Dinsdag 23 juli 2019Relaxed weekend Ucimont (Bouillon) van VR 13/09 tot ZO 15/09/19 in zeer luxueuze 4* gîte   
 Relaxed weekend Ucimont (Bouillon) van VR 13/09 tot ZO 15/09/19 in een zeer luxueuze 4* gîte Relaxed weekend Ucimont (Bouillon) van VR 13/09 tot ZO 15/09/19 in een zeer luxueuze 4* gîte
 Relaxed weekend Ucimont (Bouillon) van VR 13/09 tot ZO 15/09/19 in een zeer luxueuze 4* gîteEnkel Oeverleden!
Voor dit relaxed weekend reserveerden we een charmant vakantiehuis met 4 sterren in de nabijheid van Bouillon.
Dit luxueus vakantiehuis met jacuzzi en sauna heeft alles om er een geweldig weekend, voor 27 personen, van te maken in het hartje van de Belgische Ardennen.
Dit vakantiehuis werd in 2006 gerenoveerd en met succes. Het interieur zorgt voor een warm ontvangst en is ideaal om er een relaxed weekend voor Oever van te maken.
Het huis heeft 12 tweepersoonskamers en 1 driepersoonskamer, elk met een privébadkamer. Elke badkamer is uitgerust met een douche, een wastafel, een WC en haardroger. De eigenaar van het huis heeft voor elke kamer een bepaald thema gecreëerd.
Een weekend in de Ardennen in dit vakantiehuis staat in het teken van het samenzijn en gezelligheid.
In de relaxerende sauna en jacuzzi kunnen we samen ontspannen en bij mooi weer kunnen we samen op het mooie terras ontbijten en barbecueën met uitzicht op de prachtige tuin met vijver.
In de mooie open zitkamer genieten we samen na van onze mooie dag.
 Ligging: Ligging:
 Ligging:De gîte ligt in Ucimont.
Als deelgemeente van Bouillon ligt Ucimont diep in de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg. Dit stukje van de Ardennen, in de vallei van de Semois, herbergt nog veel ongerepte natuur. En de prachtige omgeving staat garant voor de mooiste wandelingen, fietstochten en waterpret op de rivier. Bouillon ligt er een kwartiertje vandaan (10 km). Je ontdekt er de geschiedenis en de lokale cultuur die dit stadje herbergt.
De burcht van Bouillon (op 12 km) torent hoog boven de stad uit en verstrekt ons een schat aan informatie over het feodale leven. De versterkingen zijn heel indrukwekkend, net als het panoramisch uitzicht. Tal van evenementen, middeleeuwse feesten en roofvogelshows vinden er plaats.
De burcht van Bouillon is het oudste overblijfsel van de feodaliteit in België.
De oorsprong van de eerste gebouwen dateren van uit de 8ste eeuw. In 988 wordt de burcht voor het eerst vermeld.
De geschiedenis van het kasteel is nauw verbonden met Godfried van Bouillon, de leider van de eerste kruistocht (1096) en verdediger van het Heilig Graf.
Het kasteel was onder militaire bezetting tot 1830.
 Mooie uitstappen in de buurt van Ucimont zijn ook: Mooie uitstappen in de buurt van Ucimont zijn ook:
 Mooie uitstappen in de buurt van Ucimont zijn ook:Le Tombeau du Géant (op 2km): Le Tombeau du Géant of het Graf van de Reus, is een prachtige plek nabij Bouillon. Je hebt een uitzicht op deze eigenaardigheid van de natuur vanop het uitzichtpunt van Botassart. Een van de indrukwekkendste panorama's in België.
Het uitzichtpunt over Frahan en de Semois in Rochehaut (op 9 km)
Het Dierenpark van Bouillon (op 12 km): het dierenpark van Bouillon heeft als doel het contact tussen mens en natuur te bevorderen. Bovendien krijgt iedereen, jong en oud, er de kans om de rijke fauna en flora van de Ardennen te (her)ontdekken. Om deze reden leven de dieren van het park in relatieve vrijheid.
Kajakken op de Semois in de buurt van Bouillon (op 15 km) is de ideale manier om de prachtige Ardennen eens vanuit een ander perspectief te bekijken.
 Hoe ziet het weekend eruit? Hoe ziet het weekend eruit?
 Hoe ziet het weekend eruit?Vrijdag: we verwachten iedereen vanaf 19u. Tussen 19u30 en 20u breken we het ijs met een glaasje bubbels en schuiven we aan tafel voor onze traditionele kaas, wijn, fijne charcuterie en zelfgemaakte slaatjes (krabsla, kip curry).
We maken de afspraken voor zaterdag en genieten samen nog even na.
Zaterdag: samen uitgebreid ontbijten. Na het ontbijt, maken we ons lunchpakket klaar met stokbrood of brood, kaas, charcuterie, eitjes, tomaten, sla,… en heb je de keuze uit een uitstap in de buurt, wandelen met Marianne, fietsen met Danny, kajakken of gewoon genieten en relaxen.
Oever zorgt voor een watertje, een fruitsapje, een versnapering en een stukje fruit.
Na onze activiteit kunnen we fijn relaxen op het terras, in het salon, in de jacuzzi of sauna.
Na ons relaxmomentje is het tijd om samen het groentebuffet te bereiden en na een hartverwarmend aperitiefje, genieten we van een heerlijke BBQ of gourmet.
Na het avondeten, kunnen we nog samen nagenieten van onze mooie dag of wat dacht je van een partijtje tafelvoetbal of een gezelschapsspelletje?
Zondag: na een uitgebreid ontbijt met pistolekes en croissants maken we ons lunchpakket klaar. Oever zorgt voor een watertje, een fruitsapje, een versnapering en een stukje fruit en dan heb je weer vrije keuze van activiteit.
Om 16u sluiten we het weekend af met taart en koffie en keren we ontspannend terug na een aangenaam weekend.
PS: het programma is steeds onder voorbehoud!
 Prijs en reservatie Prijs en reservatie
 Prijs en reservatiePrijs voor twee overnachtingen is € 99.
Alle dranken en maaltijden vanaf vrijdagavond tem zondagnamiddag rekenen we aan kostprijs aan. Dit zal € 55 zijn.
Zondag, net voor je vertrekt, betaal je dit contant aan Pieter.
Belangrijk: het weekend is geen hotelformule. We rekenen erop dat iedereen zijn of haar steentje bijdraagt.
PS: Huisdieren zijn niet toegelaten!
Reservatie: na betaling van € 99 op rekening IBAN BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Ucimont.
Er is plaats voor 27 personen. Aan dit weekend kunnen maximum 4 Oeverkoppels deelnemen, buiten Pieter en Nicole, de organisators.
 Algemene info Algemene info
 Algemene infoSamenkomst deelnemers: alle deelnemers krijgen tijdig een uitnodiging via mail.
Hier wordt afgesproken voor de carpooling en de kamerindeling. Je maakt dan ook kennis met de andere deelnemers! Belangrijk dus dat je aanwezig bent op de samenkomst! Indien je echt niet kan komen, dan verwittig je op voorhand Pieter (0478 54 54 54 / pieter@oever.be) of Nicole (0475 59 56 11 / nicole@oever.be).

Afstand Antwerpen – Ucimont: ± 187 km
Begeleiding: Pieter & Nicole
Begeleiding wandelingen: Marianne
Begeleiding fietstochten: Danny

Bijkomende informatie:
Pieter 0478 54 54 54 of pieter@oever.be
Annulatievoorwaarden van Coconut Travel
Dit weekend is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275 Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54