel (± 40 km)
Stadswandeling Turnhoutse volksverhalen Turnhout OOK NIET-LEDEN!
Antwerpen zingt
MA 05/08/19
ATV Vertelling Nigel Williams in Wilrijk GRATIS!
DI 06/08/19
Pétanque Wommelgem
Dinsdagavondfilm Diego Maradona (Asif Kapadia ) 4**** UGC Antwerpen
Badminton Kessel

DO 08/08/19
Jongerencafé, Mortsel

Volgend weekend:
VR 09/08/19
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
GRATIS VRIJDAGEN: PIETER EMBRECHTS + WOLKEN OLT Rivierenhof Deurne

ZA 10/08/19
Wandelvakantie in Galtür (Paznauntal), Oostenrijk o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019 *** VOLZET
Genieten in de grensstreek: fietstocht (54 km)
‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met veel proevertjes Diest OOK NIET-LEDEN!

ZO 11/08/19
Fietstocht vanuit Zeebrugge Bad richting Sluis en Damme (± 80 km)
Chocoladewandeling + veel proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN!

DI 13/08/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info