Zaterdag 27 juli 2019Nieuwsbrief week 30   
 ZA 27/07/19 ZOMER VAN ANTWERPEN 15419ft Zandvliet OOK NIET-LEDEN! ZA 27/07/19 ZOMER VAN ANTWERPEN 15419ft Zandvliet OOK NIET-LEDEN!
 ZA 27/07/19 ZOMER VAN ANTWERPEN 15419ft Zandvliet OOK NIET-LEDEN!15419ft
Post uit Hessdalen
Onze ogen zijn in staat om ongelofelijk ver te zien: ze kunnen op vijftien kilometer afstand de vlam van een kaars onderscheiden en nemen sterren waar die miljoenen lichtjaren ver staan. Ooit was dit van levensbelang, want zo konden we gevaar opmerken en navigeren over lange afstanden. Maar het doet meer: in de verte kijken, ontspant de ogen en zorgt voor rust en overzicht.
Tegenwoordig zit je blik echter vaak gevangen tussen beton en beeldschermen: zou het kunnen dat we zowel lichamelijk als geestelijk steeds minder in staat zijn om ver te kijken? En wat is het effect daarvan? Maakt het je onrustig of zelfs bang?
Muziektheatergezelschap Post uit Hessdalen is gefascineerd door dit fenomeen, ‘kijken in de verte’. Ze nodigen je uit om deze sensatie van het turen naar de horizon -op zeeniveau is het 4,7 km of 15.419 voeten tot aan de kromming van de aarde- te (her) ontdekken.
Met een groot bobijn, een kilometers lang touw en een podium op wielen komt deze voorstelling letterlijk dichter bij. En op dat podium een tubaspeelster en sopraan, die een speciale afstandscompositie brengen. Ze gooien alles in de strijd om de gehoorafstand te overbruggen en laten je de diepte van het landschap ervaren: komt iets dichter bij of gaat het verder weg? En moet je je ogen of oren geloven?
Op een smalle houten tribune op een dijk naast de Schelde ga je op ontdekkingstocht.
Neem een (regen)jas mee als het weer daar om vraagt.
Speelduur: ± 60 minuten
PS: bij De Zomer van Antwerpen zijn alle voorstellingen uitverkocht!
Opmerking: De horeca van de Zomer van Antwerpen is met ingang van dit jaar cashless: je betaalt overal met je bankkaart!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : LOCATIE: kruising Zoutestraat en Derdeweg - Zandvliet aan de rij voor de ticketcontrole.
Openbaar vervoer
Bus 671, 770, 771(snelbus), 772, 778, 780, halte Berendrecht Zoutestraat
Bussen rijden tot 23u45
Fiets
De Zomer van Antwerpen voorziet een fietsenstalling
Auto
Om de goede relatie met de buurt te behouden, vraagt De Zomer van Antwerpen om je auto niet te parkeren op de Derdeweg. Je kan je auto parkeren op ​de Zoutestraat (de straat die parallel loopt met de dijk) of achterlaten op de parking van de Sporthal aan de Zandweg 2e in Zandvliet. Vanuit de sporthal is het nog 17 minuten stappen naar de voorstellingslocatie. Kijk op de website van De Zomer van Antwerpen voor een routebeschrijving van de sporthal naar de speelplek.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : Bel snel Pieter 0478 54 54 54 en betaal € 6 ter plaatse!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 03/08/19 ZOMER VAN ANTWERPEN Lexicon NoFit State Circus Antwerpen  ZA 03/08/19 ZOMER VAN ANTWERPEN Lexicon NoFit State Circus Antwerpen
 ZA 03/08/19 ZOMER VAN ANTWERPEN Lexicon NoFit State Circus Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! Lovende recensies in de krant!
Een explosie van plezier en kattenkwaad: in hun nieuwste voorstelling ‘Lexicon’ nemen de 35 artiesten van NoFit State je mee terug naar hun kindertijd. Een plek om met je voeten te stampen, je tong uit te steken en heerlijk ongehoorzaam te zijn.
Een magische wereld bewoond door buitenbeentjes, vol wilde circusacts en live muziek van de bovenste
plank. Hoog in de lucht aan flinterdunne draden, al jonglerend met vuur of doldraaiend in enorme hoepels. Duizelingwekkende acts wisselen elkaar in hoog tempo af terwijl de band zorgt voor rock en jazz: een traktatie voor al je zintuigen.
Als je NoFit State al eerder zag op Zomer van Antwerpen, weet je wat je kan verwachten: allesbehalve traditioneel circus voor de hele familie, dat rockt tot in de nok. Hun grote UFO-achtige tent torent boven alles op de Zomerbar uit. Bij het binnengaan maak je al kennis met de artiesten, die je gastvrij ontvangen. Neem plaats op een van de roze zitjes en laat je overdonderen door deze rollercoaster van een voorstelling.
Speelduur: ± 120 minuten (inclusief pauze van ± 20 min)
Opmerking: De horeca van de Zomer van Antwerpen is met ingang van dit jaar cashless: je betaalt overal met je bankkaart!
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : LOCATIE: Zomerbar aan de Sloepenweg, Antwerpen-Noord. We spreken af aan de rij voor de controle van de tickets aan de NoFit State Circus.
Openbaar vervoer
Tram 7 richting het Eilandje: halte Antwerpen Mas + 15 minuten stappen
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 12 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 8
Schrijf snel over!
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 04/08/19 Stadswandeling Turnhoutse volksverhalen Turnhout OOK NIET-LEDEN! ZO 04/08/19 Stadswandeling Turnhoutse volksverhalen Turnhout OOK NIET-LEDEN!
 ZO 04/08/19 Stadswandeling Turnhoutse volksverhalen Turnhout OOK NIET-LEDEN!Een gids van Turnhout neemt ons mee door Turnhout voor boeiende volksverhalen.

Kom meer te weten over de volksfiguren en histories van Turnhout. Vaak zijn ze het onderwerp van vertellingen die van de ene generatie op de andere werden overgeleverd. De volksmond kleurt de ware gebeurtenissen met schalksheid, ironie, zelfspot en zelfs met drama. Tijdens de wandeling moet je jezelf afvragen wat nog waarheid is en waar de fantasie begint.
Deze leuke, ontspannende wandeling duurt 2 uren.
Nadien drinken we nog iets in de gezellige binnenstad van Turnhout en de hongerigen gaan nadien iets eten.
Afspraakuur : 13u30
Afspraakplaats : aan Fruitkraam Cools aan het Rond Punt van Wommelgem (je kan hier gratis parkeren en tevens eindhalte tram 8) of om 14u45 aan Toerisme & Uit, Grote Markt 44 te 2300 Turnhout waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 7 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met proevertjes Diest ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met proevertjes Diest
 ZA 10/08/19 ‘Vreemdgaan in Diest’, stadswandeling over vreemde culturen met proevertjes DiestOOK NIET-LEDEN!
Een gids van Diest neemt ons mee op wandeling door Diest.
We flirten constant met ‘vreemde’ invloeden: de stad is ontstaan langs een waterweg zodat transport naar ‘vreemde’ plaatsen gemakkelijk was, we genieten van mooie historische gebouwen, ontworpen door buitenlandse architecten, we leefden ettelijke tijden onder ‘vreemde’ overheersing van wie we toch heel wat van opstaken, Diestenaars zwierven uit naar andere contreien om daar hun sporen na te laten... In de moderne tijden houden we van verre reizen om kennis te maken met ‘vreemde’ culturen, onze kinderen studeren in andere steden en via uitwisselingsprogramma’s in het buitenland, we halen lekkere hapjes bij de Turk, Italiaan of Chinees...
Wist je dat in Diest zowat 75 nationaliteiten samenleven? Ook in het verleden was dat zo: we hadden Spaanse overheersing en een Nederlandse prins, de Fransen en Oostenrijkers passeerden, en allen lieten hun sporen na: zowel in de gebouwen, handel, geschiedenis, namen, enz. ... De Diestenaars staken er heel wat van op! Anderzijds lieten ook avontuurlijke Diestenaars zich niet onbetuigd en trokken er op uit: Jan Berchmans, Nicolaas Cleynaerts, Louis Cruls, Mark Macken....
Wie is de grootste groep met een andere nationaliteit in de stad Diest? Waar wonen en leven ze? Van waar komen ze en wat zijn hun banden met Diest...? Dat en nog veel meer komen we te weten tijdens deze unieke wandeling.

De prijs omvat stadsgids en diverse proevertjes.
De wandeling duurt 4 uren.
Afspraakuur : 12u30
Afspraakplaats : aan Fruitkraam Cools aan het Rond Punt van Wommelgem of om 13u45 aan Brasserie De Paardentrap, Kaai 5 3290 Diest (in de buurt van de Grote Markt) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 28 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN! ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN!
 ZO 11/08/19 Chocoladewandeling + proevertjes Brussel OOK NIET-LEDEN!Chocolade proeven, om van te smelten!
"Negen op de tien personen houden van chocolade, de tiende liegt”.
Tijdens deze "proef"-wandeling kom je de boeiende geschiedenis van de chocolade te weten.
De Maya’s teelden als eersten de cacao, Christoffel Columbus vond er maar niets aan, Hernando Cortes bracht de cacaobonen naar Spanje, de eerste praline...
Hoe verloopt het vervaardigingsproces van de vrucht van de cacaoboon tot het maken van de chocolade? Dit en nog veel meer kom je allemaal te weten tijdens deze wandeling.
De prijs omvat stadswandeling met gids gedurende 3 uren en diverse proevertjes.
Nadien drinken en/of eten we nog iets in de gezellige binnenstad.
Afspraakuur : 12u45
Afspraakplaats : Oud Berchem Kerk of om 13u45 op de Grote Markt van Brussel voor het Toeristisch Informatie kantoor (Visit Brussels, rechtervleugel stadhuis) waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 16 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZA 27/07/19
Stadswandeling Ontspoord Groen - Park Spoor Noord Antwerpen NOG 4 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! Bel Pieter 0478 54 54 54!
SFINKS MIXED (gratis!) Boechout
ZOMER VAN ANTWERPEN 15419ft Zandvliet OOK NIET-LEDEN!

ZO 28/07/19
Fietstocht vanuit Vlissingen naar Yerseke (± 103 km)
Koelte wandeling in het Zoniënwoud (17 km)
Fietstocht vanuit Wilrijk, via Bazel en Temse (51km)
Stadswandeling Bergen op Zoom NOG 7 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN! Bel Pieter 0478 54 54 54!
DI 30/07/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Volgend weekend:

VR 02/08/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel

ZA 03/08/19
Fietstocht vanuit Zeebrugge Bad richting Oudenburg (nabij Oostende) (± 75 km)
Stadswandeling Cadixwijk (tussen Stad en Havenhuis) Antwerpen *** NOG 1 PLAATS
ZOMER VAN ANTWERPEN Lexicon NoFit State Circus Antwerpen *** NOG ENKELE PLAATSEN
ZO 04/08/19
Fietstocht vanuit Zeebrugge Bad richting Cadzand en Breskens (± 75 km)
Wandeling: Parels van de Groene Vallei (19km)
Stadswandeling Turnhoutse volksverhalen Turnhout OOK NIET-LEDEN!
Antwerpen zingt

DI 06/08/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info