Zaterdag 22 juni 2019Nieuwsbrief week 25   
 DO 27/06/19 Sinksenfoor- Spoor Oost Antwerpen  DO 27/06/19 Sinksenfoor- Spoor Oost Antwerpen
 DO 27/06/19 Sinksenfoor- Spoor Oost Antwerpen Meer dan 150 attracties zorgen voor een unieke kermissfeer. Klaar om plezier te maken, te gillen en te smullen?
Typisch Sinksenfoor
De geur van wafels, lackmans en hamburgers.
Het gegil bij de spannende attracties.
Kriebels in de buik in het reuzenrad.
Kippenvel in het spookhuis, de slappe lach in het spiegelpaleis.
Magie voor groot en klein.
Naast de gekende attracties en kermiskramen, vind je dit jaar enkele nieuwe attracties.
Top of the world: een draaimolen met hangzitjes die op 60 meter hoogte ronddraaien, en je zo een prachtig zicht op Antwerpen biedt.
Tiki Party: de meest tropische attractie op de foor. Het kleurrijke geheel met grote maskers bestaat uit een roterende schijf met 5 draaiende gondels.
River Rafting: een heuse wildwaterbaan op de Sinksenfoor. Op de snelle glijbanen van de ‘River Rafting’ beleef je een avontuurlijke tocht in een opblaasbootje.
King Kong Bar: King Kong Bar wordt ongetwijfeld “the place to be” op de Sinksenfoor dit jaar! In deze cocktail bar vind je vers gemaakte cocktails en kan je genieten van muziek door verschillende DJ’s.
Bij slecht weer gaat deze activiteit niet door. Twijfel je, bel gerust naar Petra!
Afspraakuur : 18u50
Afspraakplaats : Aan ingang Oost. Deze ligt op de Noordersingel zelf en komt uit centraal op het terrein. Tegenover deze ingang ligt een autoparking.
Aanvangsuur : 19u
Info : Annick F - annickf@oever.be. of : Petra Vergauwen - 0494 85 88 65 - p.vergauwen@telenet.be.
 ZO 07/07/19 Kennismaking Middelheimpark Antwerpen ZO 07/07/19 Kennismaking Middelheimpark Antwerpen
 ZO 07/07/19 Kennismaking Middelheimpark AntwerpenVandaag ontdekken we één van de groene longen van Antwerpen, het Middelheimpark. Onder leiding van een ervaren gids genieten we van een algemene kennismaking met dit park.
Een bijzondere geschiedenis van een al even bijzonder museum. Wie onze geschiedenis wil reconstrueren aan de hand van levendige verhalen, pittige weetjes en soms backstage geheimen komt bij deze wandeling zeker aan zijn trekken. Over vroeger en nu.
In deze rondleiding komen volgende items aan bod: het ontstaan van het museum - de geschiedenis van de vroegere Biënnales - de nieuwe wending in 1993 - de geschiedenis en de aard van de internationale collectie van Rodin tot nu - de jaarlijkse aankoop van (hedendaagse) kunstwerken - de organisatie van tentoonstellingen (voornamelijk hedendaagse kunst: solotentoonstellingen, groepstentoonstellingen, thematentoonstellingen…) - de link met kunst in de openbare ruimte - de problematiek van het behoud en beheer van kunstwerken in een openluchtmuseum - de relatie museum/park.
Nadien is er de mogelijkheid om de tijdelijke tentoonstelling van de Belgische Ria Pacquée en de Cubaanse Ana Mendieta te bewonderen.
Na de kennismaking met het Middelheimpark kunnen we samen iets gaan drinken in een naburige brasserie.
Afspraakuur : 14u45
Afspraakplaats : Onthaal / Museumshop, Middelheimlaan 61, 2020 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 13/07/19 Bootfuif Fuiven op de Schelde vanuit Antwerpen Linkeroever OOK NIET-LEDEN!  ZA 13/07/19 Bootfuif Fuiven op de Schelde vanuit Antwerpen Linkeroever OOK NIET-LEDEN!
 ZA 13/07/19 Bootfuif Fuiven op de Schelde vanuit Antwerpen Linkeroever OOK NIET-LEDEN! Na het grote succes van vorig jaar kiezen we opnieuw voor een superleuke bootfuif op een boot van de Greenstarline!
De zon zien ondergaan op het water is schitterend op de zalige muziek van onze DJ Vince. Uit veiligheidsoverwegingen kunnen slechts 250 feestneuzen mee. We vertrekken opnieuw op Linkeroever. Je kan er vlot parkeren.
Je kan inschepen vanaf 20u. De boot vertrekt stipt om 21u.
Vanaf 1u ligt de boot terug aan wal.
Einde fuif 3u.
Reservatie: verplicht via overschrijving van € 14 (leden) of € 19 (niet-leden) op de rekening van Oever BE07 7310 3573 4266. Vermeld Bootfuif en je lidnummer. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Afspraakuur : 20u
Afspraakplaats : Antwerpen Linkeroever, ter hoogte van Restaurant De Molen, Jachthavenweg 2, 2050 Antwerpen.
Aanvangsuur : 21u
Bijdrage : € 14 (leden) en € 19 (niet-leden)
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 250
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 14/07/19 Rondleiding langs de parels van Berchem  ZO 14/07/19 Rondleiding langs de parels van Berchem
 ZO 14/07/19 Rondleiding langs de parels van Berchem Onze steengoede gids Marc, bekend van de Joodse wandeling en de wandeling doorheen het schipperskwartier, neemt ons op sleeptouw voor alweer een pareltje van een wandeling. Deze wandeling gaat langs Zurenborg en doet daarna een ander deel van Oud Berchem aan. We bezoeken het Nieuwe Groen kwartier. Langs statige herenhuizen en de oudste appartementsgebouwen van Antwerpen gaan we zo richting de stadsbrouwerij. Ook het industrieel erfgoed komt aan bod. De wandeling kan afgesloten worden met een stevige pint in "De Pelgrim" of met een bezoek aan het food center van de Brouwerij De Koninck waar even wordt ingegaan op food pairing. Parcours: Berchem Station - Waterloostraat - Transvaalstraat - Lange Leemstraat - Helenalei - Boomgaardstraat. Onderweg stoppen we bij 't PAKT, in de oude industriële pakhuizen naast ’t Groen Kwartier, in Spéciale Belge taproom. Dit is de gelegenheid om kennis te maken met een reeks bieren van kleine brouwerijen die je nergens anders kunt proeven.

Opgelet: Deze wandeling eindigt aan de stadsbrouwerij De Koninck .
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : in de wachtzaal van het treinstation van Berchem waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 8 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 25/06 Red Joan 3* UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 25/06 Red Joan 3* UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 25/06 Red Joan 3* UGC Antwerpen In 1999 werd bekend dat de zevenentachtigjarige Melita Norwood jarenlang informatie over het ontwikkelen van een atoombom naar de Sovjet-Unie had doorgespeeld. Norwood kwam bekend te staan als de 'Granny Spy' en is volgens sommigen een van de belangrijkste spionnen die de KGB heeft gehad. Red Joan is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jennie Rooney waarin een fictief portret van Melita Norwood wordt geschilderd.
Het uitgangspunt is sterk en spreekt tot de verbeelding.
Aan het begin van de film is de oude Joan Stanley te zien in een nette buitenwijk. Ze snoeit haar rozen in haar voortuin en zet een pot thee. Het rustige leven van de stokoude dame wordt abrupt verstoord als opeens politie voor de deur staat.
Tijdens het verhoor wordt Joan herinnerd aan de tijd dat ze in contact kwam met een socialistische studentenorganisatie eind jaren dertig. De rest van de film wisselt tussen het heden waarin de politie Joan verhoort en het verleden.
In 1999 werd bekend dat de zevenentachtigjarige Melita Norwood jarenlang informatie over het ontwikkelen van een atoombom naar de Sovjet-Unie had doorgespeeld. Norwood kwam bekend te staan als de 'Granny Spy' en is volgens sommigen een van de belangrijkste spionnen die de KGB heeft gehad. Red Joan is gebaseerd op de gelijknamige roman van Jennie Rooney waarin een fictief portret van Melita Norwood wordt geschilderd.
Het uitgangspunt is sterk en spreekt tot de verbeelding, maar de uitwerking is eerder matig.
Regie: Trevor Nunn | Cast: Judi Dench (Joan Stanley), Sophie Cookson (Jonge Joan), Tom Hughes (Leo Galich), Stephen Campbell Moore (Max Davis), Tereza Srbova (Sonya Galich), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar:2018

Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u30
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u45
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenZO 23/06/19
Avontuurlijke natuurwandeling vanuit Anseremme en rotsen rond de Lesse (17 km)
Jan Primusroute vanuit Haacht (± 74 km)
Fietsen vanuit Lier door natuur en langs Nete (± 40km)
Wandeling om en rond Schilde (9 km) NIEUW!!
Stadswandeling Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog Antwerpen *** VOLZET
Etentje in Restaurant De Kaai Antwerpen OOK NIET-LEDEN! *** VOLZET

DI 25/06/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm Red Joan 3* UGC Antwerpen

DO 27/06/19
Sinksenfoor- Spoor Oost Antwerpen

Volgend weekend:

VR 28/06/19
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel

ZO 30/06/19
Fietstocht vanuit Stabroek naar Yerseke (NL) (± 81 km)
Wandeling Het Niels broek en het Noordelijk eiland (9,5km)
DI 02/07/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info