Vrijdag 24 mei 2019Wandelvakantie Fügen (Zillertal), Oostenrijk olv Marianne en Marc van ZA 06/07 tot ZA 13/07/2019   
 Wandelvakantie Fügen (Zillertal), Oostenrijk olv Marianne en Marc van ZA 06/07 tot ZA 13/07/2019 Wandelvakantie Fügen (Zillertal), Oostenrijk olv Marianne en Marc van ZA 06/07 tot ZA 13/07/2019
 Wandelvakantie Fügen (Zillertal), Oostenrijk olv Marianne en Marc van ZA 06/07 tot ZA 13/07/2019NOG 1 PLAATS VOOR EEN MAN IN EEN 2-PERSOONSKAMER! JE BENT WELKOM OP DE SAMENKOMST VANAVOND IN MORTSEL!
ENKEL OEVERLEDEN!
Zillertal en Fügen
Het dorp Fügen ligt in Zuid-Tirol op een hoogte van 545 meter. Het dorp wordt aanzien als de belangrijkste plaats in het eerste deel van het Zillertal.

Hochzillertal-Hochfügen
Hochfügen kun je beschouwen als het hoger gelegen broertje van Fügen. Het ligt ongeveer 900 meter hoger dan Fügen.
Het Hochzillertal-Hochfügen in Zuid-Tirol staat bekend om zijn spectaculaire vergezichten. Niet gek, met bergen die tot wel 2236 meter hoogte reiken. De bekendste berg hier is de Spieljoch; in de winter een bekend skigebied met sneeuwzekere pistes, terwijl in de zomermaanden de groene alpenweiden hier voor een fraai decor zorgen. De top van de Spieljoch, gelegen op 1.865 meter hoogte, is tijdens de zomervakantie in het Hochzillertal-Hochfügen te bereiken met de Spieljochbahn, een kabelbaan die vlak bij het hotel in Fügen begint. Vanop de top heb je indrukwekkende uitzichten op de omliggende bergwereld!

Wandelen
Fügenberg is een wandelparadijs, net boven Fügen, en met enorm veel, en vooral mooie mogelijkheden om te wandelen. Een wandeltocht over de alpenweiden kan leiden tot de meest betoverende kiekjes en is een heerlijk rustgevende ervaring. De indrukwekkende wandelroutes hebben verschillende moeilijkheidsgraden, zowel voor de ontspannen als de sportieve wandelaars.
Door de hoge ligging, ben je snel in de bergen, en kun je volop genieten van al het moois dat het Zillertal te bieden heeft.
Mountainbike
Steeds meer mountainbikers weten het Zillertal te vinden, en vooral rond Fügenberg, wordt genoten op de prachtige mountainbikeroutes en trails.

Bereikbaarheid
- Op ± 920 km vanuit Antwerpen. Vanaf de snelweg ben je nog 9km onderweg naar je bestemming.
- Te bereiken via Kufstein. De weg tussen München en de grensovergang bij Kufstein kan in vakanties en weekenden zeer druk zijn.
Vergeet geen vignet te kopen, want voor elke meter Oostenrijkse snelweg heb je een vignet nodig.
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:Met Oever verblijven we in 4**** Hotel Kohlerhof in Fügen in het Zillertal.
Hotel Kohlerhof is een echt vierjaargetijden-vakantieparadijs! In de zomer kun je er heerlijk wandelen en mountainbiken. Het natuurschoon, de frisse berglucht en de gastvrije bevolking zorgen ervoor dat je je er snel thuis voelt.
Hotel Kohlerhof bestaat uit een hoofd- en een bijgebouw die met elkaar verbonden zijn en ligt direct aan de Spieljoch-berglift en op ± 1km van het centrum van Fügen.
Alle kamers zijn licht en ruim ingericht en hebben een zitje en een fijne badkamer.
Behalve de goede ligging staat ook de keuken van het hotel goed bekend.
’s Ochtends begin je de dag al goed met een uitgebreid ontbijtbuffet zodat je vol energie kan gaan wandelen. In het stijlvol ingerichte restaurant wordt iedere avond een veelzijdig 4-gangendiner geserveerd.

Voor een drankje kun je terecht in de bar, de 'Stube' of op het gezellige zonneterras.
 Een van de pluspunten van Hotel Kohlerhof is het grote wellnesscentrum, met een oppervlakte van wel 2800 m², waar je na de wandeling je batterij weer oplaadt in het saunalandschap en de whirlpool en de vermoeide spieren verwent met een massagedouche en de warmtebanken. Het mooie overdekte zwemparadijs, is het grootste binnenbad van het hele Zillertal en biedt je een spectaculair uitzicht op de bergen. Het verwarmde binnenbad is de hele dag geopend. Aan de Tropic Bar van het wellnesscentrum kun je genieten van de lekkerste tropische drankjes en cocktails om de dag goed mee af te sluiten!
Er is tevens een buitenzwembad en een ligweide aanwezig.
Het hotel krijgt een score van 8,5!
Kamers:
• Oppervlakte: 25m²
• 1 x eenpersoons bedbank
• tweepersoonsbed
• Balkon
• Televisie
• Radio
• Telefoon
• Badkamer met: bad of douche, toilet, föhn
• Kluisje op de kamer: gratis
• Wi-fi op de kamer: gratis
Er is een parking en een afsluitbare fietsenstalling aanwezig.

Verplichte bijkomende kosten ter plaatse:
• Toeristenbelasing: de lokale overheid heft een toeristenbelasting. Deze dien je ter plaatse te betalen.
 Prijs: Prijs:
 Prijs:€ 599 per persoon voor een verblijf van 7 nachten in volpension in een tweepersoonskamer.
We hebben 12 tweepersoonskamers en 6 singlekamers gereserveerd (maximum 30 personen!).
Aan deze wandelvakantie mogen maximum 4 Oeverkoppels deelnemen!

Inbegrepen:
Verblijf van 7 nachten in 4**** Hotel Kohlerhof, in 2-persoonskamer of singlekamer op basis van volpension
Wandelingen uitgewerkt en begeleid door Marianne en Marc D.

Niet inbegrepen:
• Verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)
• Verplaatsing per auto via carpooling
• Gebruik liften
• Annulatieverzekering
• Persoonlijke uitgaven
• Alle dranken
 Reservatie: Reservatie:
 Reservatie:Wil je erbij zijn? Stort dan zo snel mogelijk € 599 op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer en Wandelvakantie Fügen Oostenrijk.
 Info Info
 InfoBijkomende informatie:
Oever 0478 54 54 54 pieter@oever.be en
Marianne : marianne.schepens@telenet.be of 0495 88 55 40
Samenkomst deelnemers: VRIJDAG 24/05 om 20u in Sportcentrum TC Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel
Op deze samenkomst maak je kennis met je reisgenoten, wordt de carpooling en de kamerindeling geregeld. Heel belangrijk dus dat je aanwezig bent! Laat vooraf iets weten aan Marianne als je echt niet aanwezig kunt zijn.
Begeleiding wandelingen: Marianne en Marc D.

Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54