Donderdag 30 mei 2019Nieuwsbrief week 22   
 ZA 08/06/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 08/06/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 08/06/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Mis deze Oeverparty niet! Op 13 juli is er nog een bootfuif maar de volgende Oeverparty in de Ruiterhal is pas op 31 augustus!!!
Gratis glaasje cava voor iedereen die ten laatste om 22u het inkomkaartje betaalt!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans!
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Gemeentepark 10, Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Waag je kans om, via onderstaande link, een vrijkaart te winnen voor deze party!
url Klik hier voor meer info
 VR 07/06/19 Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerpen OOK NIET-LEDEN!  VR 07/06/19 Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
 VR 07/06/19 Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerpen OOK NIET-LEDEN! Nog maar 3 plaatsen! Reserveer snel!
Opperste concentratie, pijnlijke uitschuivers en een spannende ontknoping: de Koningin Elisabethwedstrijd zorgt steeds opnieuw voor spanning bij uitvoerders en luisteraars. De editie voor viool in 2019 vormde zeker geen uitzondering dit jaar. Drie laureaten gaan na afloop van de wedstrijd op tournee door Vlaanderen met het Antwerp Symphony Orchestra onder leiding van Martyn Brabbins. Een uitgelezen kans om deze viooltalenten zonder wedstrijdstress en op het toppunt van hun kunnen aan het werk te zien.

Dirigent Martyn Brabbins
Laureaten 4-5-6 van de Koningin Elisabethwedstrijd voor viool:
Ioana Cristina Goicea
Júlia Pusker
Shannon Lee
De tickets kosten normaal € 48.
We hebben uitstekende plaatsen op het eerste balkon.
Afspraakuur: 19u30
Afspraakplaats : aan de kassa van de Koningin Elisabethlaan, Astridplein 26 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 20u
Reservatie : € 39 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 09/06/19 Planckendael Mechelen KINDVRIENDELIJK!  ZO 09/06/19 Planckendael Mechelen KINDVRIENDELIJK!
 ZO 09/06/19 Planckendael Mechelen KINDVRIENDELIJK! ZOO Planckendael staat garant voor een dagje plezier, avontuur en een heleboel leerrijke ervaringen. Je kan er wandelen door de bomen, op een vlot het water over, ravotten in verschillende speeltuinen of naar de kinderboerderij. In de verschillende continenten ontmoet je er niet alleen nieuwsgierige wasberen, zebra’s en guitige otters, maar ook neushoorns, bonobo’s met fratsen, koala’s, giraffen en nog zoveel andere dieren!
Iedereen zorgt zelf voor een ticket. Je kunt ter plaatse een ticket kopen (€ 28) of online (€ 26,50). Via andere websites worden er ook regelmatig voordelig tickets aangeboden.
Bij regenweer wordt deze activiteit uitgesteld.
Kinderen zijn ook van harte welkom!
Afspraakuur : 10u15
Afspraakplaats : Aan de kassa van Planckendael, Leuvensesteenweg 582, 2812 Mechelen
Aanvangsuur : 10u30
Info : Annick F - annickf@oever.be. of : Petra Vergauwen - 0494 85 88 65 - p.vergauwen@telenet.be.
 MA 10/06/19 Chocolate Nation, The Belgian Chocolate Experience Antwerpen  MA 10/06/19 Chocolate Nation, The Belgian Chocolate Experience Antwerpen
 MA 10/06/19 Chocolate Nation, The Belgian Chocolate Experience Antwerpen Nog 3 plaatsen! Nu ook voor niet-leden. Reserveer snel!
Op Pinkstermaandag gaan we met Oever naar Chocolate Nation!
Chocolate Nation, een waar walhalla voor chocoladeliefhebbers! Een belevingsmuseum waar je letterlijk je vingers af kunt likken.
Wist je dat de allereerste chocoladefabriek van ons land in Antwerpen stond? En dat de Antwerpse haven de grootste opslagplaats ter wereld is van cacao? Dat en veel meer ontdekken we in Chocolate Nation, een gloednieuw belevingsmuseum rond chocolade.
Wie België zegt, denkt meteen aan chocolade. Belgische chocolade is wereldberoemd. Het liefdesverhaal tussen dit kleine landje en de zoete heerlijkheid gaat al generaties lang mee.
In veertien gethematiseerde ruimtes neemt Chocolate Nation je 60 tot 90 minuten lang mee in het verhaal van onze Belgische chocolade. De reis start in de cacaoplantages aan de evenaar en volgt de cacaoboon naar de grootste opslaghaven van cacao ter wereld in Antwerpen. Een reusachtige fantasiemachine toont hoe Belgische chocolade gemaakt wordt en hoe de fluweelzachte smaak ontstaat.
Chocoladetradities, geschiedenis, merken, producten en innovaties die voor de wereldwijde reputatie zorgden, je vindt ze allemaal op jouw reis door het museum. En onderweg kun je naar hartenlust proeven, dat spreekt voor zich…
Inkomtickets aan groepsprijs van € 15 ipv € 16.5 inclusief audiogids en verschillende chocoladecreaties.
Na ons bezoek aan Chocolate Nation, hebben we de mogelijkheid om bij Restaurant Octave, dat deel uitmaakt van Chocolate Nation, een koffietje te gaan drinken met een overheerlijk dessertje dat in hun eigen Bean to Bar atelier wordt gecreëerd. Dit is niet inbegrepen in de prijs. We hebben 20 plaatsen gereserveerd om 15u30.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van Chocolate Nation, Koningin Astridplein 7 2018 Antwerpen waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 15 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit. Niet-leden vermelden ook hun mailadres en Gsm-nummer op hun overschrijving!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 20
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 04/06 Dolor y Gloria (Pedro Almodovar) 5***** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 04/06 Dolor y Gloria (Pedro Almodovar) 5***** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 04/06 Dolor y Gloria (Pedro Almodovar) 5***** UGC Antwerpen Meesterwerk!
Pedro, kom hier dat we je opnieuw aan de borst drukken, oude vriend. Onze liefde voor Almodóvar was de laatste jaren flink bekoeld. ‘Los amantes pasajeros’, ‘La piel que habito’, ‘Los abrazos rotos’: het waren films van een verzadigde cineast die over zijn hoogtepunt heen leek te zijn. Maar zie: in ‘Dolor y gloria’, het portret van een eenzame man, hervindt Pedro de hypnotiserende eenvoud en de dromerige kracht van zijn laatste grote film, het uit 2002 daterende ‘Hable con ella’.
Antonio Banderas, in zijn mooiste rol ooit (ja, dit is het soort cinema waarvoor we het wierookvat wijd mogen openschroeven), speelt Salvador, een regisseur die zó fel worstelt met onder meer rugpijnen, oorsuizingen, clusterhoofdpijn, migraine en depressies dat hij al jaren in een soort zombiemodus leeft. Tot het filmarchief hem vraagt of hij de gerestaureerde versie van zijn 32 jaar oude classic ‘Sabor’ aan het publiek wil komen voorstellen. Die uitnodiging zet een merkwaardige keten van gebeurtenissen in gang: hij ziet oude vrienden en vijanden terug, doet iets gedurfds met een buisje en denkt in een reeks flashbacks terug aan zijn kindertijd, toen hij met zijn mama (Penélope Cruz) in een witgekalkte grot ging wonen vanwaaruit je de hemel kon zien.
Zoals het oude moedertje op een bepaald moment rozenkransen zit te ontwarren, zo pluist Almodóvar in het autobiografisch getinte en magnifiek gefilmde ‘Dolor y gloria’ – in zekere zin zijn versie van Fellini’s ‘8½’ – voor ons zijn herinneringen en zijn obsessies uit: zijn passie voor de cinema, de liefde voor zijn moeder, zijn voorliefde voor knapenlijven. Sommige dialogen behoren tot de mooiste die hij ooit heeft geschreven: ‘Een goed acteur is niet hij die huilt, maar hij die zijn tranen bedwingt,’ horen we Banderas zeggen. Die mooie woorden zeggen ook iets over de melancholische gemoedstoestand waarin Almodóvar zich ongetwijfeld bevond toen hij het scenario schreef: hij laat gretig zien wat een artiest lijden kan, maar bezondigt zich daarbij nooit aan overdreven melodrama. Dit is het soort cinema dat je alleen maar kunt maken als je een zekere leeftijd hebt bereikt, en wanneer de verloren gewaande taferelen uit je kindertijd met een nooit eerder geziene scherpte plots in je herinnering terugkeren – in het geval van Almodóvar het beeld van zijn moeder die zingend de was doet in de rivier.
Ach, natuurlijk valt er kritiek uit te oefenen op ‘Dolor y gloria’. Zo zou je kunnen stellen dat Pedro Almodóvar zijn vinger niet langer aan de pols van de tijd houdt, zoals in zijn uitzinnige komedies uit de jaren 80, en dat hij zich heeft teruggetrokken in zijn eigen herinneringsbubbel. Maar wat voor een prachtige bubbel is het om in te vertoeven. En weet u, hij houdt in zijn nieuwe film zijn vinger misschien niet aan de pols van de tijd, maar wél – voel de zachte, strelende aanraking van zijn magische handen – op uw eigen hartstreek. Overigens houdt Banderas zich in deze film waaruit je de hemel kunt zien, niet aan zijn eigen huilregel. Wij ook niet.
Humo 14 mei 19
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 20u
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 31/05/19
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
ZO 02/06/19
35 ste Fotosalon in Openlucht van DAFORA
Wandeling 'De witte steen van Gobertingen' (21km)
Fietstocht: open tuinendag Velt (± 45 km)
Bloemenhofwandeling te Vremde (9 km)
DI 04/06/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm Dolor y Gloria (Pedro Almodovar) 5***** UGC Antwerpen

DO 06/06/19
Begijn le Bleu Toch bedankt! Antwerpen *** VOLZET
Theater EWT Stepping Out Deurne *** VOLZET

Volgend weekend:
VR 07/06/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Laureatenconcert Koningin Elisabethwedstrijd Antwerpen OOK NIET-LEDEN! NOG 3 PLAATSEN!

ZA 08/06/19
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!

Fietstocht vanuit Temse naar Emmadorp (NL) (± 74 km)
Heidewandeling (±12km)

ZO 09/06/19
Planckendael Mechelen KINDVRIENDELIJK!
Avontuurlijke natuurwandeling Bévercé (20 km)
Rustige fietstocht rond Woensdrecht(50km)
Gansendonckroute: fietsen vanuit Ranst (± 57 km)
MA 10/06/19
Fietstocht vanuit Tielrode richting Duffel en Lint (70 à 75 km)
Chocolate Nation, The Belgian Chocolate Experience Antwerpen NOG 3 PLAATSEN! OOK NIET-LEDEN!
url Klik hier voor meer info