Woensdag 13 februari 2019Wandelvakantie in Galtür (Paznauntal), Oostenrijk o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019   
 Wandelvakantie in Galtür (Paznauntal), Oostenrijk o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019 Wandelvakantie in Galtür (Paznauntal), Oostenrijk o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019
 Wandelvakantie in Galtür (Paznauntal), Oostenrijk o.l.v. Frans van ZA 10/08 tot ZA 17/08/2019ENKEL OEVERLEDEN!
Een wandelparadijs in het hooggebergte: Galtür en het Paznauntal in de zomer!
Galtür, een der hoogst gelegen dorpen van Oostenrijk, is het rustige, ingetogen broertje van Ischgl. Hier, op bijna 1.600 meter hoogte, waren Albert Einstein en zijn collega Erwin Schrödinger een veel geziene gast. Zij genoten van de frisse, pollenvrije lucht op deze hoogte. Heel aangenaam dus voor bezoekers die last hebben van allergieën.
Galtür ligt in het laatste gedeelte van het Paznauntal en we gaan er genieten van de hoogalpine atmosfeer en de ongerepte natuur.

Immers, Galtür ligt aan de voet van de imposante drieduizenders van de Silvretta. Goed geteld zijn dat er maar liefst 74 met als bekendste top de Piz Buin.
In Galtür liggen er in de wijde omgeving 250 km aan wandelpaden voor ons klaar. Dankzij de hoge ligging van dit Tiroler dorp is het mogelijk wandelingen op de gletsjer te maken maar ook de Stausee-Rundwanderung is zeker de moeite waard.
Erg mooi is ook de dalwandeling door het Paznaundal, waarbij je pas echt ziet hoe mooi dit dal is.
Heerlijk mountainbiken in de Silvretta
Ook voor mountainbikers is het hier ideaal want met 34 mountainbikeroutes is het dal een van de grotere mountainbikeregio's in Tirol.
De mountainbikeroutes liggen in het dal maar gaan ook tot in het hooggebergte, dus ideaal voor zowel sportieve als voor recreatieve mountainbikers.
 Boulderen en bergbeklimmen
Galtür is een van de hotspots van Tirol wat betreft boulderen. In het Silvapark liggen ongeveer 160 boulders, verdeeld over acht sectoren. Ook voor liefhebbers van bergbeklimmen is er een groot aanbod, van een klettersteig in het Silvapark tot de grootste natuurlijke klimwand van Oostenrijk.
Cultuur

Ook voor cultuurliefhebbers is er genoeg te doen in Galtür. Bezoek het indrukwekkende Alpinarium, waar je alles te weten komt over de Alpenwereld.
Ook is een bezoek aan het nabij gelegen Samnaun aan te bevelen. Samnaun ligt, net als het Italiaanse Livigno, in een belastingvrije zone. Veel mensen komen speciaal naar hier om rookwaren, drank, benzine en luxe goederen te kopen. 's Zomers is Samnaun een geliefde plaats bij bergwandelaars.
Silvrettacard
Met de Silvrettacard kunnen alle gasten van het Oostenrijkse Paznauntal en Montafon evenals het Zwitserse Samnaun gratis gebruik maken van alle infrastructuren in deze regio’s waaronder de bergbanen en stoeltjesliften, zwembaden, openbaar vervoer enz. Deze grensoverschrijdende voordeelkaart van de Alpen is geldig in de periode juni tot september en is natuurlijk ook van toepassing bij een verblijf in Galtür.
Bereikbaarheid
• Op 876 km vanuit Antwerpen. Vanaf de snelweg ben je nog 33km onderweg naar je bestemming.
 Verblijf: Verblijf:
 Verblijf:Met Oever verblijven we in het 4**** Alpenromantik-Hotel Wirlerhof in Galtür.
Het luxe, onlangs gerenoveerde Alpenromantik-Hotel Wirlerhof heeft een idyllische ligging aan de voet van de Ballunspitze-berg.
Het familiaal geleide viersterrenhotel Wirlerhof is rustig gelegen, direct aan de cabinelift Birkhahn. Het centrum van Galtür bevindt zich op ca. 2 km.
Het hotel beschikt onder andere over een lounge, fitnessruimte en gratis parkeerplaats. Heerlijk ontspannen kun je in het wellnesscentrum van ca. 800 m². Het is uitgerust met een overdekt zwembad, diverse sauna's en stoombaden, bubbelbad en een kneippbad. Je kunt er ook heerlijk genieten van een massage.
Voor het ontbijtbuffet en het 3-gangenkeuzediner kun je terecht in een van de 2 restaurants en voor een drankje beschikt het hotel over een bar en een café.

Kamers
Alpenromantik-Hotel Wirlerhof biedt 79 kamers voorzien van een minibar, een eigen balkon, koffie- en theevoorzieningen, een internationale telefoonlijn en een eigen toilet. De badkamers zijn voorzien van een haardroger, gratis toiletartikelen en badjassen.
Gratis WiFi in het hele hotel.
Het hotel krijgt een score van 8,5!
Verplichte bijkomende kosten ter plaatse:
Toeristenbelasing: de lokale overheid heft een toeristenbelasting. Deze dien je ter plaatse te betalen.
 Prijs: Prijs:
 Prijs:€ 649 per persoon voor een verblijf van 7 nachten in volpension in een tweepersoonskamer en € 749 voor een verblijf van 7 nachten in volpension in een singlekamer.
We hebben 7 tweepersoonskamers en 7 singlekamers gereserveerd (maximum 21 personen!).
Aan deze wandelvakantie mogen maximum 3 Oeverkoppels deelnemen!

Inbegrepen:
Verblijf van 7 nachten in 4**** Alpenromantik-Hotel Wirlerhof, in 2-persoonskamer of singlekamer op basis van volpension
Wandelingen uitgewerkt en begeleid door Frans.
Silvrettacard
Niet inbegrepen:
• Verblijfstaksen (ter plaatse te betalen)
• Verplaatsing per auto via carpooling
• Annulatieverzekering
• Persoonlijke uitgaven
• Alle dranken
 Reservatie: Reservatie:
 Reservatie:Wil je erbij zijn? Stort dan zo snel mogelijk een voorschot van € 199 per persoon (tweepersoonskamer) of een voorschot van € 249 (singlekamer) op rekening BE07 7350 2052 3366 van Coconut Travel met vermelding van je lidnummer, 2-persoonskamer of singlekamer en Wandelvakantie Galtür Oostenrijk.
Indien er Oeverkoppels inschrijven dan vermelden ze dit ook op hun overschrijving zodat ze de kamer kunnen delen.
Het saldo dient uiterlijk op VR 28 juni 2019 op de rekening van Coconut Travel te staan.
 Info: Info:
 Info:Bijkomende informatie:
Oever 0478 54 54 54 pieter@oever.be en
Frans 0496 62 46 11 frans.vr@hotmail.com
Samenkomst deelnemers: wordt aan de deelnemers later meegedeeld.
Op deze samenkomst maak je kennis met je reisgenoten, wordt de carpooling en de kamerindeling geregeld. Heel belangrijk dus dat je aanwezig bent! Laat vooraf iets weten aan Frans als je echt niet aanwezig kunt zijn.
Begeleiding wandelingen: Frans

Deze reis is een realisatie van Coconut Travel met licentie A1275, Bresstraat 14 2018 Antwerpen ism Oever vzw 0478 54 54 54