Donderdag 18 april 2019Nieuwsbrief week 16   
 ZA 20/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!  ZA 20/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!
 ZA 20/04/19 Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN! Gratis glaasje cava voor iedereen die ten laatste om 22u het inkomkaartje betaalt!
Oevers Party Time staat garant voor een avond ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Hans!
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance.
Mis dit niet en beleef het zelf!
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (WC inbegrepen!)
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven.
Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren : 21u
Einde : 4u
Afspraakplaats : Ruiterhal, Gemeentepark 10, Brasschaat.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
url Klik hier voor meer info
 ZO 28/04/19 Brunch en wandeling Oude Landen Ekeren  ZO 28/04/19 Brunch en wandeling Oude Landen Ekeren
 ZO 28/04/19 Brunch en wandeling Oude Landen Ekeren Jongerenactiviteit : Deze activiteit wordt georganiseerd door Jongeren Oever.
We organiseren een lekkere brunch met aansluitend een ontspannen wandeling met een gids van Natuurpunt.
Wees er snel bij want er zijn maar 20 plaatsen beschikbaar! De inschrijvingen worden afgesloten op maandag 22 april.
Alle Oeverleden zijn welkom!
Food: De brunch is in buffetvorm en bevat koude en warme lekkernijen, brood, pistolets en koffiekoekjes. In de prijs is er 1 glas cava of versgeperst fruitsap inbegrepen + koffie of thee (à volonté). Andere dranken zijn apart te vergoeden.
Wandeling: Deze start vanaf het districtshuis Kasteel Veltwijck en loopt door het natuurgebied de Oude Landen. Het traject is ongeveer 4,5km lang. Afhankelijk van het weer van de voorafgaande dagen, zijn sommige delen heel erg nat (!) en modderig. Laarzen zijn zeker aangewezen. We arriveren na ± 2u opnieuw aan het districtshuis.
Prijs: € 23 voor de brunch en de gids van Natuurpunt.
Afspraakuur : 9u20
Afspraakplaats : Grand-Café Het District – Veltwijcklaan 48 – 2180 Ekeren - www.hetdistrict.be
Op de Veltwijcklaan is er voldoende parkeergelegenheid + aan het districtshuis 50m verderop is er ook nog parking.
Aanvangsuur : 9u30
Reservatie : € 23 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Annick F - annickf@oever.be.
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DI 30/04/19 Vleermuizen spotten Kapellen  DI 30/04/19 Vleermuizen spotten Kapellen
 DI 30/04/19 Vleermuizen spotten Kapellen Het Ertbrandbos dat het Fort van Ertbrand herbergt, is een natuurgebied van 90 ha in een uithoek van Kapellen. Het gebied vormt de ecologische verbinding tussen de bosgebieden van Brasschaat, Kapellen en het Grenspark Kalmthoutse Heide. Het bos is niet enkel belangrijk voor het behoud van planten en dieren in onze verstedelijkte omgeving maar vervult eveneens een onmisbare rol als wandel- en natuurbelevingsgebied.
Onder leiding van een gids van Natuurpunt hopen we nog vleermuizen aan te treffen. Stevig schoeisel of laarzen en een zaklamp zijn aan te raden, honden zijn niet toegelaten. Na het bezoek aan het fort kunnen we vanaf 21u nog even de watervleermuizen boven de gracht zien en horen.
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : aan de ingang van Domein Ertbrand, S-bocht, Oude Galgenstraat 2950 Kapellen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 5 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 25
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZA 04/05/19 Thomas Smith De Jaren van Verstand Antwerpen  ZA 04/05/19 Thomas Smith De Jaren van Verstand Antwerpen
 ZA 04/05/19 Thomas Smith De Jaren van Verstand Antwerpen NOG MAAR 5 PLAATSEN! RESERVEER SNEL!
Thomas’ eerdere shows werden allemaal met vier- en zelfs vijf sterren recensies beoordeeld in de Vlaamse kranten. En niet verwonderlijk: het improvisatievermogen van Thomas kent geen grenzen. Zowel comedians als critici zijn het erover eens: Thomas kent zijn gelijke niet in het Nederlandse en Vlaamse circuit.
De Jaren Van Verstand hoe bereik je die, en heb je daar je verstand wel voor nodig?
Net als artikels in een roddelblad flitsen onze gedachten aan hoge snelheid voorbij, maar welke zou je best niet lezen en lees je daarom net wel?
Zullen we ooit met zijn allen de jaren van verstand kunnen bereiken of zullen onze hersenen, soms vriend, soms vijand, soms een totale onbekende, ons altijd in de weg staan?
Wie Thomas kent, mag een nog vrijere, rijpere, eerlijkere en vooral grappigere Thomas verwachten. Wie hem niet kent kan alleen maar die schade inhalen door nu wél te komen kijken.
De Jaren Van Verstand, zonder twijfel zijn meest recente show tot nu toe!
In de pers: 'Opnieuw vindt Thomas Smith het perfecte evenwicht tussen inhoud, banaliteiten, interactie en improvisatie. Hij legt de lat hoog voor het nieuwe comedyjaar.' ★★★★★ Karel Michiels, De Standaard
PS: voor Oever hebben we 10 mooie centrale plaatsen op rij C van het balkon!
Afspraakuur : 19u45
Afspraakplaats : in de foyer van Arenberg Arenbergstraat 28 te 2000 Antwerpen
Aanvangsuur : 20u15
Reservatie : € 16,50 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 10
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 23/04/19 Pájaros de Verano (Ciro Guerra) 4**** UGC Antwerpen  Dinsdagavondfilm 23/04/19 Pájaros de Verano (Ciro Guerra) 4**** UGC Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 23/04/19 Pájaros de Verano (Ciro Guerra) 4**** UGC Antwerpen Alles is vergankelijk. Macht, rijkdom, reputatie, eer, tradities, gebruiken, cultuur, familiebanden, vriendschap en het leven zelf. Zeker als er drugs en drugshandel bij komen kijken. In de fascinerende film van Ciro Guerra botsen eeuwenoude volkstradities met de opkomst van de drugshandel in Colombia op gewelddadige wijze.
Eerst was er de wind, toen was er de slang, en nu zijn er vogels. Tien jaar geleden brak de Colombiaanse regisseur Ciro Guerra door met Los Viajes del Viento, en zes jaar later gooide Guerra minstens even hoge ogen met El Abrazo de la Serpiente, met een hoofdrol voor de Belg Jan Bijvoet. De bijzondere films lieten hun licht schijnen op zeer specifieke, boeiende onderdelen van de cultuur, geschiedenis en cultuur van Colombia. Hetzelfde geldt voor Guerra's nieuwste film Pájaros de Verano, die hij samen met zijn vaste producente Cristina Gallego regisseerde.
De familie van matriarch Ursula dacht dat zij roofvogels waren, eeuwige symbolische heersers over hun domein en altijd aan de top van de voedselketen. Maar ze blijken zomervogels te zijn, die uit het broedgebied vertrekken zodra de omstandigheden veranderen en de situatie onhoudbaar wordt. De familie is één van de machtigste families van het Wayuu-volk, een inheems Amerikaans volk dat op de grens van Venezuela en Colombia leeft. In de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw bevinden ze zich op de grens van een traditionele levensstijl en het moderne, nietsontziende kapitalisme in de vorm van internationale drugshandel.
Dat lijkt nog ver weg als Rapayet zijn oog laat vallen op de mooie Zaida, een tienermeisje dat volgens een eeuwenoud ritueel net vrouw is geworden. Hij wil met haar trouwen, maar dat ziet haar familie, onder leiding van Ursula, niet zo zitten. Om dat te voorkomen, eisen ze naar oud gebruik een enorme bruidsschat die hij toch nooit zal kunnen ophoesten. Maar dan komt Rapayet erachter dat er Amerikanen zijn die veel geld betalen voor marihuana, en kan hij trouwen met Zaida. Het is het begin van de internationale drugshandel in Colombia, dat in de decennia daarna zou culmineren in het tijdperk van Pablo Escobar.
Dit is niet het zoveelste maffiaverhaal over die handel, dit is geen doorsnee prequel op de televisieserie Narcos. Guerra en Gallego benaderen het overbekende genre vanuit een originele invalshoek, door heel zorgvuldig de drugshandel en de daarbij onvermijdelijke snelle rijkdom en bloedvergieten te plaatsen binnen de context van het traditionele leven van de Waayu. Hun bestaan wordt aan de ene kant veranderd door de komst van auto's en villa's, maar lijkt aan de andere kant juist hand in hand te gaan met de drugshandel en deze juist bloederiger en intenser te maken. De diepgewortelde eergevoelens leiden bijvoorbeeld tot de onnodige moord van zakenpartners en drijven een conflict op de spits, dat vredig opgelost had kunnen worden. De gevolgen van vasthouden of breken met de eeuwenoude tradities zijn moeilijk te overzien.
Na het opmerkelijke zwart-wit van El Abrazo de la Serpiente barst het eveneens door David Gallego geschoten Pájaros de Verano van de kleuren, die de intensiteit van de veranderingen in het leven van de Waayu en dat van Ursula, Rapayet en Zaida reflecteren. Vooral de kleur rood, van het gewaad van Zaida in de openingsscène tot het ruim vloeiende bloed later, valt daarbij op. Zo is Pájaros de Verano visueel weer anders dan de vorige films van Guerra, maar niet minder bijzonder. De stilistische precisie past bij de unieke aanpak van het misdaadgenre en maakt Pájaros de Verano extra fascinerend.
Regie: Ciro Guerra & Cristina Gallego | Cast: Carmiña Martínez (Úrsula), José Acosta (Rapayet), Natalia Reyes (Zaida), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2018
Wegwijzer: Door het feit dat UGC gelegen is aan de Van Ertbornstraat 17, een zijstraat van De Keyserlei, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Met je filmticket kan je ook goedkoper parkeren in de ondergrondse, bewaakte parking De Keyser aan de Van Ertbornstraat (net naast de inkom van de UGC)! Valideer je parkingticket op de verdieping.
Achteraf gaan we samen nog iets drinken. Als je auto in de parking staat, dan kun je hem beter verzetten vooraleer iets mee te gaan drinken.
Afspraakuur : 19u10
Afspraakplaats : UGC, Van Ertbornstraat 17, Antwerpen. Rechts van de kassa's!
Aanvangsuur : 19u30
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be. of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 19/04/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Samenkomst Zonvakantie Kreta in Mortsel

ZA 20/04/19
Oevers Party Time in de Ruiterhal, Brasschaat OOK NIET-LEDEN!


ZO 21/04/19
Bloesemfietstocht door Zuid-Beveland (± 45 km)
Joodse Wandeling Antwerpen *** VOLZET
MA 22/04/19
2 wandelingen op Paasmaandag in de Voerstreek (8km en 13km)
Een genietbare fietstocht naar Hombeek en Humbeek (± 59 km)
Zoo achter de schermen op Paasmaandag Antwerpen *** VOLZET
DI 23/04/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Pájaros de Verano (Ciro Guerra) 4**** UGC Antwerpen
DO 25/04/19
Bang van Dendoncker - Jens Dendoncker Brasschaat *** VOLZET
Kunst in de Cinema – Rembrandt Antwerpen

Volgend weekend:
VR 26/04/19
Badminton Mortsel
Genietersweekend Gulpen met verblijf in 4* Saillant Hotel Gulpenerland ENKEL OEVERLEDEN! *** VOLZET
Oevercafé Mortsel
Singlesong avond Aartselaar
ZO 28/04/19
Brunch en wandeling Oude Landen Ekeren

Wandeling 'Ronde van Hoegaarden' (19km)
url Klik hier voor meer info