Vrijdag 15 februari 2019Nieuwsbrief week 7   
 ZA 16/02/19 Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN!  ZA 16/02/19 Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN!
 ZA 16/02/19 Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN! BIJKOMENDE OEVERPARTY in een unieke locatie: Le Cirq in Hoogstraten!
Le CirQ was oorspronkelijk een oude cinemazaal die deel uitmaakte van de ROMA-bioscopen. Een aantal jaren geleden werd deze compleet gerestaureerd tot een theaterzaal met verschillende mogelijkheden.
Af en toe worden er in Le CirQ publiekelijke clubfeestjes gegeven en Le CirQ wordt dan omgetoverd in een chique discotheek.
Kom in deze unieke locatie ongedwongen dansen en feesten op de grootste hits van vroeger en nu, geheel in zijn eigen stijl aan elkaar gemixt door DJ Jan V, de resident DJ van Le CirQ en ook regelmatig de gast DJ op de Oeverfuiven in de Ruiterhal.
Sfeervolle verlichting, leuke mensen, dranken aan democratische prijzen en de gevarieerde muziekmix zorgen telkens weer voor een geweldige ambiance op de Oeverparty's
Toegang vanaf 25 jaar.
Leden Oever € 6 – Niet-leden € 11 (toilet inbegrepen!)
Onder de aanwezige leden en niet-leden verloten wij bij de inkom 20 vrijkaarten voor één van de volgende fuiven. Alle party's van Oever zijn ROOKVRIJ!
Deuren: 21u Einde: 4u
Afspraakplaats: Le CirQ, Gravin Elisabethlaan 1, 2320 Hoogstraten.
Het centrum van Hoogstraten ligt niet ver van de autostrade E19 Antwerpen-Breda.
Info: Pieter 0478 54 54 54 pieter@oever.be
 ZO 17/02/19 Afternoon tea in Hilton bij Brasserie Flo Antwerpen OOK NIET-LEDEN! ZO 17/02/19 Afternoon tea in Hilton bij Brasserie Flo Antwerpen OOK NIET-LEDEN!
 ZO 17/02/19 Afternoon tea in Hilton bij Brasserie Flo Antwerpen OOK NIET-LEDEN!Je kent het wel, rond 16u begint de maag voorzichtig de grollen en het avondmaal is nog lang niet in zicht. Je bent niet de enige. Ook de 19de eeuwse Anna, de 7de hertogin van Bedford, voelde in de late namiddag een hongertje opkomen. Omdat wachten tot het avondmaal niet haalbaar was, bereidde haar personeel een lichte maaltijd vergezeld van een aantal theesoorten. Een uitgebreid vieruurtje dat kortweg 'tea' genoemd werd. Anna bleek een ware trendsetter en al gauw zaten steeds meer landgenoten om 16u aan de thee. Een traditie die ook vandaag nog bestaat. Afternoon tea is dus een combinatie van een kopje thee of koffie met een selectie kleine gerechtjes waaronder 'cucumber sandwiches', broodjes met zalm, scones, koekjes en plaatselijke delicatessen.
Samen gaan we genieten van de speciale High Tea in Brasserie Flo van het Hilton Antwerp hotel aan de Groenplaats.
De High Tea omvat een glaasje cava, een glaasje fruitsap, een koffie of thee, sandwiches, scones en zoete versnaperingen.
Laat de kans niet liggen om op een, misschien regenachtige, zondagnamiddag samen te genieten van al dat lekkers! Tot dan!
Afspraakuur : 15u
Afspraakplaats : Groenplaats 32, Antwerpen waar Pieter en Nicole alle deelnemers verwelkomen!
Aanvangsuur : 15u
Reservatie : bel uiterlijk zaterdag 16/02 ten laatste om16u naar Nicole 0475 59 56 11 en betaal € 21,50 ter plaatse!
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 16
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 DO 21/02/19 Etentje Ciro’s Antwerpen  DO 21/02/19 Etentje Ciro’s Antwerpen
 DO 21/02/19 Etentje Ciro’s Antwerpen Ciro’s is sinds generaties een begrip in Antwerpen. Ex Rode Duivel Albert De Herdt nam in 1962 Café Ciro’s over en herdoopte het tot Restaurant Ciro’s en serveerde sindsdien een eerlijke “Burgerkeuken” zonder franjes, in het meest Antwerpse restaurant van Antwerpen. In 2008 ging hij van een welverdiende rust genieten, hierop kwam het restaurant in moeilijk vaarwater, maar is sinds eind 2009 terug present in volle forme en op volle kracht. Als een der enige echte Antwerpse Brasseries van die tijd zette hij de toon met klassiekers als Steak Ciro’s, Toast Antonio en niet te vergeten de Café Glacé in de zilveren Coupe.
Dit restaurant is bekend om het lekkere vlees.
We genieten van het volgende twee gangenmenu.

Hoofdgerecht:
Steak CIRO’S
- Een klassieker sinds 1960 vergezeld met aardappelen naar keuze: Verse Frieten, Gebakken patatjes, Puree, Gekookte Aardappelen

Dessert:
Café Glacé of Dame Blanche
met Huisgemaakte “Callebaut” chocoladesaus
Alle dranken zijn voor eigen rekening.
Gelieve op de overschrijving de dessertkeuze te vermelden (Café Glacé of Dame Blanche).
Afspraakuur : 18u45
Afspraakplaats : Amerikalei 6 2000 Antwerpen waar Pieter en Nicole iedereen verwelkomen.
Aanvangsuur : 19u
Reservatie : € 32 overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266.
Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter - 0478 54 54 54 - pieter@oever.be.
Max. personen : 16
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 ZO 03/03/19 Tentoonstelling INCA Dress Code Brussel  ZO 03/03/19 Tentoonstelling INCA Dress Code Brussel
 ZO 03/03/19 Tentoonstelling INCA Dress Code Brussel Pracht en praal uit de Andes
De Amerikaanse collecties van het Museum Kunst & Geschiedenis worden beschouwd als de mooiste en rijkste binnen Europa. De meeste mensen kennen de verschillende culturen van de Andes (Peru, Bolivië en Chili) meestal dankzij hun keramiek, smeedkunst en mummies. Over hoe deze volken leefden of gekleed gingen, is bij het brede publiek vaak minder geweten. Textiel bezat een bijzondere status omdat het gezien werd als een zeer waardevol product: de Inca’s gebruikten het niet enkel om zich te kleden, maar ook als symbool van macht en identiteit, als offerande of als ruilmiddel.
De tentoonstelling geeft de bezoeker de kans om de verfijning en beheersing van de weefkunst te bewonderen, naast de kleurenpracht van textiel en pluimen, evenals schitterende sieraden in goud, zilver en schelp. Het is een uitgelezen kans om de weefkunst, de complexiteit van de motieven en de uiteenlopende en tot vandaag stralende kleuren van de stoffen en veren te ontdekken en te bewonderen. Terwijl je hun garderobe ontdekt (schoenen, kleren, hoofddeksels en juwelen) leer je ook de mensen zelf kennen in hun dagelijkse leven. Bewonder de unieke stukken van uitzonderlijke kwaliteit en met een ongeziene kleurenpracht, naast ongeziene voorbeelden van edelsmeedkunst.
Dit alles wordt gepresenteerd in een op maat gemaakt scenografie, met architectuur uit de Andes, katoenvelden en graven. Voor de kleinsten zijn er een parcours op maat en educatieve animaties voorzien.
Ongeveer 200 voorwerpen uit de eigen museumcollectie, uit het Linden Museum van Stuttgart, het MAS in Antwerpen en uit Belgische privéverzamelingen worden tentoongesteld rond een thema dat nog nooit eerder behandeld werd.
Een expositie voor het brede publiek die je niet onberoerd zal laten!
De rondleiding met gids duurt ongeveer 90 minuten.
De prijs van € 8 omvat enkel de gids. Je kan best een museumpas aanschaffen voor 50 euro. In dit museum is de toegang dan gratis. Zonder museumpas is de inkom 15 euro die je ter plaatse aan de inkom betaalt.
Afspraakuur : 13u45
Afspraakplaats : aan de kassa van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis - Jubelpark 10 1000 Brussel waar Pieter & Nicole iedereen verwelkomen.
Indien je vanuit Oud Berchem Kerk wenst te carpoolen als chauffeur of als passagier, graag een mailtje naar nicole@oever.be uiterlijk op donderdag 28/02!
Aanvangsuur : 14u
Reservatie : € 8 voor de gids overschrijven op Oeverrekening KBC BE07 7310 3573 4266. Vermeld lidnummer, datum en activiteit.
Info : Pieter & Nicole - 0478 54 54 54 - 0475 59 56 11 - pieter@oever.be.
Max. personen : 15
Annulatie : Annulatievoorwaarden voor ééndagsactiviteiten
 Dinsdagavondfilm 19/02 Werk ohne autor (Florian Henckel von Donnersmarck) CARTOON'S Antwerpen Dinsdagavondfilm 19/02 Werk ohne autor (Florian Henckel von Donnersmarck) CARTOON'S Antwerpen
 Dinsdagavondfilm 19/02 Werk ohne autor (Florian Henckel von Donnersmarck) CARTOON'S AntwerpenIn 'Werk ohne Autor', geïnspireerd door het leven van kunstschilder Gerhard Richter, staan drie periodes uit de Duitse geschiedenis centraal.
Wanneer de jonge kunstenaar Kurt Barnert de studente Ellie ontmoet, is hij ervan overtuigd dat hij de liefde van zijn leven gevonden heeft.
Om de verstikkende Oost-Duitse mentaliteit en Ellies tirannieke vader Carl te ontvluchten, ontsnappen Kurt en Ellie naar het Westen.
Maar Kurt wordt achtervolgd door de pijnlijke herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren. Bovendien blijken hij en Carl verbonden
door gebeurtenissen uit het verleden. De dubieuze rol die Carl tijdens de Tweede Wereld Oorlog speelde, achtervolgt hem als een schaduw.
Kurt begint schilderijen te maken over zijn eigen lot en de trauma's van een hele generatie. Wanneer Kurt zichzelf en de ware kunst ontdekt,
heeft dit ook zware implicaties voor Carl.
Liefde, haat, familie, macht, kunst, geschiedenis en politiek: alles komt samen in 'Werk ohne Autor'.
Van Florian Henckel von Donnersmarck
Cast Sebastian Koch, Tom Schilling, Paula Beer
Afspraakuur : 19u40
Afspraakplaats : aan de kassa van Cartoon's, Kaasstraat 4-6 Antwerpen.
Wegwijzer : door het feit dat de Cartoon’s gelegen is aan de Kaasstraat nabij het Stadhuis en de Grote Markt, is het zeer vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (trein, tram, bus). Je kan parkeren langs de kaaien.
Aanvangsuur : 20u
Info : Paula W - 0496 60 49 51 - film@oever.be.
of : Luc F - 0484 98 38 37 - lucferny@gmail.com.
 Overzicht activiteiten Overzicht activiteiten
 Overzicht activiteitenVR 15/02/19
Badminton Mortsel
Praatcafé Mortsel
Concert met het Antwerp Symphony Orchestra ‘Action Painting’ ‘Go West, Young Man’ Antwerpen

ZA 16/02/19
Acht zaligheden route vanuit Zoersel (± 53 km)
Oevers Party Time in Le CirQ, Hoogstraten OOK NIET-LEDEN!

ZO 17/02/19
Wandeling en/of korte fietstocht vanuit Bornem
Boswandeling langs de Rode Laak vanuit Varendonk (17 km)
Zondagwandeling naar de Mickerf in Brasschaat (8 km)
Afternoon tea in Hilton bij Brasserie Flo Antwerpen OOK NIET-LEDEN!

MA 18/02/19
Bowlen - Bowling stones Antwerpen

DI 19/02/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
Dinsdagavondfilm: Werk ohne autor (Florian Henckel von Donnersmarck) CARTOON'S Antwerpen
DO 21/02/19
Etentje Ciro’s Antwerpen


VR 22/02/19
Wandelweekend Laforêt Enkel Oeverleden! *** VOLZET
Badminton Mortsel
Oevercafé Mortsel
Singlesong avond Antwerpen
ZO 24/02/19
Proevertjeswandeling Malle (8 km) *** VOLZET
DI 26/02/19
Pétanque Wommelgem
Badminton Kessel
url Klik hier voor meer info