Donderdag 27 juni 2019Wandelingen en fietstochten week 26   
 ZO 30/06/19 Rivier- en boswandeling in en rond Vorselaar (18 km)  ZO 30/06/19 Rivier- en boswandeling in en rond Vorselaar (18 km)
 ZO 30/06/19 Rivier- en boswandeling in en rond Vorselaar (18 km) We starten onze wandeling in Vorselaar, hartje Kempen. Vorselaar kent nog ontzettend veel groene ruimte. Slechts 15% van het grondgebied is bebouwd, een vierde is bebost en het overgrote deel is bestaand natuur- en landbouwgebied.
Eens de dorpskern buiten volgen we de Aa. Deze rivier vormt de natuurlijke grens tussen Vorselaar en Herentals. In Herentals wandelen we verder door de Bosbergen, een golvend duinlandschap dat in de volksmond 'de Paepekelders' wordt genoemd. Hier passeren we langs het hoogste punt van Herentals, waar al meer dan een halve eeuw de Toeristentoren staat. De constructie telt 112 houten treden die je naar een hoogte van 22 meter voeren. Op het einde van de klim word je beloond met een adembenemend uitzicht op de omgeving.
Let op: in de voormiddag passeren we geen drankgelegenheden. Voorzie voldoende drank bij warm weer. Rond de middag komen we aan in recreatiedomein Netepark waar ook een taverne is.
Na de wandeling kunnen we nog nagenieten op een terrasje...
Afspraakplaats :
Omgeving Brasschaat-Centrum: contacteer Luc
9u30 Wommelgem: Fruitkraam Cools / P&R Wommelgem
10u Vorselaar - sportcentrum 'De Dreef' - Oostakker 1
Aanvangsuur : 10u
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : LucDB - 0499 14 87 73 - lucdebode@hotmail.com.
 ZO 30/06/19 Fietstocht vanuit Stabroek naar Yerseke (NL) (± 81 km)  ZO 30/06/19 Fietstocht vanuit Stabroek naar Yerseke (NL) (± 81 km)
 ZO 30/06/19 Fietstocht vanuit Stabroek naar Yerseke (NL) (± 81 km) Voor de eerste keer dit jaar fietsen we richting Yerseke (NL). Terwijl we een tweede keer zullen vertrekken vanuit Vlissingen, starten we nu vanuit Stabroek. De heenrit verloopt deels langsheen de Westerschelde en de terugrit deels via de Oosterschelde. In Yerseke kunnen we uitgebreid de tijd nemen voor een lekkere maaltijd. Behalve de lange tussenstop in Yerseke zijn er nog 2 kleinere tussenstops voorzien (eigen drank en/of snack). Aangekomen in bistro 'De Neus' genieten we nog na bij een hapje en/of een drankje.
Rijsnelheid: ± 20 km/u (bij rugwind: 20 - 24 km/u ; bij tegenwind: 16 - 18 km/u)
Belangrijke opmerkingen:
1. Bij regenweer gaat deze fietstocht niet door en wordt ze verplaatst naar een latere datum. Maar een klein buitje kunnen we nog wel trotseren. Indien je twijfelt of de fietstocht al dan niet zou doorgaan, kan je Danny een SMS sturen.
2. Gelieve Danny minstens één dag op voorhand te verwittigen van je deelname.
3. In Yerseke gaan we naar een restaurant. Misschien is reservatie wenselijk.
Meebrengen: Een fiets in perfecte staat, drinken en een snack voor onderweg.
Afspraakuur : 10u
Afspraakplaats : Bistro De Neus, Hoogeind 85, 2940 Stabroek
Aanvangsuur : 10u15
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info: DannyS - 0485 32 67 98 - danny.smet6@telenet.be.
 ZO 30/06/19 Wandeling Het Niels broek en het Noordelijk eiland (9,5km)  ZO 30/06/19 Wandeling Het Niels broek en het Noordelijk eiland (9,5km)
 ZO 30/06/19 Wandeling Het Niels broek en het Noordelijk eiland (9,5km) We vertrekken richting Rupel maar na een paar honderd meter slaan we rechts af richting het Broek waar we aan de uitgang van het Broek de overzet nemen naar het Noordelijk eiland van Wintam (waar tevens ook de Wintam sluis gelegen is). We wandelen het eiland helemaal rond, genietend van de tientallen vogelsoorten die er verblijven, om vervolgens de Rupel terug over te steken. Daar houden we een korte stop met drankje om van de omgeving te genieten. Daarna doorkruisen we het avontuurlijkste gedeelte van het Broek. We eindigen weer op de plaats waar we vertrokken zijn. Ter afsluiting: 100 meter daar vandaan is er een ander pleintje waar een aantal drank- en eetgelegenheden gevestigd zijn.
Meebrengen : degelijke wandelschoenen!
Tip:verrekijker meenemen
Als het regent gaat de wandeling niet door!
Afspraakuur : 12u15
Afspraakplaats : Niel, Heideplaats (zeer ruime parking)
Aanvangsuur : 12u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : RudyW - 0476 61 32 34 - rudy.walrand@hotmail.be.
 ZO 30/06/19 Fietstocht van Wildert naar Roosendaal (50km)  ZO 30/06/19 Fietstocht van Wildert naar Roosendaal (50km)
 ZO 30/06/19 Fietstocht van Wildert naar Roosendaal (50km) We fietsen vanaf de molen langs zalige fietspaden over de grens naar Roosendaal. Op de Oude Markt in het centrum houden we een tussenstop op één van de terrasjes. Langs verkeersarme wegen keren we terug naar het vertrekpunt. We sluiten af met een drankje en wie wil kan nog blijven eten in de molen. Gelieve bij aanmelding te verwittigen als je blijft eten zodat we kunnen reserveren.
Er wordt aan een rustig tempo gefietst.
Meebrengen : drankje voor onderweg en zonbescherming.
Afspraakuur : vanaf 13u15
Afspraakplaats : Wildert aan de molen, St Jansstraat Wildert-Essen
Aanvangsuur : 13u30
Bijdrage : Gratis. Meld je, met je lidkaart in de hand, spontaan aan bij de verantwoordelijke voor controle.
Info : GondaW - 0470 37 31 47 - gonda.wouters1@proximus.be.